ben ne yaptımm...

Davul dengi dengine olmuş. O adamı sevgiliyken hiç mi çözemedin? Aileni alıp oraya gitmeden hiç mi sormadın nerde otururuz diye? Annesi ablasıyla ilişkileri nasıldır gözlmleyip evlenince bunlar sorun olur diye düşünmedin. Eee pişmanda değilmişsin. Kocana kolay gelsin.

Peki niçin bayiltana kadar dövdü sizi?

Kafa travmasi geçirip, halen esinin yanindamisin? Bide gelip burda tavsiye mi veriyorsun????

Bosuna kendini "her erkek aynidir" diye avutma. Hayir, her erkek karisini ezmez. Her erkek karisini kafa travmasi yasayacak kadar dövmez. Her erkek ana kuzusu degildir. En basit benim esim hiç bir zaman baski etmez annesine gidelim diye, yada annesini ariyalim diye. Ki bu büyük bir özellik degil. Normal, rasyonel düsünen bir insanin özelligidir.

Ha ana kuzusu, karisini döven erkek var, fakat bunlara erkek degil, vicdansiz odun denilir ve bu tip yaratik ile (insan bile diyemiyorum) ömür geçmez. Sen, yada konu sahibi geçirmek istiyorsaniz, bu kendi bileceginiz bir sey fakat erkekler üzerine en azindan böyle saçma genelleme yapmayin.

Eşinizin size şiddet göstermesi bir yana, şu saydıklarınız bile (ailesiyle aranızı hoş tutmanız koşuluyla evliliğinizin düzgün gidecek olması) nasıl bir insanla evli olduğunuzu gösterir nitelikte. Kimse size burada akıl veremez belki fakat ileride olacaklar konusunda sizi uyarabilir. Bir kere dayak yeyip, özrü alınca olayları akışına bırakmakla olmuyor böyle işler maalesef. Boşanmamak konusundaki ısrarınızın tek sebebi maddi dayanağınızın olmaması ve aileniz arasındaki sorunlar mı? Eğer buysa, eşinizden yana hiçbir beklentiniz yoksa (yoktur diye umut ediyorum) kendi ayaklarınız üstünde durmak için biraz çabalamanız lazım. Eşiniz düzelse ailesi düzelmez, ailesi düzelmediği sürece eşiniz onlara ayak uydurur, bu böyle sürüp gider. Hayatınızın geri kalanını heba etmek istemiyorsanız, ailenizden gelecek olan beklentileri de minimum seviyede tutarak belli bir yol çizmeniz lazım kendinize.

boşanmayacaksan bir daha yanında ağzını bile açma, saygıda-hürmette kusur etme.. ha tabi bir de üzerine kalın bir şey giy morluk olmasın kolunda- bacağında.. tabi bir de kafanı koru, yukarıdaki arkadaş gibi beyin hasarı geçirme.. boşan diyemeyeceğimize göre bari taktik falan verelim..

bir an önce iş bul ve para biriktir . yarın işin ve paran olunca ne kendi ailene gidersin ne dayakçı kocaya katlanırsın ve o zaman pişmanda olursun arkana bile bakmazsın .iki günlük iyi günlere kanıp çoçuk yapmazsın umarım

Geç kalmış 1 yıl bile olmadan dovduyse alıştırma yapmıştır ilerki yıllar için. Bide hic pişman degilim demissin dayağı ye otur ozaman

Son düzenleme:

Bu bana mıydı? Ya ben net anlatamadım ya da siz anlayamadınız sanırım. Muhtemelen "kimse size akıl veremez.." diye başlayan cümleye takıldınız. Ben konu sahibi arkadaşın tavırlarından, pişman olmadığını vurgulamasından, boşanmayacağını birkaç kere dile getirmesinden dolayı, diğerlerinin tavsiyelerini pek kale almayacağı kanısına vardığım için, onun anlayacağı şekilde konuşmak istedim. Tavsiye verenlere çamur atma gibi bir niyetim yoktu ki sonradan yazdıklarımdan gayet açık anlaşılıyor bu. Hemen bir celallenmişsiniz, yapmayın ne olur.

