Ben mi hatalıyım eşim mi?

Eşiniz onları düğüne götürdü, orada bekledi sonra da geri mi getirdi? Veya önce onları aldı, götürdü, sonra eve geldi veya bir yerde oyalandı sonra gidip onları aldı, evlerine götürdü, sonra kendi evine geldi. Çok yorucu değil mi? Sağlık vs de söz konusu değil. Muhtemelen evet dedi sonra da gözünde büyüdü.

Madem eğlenecekler, kendileri gidip, gelebilirler. Bunu siz de düşünebilirdiniz. Taksiyle gidilebilen bir yer, eşim onların eğlencesi için bir oraya bir buraya gitmesin diyebilirdiniz. Bu açıdan siz hatalısınız. Baştan evet dediği için de o hatalı.
Aynı durumda ben olsam isterse eğlence olsun kayınvalidemi vs. götürürüm. Arabamız varken kim olursa olsun ailelerimizin otobüsle rezil olmasını istemem.
Evet götürmüş onlar düğündeyken oyalanmış sonra da alıp eve getirmiş. Yeni de geldi eve. Tripli şimdi.

Arkadaşlar kızkardeşimle yakın oturuyoruz. Arkadaşının düğünü vardı. Annemle annesi de tanıştıkları için annem de düğüne davetliydi.

Annemler ilçede oturuyorlar. Sabah küçük kardeşimle otobüsle yakınımda oturan kardeşime geldiler. Akşamda düğüne gidecekler. İşte otobüsle gider taksiyle döneriz dediler. Ben de eşime sordum gece vakti rezil olmasınlar sen götürüp getirir misin diye.Tabi götürürüm dedi.

Neyse durup durup bana soru soruyor baban niye götürmüyor ( babamın arabası bozuldu)

Baban abinin arabasıyla getirseymiş annemleri ( Bağ bahçe işleri var çalışıyor)

Kardeşinin arkadaşıymış annenin ne işi var( kızın annesi annemleri de davet etmiş, tanışıklıkları var çünkü)

parantez içlerindeki cevapları verdim sakin sakin.
En son lüzumsuz bir soru daha sorunca götürmek istemiyorsan arayım otobüsle gitsinler dedim. Köpürdü tabi ne alakası var bilmem ne. Tartıştık bayaa.

Yarım saat sonra niye dolapta soğuk su yok diye esti gürledi. Ben de Ona verdim veriştirdim ama çok canım sıkıldı.

Çarptı kapıyı gitti. Annemleri düğüne götürüp getirmiş ama hsla eve gelmedi beyefendi.

Bence bende hata yok. O da kendinde hata görmez:sopa:Bilmiyorum ne yapmalı. Bana bir fikir verin:KK64:
Araba kullanmayı ögrenin minnet etmeyin.

Götürmek istemiyorum deseydi en başta kimse ite kaka zorla direksiyon başına oturmayacaktı onu. Bu kadar kapris fazla. Haklısın bence.

Kesinlikle. Bu durumda ben olsam kv vesaire seve seve götürür getiririm. Eşimde bunu yüksünmez. gecenin bir yarıları uykusuz kalıp havaalanına filan bırakmışlığı vardır. Lafınıda etmez. Ama sorularına sinirlendim götürmeyeceksen götürme dedim ona kızdı.

O zaman siz biraz alınganlık yapmışsınız, madem eşinizi biliyorsunuz sormasına neden takıldınız o kadar. Bence gelince hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya devam edin, barışın gitsin :KK69: biz genelde böyle olaylardan sonra hiçbir şey olmamış gibi davranırız

Ben kimseye minnet etmem. Arabayla gidemeyeceğim bir yerde, param varsa taksi, yoksa toplu taşıma. Kardeşime bile kendimi bir yere bıraktırmadım. Eşime bile bıraktırmadım. En fazla yolunun üzerindeki yakın toplu taşımada indim, araçsızsam. Kasaba minnet edeceğime keser, çükümü yerim.

Araba kullanmayı ögrenin minnet etmeyin.

Götürmek istemiyorum deseydi en başta kimse ite kaka zorla direksiyon başına oturmayacaktı onu. Bu kadar kapris fazla. Haklısın bence.
Ben de böyle düşündüm. On yıldır ehliyetim var arabaya cesaret edemiyorum. Ama bu olay bana ders oldu

Hata sizde açıkçası, madem arabanız var, ehliyetiniz yoksa alacaksınız. Arabayı ihtiyaç halinde kendiniz kullanıp istediğiniz yere gideceksiniz. Bu durumun bir üst versiyonu da oğlum/ damadım götürsün oluyor. Milletin suratını çekmek zorunda kalmazsınız.

