- 20 Şubat 2017
- 1.663
- 6.629
- 158
- Konu Sahibi Kndihalinde
-
Asgari ücrete çalışacak aşçı bulursanız söyleyelim alsınlar.E yani alsalardı siz herşeyi basite indirgidiyorsunuz
Alsalardı belki berbat yemek yapan işletmeler olmazdı
Güzel yapanlar kadar kötü yapanlarda var değilmi
Tanıdık diye idare edilenler
Eminim bir çok kişi yemekhanede yenilen yemeklerden şikayetçidir
Bilgisayar başında oturanlardan bilgisayar sertifikasıda istemesinler o zaman neden istiyorlar
Aşçılardan belgede istemesinler
Bu işi herkes yapabilirse herkes herşeye el atsın o zaman
İnşaatçılarıda kötüleyin paketlemecileride
Herkes yapabilir
İşin içine girince hiç birşey göründüğü gibi değildir
Herkes herşeyi yapamaz
Şu durumda siz liyakata tamamen karşısınız
Aşçı herkes olabilir fakat gastronomi diyince işler değişiyor size göre
Altı üstü bir yemek değilmiydi ?
Yada bir holdingin muhasebesini tutan ultra eğitim donanımlı fakat küçük bir işletmenin muhasebesini herkes tutabilirmi yani
Sizin savunduğunuz bu demeye geliyor
Demek eğitimliler böyle düşündüğünden ülke dökülüyor
E yani alsalardı siz herşeyi basite indirgidiyorsunuzj
Alsalardı belki berbat yemek yapan işletmeler olmazdı
Güzel yapanlar kadar kötü yapanlarda var değilmi
Tanıdık diye idare edilenler
Eminim bir çok kişi yemekhanede yenilen yemeklerden şikayetçidir
Bilgisayar başında oturanlardan bilgisayar sertifikasıda istemesinler o zaman neden istiyorlar
Aşçılardan belgede istemesinler
Bu işi herkes yapabilirse herkes herşeye el atsın o zaman
İnşaatçılarıda kötüleyin paketlemecileride
Herkes yapabilir
İşin içine girince hiç birşey göründüğü gibi değildir
Herkes herşeyi yapamaz
Şu durumda siz liyakata tamamen karşısınız
Aşçı herkes olabilir fakat gastronomi diyince işler değişiyor size göre
Altı üstü bir yemek değilmiydi ?
Yada bir holdingin muhasebesini tutan ultra eğitim donanımlı fakat küçük bir işletmenin muhasebesini herkes tutabilirmi yani
Sizin savunduğunuz bu demeye geliyor
Demek eğitimliler böyle düşündüğünden ülke dökülüyor
Haydaaaaa ben neyi yüceltmişim yaKaç senelik bir iş deneyiminiz var merak ettim? Ya da farklı meslekler hakkında bilgi sahibi oldunuz mu?
Bakın benim ekibimdeki arkadaşlardan bazılarının yaptığı işi, sokaktan getirip birini koysak da 2-3 ay içinde yapmaya başlar. Biz bunlara aylık 20 bin TL para ödüyoruz. Benim işlerimin de en az %50 sini yapar.
Yani başta deneyimsiz birinin olmak üzere, neden yapılan işleri/öğrendiğiniz bilgileri bu kadar yücelttiğinizi hiç anlamadım. Kimse hiçbir şeyi yeniden keşfetmiyor. İşlerin neredeyse %99 u işte öğrenilir. Belirli iş akışları var, onları takip edersiniz. O yüzden ilk çalıştığınız yönetici ve şirket çok önemlidir. Daha sonra ise deneyime bakılır.
