- 23 Aralık 2013
- 262
- 212
- 303
- Konu Sahibi Kndihalinde
-
KPSS girip 80 üstü almayanların bu şekil ağlamalarını anlamıyorum.Ya arkadaşlar ben anlamıyorum ben neden 8 sene ilkokul 4 sene lise 2 sene üniversitede harcadım zamanımı neden ya ben onca sene okurken kadınının veya adamın biri çıksın yalandan bir sertifika alsın kırk yaşında araya güçlü bir tanıdık sokarak benim iş imkanımı eliminden alsın benim yerime o insan girsin ise benim emek verip cabaladigim alın teri döktüğüm hakettiğim mesleği o insan gelsin yalandan bilgisayar sertifikası aldım diye tıbbi sekreter olarak başlasın ise bu bu kadar kolay mı ya insanların emeklerini çalmak bu kadar kolay mı 1 senedir çabalıyorum gittiğim görüşmeler tecrübe istiyor veya torpil ben artık yoruldum madem tecrübe isteniyor eğitim sistemi değişsin veya bir kapı açılsın ki bize tecrübe edinelim ben artık çok sıkıldım gerçekten çalışmam lazım o kadar ihtiyacım var ki ama böyle insanlar yüzünden hep kalıyoruz eminim benim gibi bir çok insan var torpili olan girdi bı yerlere ya olmayan? Sürüncez mi arkadaş anlamıyorum nasıl bir şey bu ya ben neden okudum ? Bu bir emek hırsızlığı ben napcam bilmiyorum bana akıl verin benim bu işe gerçekten ihtiyacım var iş arayana iş çok demeyim emek hırsızlığı yapanlar gidip çalışsınlar markette orda burda evet iki sene çok değil ama ben onca okulu market vs gibi yerlerde çalışmak için okumadım ve bu benim zoruma gitmeye başladı artık nereye elimi atsam kuruyor
Devlette herkesin yeri belli. Önlisanslar lisans, lisanslar önlisans kadrolarına başvuru yapamıyor. Özel sektör de kimi yeterli buluyorsa onu alıyor ya da işte torpili olanı vs alıyor geçiyor. Aslında haksızlık falan yok, işveren çalışanını kendi özgür iradesiyle seçiyor. Hayır onu alma bunu al diyemeyiz kimseye.Yahu onlarıda ne bilim bi muhasebe okuyanlardan bi işletme okuyanlardan alım yapsalar
Yeni yeni icat çıkarmasalar
allah bilir siz 1 sene de ana sinifi okumussunuzdur nasil issiz kaldiniz bu halde anlamadim8 sene ilkokul 4 sene lise 2 sene
Diyemeyiz ama bir aşçı alınırken nasılki aşçılık belgesi isteniyorsa çok üst bi mekanda gastronomi mezunu arıyorsaDevlette herkesin yeri belli. Önlisanslar lisans, lisanslar önlisans kadrolarına başvuru yapamıyor. Özel sektör de kimi yeterli buluyorsa onu alıyor ya da işte torpili olanı vs alıyor geçiyor. Aslında haksızlık falan yok, işveren çalışanını kendi özgür iradesiyle seçiyor. Hayır onu alma bunu al diyemeyiz kimseye.
