Ben mi Hatalı düşünüyorum ?

Eee adam bütün giderleri maaşından ödesin, hediyenizi alsın. Sıkışınca yine sizden rica minnet para istesin. Siz bu konuyu açıp bir de ikimizin ortak hesabı diyin. Neresi ortak hesap. Besbelli kendinize zimmetlemişsiniz. Ortaksa bunun lafı bile olmaz.

Ev harçlığı mı ikiye bölünen? Alınan mallardan bahsediyorsunuz siz. Ben de gelir ortaktır diyorum zaten iki saattir. Ama siz gerçekten eşinizden maaş aldığınıza inanıyorsunuz sanırım. Dediğim şey, eşinize aldığınız hediyenin aslında onun maaşından alınıyor olması. Siz onu aylara bölseniz de bölmeseniz de. Yani konudaki koca ile aynı kapıya çıkıyor. Daha fazla uzamasın iyi geceler.

Alınan mallar ne ile alınıyor, sizin bahsettiğiniz gelirle değil mi?
Leylekler getirmiyor sonuçta.
O eve giren ve çıkmayan para ile alınıyor ve medeni kanun da bu konuda ayrım yapmıyor doğal olarak.
Ben de inatla diyorum ki, eşimin maaşından alınmıyor yahu!
Eşimin ‘çalışanı’ gibi, bana ayrılan bir alan var, ki sigortamı da ödüyor.
Çünkü bir işe girsem, aldığım maaşım bütçemize katkı yerine zarar verecek, hayat standartımıza göre eksiye düşeceğiz.
O sebeple eşim bana maaş ödüyor başka yerde çalışmamam, evimle ilgilenmem için ekstra masraf çıkmaması adına ve yeri gelip yetmiyorsa altın salkım bozuyorum da alıyorum hediyelerimi.
O zaman dükkanındaki eleman da sizin mantığınızla eşimin parasını harcıyor, ne alaka yahu!
Ha derseniz, kredi kartından alsan evet, o eşimin bütçesine bağlı ama benim ki değil.
Niye bunu anlamak bu kadar zor!

Anlatamadığınız için olabilir mi!
Sizin eşinizin bir dükkanı var o zaman ve sizi çalışan olarak gösteriyor, sigortanızı da o ödüyor. Hani bu normalde eve bırakılan harçlık muhabbetinden farklı ve istisnai bir durum olduğu için bana vahiy inmiyor ne yazık ki. Normalde eve bırakılan para için kart tutulmaz, sigorta yatmaz çünkü.
Eşinizin size resmi olarak maaş bağladığını nereden bileyim ki ben?

Evet tam da böyle.
Ama inatla hayır benimki kendi param, eşimin bana ödediği maaş diyorum, didik didik etmeme gerek yoktu anlamanız için.
Ama bunun ile, eşine özel harcamaları için ayrılan bütçe arasındaki fark nedir?
Sigortamın ödeniyor olması mı?
Alakası yok, benimki evet maaş.
Ama başka bir kadının kıyafet masrafından arttırması, saçını boyatmaması vs.
İkisi de aynı şeydir, adamın değil kendi parasıdır kaynağı ne olursa olsun.
Velhasıl kelam, konu sahibi benim nazarımda haklıdır.
Bir insan hediye alacaksa, kendi harcamasından kısacaktır, ortak havuza dokunmadan.

E zaten onun maaşıyla yiyip içiyorsunuz.Çok hoş bir hareket yapmış eşiniz düşünüp beğendiğiniz şeyi almış.Evet,bence yanlış düşünüyorsunuz.

Çalışmıyorum diyorsunuz kendi param diyorsunuz, oturup bulmaca çözmeye uğraşamam sizinle üzgünüm.
Para ortak zaten.
Fakat siz "eşime onun maaşıyla hediye alırsam ne anlamı var" diyorsunuz ya, işte çalışmayan kadınlar hep bunu yapıyor zaten. Siz de eğer yasal olarak maaşlı olmasaydınız siz de öyle olacaktınız. Gerçekten çözemedim nereyi anlamadınız.
Ortak havuz, kendi harcaması falan böyle bir ayırım yoksa ne yapılmasını arzu edersiniz? Adam o ay kendine bir şey almayacaktı ama hediyeyi aldıktan sonra ihtiyacı oldu belki, hadi bakalım. Buna anlayışsız olacaksanız neden 'eş'siniz birbirinize? Bu kısım konu sahibine tabi.

Tamam ortak hesaptan almasaydı peki kimden almasını isterdiniz. Sanirim para kalmadiysa taş yemeyeceksiniz
Kimden alsa olurdu

İyi de kendi kendinizi çürütmüşsünüz farkında değilsiniz.
Aynı medeni kanun kadının parasının ortağını da adam olarak sayıyor..
Diyelim ki karı koca birlikte çalışıyor, kadının maaşı fazla, birikim yapılıyor ve bir mülk ediniliyor..
O mülkte adamın da hakkı oluyor...
Aynı şekilde konu sahibinin ortak hesaptaki param-dediği para eşinin de parası.
Ayrıca sanki adam karıya kıza gitmiş, kumar oynamış muamelesi görmesi tam saçmalık...
adam hediye almış.
E maaşı ile evin ihtiyaçlarını karşılıyor ve geriye bir şey kalmıyorsa banka mı soyacaktı?

