- 20 Ocak 2019
- 2.998
- 2.689
- 133
- 33
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
Cok tesekkur ederim, Allah sizlere gostermesin insallah.Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.
Tesekkur ederim sizlerden uzak olsun. Bugun online olarak basladim terapiye. Belli ki yolumuz uzun ve agir agir gidecegiz. Umudumu kaybetmek istemiyorum cunku iki evladim var.geçmiş olsun destek vesaire alsanız
Allahım hiç kimseye göstermesin inşallah…Cok tesekkur ederim, Allah sizlere gostermesin insallah.
Cok tesekkur ederim Allah size gostermesin. Esimin kuzenleri haricinde kaybimiz yok ama dedigim gibi kucucuk bir ilcenin yarisi gitti neredeyse ve ben cidden soylediginiz gibi inanamiyorum. Sanki vefat edenler hala yerinde duruyor, sehir yerinde duruyor da beynim bana oyun oynuyor gibi. Inanmak guc bi gece yatiyorsun sabah ayni rutin gunlere dinemiyorsun. Tek sukrettigim cocuklarin okulda oldugu saate ya da gune denk gelmemesiydi.
Peki korkmam normal mi? Ben gercekten kapali irtama girmek istemiyorum. Nefes alamiyorum cunku.
Cok tesekkur ederim guzel bigilendirmen icin. Umuyorum ki yavas yavas azalsin ama dediginiz gibi stres etkeninden uzaklasamadigim icin boyle oldum sanirim.Stres etkenine verilen farklı yanıtlar oluyor, üzüntü, endişe, size travmayı hatırlatan yerlerden kaçınma vs vs. Bunlar stres etkeninin şiddeti göz önüne alındığında normal kabul edilir ve genellikle olaydan sonraki birkaç gün içinde (burada artçılar devam ettiği için sürekli başa dönüyoruz dolayısıyla zor) ya da tehdit edici durumdan uzaklaştıktan sonra azalmaya başlar diye biliyoruz. Ama tabi sırf kitabi bilgilerle de konuşmak güç, deneyimler farklı olabiliyor.
Insallah gececek hepimiz icin. Siz nerede oturuyorsunuz? Ihtiyaclar icin giriyorum ama 5 dk bile kalamiyorum betonarme olmasi beni korkutuyor birde merdiven venim icin kabus oldu diyeyim 2. Kata bile o merdivenlerden korkuyorum. Insallah sizde bulursunuz istediginiz gibi bir yer.Ahh arkadaşım hepimiz aynı durumdayız ama içini rahatlatır mı bilmiyorum ama o bölgenin enerjisini attığını söyledi uzman(adını unuttum akıl kalmadı ki) artçıların olması normal bak ne güzel çadırını kurdun günün büyük kısmını orda geçirin, çamaşır ve ihtiyaçlar için çiflik evinize girin hem az katlı hem hasar görmemiş. Allaha sığının ve bi yerden başlayın. Şuan eşim deli gibi köy evi arıyor ki temelli taşınalım ama bulamıyor. Bulduğuda tapusuz 2milyona yakın fiyatlar. En azından ihtiyaçlar için evi kullanın hasarı yoksa. Bol bol dua edin, geçecek inşallah bu günler.
Çok geçmiş olsun bende İzmir'de yaşıyorum biliyorum yaşadığınız psikolojiyi gerçi sizinki bizimkinden kat kat daha fazla ama sağ olarak ciktiniz,çocuklar yanınızda onu düşünün...eğer şehir değişikliği şansınız varsa eğer değiştirin... Allah yardımcımiz olsun inşallahAllah sizlere gostermesin tesekkur ederim. Gecen hafta gittim yikimin en cok oldugu ilceye kimse gelmemis. Yakinlarim online destek icin basvurular yapti bugun bir klinik geri donus yapti artik ne zaman baslarsa. Kesinlikle cekinmiyorum destek almaktan cunku psikoloji denen sey maalesef kalmadi
Tesekkur ederim. Ne yasadik inanki bilmiyorum bir nevi kucuk kiyamet gibi birseydi rabbim hepimizi beterinden saklasin. Sehir degisikligi suan icin zor, esimin isi mustakil mecbur kaliyoruz burada.Çok geçmiş olsun bende İzmir'de yaşıyorum biliyorum yaşadığınız psikolojiyi gerçi sizinki bizimkinden kat kat daha fazla ama sağ olarak ciktiniz,çocuklar yanınızda onu düşünün...eğer şehir değişikliği şansınız varsa eğer değiştirin... Allah yardımcımiz olsun inşallah
Çok büyük geçmişler olsun,sizi teselli edemem ama çok şükür çocuklarınızlasınız,siz bu kadar travma ve korku yaşarken onlar daha çok tedirgin ve telaşlı olabilirlerNe olur dua edin cok ihtiyacimiz var
Çok eşekkür ederim, çok mutlu oldum desteğin için. Ama biz diyarbakırdayız, evim az hasarlı sürekli sallanıyoruz ama Allaha sığınıp girdik evde yaşıyoruz. Mecburuz başka çare yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun.Insallah gececek hepimiz icin. Siz nerede oturuyorsunuz? Ihtiyaclar icin giriyorum ama 5 dk bile kalamiyorum betonarme olmasi beni korkutuyor birde merdiven venim icin kabus oldu diyeyim 2. Kata bile o merdivenlerden korkuyorum. Insallah sizde bulursunuz istediginiz gibi bir yer.