Dünya kadar bölüm var,seç beğen oku diyor devlet.Devlet için de çok güzel bir gelir kapısı,nihayetinde hepsine harç ödüyorsunuz.Kapanir mı sizce?Asla kapanmaz ve Devlet kimseye herhangi bir bölümü bitirince iş garantisi vermiyor,iş bulmak tamamen kişinin becerisine ve şansına kalmış birşey.Diyemeyiz ama bir aşçı alınırken nasılki aşçılık belgesi isteniyorsa çok üst bi mekanda gastronomi mezunu arıyorsa
Buda öyle olmalı
Kim icat etmiş bu bölümü onca bilgisayar bağlantılı bölüm okuyan işsizimiz var
Muhtemelen diğer bölümlere göre daha kolay bir bölüm
Böyle bir bölüm açacağına işsizlerden değerlendir dimi
Öyle bir bölüm hiç olmamış olsun
Lisansına önlisansına yine işletme karar versin
Ama bilgisayarla ilgili işleride eğitimi olmayan yapmasın yapamasın
Bir bilgisayar sertifikası yetmesin
Torpil olmasın
Yahu bilgisayar dediğiniz nedir allah aşkına. 5 yaşındaki çocuk kullanıyor. İşletmenlik sertifikası olsa ne olur olmasa ne olur? Bilgisayarla ilgili bölüm değil bu, her iş gibi bu iş de artık bilgisayarla yapılıyor sadece. Eskiden sağlık karnemizle gider kağıda yazılmış numaralarla sıra alırdık, şimdi internet üzerinden sıra alıp koridorun başında duran sekretere kimliğimizi uzatıyoruz. Yaptıkları iş aynı, sadece artık çağın gereği olarak bilgisayarla yapıyorlar bu işi. Su faturası yatırırken de, kargo gönderirken de bilgisayar başındaki bir çalışanla görüyoruz işimizi. Kargocu bilgisayar mühendisi oturtsun o zaman gişeyeDiyemeyiz ama bir aşçı alınırken nasılki aşçılık belgesi isteniyorsa çok üst bi mekanda gastronomi mezunu arıyorsa
Buda öyle olmalı
Kim icat etmiş bu bölümü onca bilgisayar bağlantılı bölüm okuyan işsizimiz var
Muhtemelen diğer bölümlere göre daha kolay bir bölüm
Böyle bir bölüm açacağına işsizlerden değerlendir dimi
Öyle bir bölüm hiç olmamış olsun
Lisansına önlisansına yine işletme karar versin
Ama bilgisayarla ilgili işleride eğitimi olmayan yapmasın yapamasın
Bir bilgisayar sertifikası yetmesin
Torpil olmasın
Yooo ettik zaten. Konuyu okusaydınız görürdünüz.Kıza 2 yıllık mezunsun diye yüklenip,küçümsemek yerine 2 yıllık bölümlerin bir çoğunu işe yaramaz hale getirenlere laf etseniz ya. Bu 2 yıllık bölümler bu kadar işe yaramazsa madem açmasalardı bu bölümleri ya da kapatsınlar madem. Okuyana kızıldığınıda ilk defa görüyorum.
Tek tek 16 sayfa tüm yorumları okumayadım kusura bakmayın.Yooo ettik zaten. Konuyu okusaydınız görürdünüz.
Iki yıllık bölümler de meslek liseleri de çok gerekli okullar aslında ama bizde nedense bu okullarda okuyanlara,ipsiz sapsiz,işe yaramaz gözüyle bakılıyor çünkü biz az gelişmiş bir üçüncü dünya ülkesiyiz.Kıza 2 yıllık mezunsun diye yüklenip,küçümsemek yerine 2 yıllık bölümlerin bir çoğunu işe yaramaz hale getirenlere laf etseniz ya. Bu 2 yıllık bölümler bu kadar işe yaramazsa madem açmasalardı bu bölümleri ya da kapatsınlar madem. Okuyana kızıldığınıda ilk defa görüyorum.
Okumayabilirsiniz, o zaman laf etmeyeceksiniz öyle değil mi? Okumadım ama şunu bunu söylemeniz gerekiyordu demek saçma oluyor çünkü. E söyledik...Tek tek 16 sayfa tüm yorumları okumayadım kusura bakmayın.
Çünkü o okullarda verilmesi gereken eğitim verilmiyor, gerekli gereksiz milyon tane bölüm açılıyor, mezunlar için iş sahası yaratılmıyor. Yani mezun olan doğal olarak ipsiz sapsız işe yaramaz oluyor çoğu zaman.Iki yıllık bölümler de meslek liseleri de çok gerekli okullar aslında ama bizde nedense bu okullarda okuyanlara,ipsiz sapsiz,işe yaramaz gözüyle bakılıyor çünkü biz az gelişmiş bir üçüncü dünya ülkesiyiz.
Pardonda siz mi karar veriyosunuz neyin saçma olup olmadığına? Siz heralde her konuda yorumları okuyorsunuz tek tek üşenmeden ama kusura bakmayın ben okuyamam. Ve böyle bir zorunluluğumda yok. İlk sayfalardaki yorumları görünce ona göre bir yorum yapmıştım. Yarası olan gocunurmuş heralde ondan bu kadar zorunuza gitti yorumum. Kaldıki ben isim bile vermedim.Okumayabilirsiniz, o zaman laf etmeyeceksiniz öyle değil mi? Okumadım ama şunu bunu söylemeniz gerekiyordu demek saçma oluyor çünkü. E söyledik...
