Peki sizce bu kadar rahat olmalari her istediklerinde rahatlikla almalari normal mi.
kendileri yillarca kendi anne babalariyla boyle olduklari icin boyle alismislar. Onlara normal geliyor. Bende sizin gibi dusunuyorum acikcasi. Alsinlar ama her planlarini da onunla yapmalari sacma geliyor.
öyle bir anlatmışsınız ki,okurken araba değil sanki devletin tapusu gibi elinizdeki.Sormadan almaları büyük terbiyesizlik bence.O araba onların gözünde "oğlumun arabası". bu yuzden sana sormuyorlar.oğullarının arabası olduğu için sana sormaya gerek yok sen kimsin ki????? ayrıca ben böyle bir durumda olsam asla vermemde verdirmemde.bende araba kullanamıyorum aileme gittiğim zaman eşim arabayı bıraksa bile ne babama nede başkasına vermiyorum.zaten kimsede isteme cüretinde bulunmadı.herkes kendi arabasını kullansın yoksa taksi tutsun.
devletin tapusu değil canım bizim tapulu malımız.benim malımda canımda kıymetlidir kimseye veremem.sizin malınız ortalık malıysa buyrun verin banane :) ayrıca bu bencillik değil.öyle bir anlatmışsınız ki,okurken araba değil sanki devletin tapusu gibi elinizdeki.
Bu kadarda bencillik pess.
Kullanmayı da bilmiyorsun kimseye de vermiyorsun.Sormadan almaları büyük terbiyesizlik bence.O araba onların gözünde "oğlumun arabası". bu yuzden sana sormuyorlar.oğullarının arabası olduğu için sana sormaya gerek yok sen kimsin ki????? ayrıca ben böyle bir durumda olsam asla vermemde verdirmemde.bende araba kullanamıyorum aileme gittiğim zaman eşim arabayı bıraksa bile ne babama nede başkasına vermiyorum.zaten kimsede isteme cüretinde bulunmadı.herkes kendi arabasını kullansın yoksa taksi tutsun.
Mezara birlikte girecekler heraldeöyle bir anlatmışsınız ki,okurken araba değil sanki devletin tapusu gibi elinizdeki.
Bu kadarda bencillik pess.
hiçbir malımı canımdan kıymetli görmedim,Allahta öyle mal vermesin istemem.devletin tapusu değil canım bizim tapulu malımız.benim malımda canımda kıymetlidir kimseye veremem.sizin malınız ortalık malıysa buyrun verin banane :) ayrıca bu bencillik değil.
Eşim aileme gittiğimizde arabayı bırakıyor çunku farklı şehirlerdeyiz ( 2 saat arası ) arabayı bırakıp otobusle dönuyor.bizi almayada otobusle geliyor dönuşte arabamızla dönuyoruz.bir kaç defa hoca bulup kullanmak için pratik yapacaktım olmadı malesef.bu sebeple bıraktı arabayı.kendiside işe servisle gitti.Ayrıca vermiyor olmam niye insanlara bu kadar sıkıntı yaptı anlamıyorum.Araba ev verilir mi yahu? Bence istemek gayet ayıp olarak karşılanır bizim çevremizde." kimden ödunç araba istesem başıma bişey geldi tövbe bidaha istemem" diye çok hikayeler duydum çevremde.Kullanmayı da bilmiyorsun kimseye de vermiyorsun.
Esin neden birakiyor ki ailene peki?
bu bedduanızı size iade ediyorum hanımefendi.Mezara birlikte girecekler heralde
evet birde bencillik değil benimki demiş,çok komikMezara birlikte girecekler heralde
Ehliyet al.Evlat onların evladıda artık eş olmuş aile olmuş.Bence hakkınız var.Siz yokmuşsunuz gibide davranılması hoş değil.Bunu diyorumda senden hallice değilim böyle konularda :) ama bence sen en kısa sürede ehliyet al.Merhaba arkadaslar.
