İyi akşamlar arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun kafayı yemek üzereyim dagawmmad açmış olduğum konularda da yazdım 9 yaşın da bir oğlum ve 3 aylık kızım var kamu sektöründe çalışıyorum şuan doğum iznindeyim. Sorun oğlum ve babannesi. Yaklaşık her görüşmemiz de gel oğlum öpeyim para vereceğim gel oğlum sarıl para vereceğim derslerini iyi dinle babanı üzme para vereceğim bizimle kalırsan para vereceğim yemin ederim her görüşmemizde böyle ve hepsini de aynı günde söylerler bende lütfen böyle yapmayın paraya çok alışıyor diyorum gerçekten de veriyorlar 3 lira 5 lira ellerin de o an ne varsa verirler. Diyeceksiniz ne güzel ama gerçekten çok kötü oyuncak istiyor alınamayacak birşey o zaman babanne me giderim alır diyor hayırı bilmiyor bu durumu önce kayınvalide me güzel bir şekilde söyledim biz ölene kadar bizim paramızdan faydalanın diyor eşime söyledim olsun ne güzel çocuğun harçlığı çıkıyor diyor. Hergun okul için 5 lira harçlık veriyorum küçük bir ilçede oturuyoruz kahvaltı yapıp gidiyor cuma rağmen okul kantinine borç yapıyor çünkü ben çalışırken öğle arası babanne benden hariç harçlık veriyor muş şimdi izinde evde olunca ben sadece sabah veriyorum nasıl davranayım çok şaşırdım çünkü paraya çok alıştı lütfen nasıl davranayım bana akıl verin yoksa ben mi büyütü yorum biraz önce eşim ile konuştum hicbir yorum yapmadı çünkü kayınvalide aynısını bugün de yaptı kendi aileme ziyarete gittik hem de onların yanında veriyor halbuki aileme gitmeden önce kayınvalide ile onun evinde uzun vakit geçirdik vereceksin o zaman niye vermedin diyorum ki gerçekten harçlık verecekseniz oğlumun yanında bana verin ben okula giderken ona vereyim ama birseyin karşılığında olmasın diyorum lütfen bana yardımcı olun biraz uzun oldu kusura bakmayın