herşeyi deniyorum. Gazını ve tuvaletini yapıyor. Geğiriyorda ama sanırım yeterli gelmiyor sürekli kucakta sallanmak istiyor 12 olmadan yatmıyor. 3 de kalkıp tekrar başlıyor. Şasırdım kaldım iyice..Bebginizin morarana kadar aglamasi gaz sancisindan büyük ihtimalle masaj yapın ve ayaklarını sicak.tutun. geceleri kundaklayabilirsiniz,bacakları serbest olacak şekilde. ben 3 ay kadar kundakladim çok rahat uyurdu.
Ilk aylar uyku çok çok onemli.ama bebek sancidan uyuyamiyor, uyuyamadikca huysuzlaniyor Allah yardımcınız olsun.
Diğer konuda ne söylesem bilemiyorum, lohusalik çok zor, gelen giden benim de çok olmuştu yalnizdim . Bebeğim 6 buçuk aylik oldu hala sürekli misafir, alıştım galiba, kanguruya koyup temizlik, yemek, her şeyi yapıyorum hep yalnızım çünkü bebeğimle doğdugundan beri.
Eşinizle ilgili sözler bana ağır geldi daha sakın olmaya çalışın, evet dusuncesizlik etmiş ama siz yine de huzuru korumaya çalışın zor biliyorum ama zamanla bir düzeni olacak bebeğinizin ve sizin merak etmeyin.
Güle güle buyutun huzurla mutlulukla.
günlük yemeği ya eşim yapar ya çocuğa bakar ama dün babası var diye benden hizmet bekledi. Zoruma giden emrivaki yapılmasi. Evde her yer her yerde pat diye gelinir mi? Çok öfkeliyim eşime.Verin bebegi esinizin kucagina gelince yapin yemeginizi anlasin halinizi
Böyle durumda benim eşim mutfağa kendi girer yada bebeğe bakar ben yapardım yemegi
her ay burda zaten kabulleniyorum anlatamadım heralde yarım saat kala hsbrr verildi. Sürekli ağlayan bir bebeğim var açız diyor saygısızca biliyor günlük işlerimi yapamadığımı bebeğin gece gündüz ağladığını ama en olmaz günde emrivaki yapıyor. Bana sabahtan veya birgün önce haber verde enayi yerine koyulmasam bu kadar ofkelenmemSakın olun sakın olun ve eşinize beyinsiz demeyin.Kayinpederin yanında rahatsizsaniz geçin odanızda emzirin.
Eşinizin ailesini kabullenmelisiniz..
haklısınız ama çok öfkeliyim eşimeEşinizin arkasından olan bu söylemleriniz hiç hoş değil . Eşiniz düşüncesiz olabilir ama bu hakaretleri haketmiyor bence . Ne olursa olsun bu uslupla bir yere varmazsınız saygı önemli birşey.
zaten gelince yemek yaptın mı dedi hayır pide söyledim dedim. Vaktim yoktu bi elimde bebrk bi elimle iş yapmaya çalıştım çok zor oldu o bileHaklisin.
Bu gunler disardan etli ekmek yaptirin onu yesinler isitip, ugrasma hic.
Bi dahaki sefer icinde canini oku kocanin.
kocam babasını çağırsın her ay bizde 4 5 gün ama herşeyin bir zamanı vakti var. Benim babam el gibi 10 ar dakika oturuyor farklı şehirden geliyor bir bardak su bilr istrmiyor. Insanda anlayış olmalı. Gece gündüz ayaktayım bebeğim zerre durmuyor eğer birazcık aklinı kullansa neden her geldiğinde biz diğerleri değil diye sorabilir kendine.eşiniz çağırmış eşiniz ilgilensin
kocanız babasını çağırdığı için beyinsiz değil
ama aynı şehirde 3 çocuğu daha varken siz lohusa iken size yatılı misafir çağırması
sizin yumuşak olup sürekli dediklerini yaptığınız anlamına gelir
siz bakmaz ilgilenmez çocuk durmuyor diye çocuk ile ilgilendiğinizde problem çözülür
40 çıkınca düxelir diyorlardı yalanmış sanırım. Allah yardımcınız olsunBenimki 5 aylık olacak
Yok arkadaş uyumuyor oğlan
Sürekli kucakta
Kendime hayrım yok
Gelen misafire yemek yapacak ne zamanım var ne mecalim
Sen haklısın
keşke bir kaç gün önce söylede basımla beraber ama yarım saatte ben evimi toplayayım yemek mi yapayım.Off lohusalık bitmeyen ateş basması, haklisiniz eşinizin sizi düşünmesi gerek . Kp de aynı şekilde.