yok sizin için yazmadım aslında, alay da etmedim mesajım çok ciddiydi.. arkadaşın boşanmayacağını ben de fark ettim çünkü.. beyin hasarı diyorsunuz zaten bu başka ülkelerde cinayete teşebbüs etmektir, ama burada "aile içi şiddet" diyerek hafifletiliyor (!)

hiç kızmayın, kırılmayın ama ben kocanız olacak adamın (!) bir ömür hapishane köşelerinde çürümesini dilerdim.. sizin tırnağınız bile etmeyecek yaratıkların sizi ruhen ve fiziken bu derece hırpalamalarına beddua etmekten başka bir şey gelmiyor ne yazık ki elimden..

Yanlış anlamışım olayı kusura bakmayın. O arkadaşın yazdıklarını görmemiştim.

katılıyorum her erkek ve evlilik böyle değil....bu yalnızca gücü ve çaresi olmayan kadınların kendilerini avutma bahanesi....

Biraz sabret zaten başka çare de yok sanırım evlilik iki yılda oturuyor yerine sende o hayata belki alışırsın tabi dayak yemek hariç sana bu anlattıkların karşısında tek diyeceğim bu

Ofyav bilmiyorumki bu kadarmı zor karışmamak karı kocaya ne demekki kavga edilirken müdahele edilmesi gerçi mevzuda dayak var ama dalga geçer gibi bir sürahi su bu erkeklerin eşlerine olan bu zulmü nedendir madem zulüm yapacaksın neden evleniyorsun konu sahibi arkadaşım siz flört ederken eşinize ailenizden şiddet gördüğünüzü anlattınızmı bazı erkekler nasılsa babasının evinden alışık diyorlar kadınlarda öle malesef babam anam dövüyordu kocamda dövsün nolcakki diyorlar sizi tenzi etmek isterdim ama olmuyor malesef bu ilkdi belki son olmayacak

Ailemi buralara kadar getirdim ayıp olmasın diye evlenmişsiniz şimdide ayıp olmasın diye devam mi edeceksiniz ? Bakın allah şahidim büyük sözüme tövbe ama KAÇ ORDAN KAÇ git ailen 1-2 ay konuşsun nolucak şu rezilliği çekmeye değer mi ya

pes, bir de tavsiye veriyorsunuz.
her erkek sizin problemli kocalarınız gibi değildir. ben misal hayatım boyunca hiç dayak yemedim. benim annem de yemedi. arkadaşlarım da yemedi, kuzenlerimden sadece biri yedi o da boşandı zaten.
o yüzden kendi problemli kocalarınızı referans alıp "erkekler değişmiyor" minvalinde çıkarımlar yapmayın boşuna örneklem grubunuz hatalı bir kere.
dayak yediğinizde de elbet siz inancınız doğrultusunda duanızı edin ancak gökten sihirli bir değneğin inmesini ve o adamın düzelmesini de beklemeyin, susmak bir seçenek değil ayrıca, söylemiş olayım.

tokat atayım derken yüzümü çektiğim için kafama geldi eli ve ben bayıldım evet kendimi avutmuyorum sadece bekliyorum onu affetmedim yada unutmadım her şeyin bir zamanı vardır sadece ...burda arkadaşa boşan git dememimi bekliyorsun kimse kimseye böyle birşey demeye hakkı yoktur hem konu sahibi boşanmayacam demişken çoğu bayan fiziksel yada pskolojik şiddet görüyor ya eşinden babasında abisinden veya patronundan hiç görmedim diyene inanmam ben eşimin yaptığından övündüğümümü sandın yada burda paylaşarak mutlu olduğumumu umarım hiç yaşamassın sen bu durumu hiç kimse yaşamaz evlenirken kimse böyle hayal etmez evliliğini ama şans diyorum ve saçma genellemede yapmıyorum bu senin düşünme şeklin

