• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ne dedim ki?

iyi geceler hanımlar, bugün resmen böyle bana insanlığımı sorgulatacak türden birşey oldu, bana göre tuhaftı.
bugün bir tanıdığımdan, çok sevdiğim ve saydığım, kendisine bir dönem yardımım, faydam dokunmuş ve bende yeri anlamlı olan bir hanımın 2 hafta kadar önce son derece ciddi cerrahi operasyon geçirdiğini öğrendim. açıkçası öylesine söylenmiş birşey değildi bilmem gerekiyordu, o nedenle bana söylendi ve kimseye duyurma dedi, tamam dedim. ne kadar ketum olduğumu da bilirler. içim durmadı, hem sonra yüz yüze bakacağız ayıp olmasın diye hem de içimden geldiği için sosyal medyadan (telefonu vs. bende yok çünkü) geçmiş olsun mesajı yolladım. işte x'ten öğrendim, nasılsınız, yapabileceğim bişey var mı, lütfen kendinize iyi bakın, sağlığınıza kavuşup aramıza en kısa zamanda döneceğinize inanıyorum falan yazdım hepsi bu. beni dumura uğratan şey bu hanımın mesajıma "x neden söyledi ki, sadece en yakınlarım bilecekti" falan yazmış. merak etmeyin ben sizi üzecek birşey yapmam, kendinize dikkat edin yazdım. gördü ama cevap vermedi. bu hanım ablayla konuşmalarım her zaman mesafeli ama içtendir, asla saygısızlık yapmadım. yaşça benden bayağı büyük ve samimi olsak kesin ablam yerine koyardım, o derece.

benim bildiğim geçmiş olsun mesajına teşekkür edilir. ben ne dedim ki? rahatsızlık psikolojisine veriyorum ama kendimi sorguluyorum bir yandan.

kötü birşey mi demişim? atmasa mıydım mesaj? o zaman da ayıp olacaktı.
Hastanın ciddi bir hastalığı varsa , kimseyle paylaşmak istememiştir. Hastalık öyle bir psikolojiye sokuyor ki , seni ziyaret eden akranlarına bile görmek konuşmak istemiyorsun . Allah çaresiz hastalık vermesin . Senin söylediğinde herhangi bir yanlış yok.

Ne olursa olsun, insanların sağlık durumları kendine özeldir. Bırak hayati organı, diş dolgusu bile yaptırılsa, herkesin bunu gizli tutma hakkı var. Şimdi x tembihlenmiş ama dayanamamış sana söylemiş. Sen de x tarafından tembihlenmişsin, ama sen de dayanamayıp kadına bildiğini söylemişsin. Tabii ki niyetinin iyi olduğundan şüphem yok. Ama sağlık meselesini gizli tutmak isteyen bir insan için çok sinir bozucu bir olay.

En başta x hatalı, sonra sen hatalısın bence. Bana " benden duymuş olma" tembihleriyle bir şey söylense, aynen öyle duymamış, bilmiyor gibi yaparım. Geçmiş olsun da demeyiveririm, kadın bu tür mesajlar almak istese zaten kendisi söyler herkese. Kadınla empati kurunca nasıl hissettiğini anlayabiliyorum. Keşke içinden dua edip geçseydin.
benim için sıradan biri olsa ben de demeyiverirdim geçmiş olsun falan. ama bu insan benim için önemli ve çok ciddi bir şey geçirmiş. neden gizli tutmak istediğini anlayabiliyorum ama nasıl desem, nasıl anlatsam... yani hakikaten insanın en ufak desteğe, en minik maneviyata bile ihtiyaç duyduğu birşey. ve ben demeseydim gerçekten rahat edemezdim. allah yardımcısı olsun. x bana benden duymuş olma demedi, sadece sen bil başka kimse bilmesin dedi. birlikte bir projedeyiz, benim de fikir ve bazı bilgi birikimlerimle desteklerim var, projede başka insanlar da var kimse bilmesin derken onları kastetti muhtemelen. ona karşı en azından bilmiyor gibi yapamazdım. yani açıkçası o tür mesajlar almak istese herkese söyler diyebileceği birşey değil. bir kişinin bile rahatsızlığı ile alakalı olumsuz konuşması, mesela bizim bi tanıdık bu ameliyatı oldu 3 ay sonra öldü, fenalaştı demesi onu mahveder. ben bu nedenle istemediğini düşünüyorum bir de yorgundur ve kimsenin telefon, mesaj trafiğiyle uğraşası yoktur. ve benim için en can alıcı nokta bu insan babasını bu rahatsızlık yüzünden kaybetmiş zamanında. kim bilir ne kadar korktu ve nasıl bir psikoloji içinde.

ben gayet kibar yazdım ve yolladım, kötü birşey yaptığımı da düşünmüyorum. şu an kıza bile yarın öbür gün toparlandığı zaman "beni seven bir kişi daha varmış, ne güzel" diye düşünecek.