Ayni yerdeysek gelebilirsiniz buraya bahcemiz kocaman cadir kurarsiniz durumunuz netlesene kadar. Ihtiyaclarinizi giderirsiniz en azindan
Amin insallah hepimizin yardimcisi olsun. Cok uzakmissin insallah devami gelmez. Birde bende artik su var surekli ben sallaniyorum gibi geliyor bakiyorum deprem yok ama. Sizde de var mi bu durumÇok eşekkür ederim, çok mutlu oldum desteğin için. Ama biz diyarbakırdayız, evim az hasarlı sürekli sallanıyoruz ama Allaha sığınıp girdik evde yaşıyoruz. Mecburuz başka çare yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Allah yardimcimiz olsun. 2000 li yillarda olan bingol depreminde bizde batmandaydik ama tabiki boyle buyuk birsey degildi yinede cogu yerde hissedildi. Insallah yikici olmaz.Var olmaz mı? Çevremde herkes bu konudan muzdarip. Bizi korkutan beklenen bingöl depremi. Sınır bize. Yoksa maraşın enerjisini yükünü attığını düşünüyorum bende. Rabbim kimseye yaşatmasın böyle yıkımları yoksa depremin bi suçu yok, suç tamamiyle insanoğlunda.
Tesekkur ederim Allah sizlere yasatmasin insallah.Çok geçmiş olsun.
Acınız acımız inanın.
Aklımız kalbimiz sizinle.
Kıyametin küçüğünü yaşadınız diyorum ben hep
Allah bir daha göstermesin.
Uzağım ama etkisinden çıkamadım, bir şekilde yaşıyoruz işte.
Terapiler işe yarayacaktır, kalbinizi ferah tutun.
Çiftlik eviniz de şu süreçte bir nimet, ona bari girebilirseniz bu bile iyi bir adım olur sizin için.
Kimse sizden yaşadıklarınızı kolayca atlatmanızı beklemez. Ama 2 çocuğunuz için biraz daha soğukkanlı olmayı başarabilirseniz bir yerden yeniden tutunur ayağa kalkarsınız inşallah.
Dualarımız sizinle
Hepimize gecmis olsun. Cok tesekkur ederim biliyorum suan zorlu bir yolculuktayiz, inline psikolojik destege basladim henuz 1 seans oldu. Gercekten oldugum yerdeki yikima gore biz mucizeyiz onun farkindayim ama ben bu kadar gucsuz oldugumu bilmiyordum. Hem kendimi hemde etrafimdakileri yoruyorum su donemde. Insallah bir daha boyle bi aciyi ne biz ne de baskalari yasarMerhaba, ben de yaşadım bu depremi maalesef ve hemen başka bir şehre gittik. En son sayfaya kadar okuyamadım ama sizlere bir şeyler söylemek istedim. Kendinizi bastırmayın, sıkmayın acı şeyler yaşıyoruz tepki vereceğiz bunlar çok haklı ve normal tepkiler. Kendinizi hissettiklerinizden dolayı yargılamayın. Yalnız hissetmeyin. Acı hepimizin acısı, başımız sağ olsun. Şükür ki size, çocuklarınıza bir şey olmamış. Bu depremi sağ salim atlatan her insanımız için şükrediyorum. Zor olacak ama psikolojik olarak da aşacağız. Dilerseniz profesyonel bir yardım alın, online psikolog görüşmeleri de yapabilirsiniz. İnsan unutarak ve alışarak yaşıyor maalesef. Her şey harika olmayacak, sevdiklerimiz geri gelmeyecek ama biz bir hayat kuracağız yine. Hayatta kaldıysam sebebi vardır diye düşünmüştüm en son şehirde ayrılırken. Kalbinize ferahlıklar dilerim Allah’tan. Bu zor zamanları, acıları bir daha yaşamayız inşallah.
Cok tesekkur ederim Allah razi olsun. Kesinlikle bizde onu soyluyoruz bak evi buyutelim yenileyelim diyorduk, kucucuk bir cadira da sigabiliyormusuz. Az yersen de doyuyorsun, iki kat kiyafet ile de geciyormus zaman. Allah hepimizin yardimcisi olsun insallahBelki deprem bölgesinde değiliz depremzede değiliz ama inanın gün içinde defalarca kez aklıma geliyorsunuz ağlıyorum daralıyorum çocuğuma ilgi gösterince annesiz babasız kalan çocuklar aklıma geliyor sizlere okuyorum dualar ediyorum elimizden birşey gelmiyor alabilme imkanınız varsa eğer psikolojik destek alın teslimiyet halinde olmaktan başka bir şey gelmiyor elimizden elbet bugünler de geçecek bunu kendinize telkin edin mutsuzluk olmasaydı mutluluğun kıymetini bilemezdik belki çok kolay olacak söylediğim şey bir klişe ama biberin tadını bilmeseydik tatlının lezzetine varamazdık şükredemezdik evlatlarınız ile birlikte sağsınız bu bile size anlamsız gelebilir şuan ama bunun için şükredin inşallah huzuru Allah yollayacaktır Allah kalbinize inşirah ferahlığı versin tüm kullarına sizlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?