@Madamgonca iyisi mi evin giderlerini ortak karşılayan, geri kalan herkes kendi parasından mesul olsun. Siz yüksek lisansınızı ödersiniz, adam size hediye alır herkes parasını bilir.

Birlik olmayı beceremiyorsanız bu da bir çözümdür.

Butun konulariniz da ayni tavir.. madem bildiginiz ya da yaptiginiz dogru ne diye konu aciyorsunuz? Gelen olumsuz her yoruma bir cevabiniz oluyor. Acmayin o zaman konu. Hakli degilsiniz iste. Kac tane insan aynisini soylemis. Hayir diger konularda ayni sekilde. Gelen cevaplar tatmin etmeyince konum kapansin diyorsunuz. Neden bir kere de kendinizi hatali bulmuyorsunuz? siz bence evliligin ne demek oldugunu bilmiyorsunuz. Tez zamanda ogrenmezseniz de bence evliliginiz cok zarar gorecek bu kafa yapinizdan oturu. Allah esinize sabir versin cunku siz bencilligin vucut bulmus halisiniz bana gore. Iyi geceler.

Bu düşüncenin altında erkek tabi, evi o çekip çevirecek mantığı var...
Adam kira versin, fatura ödesin, mutfak giderlerini karşılasın e kendi ihtiyaçları derken elinde parası kalmasın. Hanımefendi hazretleri hepsini kullanıp kendi kazandığını paylaşmaya gelince ama çok yanlış olmuş olsun...
Adaletin bu mu dünya :)

Böyle "ben hatalı mı düşünüyorum" diye özeleştiri yapmaya hazır bir başlığa tıklıyoruz sonra konu sahibi karşıt yorumlara ateş püskürüyor, onu haklı bulan 1-2 kişiye dert yanıyor filan..

Sadece konu sahibiyle ilgili bölüme cevap vereceğim, diğer mevzuda anlaşmamız mümkün görünmüyor.

Kadının doğumgünü, öylesine alınan bir hediye değil.
O tarihin doğumdan itibaren bilinen bir gerçek olduğu konusunda hemfikiriz, değil mi?
İlla o ay ödemesi gerekmiyor.
Birkaç ay önceden 50 100 ne varsa biriktirebilirdi, keza kıt kanaat yaşayan insanlar değiller.
Aldığı hediye de atla deve hele de biriktirilemeyevek, ya da karta taksit edilemeyecek bir meblağ hiç değil.
Evde ikş çalışan var, kendi evleri var ve adam aldığı saatin parası sebebiyle sıkışıp eşinden para istiyorsa bir zahmet almasın o hediyeyi.
Başka bir lüksünden kıssın, bu yaptığı ilk de değilmiş.
Açıkgözden başka bir şey diyemem ben bu eşe.

İyi de evdeki iki çalışandan birinin maaşı yaşam giderlerine harcanıyor, diğerinin maaşı birikime?
Adam market listesinden mi tasarruf yapsaydı, fatura mı ödemeseydi, başka ihtiyaçlardan mı kıssaydı?
Ayrıca paraları varken neden böyle bir kıt kanaat geçiniyor havasına girsin ki adam, ortak para onun da parası değil mi?
Tıpkı adamın ev giderlerini karşılarken eşinin kullanması gibi...

Ahahahaha hayır adam sanki kumara yatırdığı parayı istiyor eşinden
Hediye almış yahu
Eşi mutlu olsun diye yapmış, kendisine hiçbir getirisi yok 400 tl harcamanın
Belki hesapsız denebilir de açıkgöz? Bildiğin kurnazlık yani bu sizce? Saat almaktan ne fayda sağladı peki madem kurnazlık yaptı?

Konunun başını kaçırmışsınız, o sebeple çürütme tezinizi hemen çürütüyorum.
Çalışmayan kadının kendine ayrılan paranın, ortaklığı konusundaydı anlaşmazlığımız.
Kocadan para geldiği için ne olursa olsun her şeyin onun olduğunu savunan bir fikireydi mesajım.

Konu sahibi ise, doğumgünğ hediyesini ödemek durumunda kalıyor 2 çalışan varken.
Araba va alınmıyor, banka soyacak bir şey hele hiç değil!
Doğumgünü hediyesi, belirli bir tarih ve 400 tl lik saat.
Bunun da bedeli konu sahibinden isteniyor, ben haklı görüyorum.
4 bin dese bi nebze ama, aylar öncede kenara 50 tl atsa ya da biraz kıssa gayet ödenebilir bir tutar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…