Kadın söyleme kimseye demiş, x hatalı burada tabi ki. Elzem olmayan bir durumda söylemiş çünkü. O katılamayacak dese kimse irdelemeyecekmiş zaten. Bazı insanlar hastalıklarını yarıştırır, en çok ben hastayım, en hasta benim, ben saksı değilim diye. Bazıları da hasta olunca kendisini güçsüz hisseder ve saklama gereği duyar. Ben de aciz hissediyorum kendimi ve kimseye söylemiyorum genelde. Dişçiye bile gitsem en yakın arkadaşıma söylemem. Bir de ciddi bir şeymiş. Hep düşünüyorum kanser gibi bir hastalığa yakalansam ne yaparım diye. Her seferinde de eşim ve anneme bile söylemek istemem diye düşünüyorum. Kimse bana üzülsün, acısın istemem çünkü. Kadın da mesajı görünce şok olmuş bence. Hem mahremine girildiğini hissetmiştir hem de aldatılmış hissetmiştir. Siz iyi niyetle yaklaşmışsınız ama kabak size patlamış. Muhtemelen x'le bir daha görüşmeyecektir.
x ile görüşmek zorunda birlikte çalışıyorlar :)
bilmiyorum ya şu an psikolojisi kötü bile olsa bence büyütülecek birşey değil bu. hatta bugün sosyal medyada paylaşım bile yapmış ne paylaştığını bilmiyorum takipçisi değilim ama insan çok kötü olsa sosyal medyaya resim atmak aklına gelmez, di mi?

Bence mesaj atmamaliydiniz.

Kimse bilmesin demis.
Siz de dahil.

Size bunu soyleyeni zor durumda birakmis oldunuz

Kadın zaten duyulmasını istememiş ve x diye nitelendirdiğin bayan sana söylerken de kimseye duyurma demiş. Sadece aile içinde olup bitecekti demekki burada x kişi kabahatli ve muhtemelen zor durumda kalacak. Hanım ablamız hesabını soracak belliki...

Senlik bir durum göremedim sonuçta haberin vardı ve geçmiş olsun dedin üzerine düşen buydu geçti gitti.
eğer sen geçmiş olsun demeseydin Wurstria da biliyordu olacaktı. Bu seferde biliyordu ama bir geçmiş olsun bile demedi diye konuşulacaktı. İnsanoğluna yaranamazsın malesef.

Kadina soylemissin hizini alamamis gelmis kkda da konu acmissin. Insallah bu konu sirrin yukunu aliverir de 3-5 arkadasina daha soyleme ihtiyaci hissetmezsin :KK53:
bu yoruma gerçekten çok güldüm :D
ya ama çok arada kaldım ama nedense aklıma ilk gelen şey kadına bi geçmiş olsun demem lazım, belki bi ihtiyacı vardır, çok ciddi birşey ve bunu x duyduğumu bildiği halde bilemiyorum yarın öbür gün konusu geçse derse ki hımm biliyormuş ama bi geçmiş olsun bile dememiş... diye düşündüm. ya benim psikolojim tırlatık ya kadınınki :)

dur hemen 5 kişiye daha yayıp da geleyim :D

Bence mesaj atmamaliydiniz.

Kimse bilmesin demis.
Siz de dahil.

Size bunu soyleyeni zor durumda birakmis oldunuz
ama ona sordum mesaj atayım mı diye, at tabi istersen dedi. zor durumda kalacak olsa yok atma şimdi bildiğini bilmesin falan derdi.
bu x gerizekalı falan değil ki gayet aklı başı yerinde, benden falan daha akıllı biri.
ya insanlara yaranılmıyor ki bakın eminim ki atmasaydım ve bildiğimi sonradan öğrenseydi o zaman da yuhh be hayati ameliyat geçirdim, haberi olduğu halde sallamamış bi mesaj bile atmamış ne vefasız derdi.
mesajı attık şimdi belki de içinden küfür etti.
bi dizi repliği vardı herkes manyak ya herkes manyak diyordu, onu bağırasım var.

Kadın zaten duyulmasını istememiş ve x diye nitelendirdiğin bayan sana söylerken de kimseye duyurma demiş. Sadece aile içinde olup bitecekti demekki burada x kişi kabahatli ve muhtemelen zor durumda kalacak. Hanım ablamız hesabını soracak belliki...

Senlik bir durum göremedim sonuçta haberin vardı ve geçmiş olsun dedin üzerine düşen buydu geçti gitti.
eğer sen geçmiş olsun demeseydin Wurstria da biliyordu olacaktı. Bu seferde biliyordu ama bir geçmiş olsun bile demedi diye konuşulacaktı. İnsanoğluna yaranamazsın malesef.
şimdi başka bir üyeye yazdığım mesajın aynısını yazdınız resmen. :)
yakın arkadaş çevresinin bildiğini biliyorum bu arada.
şimdi kızsa bile bence yarın öbür gün hoşuna gidecek, demek wurstria vefalı ve düşünceliymiş diyecek.

şimdi başka bir üyeye yazdığım mesajın aynısını yazdınız resmen. :)
yakın arkadaş çevresinin bildiğini biliyorum bu arada.
şimdi kızsa bile bence yarın öbür gün hoşuna gidecek, demek wurstria vefalı ve düşünceliymiş diyecek.

:) evet şimdi okudum. Demekki ortada bir yanlış yok, içini ferah tut.

doğru ya da yanlış hanımlar, bilmiyorum, zor günlerde, hastalık gibi durumlarda sevdiklerimize destek olmak gerektiği öğretildi bana. ben üzerime düşeni yaptım kendisi ister doğru anlar ister ters anlar, ona kalmış.

X hatali. Anlatmamaliydi.
Ama sizede " anlatma kimseye " demis tekrardan. Keske yapmasaymis.
Su an x in basi dertte.

Back
X