Ben mi kötü düşünüyorum sizce

Sonnay333

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2018
45
25
3
38
Merhaba arkadaslar.
Iki yillik evliyiz.. evlendikten sonra araba aldik. Esimin ailesininde buyuk ticari bir arac var. Simdiye kadar gitmek istedikleri yere onunla gidiyolardi.(hastane, carsi, sehirdisi akraba ziyateti fln). Ama biz araba aldiktan sonra. Ozellikle haftasonlari sehirdisina veya köylerine gitmeleri gerektiginde bizim arabayi aliyorlar. Kucuk araba daha kolay oluyor diye. Bunda sorun yok tabiki alsinlar ama araci gitmelerine birkac saat kala esime soyluyorlar biz gitcez isiniz yoksa arabayi alalim diye. Esimde kiramaz tabi alin diyor. Bizim bi planimiz olsa bile. Benim takildigim.konu hicbir zaman bana bir kez bile sormadilar kizim isiniz var mi veya aliyoruz kizim seninde haberin olsun diye. Bende kendimi sanki hice sayilmis hissediyorum. Esime soyledim bunu guzellikle o da boyle dusunduhunu bilseler bi daha istemezler. Cok yanlis dusunuyosun diyor.
Hatta bir kac kez arabayi almislar( yedek anahtar var babasinda) benim haberim yoktu esimde isteydi. Asagi arabadan bisey almaya indim araba yok bende merak ettim tabi esime sordum oda babam almistir belki dedi. Ve o almisti. Yani anlatmak istedigim arabayi almalarinda sorun yok inanin alabilirler. Ama ben evde oldugum halde haberi olsun en azindan diye soylemiyorlar bile. Bu arada ehliyetim yok yani arabayla biyere gitme ihtimalim yok ama yinede haber verilmesi gerekmez mi ben mi yanlis dusunuyorum sizce. Bu konu da ne yapmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var.

Haber vermeye gerek yok her seferinde.Kayınpeder araba kullanamadığını biliyor oğlu da anahtar vermiş.Sen zaten kullanamıyorsun.

Haber verme mesele degil de zırt pırt alması abes bence.Belki bir yerlere gideceksiniz.Belki acil bir durum olacak.Lazımsa onlara alsınlar ufak bir araba.Herkesin kapısına şart artık bu.Eşinin yaptığı hata.Madem kullanmıyorsun alma araba.Ya da bir işe yarasın kullan da.

Eşiniz sizin bi planınız varken hayır diyemediği için arabayı veriyorsa kızmakta haklısınız ama diğer türlü her aldıklarında size söylemeleri gerekmiyor bence,ha siz ha eşiniz farketmez.

Siz de onların arabasını alın onlar sizinkini aldığında şaka bir yana illa size haber vermeleri gerektiğini düşünmüyorum. Eşinize söylemeleri size de söylemek sayılır bence. Ama ben evladın da olsa ya da anne baban da olsa eşyalarını bu kadar rahatça ve zaruri olmayan durumlar için kullanmayı doğru bulmuyorum. Bence düşüncesizlik ediyorlar ama demek ki öyle bir samimiyet kurulmuş ya da tarzları öyle.

Sen bir yerden bir yere
Arabayı onlar aldı diye, otobüsle gitmek zorunda kaldın mı?

Kimisi aman gezmesinler diye kotu niyetle alabilir,kimi de gercekten ufak kolay diye sorup alabilir.
Yani benim icin bu nasil insanlar olduguyla alakali...

Arabayı kullanamayacaksaniz size sormalarini beklemek çok gereksiz bence.zaten size lazım olamayacağını biliyorlar. Çok anlamsız bir beklenti içindesiniz.
Peki sizce bu kadar rahat olmalari her istediklerinde rahatlikla almalari normal mi.
kendileri yillarca kendi anne babalariyla boyle olduklari icin boyle alismislar. Onlara normal geliyor. Bende sizin gibi dusunuyorum acikcasi. Alsinlar ama her planlarini da onunla yapmalari sacma geliyor.

Bir planiniz oldugu zaman esiniz soylemeli. Ama diger turlu ehliyetiniz yoksa arabayi acil kullanmaniz gerekmedigi icin soylemelerine gerek yok bnce

Ya benim bi arkadaşımın durumu bu.
Haftasonu köye gidecekler vs hep araba mevzusu olurdu.
Sonra bu konu büyüdü büyüdü , gelin tavır koydu , kayınbaba taviz vermedi derken ,
Şu an 2 yıldır küsler.
Allah sonunuzu benzetmesin :)
Not : Ehliyet almanızı öneriyorum :)

Amin benzetmesin tabi :) boyle bisey yuzunden kotu olmak istemem sadece kimseye anlatamadigimiz icimizdeki seyleri burda paylasiyoruz bende sizlerden fikir almak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…