valla daha işle ilgili ilk söylediği sözde ona öyle cevap verirdim ki bir daha beni görünce kaçardı.
patavatsızlık belki konuşmaması gereken ufak tefek şeyleri "iyi niyetle" ağzından kaçırmak şeklinde olduğunda hoş görülebilir. bu kadın bildiğin ayı. patavatsızlığı paravan olarak kullanıp herkese her istediğini söylüyor. güya herkes de onu öyle kabul etmiştir, herkese göre dobra, ne düşünürse söyleyen, içindeki neyse dışına da onu veren bir insandır. neden bu insanların davranışlarını tolere ederler anlamıyorum. ben önce niyete bakarım, bazen iyi niyetli de olsa haddini aşan insanlara haddini bildirmek lazım.
işle ilgili söylediğinde gafil avlanmış olabilirsin... belki gerçekten kendine çok güvenememiş olabilirsin, cevap veremedin diyelim. ama senin görünüşünle dalga geçip, seni herkesin içinde böyle küçük düşürmesine de çok sert tepki verebilirdin. tepkiler illa ki lafına güzel bir lafla, onun gibi laf sokarak cevap vermek şeklinde olmayabilir. sen oturup onu incelemediğin düşünmediğin için elinde çok güzel karşılık olacak yeterli veri olmayabilir. zaten en güzel cevap, "sen benimle nasıl böyle konuşuyorsun haddini bil, terbiyesizlik saygısızlık yapma" şeklinde olurdu. sen de ona laf sokarsan devam eder zaten, böyle dersen cesaret edemez bir daha. arkandan kuyunu kazar sadece, başkalarına kötüler seni. ama kendine ve insanlarla ilişkilerine güveniyorsan dert etmezsin.