ben ne yaptımm...

Ilk msj disindakine bakmadim yazildimi bilmiyorum ama dokulen su tansiyonunu dusurup sana iyi gelmis olabilir bunu bilincli yapmis olabilirler dusundugum gibi olmayabilir

mesajınızda 2 yere takıldım:
çoğu bayan fiziksel yada pskolojik şiddet görüyor ya eşinden babasında abisinden veya patronundan hiç görmedim diyene inanmam
ben görmedim.
ayrıca görmüş olsaydım da yolu belliydi. şiddet görmek başka bir şey. şiddet görüp susup oturmak başka bir şey. elmalarla armutları aynı kefeye koyuyorsunuz.

evlenirken kimse böyle hayal etmez evliliğini ama şans diyorum
şans ya da kader değil. sizin kendi seçimiz. lütfen değiştiremeyeceğiniz bir şeymiş gibi bahsetmeyin.

1 yıldır evliyim ve eşimin eli değmedi taki 1,5 ay öncesine kadar ki ailesi yüzünden tartıştık ve ben çok ileri gittim ailesi hakkında çok kötü şeyler söyledim oda dayanmadı tokat atarken sol tarafıma geldi haklımı tabiki haklı değil affettim mi hayır etmedim o da çok kötü oldu ağladı korktu şimdi o kadar pişman ki ne yapacağını bilemiyo sürekli ...ama evet kırıldım eşime ama ben çok ileri gittim ve söylediklerim için bende pişmanım ama olan olmuş boşanmammı gerekir şimdi karşılıklı konuştuk ve ortak yolu bulduk ....ne güzel ailende ve eşinden hiç şiddet olmamış ama hani öyle yorumuma paylaşımlar olmuşki sanki her gün dayak yiyormuşum gibi olmuş ve ben herkes şiddet görüyor demedim ama türkiyede evet bu şekilde haberlerde sürekli olanlar önemli olan tekrarlamaması

Allah yardımcın olsun bende eşimden ailesi yüzünden şiddet görmüştüm geçen ay kafa tranvası geçirmiştim gözümü hastanede açtım ama değiştimi yok hayır değişmiyorlar yani

şimdi o kadar pişman ki ne yapacağını bilemiyo sürekli ...ama evet şimdi karşılıklı konuştuk ve ortak yolu bulduk
hangisi doğru?

7/24 dayak yiyorum beklediğin cevap bu galiba
ben size hangi sıklıkta dayak yiyorsunuz diye sormadım, üzerine tatlı yiyor musunuz da demedim. birbirinden çelişkili 2 ifadeniz var onu sordum. böyle agresif bir şekilde kontraya çıkmanızın anlamı yok.
soru gayet basit:
kocanız pişman olup davranışlarını değiştirdi mi, değiştirmedi mi?
hiç öyle size elma satmaya çalışan çalı süpürgeli burnu uzun cadı muamelesi yapmayın bana.

tabikide düzeldi bak ikimizde ünv mezunu belli bir yaşa gelmiş insanlarız her evlilikte tartışma olur evet bazen sinir krizi geçirip yanlış şeyler yapabiliriz bir yanlış bütün doğruları götürmemeli ben eşimin ailesi konusunda değişmedi demiştim bana karşı yanlışı değil evet yine ailesine istemediğim halde ara gönderiyo bu yardım amaçlı değil yanlış anlaşılmasın o konu farklı tartışmadan ordan kaynaklı o konuda değişmedi bana karşı tabikide iyi iyi olmasa yanında dururmuyum sence eşim istersen evlilik danışmanına gitmeyi bile önerdi kısacası ben o arkadaşa ailesi konusunda adamın değişmeyeceğini belirtmiştim oda yanlış anlaşıldı ama çok sert eleştiri yaptın hani karşıdakinin yaşını yada neler yaşadığını yazdığı bir cümleyle değerlendirmek yanlış burda bir cümleyle evlilik değerlendirilemez