yalnız liyakatsizlik denilen şey böyle bir şey değilHaydaaaaa ben neyi yüceltmişim ya
Lise mezunuyum çalışmıyorumda
Mesleklerin küçümsenmesi zoruma gidiyor
Zaten sizin dediğiniz gibi sokaktan toplananlar yüzünden ülke bu halde
Kimse eğitimini aldığı işi yapmıyor
Heryer saçmalıklarla dolu
Ben buna kızıyorum
Liyakat istiyoruz ama liyakat diyince hahahhahahaha diye gülünüyor
İş sahası zaten azsa ve vaktinde millet işe yerleşmişse o bölümü/programı okumanız hata olmuş. Bunu siz o yaşınızda öngöremediniz. Okulun yönlendirmesi gerekirdi. Bile bile seçtiyseniz ve şansımı deneyeyim diye düşündüyseniz hata yapmışsınız.Ben lise mezunuyum okuduğum bölüm 6 aylık eğitimle olacak iş değil diye ben düşünüyorken 80li ilkokul mezunu abiler zamanında kapmışlar işi
İş sahasıda az olunca bizim gibiler hep açıkta kaldı
Birde şöyle bir durumumuzda oldu mesela bizim iş sahamız çok geniş olmasına rağmen en geniş kısmına yasak getirdiler
Bu hakmıydı yani mesela
Yasak varsa ve o alanda çalışamayacaksanız öğrenseniz ne olacak ve kan almanın nesine ilerleyecekler? Kalpten kan alma gibi mi? Birkaç gün gözlemleyin ve bir kere deneyin birinde, yeterli.Hastanede staj gören Kan almayı öğrenen arkadaşlarımda oldu bu alanda ilerlediler
Yasak geldi noldu ?
Ben öyle bir şey demedim. Yanlış numara.Vittirizittiri dediğiniz şey
Ben neyi beğenmediğimi de hatırlamıyorum ya da neyi kastettiğinizi de anlamadım. 1 haftada kan almayı öğrenirim ki öğrenmiştim de. Cihazları da gözünüzde büyütmeyin. İlk defa göreceğiniz için vakit alır ama eğer anlama kapasiteniz iyiyse cihaz öğrenme 1 saati bulmaz. Zaten ne amaçla kullanıldığını, mantığını bilmek de kafi. Markaya göre değişiklik arz ediyor cihazlar zaten. Bir yerde başlayınca her türlü öğrenmek zorunda kalacaksınız.hadi bakalım kan alın nasil yapacaksınız
Vittirizittiri hastanede çalışın ?
Yada bazı vittiri zittiri aletleri kullanın
O işler öyle olmuyo işte sizin beğenmediğiniz 1 haftada öğrenirim ne varki dediğiniz şeyler farklı
Kan almada, biyokimyasal analizlerde ilkokul mezunları var. Benim bulunduğum yerde de vardı. İşlerini iyi yapıyorlardı. Vaktinde işe girmişler. Önceden izin veriliyormuş demek. Belki temizlik elemanı diye girip oraya aktarılmışlardır.Ve bu bölümü o kadar değersizleştirdilerki resmen önümüzü kapadılar
Tüm bunlar ben eğitim alırken oldu
He stajdan sonra hastanede kalanlarda oldu
Ama kalmayanlarında bi yasak koyarak önünü kapattılar
Önünü kapattıkları gibi insan biyokimyasınıda gördük
Ve evet bu işi özel sektörde 5. Sînıf mezunu yapıyor
Biyoloji veya moleküler biyoloji ve genetik okuyanların sadece otlarla ilgilendiğini mi sanıyorsunuz? Komikmiş. Tipik kıskanç tıbbi laboratuvar teknisyeni/teknikeri hareketleri. Ne okuduğunuzu buldum. 13 yıldır biliyorum ki tıbbi laboratuvarda çalışmak kısıtlı yıllardır. Açık pek yok da. Sanki çok fazla biyolog/moleküler biyolog/tıbbi biyolog alınıyor da size yer kalmıyor. Çalışma koşulları bile farklı. Kim kimin işini kapmış acaba? 2014te yayımlanan iş kanununu paylaşıyorum.Evet kapatsınlar bizim nasıl kapattılar onlarıda kapatsınlar
Herkes işini yapsın
bitkilerin çiçeklerin cürümüne kadar bilen biri hastanede çalışmamalı bana göre
Ne alaka ?
