Ben mi yanlış anladım? Bozuldum biraz.

Bence yaş farkına vurgu yapmanıza bozulmuştur. Kafaya takmanıza değmez. Ben de bana teyze diyene bozuluyorum . Ama teyzeyiz sonuçta yapacak bir şey yok. O size nasıl hitap ediyorsa siz de öyle hitap edin, hanımsa hanım, sadece isimse isim.

20 yaşını geçmiş kazık kadar olmuş insanların birilerine abla-abi demesi bana komik geliyor. Kurs gibi bir ortamda üstelik. Hani çok samimi olduğun, aileden biri gibi gördüğün biriyse olur falan da onun dışında 22 yaşında birinin 35-40 yaşında birine abi abla demesine gerek yok yani.

Aklima bir anim geldi. 27-28 yaslarindayken kardesimle beraber yasiyordum benden 7 yas kucukler. Bunun bir suru it kopuk arkadasi vardi ama hepsi bana En buyuk kk abla diyordu. Bir tane Serhat diye bi cocuk haric. Benden 7 yas kucuk serefsiz bana "naber guzelim? Naber fistik?" Filan diyordu. Kardesime de "ablani bana ayarlasana" diye baski yapiyormus. Ben de bir gun sinir oldum dedim ki bundan sonra bana abla de. Hic de tarzim diildir halbuki ama yavsak bana fistik diyordu ya ailesinden harclik alan haliyle.

Bence abla denebilir ama cok da gerek yok. Bence siz hanim diyin herkese sonrasinda abla de veya ayse fatma de hanim deme diyen olursa ona gecersiniz.

Bence abla-abi biraz varoş kaçıyor. Nerden abin-ablan oluyorum senin/ nerden ablam/abim oluyorsun sen benim diyesim geliyor benim de. Rahatsız oluyorum, alanıma gereksiz girilmiş gibi geliyor. Ofiste 40 yaşında çocuklu adam 27 yaşındaki bana abla diye hitap ediyordu mesela, yaşla alakası yok ama lüzumsuz bir kelime olduğu için rahatsız oluyordum. Normal hayatta tanışmışsak ismimle, iş ortamındaysak yine isim veya pozisyona göre hanım denmesini tercih ederim.

Yine de şahıs lüzumsuz davranmış, gereksiz bir hareket bence yaptığı. Alt tarafı online ders, yüz yüze değilsiniz yani ben olsam karşıdaki ne dese kabul ederim takılmam sonuçta birbirimizi görmüyoruz ki yakışan hitap kelimesini seçelim... bundan sonra mesafeli olursun geçer işte. Eminim gruptaki herkes de onun lüzumsuz hareket ettiğini düşünmüştür.

Dogulu bir arkadasim kendinden buyuklere abla abi diyordu, hatta kendinden kucuklere de diyip pot kirinca herkesin yasini sormustu, onlarda gelenek öyleymis, kendinden buyuklere tek isimle hitap etmek ayipmis oyle dedi. Ben izmirliyim, izmirde kendinden 30 yas buyugune bile abla deme , kizabilirler dedim ben yurtdisinda yasiyorum, profesore bile sadece ismiyle hitap ediyoruz. Her yerde adet farkli oluyor. Siz ne olur ne olmaz hanim diyin. Karsinizdaki samimi oldukca hanim deme, abla de, ismimle hitap et der zaten

kadınlara toplu ortamlarda abla demek pek uygun bir şey değil. Daha önce dediğinde de bozulmuştur şimdi söylemiştir. İş yerimizde yeni başlayan çalışanlar bana abla diyince ben de düzeltiyorum. Ya ismimle hitap et edemiyorsan mesafe koymak istiyorsan hanım de. Yani benden 15 yaş küçük biri direk ismimle hitap edebilir ama abla dediğinde çok çirkin oluyor. Kendimi yaşlı hissettirdiğinden değil ama şık değil. Mahalle ortamı gibi.
bir kere de otobüs şoförü bayan abla demişti bana. En irrite edici 2 hitap

Yaşına takılan biri demekki ya da ters anına denk gelmişsindir çok samimi davranma ona ozaman kafana takma yani

Direkt ismiyle hitap et ya bence

Ben de otuz olacağım, şirkete yeni başlayan bir kız (20 yaşında falan) bana abla dedi, ben de uyardım 'yok daha neler' diye:) hiç sevmem 15 yaşından büyüklerin bana abla demesiniEki Görüntüle 2791192
Hahaha abla lafı gıcık bi laf evet sanki altında laf sokma da var gibi bak sen yaşlısın hahah gibi

Ay Allah aşkına ben 39 yaşındayım.
20 li yaşlarında biri tabi ki ısınmış o samimiyeti almış ise abla diyecek.
Ne olmuş abla dediyseniz gayette abla yaşında.
Yakında teyze olacak ablayı çok arar benden demesi.
Onun yerinde olsam ablanın tadını çıkarırdım.

Guzel ulkemin insani mesafeyi kuramiyor,bizde abi abla yas belirtiyor ,saygi degil
Kimseye abla abi yange amca dayi kullanmayin yurtdisinda boyle bir olay yok,senden 50 yas buyuk olsada aranizdaki samiyet neyse o ,
Ya x tir ,ya x hanim/beydir ,ya isim ya sifat la isim

Ben de hoşlanmam abla/abi /yenge /dayı muhabbetinden. Falan Hanım, Filan Bey diye hitap ederim, bana da öyle hitabı tercih ederim. Çok da takılıp bozulmanıza gerek yok bence. Abla demezsiniz sorun kalmaz sonuçta

Abla diyene bir tane patlatasim geliyor

Yas bunalimi yaşıyorsaParkta küçük bir cocuk bana teyze dedi.Cok icerledim Teyze hee dedim

Ben 34 yaşındayım, 2 cocuk var ama kimse abla demesin yaaa .......Hanım ......bey diyin. Insan hissettiği yaştadır ben en fazla 25im

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…