Ben nasıl davranmalıyım annem haklı mı?

Eşiniz sizi ne diye kandırdı
Öncelikle ben esrar içtiğini bilseydim ondan çocuk yapmazdım , şüphelendim , hep iftiracı dedi küfür etti , aynen burada bazı insanların yazdığı gibi ruh hasTası dedi , ailesi de aynı şekilde , ve ben tesadüfen resmî bir makama yakalanınca öğrendim , ve yurtdışında kamayı hiç istemedim , bende istemiyorum dönüceğim diye başladı ilişkiye bu hep böyle gitti, hamile kalana kadar hamile kalınca Türkiye ye girmek istiyorsan boşan dedi bana , kaldım bir başıma çocukla yurtdışında… ve söylediği başka başka binlerce yalan da var

Eee çocuk yapmamak için bi uyusturucu kullanmasını mı bekledin adamda yok yok

Genel olarak bir şuurun olduğunu mu düşünüyorsun? Çocuklar konusunda bakanlık oldukça hassas çalışıyor görürsün. Ayrıca yegenime kafayı deli deli takmak yerine o saydıklarınla alakalı oldukça aktif bir insanımdır

Bizler kaç yaşına gelirsek gelelim anne babamızın ilgisine ihtiyaç duyuyoruz. Ben de bunu hem annemin hem babamın bitmeyen hasta bakım süreçlerinde anladım. Onlara ihtiyacım olduğunu söylesem de o sorumluluklarını öncelemişlerdi. Ne desem fayda etmedi.
Siz de ne derseniz deyin, anneniz yeğeninizi bırakamaz (ki bu durumda bırakmasın da zaten). Annenizin bu tavrı abinizi ve yengenizi rahatlatmış, anneniz hep böyleydi siz bunu değiştiremezsiniz. Abiniz sizin lafınızla sorumluluk sahibi birine dönüşemez. Olsa zaten çocuğunu bırakmazdı.
Yeğeninizden sıkılmanızı sizin de bozulan ruh halinize bağlıyorum. Fakat, bu hikayede en masum o çocuk. O terk edilmiş çocugun da sağlıklı bir psikolojide olması mümkün değil. Bence önce annenizi çocuğun terapi alması için ikna edin. O çocuk bir düzelsin.
Siz, kimseyi değiştirmediğiniz bu durumda, kabullenmek zorundasınız. Zor da olsa kendi başınıza sorunlarınızla başa çıkmak zorundasınız. Annenizin yaninda geçirdiğiniz süreyi kısaltın. Kızınız ve arkadaşlarınızla daha çok vakit geçirin. Gerekirse destek alın. Kendiniz ve kızınız için güçlü durmak zorundasınız.
Ailenizin size taşıdığı problemleri bir süre dinlemeyin, önemsemeyin. Kendinizi toparlayana kadar mesafe koyun. Yurtdışında tek başına yaşamanın, hiçbir faydanız olmayacak sorunlara kafa yormanın ne demek olduğunu bilirim. Bunu yapmak sadece size zarar. Ailenizi bırakıp kendinize odaklamanız gerekiyor bence.

burdaki kimsenin hayattaki motivasyonu insanların konularına kötü yorum yazmak değil, kimse sana gelip dert anlatmaya çalışmaktan ekstra haz almıyor. Ama sen ısrarla sorgulamıyorsun yahu bu kadar insan bana karşı çıkıyorsa, empati dahi kuramıyorsa acaba bir terslik mi var diye soramıyorsun kendine. İç muhakemeden yoksunsun. Anneni geçtim evde yeğenine nasıl davrandığını hayal dahi edemiyorum yazık günah o yavruya

Eee çocuk yapmamak için bi uyusturucu kullanmasını mı bekledin adamda yok yok
Annemi ikna ettim zaten adreste buldum görüştürdümde oda istiyor çocuğun terapi almasını, fakat terapi ücretleri çok yüksek anne baba maddi hiç yardımları olmuyor bu konularda , ben mi karşılamalıyım, bende tek başıma bir anneyim kızımı kendimi kimseye muhtaç etmeden yaşamaya çalışıyorum

Ben size mesaj atamadım, bana özelden yazar mısınız?

Dedim zaten iç muhakeme yaptım hatalı olduğum tarafları da gördüm , önceki mesajlarda okuyabilirsiniz , fakat insanların ruh hastası şuursuz gerizekalı çocuğuna bakamazsın yazık çocuğa demeleri içimi acıtıyor ve susmadılar hala ben yazmış olmama rağmen haklısınız dememe rağmen ben eski kocamdan da benzer lafları duydum, yazık kızıma , tek pişmanlığım seninle çocuk yapmak , kızın seni görünce midesi bulanıcak kızını da yetiştiremiyeceksin , seni ruhsal olarak öldüreceğim çocuğunu alacağım vs..ben yeni doğum yapmışken yaptı söyledi bunları hemde kendi bağımlılığını saklayarak şimdi bu insan haklı mı demeye başladım ve bu beni zayıflatan birşey , burada kadınlar birbirine destek olmalı böyle iyice zayıflatmamalı

Son düzenleme:
Valla eşşek gibi verecek anne babası parasını. Bunu ödetmesi gereken de anneniz. Siz ödemeyin. Anneniz kimseyi kırmayayım derken kendini feda edenlerden ama burada sizi de harcadığını görmüyor. Göstermeniz lazım.

Ne çeşit bir ruh hastalığın olduğunu çok merak ediyorum. Teşhis alınca burada paylaş da biz de öğrenelim.

O zaman işe terapi görmekle başlayın bence. Bir psikologtan destek alın. Kızınız ve yeğeninizi kreşe yazdırın hem orda öğretmen gözetiminde sosyalleşirler, yeğeninizde söylediğiniz gibi birtakım davranış bozuklukları varsa öğretmeniniz sizi yönlendirir. O esnada evde annenizle vakit geçirirsiniz dinlenirsin. Abinizle ve eşiyle de konuşmaya çalışın durumdan söz edin abiniz ümitsiz vaka ama belki yengenizin içinde anneliğe dair birkaç kıpırtı varsa çocuğuyla biraz daha fazla ilgilenebilir.

Ne çeşit bir ruh hastalığın olduğunu çok merak ediyorum. Teşhis alınca burada paylaş da biz de öğrenelim.
Valla doktorlar herhangi bir hastalığım olduğunu söylemediler , yani ruh hastalığım olduğunu, yaşadığım şiddet ve travmalar nedeniyle depresif bir dönem geçirdiğimi ve dissosiye olduğunu söylediler fakat ne kliniğe yatırılmam gerektiğini nede tedavi edilemez olduğumu söylediler .. bunu burada yorum yapan fakat beni hiç tanımayan insanlar yazıyor bende bunu nasıl yapabiliyorlar çok şaşırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…