Iki yillik evliyiz.. evlendikten sonra araba aldik. Esimin ailesininde buyuk ticari bir arac var. Simdiye kadar gitmek istedikleri yere onunla gidiyolardi.(hastane, carsi, sehirdisi akraba ziyateti fln). Ama biz araba aldiktan sonra. Ozellikle haftasonlari sehirdisina veya köylerine gitmeleri gerektiginde bizim arabayi aliyorlar. Kucuk araba daha kolay oluyor diye. Bunda sorun yok tabiki alsinlar ama araci gitmelerine birkac saat kala esime soyluyorlar biz gitcez isiniz yoksa arabayi alalim diye. Esimde kiramaz tabi alin diyor. Bizim bi planimiz olsa bile. Benim takildigim.konu hicbir zaman bana bir kez bile sormadilar kizim isiniz var mi veya aliyoruz kizim seninde haberin olsun diye. Bende kendimi sanki hice sayilmis hissediyorum. Esime soyledim bunu guzellikle o da boyle dusunduhunu bilseler bi daha istemezler. Cok yanlis dusunuyosun diyor.
Hatta bir kac kez arabayi almislar( yedek anahtar var babasinda) benim haberim yoktu esimde isteydi. Asagi arabadan bisey almaya indim araba yok bende merak ettim tabi esime sordum oda babam almistir belki dedi. Ve o almisti. Yani anlatmak istedigim arabayi almalarinda sorun yok inanin alabilirler. Ama ben evde oldugum halde haberi olsun en azindan diye soylemiyorlar bile. Bu arada ehliyetim yok yani arabayla biyere gitme ihtimalim yok ama yinede haber verilmesi gerekmez mi ben mi yanlis dusunuyorum sizce. Bu konu da ne yapmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var.
kime göre nirvana?? sana göre.. bırak bencil olayım.sen olaya çookkkkk farklı yerlerden girmişsin.burada konu araba idi.sen benim başkalarına ne verip vermediğimi kimlere ne yardımlar yapıp yapmadığımı bilemezsin.neyse allah bilsin kul bilmesin zaten daha iyi.iyi geceler.hiçbir malımı canımdan kıymetli görmedim,Allahta öyle mal vermesin istemem.
Bana ait hiç bir malı bu derece kimseden sakınmadım,verdiğim 1 tl için bile,karşılığında maddi manevi fazla getirisini gördüm hep.
Araba bu,sen birinin ihtiyacı giderilsin diye vermezsin hop biri hurdaya çevirir.
Sen bir şeye ihtiyaç sahibi olursun,sanada kapı duvar olur.
Kusura bakmayın tabikide,sizin sarfettiğiniz cümleler bencilliğin nirvanası.
aile olabilmişsiniz çünkü.Malesef toplumumuzun sorunu bu,evleniliyor ancak aile olunamıyor.Ben araba kullandığım halde sormaz kayınpederim. Bende onunkini alırken sormam. Görümcem de sormaz, bizde ona sormayız. Tüm arabaların yedek anahtarı her evde bulunur, hangisi kapıdaysa ona bineriz.
Bana da izin almaması tuhaf gelmedi.
Beddua mi? Bir daha okuyun isterseniz. Mali kiymetli olanlar icin kefeninin cebi var derler ya o yuzden demistim.bu bedduanızı size iade ediyorum hanımefendi.
sizin kadar komik cahil degilim inanın.evet birde bencillik değil benimki demiş,çok komik
o arabayla mezara girecek sanki demek hoş bir lafta degil.neyse allah herkesin kalbını biliyor.ben ihtiyac halinde bile olsa vermem demedim.keyfi durumlar için niye vereyim ki hem karşı tarafında arabası varsa.hastası olur acil durum tabiki veririm ama adam keyfine gezmeye gidecek niye vereyim ayrıca kendi arabası varken benimkini istemesi terbiyesizliktir bence.ama böyle deyince malım kıymetli oldu sizlere göre.ok öyle olsun.Beddua mi? Bir daha okuyun isterseniz. Mali kiymetli olanlar icin kefeninin cebi var derler ya o yuzden demistim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?