Lisans mezunu olupta önümü kapatmasının bi manası yok
İşi biliyorsada diploması yoksa önümü kapatmasının bi manası yok
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yani
Biri işi biliyor diye önümü kesiyor
Biri hiç alakasız lisans mezunu diye ?
Sizin deyiminizle vittirivizzikya bir haftada herkes öğrenebiliyor
Gerçekten gereği yok
He mantıklı düşününce tamamen o dalın eğitimini almadığımız için kapatmaları mantıklı
Fakat bunu baştan düşüneceklerdi kimseyi kandırmadan herkes gönül rızasıyla gidecekti
Bize yapıldığı gibi bu tip adımlar atılabilir
Herkes işini yaparsa sorun yok
İşini yapmayanıda atıyorlar zaten
Bilgisayarla ilgili bölüm okuyup da işsiz kalan varsa sebebi kendini geliştiremediğindendir. İlgi alanıyla ilgili. Bilgisayarla ilgili de bilgi edinmek daha kolay. Bir sürü seçenek var. Meraklı ve ilgisi olan videolarla da öğrenir. Kaynak çok. Uygulama tecrübesine bakmak da kolay, hem garanti de. Uygulamalı sınav yaparsın ve varsa ürünlerine bakarsın. Şu cihazı, tekniği biliyorum diye sallamaktan daha garanti yol.Kim icat etmiş bu bölümü onca bilgisayar bağlantılı bölüm okuyan işsizimiz var
Muhtemelen diğer bölümlere göre daha kolay bir bölüm
Böyle bir bölüm açacağına işsizlerden değerlendir dimi
Öyle bir bölüm hiç olmamış olsun
Lisansına önlisansına yine işletme karar versin
Ama bilgisayarla ilgili işleride eğitimi olmayan yapmasın yapamasın
Bir bilgisayar sertifikası yetmesin
Torpil olmasın
Kim ne derse desin bizim ülkemizde herkes herşey olabiliyormu ona bakıyorumyalnız liyakatsizlik denilen şey böyle bir şey değil
TÜBİTAK'a bilimden teknikten bihaber insanı müdür yaparsan liyakatsiz olan odur.
eline mala almamış insanı şantiyeye getirir iş yaptırırsan o da liyakatsizdir ama onun sıvacılık mezunu olması gerekmez.
bir şey mezunu olmakla liyakat de edinilmiyor üstelik. çünkü okullarımız büyük oranda dandik.üniversiteler iş öğretmiyor, belki bir kültür edinir bir ortam görür, belki o da.
gerçekten yapılan işlerin en az %70'i için bir şey mezunu olmaya gerek yok. "yok" bak ne kadar basit bir kelime :)...bu çok zoruna gidiyor insanların (hele üni okumuş olanların) zaten vıttırı dıttırı yerler okuyanlar herhalde bizim toplumdaki bu saçma bakış yüzünden gidip okuyor, sanırım motivasyon oradan geliyor. yemin ediyorum geçtim önlisansları çoğu lisans bölümü 6 ayda biter, bir ABD okulunun (ve/veya Avrupada iyi bir okulun) müfredatına bir bakın isterseniz. Bizim 14-15 haftada anlattığımızın 3 katını seminer olarak anlatıyor adamlar. ama bunu 290 tane üniversitede kırk bin tane lisans öğrencisine değil 20 okulda taş çatlasın 800-1000 kişiye anlatıyor koca kıtada, anlatabildim mi derdimi?
liyakat başka diploma başka, işini iyi yapmak bambaşka, ah bir anlatabilsek şunu.
öyle, ülke sokaktan toplananlar yüzünden bu halde filan değil, özel sektörde kimse iş yaptırmayıp da para ödemez merak etmeyin.
ülke saçma sapan bir eğitim sistemine sahip
ülkede nüfusa yetecek kadar istihdam oluşturulamıyor
devlet 1. işveren olarak görülüyor --bir nevi de öyle olmak zorunda çünkü kamu harcamasıyla büyüyoruz
ama devlet bu harcamaları istihdam arttırmak için değil rant oluşturmak için ypaıyor
yoksa özelin liyakat diye bir sorunu yok; devlet karışmasa, özel çok iyi bilir kimi alacağını (sokaktan geçenin yapamayacağı işler için) gerekirse 40 tane mülakata sokar liyakati de bulur! çünkü normalde (yine devlet karışmasa) liyakatsize iş yaptırırsa o şirket büyümez, iş yapamaz.