Ben kimseye minnet etmem. Arabayla gidemeyeceğim bir yerde, param varsa taksi, yoksa toplu taşıma. Kardeşime bile kendimi bir yere bıraktırmadım. Eşime bile bıraktırmadım. En fazla yolunun üzerindeki yakın toplu taşımada indim, araçsızsam. Kasaba minnet edeceğime keser, çükümü yerim.
Zaten annemlere eşimin bırakacağını söyleyince ne gerek var kızım biz giderdik dedi ama benim içime sinmez

Hata sizde açıkçası, madem arabanız var, ehliyetiniz yoksa alacaksınız. Arabayı ihtiyaç halinde kendiniz kullanıp istediğiniz yere gideceksiniz. Bu durumun bir üst versiyonu da oğlum/ damadım götürsün oluyor. Milletin suratını çekmek zorunda kalmazsınız.
Ehliyetim var süremiyorum ama bu ders oldu bana

O zaman siz biraz alınganlık yapmışsınız, madem eşinizi biliyorsunuz sormasına neden takıldınız o kadar. Bence gelince hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya devam edin, barışın gitsin :KK69: biz genelde böyle olaylardan sonra hiçbir şey olmamış gibi davranırız
Geldi. Ben konuşmadım kendi annenlerin selamı var deyince mecbur konuştum o zaman.

Aynı durumda ben olsam isterse eğlence olsun kayınvalidemi vs. götürürüm. Arabamız varken kim olursa olsun ailelerimizin otobüsle rezil olmasını istemem.
Evet götürmüş onlar düğündeyken oyalanmış sonra da alıp eve getirmiş. Yeni de geldi eve. Tripli şimdi.

Çok enteresan bir düşünce. Eşinizin bir hayatı yok mu? Niye Cumartesi akşamını eşinin ailesi düğünde eğlenirken sağda solda oyalanarak geçirmek zorunda kalsın? Ben olsam ne çocuğumun, ne gelinimin, ne damadımın böyle bir şey yapmasını istemem. Yapmak isteseler karşı çıkarım. “Taksiyle gidip, dönerim. Sen özel şöför müsün? Bir hayatın yok mu evladım? Ne diye ben düğünde oynarken beni bekleyeceksin? Git eşinle film izleyin, arkadaşlarınızla program yapın, kendi programınızı yapın. Zaten sen beni beklerken ben rahat edemem” derim.

Çok enteresan bir düşünce. Eşinizin bir hayatı yok mu? Niye Cumartesi akşamını eşinin ailesi düğünde eğlenirken sağda solda oyalanarak geçirmek zorunda kalsın? Ben olsam ne çocuğumun, ne gelinimin, ne damadımın böyle bir şey yapmasını istemem. Yapmak isteseler karşı çıkarım. “Taksiyle gidip, dönerim. Sen özel şöför müsün? Bir hayatın yok mu evladım? Ne diye ben düğünde oynarken beni bekleyeceksin? Git eşinle film izleyin, arkadaşlarınızla program yapın, kendi programınızı yapın. Zaten sen beni beklerken ben rahat edemem” derim.
Ayda yılda bir olan şeyler bunlar. O yüzden insan zamanından feragat edebilir.Dediğim gibi annemler kendimiz gider geliriz dedi ama evladı olarak benim gönlüm razı olmadı. Neyse sonuçta götürdü getirdi adam sağolsun yinede. Onlar düğündeyken de havuza gitmiş. Zamanını değerlendirmiş yani.
Sizin gibi düşünmüyorum ama fikirlerinize saygı duyuyorum :KK66:

Goturmemenin doğru olmadığını götürmesi gerektiğini biliyor ama götürmek istemiyor.aciklamasi bu .uzatıp kavga etme ama koşmakta haklisin.benim eşim de gerektiğinde götürür getirir ama laf da eder bazen .Çok üzülürüm bu duruma

Benim esimde benim ailemi biryerlere goturur .Daha dogrusu şöyle,babamin arabasi bozuk eski bir arabasi var onlari alır bize getirir sonra götürür annemin ayağı yandı sargi bezi bitmişti aldi götürdü falan. Ya da ben evde olurum annemi alirmisin derim alır getirir,ama ben boyle biseyler diyince hamurdanıp söyleniyor bazen garezi bana yani :işsiz:

Erkeklerde bu soru sorma seyleri oluyor bazen benim babam.oyleydi mesela hep bende uyuz olurdum ama yinede yapardı :) takılmamak lazım aslında soguk suya koptum ama haaa neden yok diye cemkirmis ya :D :D sende iyi yapmissin ay ayni bizz:halay:

Ne abartmışsınız sanki haftalık rutin programdan bahseder gibi, insan bırakın kayınvalidesini komşusunu bile bırakır geç bir saatte rica edilirse. Kırk yılın başı ne sanki.

Ne abartmışsınız sanki haftalık rutin programdan bahseder gibi, insan bırakın kayınvalidesini komşusunu bile bırakır geç bir saatte rica edilirse. Kırk yılın başı ne sanki.

Beni alıntıladığımız için cevap vereyim. İnsan ilişkilerinde daha hassas, daha kibar olmak lazım. Herkes sizin kadar rahat olmayabilir.

İnsan komşusunu bile bırakır tabii geç saatte. Hastaneye bırakır, başka saatte otobüs bulamadıysa otogara bırakır vs. Zaruri bir durum varsa kırk yılın başında değil daha sık da bırakır. Ne olacak, insanlık öldü mü. Veya durumdan haberi olursa, içinden gelir, kendi teklif eder. Ona teklif edilince, bırakmak istemiyorum demek zor, o yüzden ona bırakır mısın diye sormak bir nevi emrivaki yapmak demek.

Ayrıca yapılacak iş geç saatte bırakmak değil ki. Erken saatte evinden çıkıyor, onların evine gidiyor, onları alıp düğün yerine götürüyor, sonra bekliyor. Bekliyor. Bekliyor. Bekliyor. Canı daha fazla sıkılmasın diye kendine oyalanacak bir aktivite buluyor.

O gün Cumartesi gecesi evinde ayaklarını uzatıp, karısıyla film izleyeceğine veya onunla ve arkadaşlarıyla dışarı çıkıp eğleneceğine, baldızının ve kayınvalidesinin düğünde göbek atmalarını bekliyor. Ondan sonra onları düğün yerinden alıp evlerine götürüyor. Sonra kendi evine dönüyor.

Belki evinden hiç çıkmayacaktı. Ama şimdi 7 kapı yapıyor. Kendi evinden çıkış-onların evi-düğün yeri-oyalanacak yer-düğün yeri-onların evi-kendi evi.

Sizin içinize siniyorsa ileride gelininiz veya damadınız da siz düğündeylen sizi bekler. Büyük konuşmayayım ama, beni beklemez, öyle bir durum olursa da ne kadar zahmet verdim, ben oynayacağım diye sen bekledim, çok üzüldüm modunda olup, bir şekilde de telafi etmeye çalışırım.

Aramızdaki fark sizin gelininiz, damadınız yüzünüze hiçbir şey belli etmeyip, yüzünüze gülüp, içinden size gıcık olabilir. Kızınız veya oğlunuz konu sahibi gibi gelip konu açabilir, eşimle aram bozuldu diye. İnsanların hassaslık dereceleri birbirinden farklıdır. O yüzden maksimum derecede hassas, kibar, düşünceli olmak lazım ki karşıdakinin “ne düşüncesizlik, ben böyle bir şeyi karşımdakine yaptırmazdım” diyeceği bir şeyi ona yaptırmayalım.

Karar sizin. Konuyu gördünüz, yorumları okudunuz. Yeryüzünde konu sahibinin eşi gibi durumdan rahatsız olabilecek insanlar olduğunu biliyorsunuz. İster daha düşünceli, daha hassas olun, ister olmayıp, rahat davranın, insanları gıcık edebilecek, eşleriyle araların bozabilecek, ama bundan sizin haberinizin bile olmayacağı, yüzünüze mecburen gülmeye devam edecekleri şeyler yapın.

Benim anlamadığım siz niye eşinizle gitmediniz?
Yani anneleri düğüne bırakıp eşinle gezmek vs aktivitenizi yapıp onları tekrar alabilirdiniz
Adam tek başına kalmak istememiş olabilir
Niyetim öyleydi zaten ama çocuklar hastaydı. uyudu kaldılar. Birde böyle tartıştışınca gitmek istemedim.

Back
X