Ben mi yanlış düşünüyorum 🤔

gul_85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2013
49
14
88
35
Antalya
İyi akşamlar arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun kafayı yemek üzereyim dagawmmad açmış olduğum konularda da yazdım 9 yaşın da bir oğlum ve 3 aylık kızım var kamu sektöründe çalışıyorum şuan doğum iznindeyim. Sorun oğlum ve babannesi. Yaklaşık her görüşmemiz de gel oğlum öpeyim para vereceğim gel oğlum sarıl para vereceğim derslerini iyi dinle babanı üzme para vereceğim bizimle kalırsan para vereceğim yemin ederim her görüşmemizde böyle ve hepsini de aynı günde söylerler bende lütfen böyle yapmayın paraya çok alışıyor diyorum gerçekten de veriyorlar 3 lira 5 lira ellerin de o an ne varsa verirler. Diyeceksiniz ne güzel ama gerçekten çok kötü oyuncak istiyor alınamayacak birşey o zaman babanne me giderim alır diyor hayırı bilmiyor bu durumu önce kayınvalide me güzel bir şekilde söyledim biz ölene kadar bizim paramızdan faydalanın diyor eşime söyledim olsun ne güzel çocuğun harçlığı çıkıyor diyor. Hergun okul için 5 lira harçlık veriyorum küçük bir ilçede oturuyoruz kahvaltı yapıp gidiyor cuma rağmen okul kantinine borç yapıyor çünkü ben çalışırken öğle arası babanne benden hariç harçlık veriyor muş şimdi izinde evde olunca ben sadece sabah veriyorum nasıl davranayım çok şaşırdım çünkü paraya çok alıştı lütfen nasıl davranayım bana akıl verin yoksa ben mi büyütü yorum biraz önce eşim ile konuştum hicbir yorum yapmadı çünkü kayınvalide aynısını bugün de yaptı kendi aileme ziyarete gittik hem de onların yanında veriyor halbuki aileme gitmeden önce kayınvalide ile onun evinde uzun vakit geçirdik vereceksin o zaman niye vermedin diyorum ki gerçekten harçlık verecekseniz oğlumun yanında bana verin ben okula giderken ona vereyim ama birseyin karşılığında olmasın diyorum lütfen bana yardımcı olun biraz uzun oldu kusura bakmayın

İyi akşamlar arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun kafayı yemek üzereyim dagawmmad açmış olduğum konularda da yazdım 9 yaşın da bir oğlum ve 3 aylık kızım var kamu sektöründe çalışıyorum şuan doğum iznindeyim. Sorun oğlum ve babannesi. Yaklaşık her görüşmemiz de gel oğlum öpeyim para vereceğim gel oğlum sarıl para vereceğim derslerini iyi dinle babanı üzme para vereceğim bizimle kalırsan para vereceğim yemin ederim her görüşmemizde böyle ve hepsini de aynı günde söylerler bende lütfen böyle yapmayın paraya çok alışıyor diyorum gerçekten de veriyorlar 3 lira 5 lira ellerin de o an ne varsa verirler. Diyeceksiniz ne güzel ama gerçekten çok kötü oyuncak istiyor alınamayacak birşey o zaman babanne me giderim alır diyor hayırı bilmiyor bu durumu önce kayınvalide me güzel bir şekilde söyledim biz ölene kadar bizim paramızdan faydalanın diyor eşime söyledim olsun ne güzel çocuğun harçlığı çıkıyor diyor. Hergun okul için 5 lira harçlık veriyorum küçük bir ilçede oturuyoruz kahvaltı yapıp gidiyor cuma rağmen okul kantinine borç yapıyor çünkü ben çalışırken öğle arası babanne benden hariç harçlık veriyor muş şimdi izinde evde olunca ben sadece sabah veriyorum nasıl davranayım çok şaşırdım çünkü paraya çok alıştı lütfen nasıl davranayım bana akıl verin yoksa ben mi büyütü yorum biraz önce eşim ile konuştum hicbir yorum yapmadı çünkü kayınvalide aynısını bugün de yaptı kendi aileme ziyarete gittik hem de onların yanında veriyor halbuki aileme gitmeden önce kayınvalide ile onun evinde uzun vakit geçirdik vereceksin o zaman niye vermedin diyorum ki gerçekten harçlık verecekseniz oğlumun yanında bana verin ben okula giderken ona vereyim ama birseyin karşılığında olmasın diyorum lütfen bana yardımcı olun biraz uzun oldu kusura bakmayın
yaptığı bu hareketin zararını, ilerde kendisi görür, merak etmeyin...eğer sizi dinlerse oğlunuza söyleyin, parayı kabul etmesin, yada bana değil anneme ver desin...