iyi de bu 2 yillik bolumler cok fazla ve oradan mezun olan herkesin de mezun oldugu bolumun isini yapacagini dusunmesi garip degil mi? ben egitim kalitesinden degil baya bildiginiz okul sayisindan bahsediyorum. ise yaramaz degilse bile cok mezun veriyor, orayi seciyorsun diye %100 o isi yapacagini bekleyemezsin yani. ne 4 yillik mezunlari, yuksek lisanslilar issiz kalirken ben “ben kasiyerlik yapamam” lafini komik buluyorum. e bunu o okula baslarken dusunecekti, turkiye burasi maalesef. dunku doktor konusu gibi sihirli degnek yok ki dokununca duzelsin. sistem buysa ayak uyduracaksin, senin onune secenek geldiginde de degistirmek icin gerekeni yapacaksin. oyle aglayarak bir yere varilmiyor maalesef.Kıza 2 yıllık mezunsun diye yüklenip,küçümsemek yerine 2 yıllık bölümlerin bir çoğunu işe yaramaz hale getirenlere laf etseniz ya. Bu 2 yıllık bölümler bu kadar işe yaramazsa madem açmasalardı bu bölümleri ya da kapatsınlar madem. Okuyana kızıldığınıda ilk defa görüyorum.
Bu yorumunuzu okudum ama mesela son sayfada olduğu için. Diplomalı ne olduğu belirsiz aşçı ne oluyor acaba? Bende Gastronomi mezunuyum ama ne olduğum gayet belli. İnsanlar 4 yıl öyle küçük iş yerlerinde çalışmak için okumuyor zaten. 4 yıl bunun için okunduğunu sanmakta yani ne bileyim. Sizin abinizin ve görümcenizin iş yeri pekte kurumsal bir yer değil anladığım kadarıyla olsa zaten belge isterlerdi.Yahu bilgisayar dediğiniz nedir allah aşkına. 5 yaşındaki çocuk kullanıyor. İşletmenlik sertifikası olsa ne olur olmasa ne olur? Bilgisayarla ilgili bölüm değil bu, her iş gibi bu iş de artık bilgisayarla yapılıyor sadece. Eskiden sağlık karnemizle gider kağıda yazılmış numaralarla sıra alırdık, şimdi internet üzerinden sıra alıp koridorun başında duran sekretere kimliğimizi uzatıyoruz. Yaptıkları iş aynı, sadece artık çağın gereği olarak bilgisayarla yapıyorlar bu işi. Su faturası yatırırken de, kargo gönderirken de bilgisayar başındaki bir çalışanla görüyoruz işimizi. Kargocu bilgisayar mühendisi oturtsun o zaman gişeye
Bu arada restoranlar hariç hiç bir yerde sertifikalı aşçı çalışmıyor. Abimin iş yerinde de görümcemin iş yerinde de aşçılar bildiğimiz ilkokul mezunu ablalar. Görümceminkinde sertifika şartı geldi, halk eğitim kursuna yazdırdılar ablayı, gitmeden sertifika aldı geçti. Yemek listesini diyetisyen hazırlıyor yemekleri ablalar yapıp geçiyor. Abla işini güzel yapıyor, onu çıkarıp yerine ne olduğu belirsiz, ama diplomalı aşçı mı alsalardı?
Yani doğal olarak bu da Devletin ayıbıdır,aslında ülkede ciddi anlamda bir kalifiye ara eleman açığı var.Şu anda sadece bu okullarda değil,lisans eğitimi veren üniversitelerde de eğitimin içi boşaltılmış durumda.Çünkü o okullarda verilmesi gereken eğitim verilmiyor, gerekli gereksiz milyon tane bölüm açılıyor, mezunlar için iş sahası yaratılmıyor. Yani mezun olan doğal olarak ipsiz sapsız işe yaramaz oluyor çoğu zaman.
Yok ben karar vermiyorum, fikrimi belirtiyorum sadece.Pardonda siz mi karar veriyosunuz neyin saçma olup olmadığına? Siz heralde her konuda yorumları okuyorsunuz tek tek üşenmeden ama kusura bakmayın ben okuyamam. Ve böyle bir zorunluluğumda yok. İlk sayfalardaki yorumları görünce ona göre bir yorum yapmıştım. Yarası olan gocunurmuş heralde ondan bu kadar zorunuza gitti yorumum. Kaldıki ben isim bile vermedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?