Benim kv kızının yanına gitti dubai ye kp evde tek kaldı. Öncelikle allah rızası için sonrasında vicdanım el vermediği için eşime diyorum babanida getir tek kalmasın. Lâkin nasıl diyorum yemek yapabildiğim günlerde, evi toparladıysam. Eşimde hergun sorar getireyim mi diye öyle mahcup soyluyorki getirme diyemiyorum bazen .. çayı meyveyi eşim halleder sofra kurmaya herşeye yardım eder 15 aylık yaramaz ötesi bir kızım var . Destek olup yardım ediyorsa ayda bir belki çekilir, ama.sizi düşünen yoksa gitsin otelde kalsın
kayınvalidem melek gibi. ama kayınpeder anlayışsız. Eşim işe gitti sabah o hala evdeydi şükür ki namaza gittiEşinin babasını eve davet etmesini normal karşılayanlar olmuş Kesinlikle normal değil ( kolik bebeği olmayanlar anlamaz malesef)
6 ay öncesi geldi aklıma ..
Süt yapmak için yemek yenen gerekiyor sabahın köründen akşam 2ye kadar yemek yapamadımda yiyemedimde ..
Anneleri çağırdım son çare açık bir yerler bulup yemek getirip bebeğe bakmışlardı karnımızı doyurmuştuk ..
Asla unutmam ama gecicek ..
Eşim kardeşini getirmek istedi bide yatılı kesinlikle kabul etmemiştim ( çok sevmeme rağmen) göğüsler sürekli dışarda zaten ..
Misafir kabul edicek durumda olmuyor insan heleki yatılıııı ..
Şuanki duruma herkes alıştı eşim işten gelir çoçukla vakit geçirirken yemek yapılır dönüşümlü yemek yeriz hala ..
Eşinizin yaptığı düşüncesizlik ..
Gelenlere durumu gösterip siz hizmet bekleyin sonuçta lohusasınız olması gereken buuu ..
Mümkünse sabahta ay bu yapılıcak şu yapılıcak diye ricada bulunun ..
Haklı yada haksız olmamız tartışılır ama uslübunüz tarşımaya yer bırakmayacak derecede kötü. Beyinsiz koca nedir.hanımlar iyi akşamlar o kadar sinirli ve gerginim ki... Şuanda odamda oturmuş sinirimden ağlıyorum. Konuya gelirsek.
Allah bağışlasın 40 gün önce bi evladım oldu bugün 40 ı çıkcaktı. Oğlum akşam başlayıp gece yatana kadar aralıksız ağlayan bi bebek. Bunu her gece yaşıyoruz sadece kucakta duruyor ve morarana kadar ağlıyor. Konu da şu ki eşim olcak ultra beyinli bugün peşine kayınpederimi takmış eve getirdi. yahu be adam gelmeden yarım saat önce açız diye haber vermek nedir. zaten bu bebek durmuyor uykusuzluktan bitap düştüm. Ya deliricem hanımlar. kayınpederim sevgilisiyle gününü gün etmek için başka şehirden buraya geliyor her geldiğinde kalmak istiyor. Bir öncekinde doğuma çok yakındı o gittiği gece doğurdum. bu kadar düşüncesizlik olur mu allah aşkına.
Benim angut kocamda her seferinde yalvarıyor adeta kall baba diye. Gezmesini bile kalacağı yeri ayarlasın. Afedersinizde memem dışarda geziyorum oğlum zerre durmuyor. Bugün ikimizfe banyo yapıcaz ayıp degil mi allah aşkına.
Birgünden ne olacak diyor. Yahu önceden gık demedim ama artık yoruldum. Her ay her ay yeter yani evlensede kurtulsam artık. Hasta değil düşkün değil lohusa kadınla ne iş var.
Bu bir iç dökme herkesin yorumunu okuyacağım ama hemen dönemeyebilirim. malum susmayan bir bebek ve beyinsiz kocamla kp var. herkese iyi geceler hanımlar.
Bide haksızsam lütfen söyleyin.