Kayınvalidenizin yaptıklarını onaylamıyorum ama artık bu yaştan sonra düzelmeyeceğini de biliyorum

Benim rahmetli kv evliliğinde mutlu değilmiş. Dayak, aldatma, parasız bırakılma, vs vs. Sonra işe girmiş, para kazanınca ilgi görmüş. Ona göre para=sevilmek idi.

Sizin kv de de sevilmekle ilgili psikolojik sorunlar olduğunu düşünüyorum. Sevgi eksikliğini bu şekilde gidermeye çalışıyor. Nasıl düzelir? Kv psikoloğa götürürseniz. Gelir mi? Sanmam. Onlara göre bu bir sorun değil çünkü.

Çocuğunuzun size kızıp “babaannemlere giderim” tehdidi dışında düzeltebileceğiniz bir konu yok. Ona da prim vermeyerek, çok abartılı tepki göstermeyerek yaklaşın.

Haklısınız. Üstelik sizin çocuğunuz üzerinizdeki otoritenizi de sarsan bir durum bu.

Engelleyemiyorsanız kurala bağlayacaksınız; oğlunuzu karşınıza oturtun, güzelce konuşun.
Madem para verilmesine laf geçiremiyorsunuz, oğlunuza birikim yapmayı-para kontrolünü, alış verişin nasıl yapıldığını vb. öğretin, bir kumbara alın ve birikim hedefleri oluşturun, aile etkinlikleri için oğlunuzu da sponsor yapın.
Mesela bir ay biriken paraları ile, ailecek yemeğe çıkın; oğlunuz ısmarlamış olsun. Madem para geliyor, paylaşmayı da öğrenir.
Bir diğer ay birikenlerle, istediği oyuncağı alabilsin, yetmiyorsa bir ay daha biriktirsin ve alsın.
Bir diğer ay, okul kırtasiye ihtiyaçları için birikim yapsın.
Bir ay biriken paralarıyla babaannesine hediye alsın vb.

Parayı harcarken, kontrolü, paylaşmayı ve kıymetini de öğrensin. 9-10 yaşlar bence bunları öğrenmek için güzel yaşlar, yasaklamayın, katılın, yönetmeyi öğretin, bilinçli harcamayı anlatın.

Haklısınız ve yaptıkları çok yanlış.sürekli birsey yaptırmak ya da istedikleri şeyler için hep parayı kullanmaları çok çok yanlış.cocuk böyle alışırsa yarın öbürgün kötü niyetli insanlara açık hale gelir.ciddi ciddi anlatın ne kadar yanlış olduğunu.

Kesinlikle saçma sapan bir tutum ben her konuya ılımlı yaklaşıyorum kendi hayatımda da bir kaç kez uyarır olmadı patlardim madem çok istiyor torunu için hesap açsın her ay oraya para atsın ama benim çocuğumun yetiştirilme şeklini bozacak müdahale edecek heleki çocuğum o zaman babaannem alır gibi tavır tanınacak . kesinlikle artan tepkilerle mudahalem devam eder baktım olmuyo gerekirse eve bi yardımcı tutar yine de göndermem ama bu son nokta olur.benim çözüm onerklerime rağmen devam ederse yaparım. Şuan hamileyim ve kimse kusura bakmasın kendi annemde olsa hatta babası olsa bile benim kurallarımı yok sayanı karşıma alırım.

Back
X