Savunduklarınızın başınızdan eksik olmaması dileği ileİş sahası zaten azsa ve vaktinde millet işe yerleşmişse o bölümü/programı okumanız hata olmuş. Bunu siz o yaşınızda öngöremediniz. Okulun yönlendirmesi gerekirdi. Bile bile seçtiyseniz ve şansımı deneyeyim diye düşündüyseniz hata yapmışsınız.
Sağlık meslek lisesinden mezun olan artık cart curt yardımcısı oldu. Kastettiğiniz buysa bir şey diyemem ama o liseye girmiş olanların elinden o hak alınmamalıydı. Aslında eğitim müfredatının içi günümüze göre geriyse makul da. Hiç o tür bir kurumda çalışmadığımdan bir şey diyemeyeceğim.
Yasak varsa ve o alanda çalışamayacaksanız öğrenseniz ne olacak ve kan almanın nesine ilerleyecekler? Kalpten kan alma gibi mi? Birkaç gün gözlemleyin ve bir kere deneyin birinde, yeterli.
Ben öyle bir şey demedim. Yanlış numara.
Ben neyi beğenmediğimi de hatırlamıyorum ya da neyi kastettiğinizi de anlamadım. 1 haftada kan almayı öğrenirim ki öğrenmiştim de. Cihazları da gözünüzde büyütmeyin. İlk defa göreceğiniz için vakit alır ama eğer anlama kapasiteniz iyiyse cihaz öğrenme 1 saati bulmaz. Zaten ne amaçla kullanıldığını, mantığını bilmek de kafi. Markaya göre değişiklik arz ediyor cihazlar zaten. Bir yerde başlayınca her türlü öğrenmek zorunda kalacaksınız.
Kan almada, biyokimyasal analizlerde ilkokul mezunları var. Benim bulunduğum yerde de vardı. İşlerini iyi yapıyorlardı. Vaktinde işe girmişler. Önceden izin veriliyormuş demek. Belki temizlik elemanı diye girip oraya aktarılmışlardır.
Biyoloji veya moleküler biyoloji ve genetik okuyanların sadece otlarla ilgilendiğini mi sanıyorsunuz? Komikmiş. Tipik kıskanç tıbbi laboratuvar teknisyeni/teknikeri hareketleri. Ne okuduğunuzu buldum. 13 yıldır biliyorum ki tıbbi laboratuvarda çalışmak kısıtlı yıllardır. Açık pek yok da. Sanki çok fazla biyolog/moleküler biyolog/tıbbi biyolog alınıyor da size yer kalmıyor. Çalışma koşulları bile farklı. Kim kimin işini kapmış acaba? 2014te yayımlanan iş kanununu paylaşıyorum.
Eki Görüntüle 3031146 Eki Görüntüle 3031145
Bilgisayarla ilgili bölüm okuyup da işsiz kalan varsa sebebi kendini geliştiremediğindendir. İlgi alanıyla ilgili. Bilgisayarla ilgili de bilgi edinmek daha kolay. Bir sürü seçenek var. Meraklı ve ilgisi olan videolarla da öğrenir. Kaynak çok. Uygulama tecrübesine bakmak da kolay, hem garanti de. Uygulamalı sınav yaparsın ve varsa ürünlerine bakarsın. Şu cihazı, tekniği biliyorum diye sallamaktan daha garanti yol.
Devlet dairelerinde atama olunca ilgili bölümler belirtiliyor. Yoldan geçen ben biliyorum diye başvurmuyor. Masa başı görev için bilgisayar kullanılacaksa veya bir iş yerine alınacaksa temel bilgisayar kullanımını bilmek yeterli. Bilgisayarla ilgili bölüm okuyanı küçümsemek olur zaten bu. Onların işi bu değil. Donanım, yazılımsal şeyler. Lisansta 4 dönem bilgisayar dersi gördüğüm için KPSS Lisans atamasında genel başvurulardaki bazı bölümlere başvurabiliyorum. Bilgisayar ile ilgili bölüm okunmasına gerek yok. Beğenmediğiniz bilmem kaç saatlik kurs belgesi de geçerli.
