Ben nasıl oluştum

Ben kendi oluşumumu sorguladım mı bilmem de kardesiminkini sorguladım, o doğduğunda 6 yaşındaydım, anneme dedim nerden geldi bu diye, sizi ceyiz sandığımda getirdim dedi, önce seni çıkardım şimdi de kardeşini,haa öyle mi ben bunu duydum kardeşimi de istemiyodum zaten,sen adam olacak kız sandığın üstündeki yastığı yorganı döşeği at besikten bebeği al sandığa koy kapağı kapat, annem içerde yemek yapıyo, ses gelmeyince anladı zahir birseyler döndüğünü,gelse ki oğlan yok ortalık yastık yorgan dolu, sandığı bi açsa ki bizim tosun orda, ilk bi azar sonrası leylek masalı, leylek bulupta al götür bu bebeği diyemeceğime kanaat getirdiyse demek :KK70:

Kardesim sandıkta nasıl nefes aldı onu da diyim,anahtar deliği var anahtar yok hafifte oyuk olduğundan normalden 2 kat geniş bi delik

Ben kendi oluşumumu sorguladım mı bilmem de kardesiminkini sorguladım, o doğduğunda 6 yaşındaydım, anneme dedim nerden geldi bu diye, sizi ceyiz sandığımda getirdim dedi, önce seni çıkardım şimdi de kardeşini,haa öyle mi ben bunu duydum kardeşimi de istemiyodum zaten,sen adam olacak kız sandığın üstündeki yastığı yorganı döşeği at besikten bebeği al sandığa koy kapağı kapat, annem içerde yemek yapıyo, ses gelmeyince anladı zahir birseyler döndüğünü,gelse ki oğlan yok ortalık yastık yorgan dolu, sandığı bi açsa ki bizim tosun orda, ilk bi azar sonrası leylek masalı, leylek bulupta al götür bu bebeği diyemeceğime kanaat getirdiyse demek :KK70:

Kardesim sandıkta nasıl nefes aldı onu da diyim,anahtar deliği var anahtar yok hafifte oyuk olduğundan normalden 2 kat geniş bi delik
:KK70:

Ya hu anlatın anlayacağı gibi.insanlar belli bir yasa gelince sevdikleri insanlara kendilerinden bir parça verirler ve çocuk olur gibi.basitçe anlatın.

Ya hu anlatın anlayacağı gibi.insanlar belli bir yasa gelince sevdikleri insanlara kendilerinden bir parça verirler ve çocuk olur gibi.basitçe anlatın.
Bazen basitçe anlatım şimdi ki çocuklara yetmiyor oraya nasıl geldim ayrıntılı istiyor sorusunun cevabını bende dedim babanla birbirimizi sevdik sen oldun diye oda diyor tamam da nasıl oldum:KK23:

Bazen basitçe anlatım şimdi ki çocuklara yetmiyor oraya nasıl geldim ayrıntılı istiyor sorusunun cevabını bende dedim babanla birbirimizi sevdik sen oldun diye oda diyor tamam da nasıl oldum:KK23:
İşte anlat benim içimde yumurtalar var babamda da var.bunlar birleşince insan oluyor de.izler netten de hamileliği

Etrafınızda hiç hamile yok mu. Benim yeğenlerim var 4-5 yaşlarında hep etrafta hamile insanlar olduğu için onların karnında bebek olduğunu görüyorlardı sonra da bebeğin doğduğunu, hiç sorguladıklarına rastlamadım.

Her kadının ve erkeğin içinde minik toplar var .İki insan birbirini sevince içindeki toplar büyüyüp bebek oluyor diye anlatabilirsiniz. Saksıya beraber çiçek tohumu dikip tohumun büyüyüp çiçeğe dönüştüğünü göstererek olayı destekleyebilirsiniz.