Bazı kararları alırken kavga gürültü kopar kırgınlıklar olur. Önce ne yapmak istediğine karar ver mesela her hafta gitmek istemiyormusun eşine söyle bu hafta gitmeyeceğim şöyle yapacağım ama kararlı ol yavaş yavaş mesafeyi aç önce kavga eder zorlar baskı kurar ama yılmayacaksın kavga et demiyorum ama kararından Dönme sakinliğini koru o da elbet kabul edecek
Psikolok fikrinden vazgeçmeden hemen ayarla bir randevu aile terapisti seç ilk seans zor gelir ama sonra alışırsınız
Görümcenlere gelince mesafe koy gündüz inme Yanlarına onlar gelince uyuyordum de işim var de bişey de hatta bu olayı bahane et mis gibi görüşme sıklığını azalt
Inşallah herşey gönlünüzce olur

Niye inanmiyorsun? Ben asla ne psikolojik, ne fiziksel siddete ogradim. Ha küçükken yaramaz oldugumda annemden terligi yerdim, fakat ergenlik döneminden sonra asla ne dövme ne baska birsey vardi ailemde. Ayni sekilde babam, annemi hiç bir zaman dövmedi, saçinin teline bile zarar vermedi. Esimdende ben asla siddet görmedim.

Yani siddet normal degildir canim. Sen siddet görüyorsun diye normal olmuyor bu. Ve adamin yaninda kaldigin süreçte ha af etmisi, ha af etmemisin neya yarar? Adam demek ki o kadar güç ile o tokati vurmus ki, sende bayilmisin. Herseyin bir zamani vardir ne demek istiyorsun? Bosanmak için neyi bekliyorsun? Biçaklanmayi mi? Ölüp gazetenin 3.cü sayfa haberi olmayimi?

Bosanmak bir hak degildir de, dayak yemek mi bir haktir? Siddet gören her bayana elbette bosan derim. Hiç bir insan siddet hak etmiyor çünkü. Siddeti mesru kilacak hiç bir neden yoktur.

Ve evet saçma genelleme yapiyorsun iste. Her kadin siddet görür diye genelleme yapiyorsun. Sirf kendini avutmak için. Sen siddetli bir evlilikte kalmak istersin fakat bunu normalmis gibi lanse etme en azindan.

[QUO"klaren, post: 40436854, member: 635785"]tokat atayım derken yüzümü çektiğim için kafama geldi eli ve ben bayıldım evet kendimi avutmuyorum sadece bekliyorum onu affetmedim yada unutmadım her şeyin bir zamanı vardır sadece ...burda arkadaşa boşan git dememimi bekliyorsun kimse kimseye böyle birşey demeye hakkı yoktur hem konu sahibi boşanmayacam demişken çoğu bayan fiziksel yada pskolojik şiddet görüyor ya eşinden babasında abisinden veya patronundan hiç görmedim diyene inanmam ben eşimin yaptığından övündüğümümü sandın yada burda paylaşarak mutlu olduğumumu umarım hiç yaşamassın sen bu durumu hiç kimse yaşamaz evlenirken kimse böyle hayal etmez evliliğini ama şans diyorum ve saçma genellemede yapmıyorum bu senin düşünme şeklin[/QUOTE]
He o zaman tamam adamcağız sadece tokat atmak istemiş. Ben de başka bişi sanmıştım. Çok normal her gün olan şeyler bunlar. Bir de arkadaşa genelleme yapıyorsun demişsin de genellemenin dibine vuran da sizsiniz. Neymiş evlilikler böyleymiş her kadın bir erkekten bir çeşit şiddet görmüştür. He öyle siz kendinizi kandırmaya devam edin bütün kadınlar aşağılanıyor zaten diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…