eşinizin size karşı düzelmesine memnun oldum. ben hiçbir kadının şiddet görmesini istemem. size bu soruyu sorma sebebim de "gördün mü bak düzelmiyormuş dayak ye otur" demek değildi.
sizin evliliğinizin mutlu ve huzurlu olmasından memnun olurum. ben de bir kadınım ve bir hemcinsimin şiddet görmesini istemem.
siz elbette eşinize bir şans daha vermeyi seçmiş olabilirsiniz, benim bu konuda karşı bir fikrim olsa da karar sizin, tahmin ediyorum yaşanılmışları da silmek zordur ama lütfen dikkatli olun. bakın atmaya çalıştığı bir tokat sizin beyin travması geçirmenize neden olmuş. yarın yine bir tokat ölümünüze bile sebep olabilir. endişe ve korku budur. size sizi yargılıyor gibi görünsek de o bir tokadın nelere mal olabileceğini bildiğimizden.

Madem pişman değilsin esas üyeliğinle yazsaydın ya. Neden yazamadın? Yoksa yazdığınla içindeki farklı mı?

7/24 dayak yiyorum beklediğin cevap bu galiba

Alıntılar niye farklı çıkmış anlamadım...

Merhaba durumunuzu okudum ve gercekten cok uzuldum.. İşiniz var mı bir mesleginiz? Yada çalışabileceginiz bir is? Hersey baba evi degildir yani yapabileceginiz calisabileceginiz bir is varsa ise girin durumunuzu duzeltmeye calisin ve bosanin. Bu kendinize eziyet etmek olacak çünkü ailenizlede bu konuyu oturup güzelce konuşun. Her gününüzü mutsuz bir evde gecirmek zorunda degilsiniz kendini bu sekilde zorlayıpta kin duyarak yasayacagım demekle olmaz. Tamam sabır etmek güzel bir sey ama bu konuda öyle oldugunu ben pek sanmıyorum. Lütfen saglıklı düşünmeye calisin. Bu arada yasiniz kac cocugunuz var mi?

Anne baba vurur ama başkasının vurduğuna da katlanamaz. Düşüncesi tüylerimi diken diken ediyor.
Tepkim sana karşı değil canım. Toplumumuzdaki yaygın kanaatin bu şekilde olmasını kabullenemiyorum.
Önce, anne baba gözünden sakındığı evladına şiddet uygulayamamalı.
Bir evladı anne babası gözünü kırpmadan hırpalayabiliyorsa eller ne yapmaz?
Şiddetin her türlüsüne hayıırr!
Anne baba evlat arasındaki fiziksel ve sözlü şiddete ise HAYIIIRRR!!!
Bazı arkadaşlar sormuşlar konu sahibine. Baba evindeki hakaretler eşinin dayağından daha mı kötü diye...
Evet bence çok daha kötü...
En güvenli şekilde sırtımızı yaslamamız gereken ailemize karşı güven sorunu yaşıyorsak eğer eşe güvenmeye
devam etmek çok daha mantıklı.

Ilk msj disindakine bakmadim yazildimi bilmiyorum ama dokulen su tansiyonunu dusurup sana iyi gelmis olabilir bunu bilincli yapmis olabilirler dusundugum gibi olmayabilir
Bence de suyu döküş amaçları konu sahibini krizden çıkarıp rahatlatmaktı.
Hatta buhran yaşayanlara tokat atmak gerektiği inancı da yaygındır.

İçinde bulunduğun duruma daha faydalı yorum yapamadığım için üzgünüm.

Aç kal, beş kuruşsuzluktan edin kavganızı problem değil.
Aile denen beladan uzaklaşmanız şart.

Şiddet gördüğün adamla bir dk daha durma derdim ama boşanmak istemiyorsun.

Bulunduğun yerde bodrum kat olsun, tek odalı yer olsun ne yap et kiraya çıkar eşini.
Merdiven sil, kapıcı ol, eşinin ailesine hizmetçi olacağına kendi hayatın için yorulursun.

Bunu eşine bir şart olarak koş, yoksa ayrılacağım senden bu evde durmayacağım artık.
Babamdan yerim dayağı, aileme hizmetçi olurum yine de durmam burda de.