5 yaş mı:KK57: orta okulda iken sınıf arkadaşıma annesi gerçekleri anlatmış, arkadaşım da bana anlatmıştı. Senin annenle baban ne iğrenç insanlar böyle bişeyi nasıl yaparlar diye şoka girmiştim:KK48: kız herkesin annesi babası yapıyormuş dedikçe "saçmalama benim annem babam asla yapmazlar öyle iğrenç bişeyi" diye inat etmiştim:KK70::KK70:

Ee insan konduramıyor kendi anne babasına. Beni Nasıl sağlam geçiştirmişlerse orta sona kadar tekrar sorgulamamışım durumu :KK23:

Leylek falan bilmiyordum ama sadece evlenince çocuk olur diye biliyordum Nasıl olur karna Nasıl girer Bebek hiç sorguladığımı hatırlamıyorum. Yeni nesil fena geliyor :KK48:

5 yaş mı:KK57: orta okulda iken sınıf arkadaşıma annesi gerçekleri anlatmış, arkadaşım da bana anlatmıştı. Senin annenle baban ne iğrenç insanlar böyle bişeyi nasıl yaparlar diye şoka girmiştim:KK48: kız herkesin annesi babası yapıyormuş dedikçe "saçmalama benim annem babam asla yapmazlar öyle iğrenç bişeyi" diye inat etmiştim:KK70::KK70:

Ee insan konduramıyor kendi anne babasına. Beni Nasıl sağlam geçiştirmişlerse orta sona kadar tekrar sorgulamamışım durumu :KK23:

Leylek falan bilmiyordum ama sadece evlenince çocuk olur diye biliyordum Nasıl olur karna Nasıl girer Bebek hiç sorguladığımı hatırlamıyorum. Yeni nesil fena geliyor :KK48:
Sana bir anımı anlatayım bende altı yaşında kadardım bir gece lavaboya kalktım baktım annemlerin odasının ışığı yanıyor:KK62: dürttü beni lanet gidip anahtar deliğinden baktım:rolleyes:ben şok babam annemin üzerinde çok korktum :KK42::KK42:abimin yanına gidip yattım sabah ikisiylede konuşmadım tabi benim anne cin anlamış onları gördüğümü sonra beni kenara çekip anlattı hal mesele böyle diye yani bende çok acı bir şekilde öğrendim :confused:

Benim sıpa biraz inatçı diyoruz allah koydu diye ama ayrıntılı anlat diyor aynı şeyleri söyledik sizinle bakalım bu işin sonu nereye çıkıcak:KK60:
Zaten insanın oluşu büyük bir mucize değilmi biz büyükler bile düşününce kafayı yiyecek gibi oluyoruz;) o yüzden çocuğa neyi anlatsan kafası karışacak boşver bişey deme:KK48:şaka bi yana ben kızıma hep sen cennetteydin dua ettik seni karnıma koydu sonra hastaneye gittik de karnmdan çıkardı çok mutlu olduk feln filan diye anlatıyorm işte çok mutlu oluyor sanırm sizn çock çok detaycı;)

Zaten insanın oluşu büyük bir mucize değilmi biz büyükler bile düşününce kafayı yiyecek gibi oluyoruz:KK66: o yüzden çocuğa neyi anlatsan kafası karışacak boşver bişey deme:KK48:şaka bi yana ben kızıma hep sen cennetteydin dua ettik seni karnıma koydu sonra hastaneye gittik de karnmdan çıkardı çok mutlu olduk feln filan diye anlatıyorm işte çok mutlu oluyor sanırm sizn çock çok detaycı:KK66:
:KK70:kime çekmiş bilmem babasıda böyle meraklı:confused:

İşin zor valla canm allah bağışlasın gerçekden çok zekiymiş umarım ileride güzel bir mesleği olurda gururlandırır sizi bunlarda tatlı anılarınz olarak anlatırsınz:)
Aminn allah razı olsun cümlemizinkini inşallah önce vatanına milletine hayırlı evlat olsun inşallah bende elimden geldiğince yetiştirmeye çalışıyorum