çayını falan kendi hazırladı. Ilk bi söyledi bu evin hanımı ben miyim diye sonra verdim çocuğu onun ağlamasına hiç dayanamadı. Malesef sabah gidip aksam gelince çocuktan bi haber kendisi.Hic kendinizi odalara kapatıp ağlamayın, eşiniz düşüncesizlik yapmış ve yapmaya da devam edecek. Kayınpederinizi ve eşinizi yok sayarak bebeğinizle ilgilenin. Esiniz bir sey talep ederse yemek , kahvaltı v.b seyler yani cocuk durmuyor sen yapıver canım deyip odanizdan çıkmayın, uzanın . Babası esinizi büyüttü diye sizde kalıyorsa bakılan sizin eşinizmiş madem o hizmet etsin babacığına.
Normal zaman olsa babası tabiki gelsin derim de lohusa kadının evinde ne isi var adamın. Wc banyo hep dert olur. Aslında böyle odada emzirirken falan babasina yakalanmış gibi yapacaksın görecek eşiniz lohusanın evinde yatılı misafir olmaması gerektiğini. Ama yapılmıyor o da iste maalesef.
malesef pazartesi gidecekYeni doğum yapmış biri olarak çok haklısınız. Benimde 3 aylık bebeğim var o dönemlerde yarı çıplak dolaşıyodum evde. Kadın neysede eve erkek gelmesini hiç istemiyodum helede çocuk durmuyosa. Anladığım kadarıyla bi akşam kalıp gidecek. Çok canınızı sıkmamaya çalışın(o dönemden geçmiş biri olarak mümkün diil biliyorum ama)
malesef dediğiniz gibi. Ben hals kenfimi toparlayamadım. Çok ağrım var halaSizi cok iyi anlıyorum bende 4 ay önce doğum yaptım ve uyumayan ağlayan bebek çok zor Siz Zombi gibisiniz ve evde yabancı birileri var rahatça hareket edemeyeceksiniz. kendiniz bile karnını zor doyuracaksin millete nasıl yemek yapacaksın tabiki sen haklısın. daha göğüslerin yara acıyor zor emziriyorsun dusuncesizlik bu
evet kolik. ne yapsam işe yaramıyor o ladar üzülüyorum ki. Kendiside ağlamaktan yorgun düşüyor. Bu durumda afedersiniz gögüsüm dısarda geziyorum. sürekli oda ofa gezdiriyoruz gezerken susuyor. O ağladıkça ter basıyo ve üstümde sadece atletle duruyorum. tesettürlüyüm kayınpederin yanında oda oda gezemedim minik çocuk odasında beşiktan artan yerde. 2 3 adım anca atılıyor. O kadar bunaldım ki bu krizlere rağmen 5 gün bizde kalması kanıma dokanıyor. 4 çocuğu daha var hepsinim çocukları büyük ev hanimı. Kimse istemiyor babalarını annelerini terk etmiş başka kadınlarla geziyor diye affetmiyorlar eşim hariç.Eşin haksız ve bebeğin kolik canım. Umarım her şey düzelir.
uykusuzluk sürekli ağlayan bebek. Geçmeyen ağrılarım. Bunların üzerine kendini babasına kanıtlamaya çalışan eş. Dışardan söyledim. Neymiş babası zaten ev yemeği yiyemiyormuş. Bugün kendisi yapıcak. pazartesiye kadar ne yerlerse yesinler. Artık misafir istemiyorum o kadar delirme noktasına geldim ki bi kişi dahi ağırlıcak vaktimde tahammülümde yok. doğumdan beri 1 gün görümcem 10 gün kayınvalidem 5 gün üvey annem kaldı 5 günde kayınpeder etti 21 zaten doğum yapalı 41 gün oldu el insaf insanlarda düsümce yok. yatiya gelmeyenleri saymıyorum bile.Söyle dışarıdan yemek. Koysun eşin yesinler. Uykusuzluk yorgunluk tahammülsüzlük yapıyor. Herşeyi takmayın.
bazı üyeler usluptan bahsetmiş 5 dakika benim durumum başlarına gelse anlarlar ama malesefGecmis olaun kocaniz beyinsizzz bi tanede bende var!!evlilik yildonumunu ailecek kutlamaya gelmislerdiesimde keske yemek yapip biz davet etseydik demisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?