Daha da ne desem bilemedim :S

Öz eleştiri yaparak adalet terazisini dengeleyebiliriz elbette.
İleri gitmekle, eşinizin damarına basmakla tahrik oluşturduğunuzu kabul etmek yüceliktir.
Nasıl ki sizin ileri gitmenize sebep olan koşullar oluşmuşsa, eşinizin de elinin hakimiyetini
kaybetme koşulları oluşmuş.
Bu durum boşanma nedeni olmadığı gibi sizde derin izler bırakacağını da sanmıyorum.
Şiddeti oluşturan nedenleri ortadan kaldırmadan şiddeti yok edemeyiz maalesef.
Çözüme ulaşmak için olaya tersten bakıyoruz.

Canım ne diyim bilmiyorum. Güzelce namazını kıl bolca duanı et düzelmesi için. Ve sessiz kal bi süre. Cevap verme o ağzını açtığında. Tartışma geçince yanından uzaklaş hemen sakince. Başka şeylerle meşgul ol hobi edin kendine yani dikiş nakış bile olur kendini öyle şeylerle oyala rahatlat hatta para kazan. Mutlu olmaya çalış. Ne diyim. ..

Ne biçim bir aile bu. Her kavga gürültü olduğunda geliyorlar, birde bakıyorlar dudağınız patlamış, oğullarına tek kelime etmeden, size su döküp gidiyorlar. O kıymetli oğullarına aç mısın diye sormayıda ihmal etmiyorlar giderken. Tabi karısını dövdü efor sarfetti, acıkmıştır.
Alt katta oturan sizin aileniz olsa yapabilir miydi bunu eşiniz size?
Yapamazdı. Sizi dövüyor bir hoop ne yapıyorsun diyen yok, neredeyse sırtını sıvazlayacaklar, Allah vicdan, merhamet versin ne diyim.
Siz alttan almamış olabilirsiniz, tepkileriniz ağır olmuş olabilir kavga esnasında ama her ne olursa olsun o ailenin, o annenin oğlum ne yaptın, eşine bunu yapamazsın vs demesi gerekiyordu. En ufak seste yukarı çıkıp herşeyin içinde oluyorlar ya, keşke biraz insanlıktan nasiplerini alsalarmış.
Size gelince konu sahibi, konu başlığınız bile ben ne yaptım. Siz kendinizi baştan suclayan tavır içerisindesiniz ama ben yinede fikrimi söyleyeceğim. Siz dünyanın en kötü insanı olsanız dahi size vuramaz vurmamalı. Şimdi çıkıp ilk vurması bana, ben eşimi seviyorum diyecekseniz şunuda söyleyeyim. Öfkesine bir kez hakim olamayan bir insanda, her daim aynı öfke konrtolsüzlüğu olabilir ve devamı gelebilir bu vurmaların.
Ne diyim dilerim kendinize değer verir ve hakkınızda hayırlı olanı yaşarsınız ilerleyen günlerde.

Valla eşin seni tutmamış, kv görümce ne yapsın. Düğün zamanı sorunlar çıkmış, emin ol gelinimle oğlum çok mutlu olsun diye düşündüklerini sanmıyorum. Kadın da kavgada oğlunun açlığını düşünmüş, senin o halin ona normal gelmiş. Düşün nasıl bir aile olduklarını. Bizim parmağımız kesilse annemiz yara bandı getirir, babamız gazlı bez getirirdi. Senin patlak dudağın sadece 1 sürahi su haketmiş. Bu aileyle yaşanmaz.

boşansam gel derler 3. gün sen kendin istedin evlendin diye demedik laf bırakmazlar

Kusura bakma ama bu bir bahane. Bazı kadınlar boşanmamak için bunu da sebep olarak görmek istiyor.

Ailenden böyle sözler duymak kocadan dayak yemekten daha mı ağır?
Bir iki gün söylerler üçüncü gün susarlar. Diğer tarafta da insani muamele sıfır. Karar senin hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…