Benimki de soruyor şu siralar kardesim de hamile, iyice kafayi bozdu bebek nasil olur mevsusuyla.
Benim cevap: babanla ben birbirimizi cok sevdik evlendik, sonra tatli bir kizimiz olsun istedik ve sen karnimda olustun (burda nasil olustum sorusu geldi tabi) ben de bir seyi cok istersek olur annecim dedim, tatmin oldugunu sanmiyorum ama simdilik daha detay sormuyor :KK73:

Benimki de soruyor şu siralar kardesim de hamile, iyice kafayi bozdu bebek nasil olur mevsusuyla.
Benim cevap: babanla ben birbirimizi cok sevdik evlendik, sonra tatli bir kizimiz olsun istedik ve sen karnimda olustun (burda nasil olustum sorusu geldi tabi) ben de bir seyi cok istersek olur annecim dedim, tatmin oldugunu sanmiyorum ama simdilik daha detay sormuyor :KK73:
O zaman şimdiden kafanda verebileceğin cevapları düşün biranda zınk diye kalma çünkü ben birden afalladım durup dururken geldi soru:KK66:

karnında nasıl oluştum sorusuna şöyle cvp verebilirsin.insanlar küçük küçük puzzle gibi parçalardan oluşur bunlara hücre denir,okadar küçüktürki gözle görünmez vs. vs. :KK30:karnımdaki hücrelerden biri, evlenip çocuk istedikten sonra kendi kendine büyümeye başlayıp seni oluşturdu.e nasıl büyüdü falan da demez herhalde hücre bu doğar da büyür de ölür de :KK53:

Merhaba. Benim kizim 5 yasinda. Kardesine hamile kalmadsn once fikrini aldim ister misin diye. Sonra biz istedik kizim ama oladabilir olmayadabilir Allah karar verir dedik. Karnimdayken ne zaman dogacak sorularina da belki de gelmekten vazgecer. Hicbir şey kesin degildir dedik. Asama asama anlattim. O simdi boncuk kadar o simdi fasulye kadar o simdi oyuncak bebek kadar diye. Sonra nasil bir yerde oldugunu ne ile beslendigini anlattim. Gobek kordonunu gobek bagini. Nasil dogacagi sorusuna keseyi patlatacagini ve vucudumuzdaki bir yerden cikacagini anlattim. Kesecekler mi sorusuna bazen ameliyat yapabilirler. bazense kendi yolunu bulur bebek vucudundaki o delikten dedim (tabi yerini soylemeden) ve agzini actirip kapattirdim. Bak simdi agzin kapali. Ama acabiliyorsun. Hic canin acidi mi dedim. Iste oyle vucudunda ozel bir yer var ve dogumda acilacak dedim. Nasil olustugunu sormadi. Ben kardesin bizi secti ve karnima geldi dedim. Ama simdi buradaki cevaplari ileride bana sorarsa ne derim diye okurken aklima bir fikir geldi.

Biz kizimla sohbet ederken meyveleri agaca allah in koydugunu ineklere sutu allah in verdiğini anlatiyoruz. Bir agacin ciceklenme evresini ve meyve verme surecini anlatabilirsiniz. Tipki bu agacin dallarinda once hic bir sey olmamasi sonra tomurcuk olmasi sonra cicek qcmasi sonra meyvenin olusmasi gibi annenin rahminde/karninda da bebek olusur. Nasil ki agacin icine kimse meyve koymuyorsa annenin icine de kimse bebek koymaz. O sadece olusur diyebilirsiniz/diyebiliriz belki.

Bizim yeğene "baban bana bir tohum verdi, benim karnımda o tohum büyüdü ve sen oldun. " diye anlatmıştı görümcem. :-)

Ilgın 'ın dünyası " biz dünyaya nasıl geldik " diye bir eğitici video var. Youtube yazarsaniz çıkar. Orda çok güzel çizgi film şeklinde anlatılıyor. Görsel olarak anlaması ve sizinde anlatmaniz daha kolay olur diye düşünüyorum.

Sizinki olayi biliyomus da sizi zora sokmaya ugrasiyomus gibi didiklemis vallahi :KK53:

Back
X