Sizin ve sizin durumunuzda olanlara da üzüldüm. Kariyer konusunda yanlış yönlendirilmişsiniz. MYO ile hemşirelik okuyun, o kadar aldığınız biyokimya eğitimi de boşa gitmez.
~THE END~
Hasan Mandal, Türk akademisyen ve TÜBİTAK başkanı. 1987 yılında ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş, 1992'de Newcastle Üniversitesi'nden Doktora unvanını almıştır.TÜBİTAK'a bilimden teknikten bihaber insanı müdür yaparsan liyakatsiz olan odur.
O değil bir önceki olabilir. Mustafa Sancar olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.Hasan Mandal, Türk akademisyen ve TÜBİTAK başkanı. 1987 yılında ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş, 1992'de Newcastle Üniversitesi'nden Doktora unvanını almıştır.
Eğitimi böyleymiş yalnız. Geri kalanına katılıyorum.
Gerçekler acıdır. Başımdan ne eksik olmasın onu da anlayamadım. Herkesin hak ettiği, kapasitesine göre iş yapması gerektiği mi? Keşke bu uygulansa da ülke kalkınsa.Savunduklarınızın başınızdan eksik olmaması dileği ile
Biz küçümsemiyoruz ki. Kendisi ilkokul mezunları ve lisanslar yerimize çalışıyor diyor. Önünü kapatıyorlarmış. Ben önü açık olması şartıyla meslek kazanılması için MYO'yu öneririm başkalarına ki iki öğrencimin hem bölüm seçimini hem de tercihlerini ben yapmıştım. İkisi de çalışıyor şu anda.Kıza 2 yıllık mezunsun diye yüklenip,küçümsemek yerine 2 yıllık bölümlerin bir çoğunu işe yaramaz hale getirenlere laf etseniz ya. Bu 2 yıllık bölümler bu kadar işe yaramazsa madem açmasalardı bu bölümleri ya da kapatsınlar madem. Okuyana kızıldığınıda ilk defa görüyorum.
Ay birde o 2014te biyoloji mezunlarına tanınan haklar çooooooook sonraymışGerçekler acıdır. Başımdan ne eksik olmasın onu da anlayamadım. Herkesin hak ettiği, kapasitesine göre iş yapması gerektiği mi? Keşke bu uygulansa da ülke kalkınsa.
+1000000000000+1.
Vallahi utandım yazılanlardan. 3 üniversite bitirip ,is sahibi olamayanlar ,konu sahibine satasmis biz 3 üniversite bitirdik hop sana noluyor gibisinden. Konu sahibi genel durumdan bahsedip isyanını dile getirmiş sadece.
Maalesef ki sistem bu şekilde , sizin ve daha birçok kişi adına üzgünüm. Bakalım evlatlarımız nolcak ,onları nasıl bir gelecek bekliyor.
Şaka mı bu? Özelde liyakat işliyor mu sanıyorsunuz? Milletvekilinin adamı alınıyor torpille, amiri zavallı mühendis onu güdüyor, onun işini başkalarına yüklüyor… herkes kendi sektöründen bakmış olaya bu konuda. İş işyerinde öğrenilir diyenler sadece mesleki ve teknik eğitimden bahsediyor galiba. Eğer öyleyse doğru olabilir. Bütün mesleklerden bahsediliyorsa , genel konuşulmuşsa katılamayacağımyoksa özelin liyakat diye bir sorunu yok; devlet karışmasa, özel çok iyi bilir kimi alacağını (sokaktan geçenin yapamayacağı işler için) gerekirse 40 tane mülakata sokar liyakati de bulur! çünkü normalde (yine devlet karışmasa) liyakatsize iş yaptırırsa o şirket büyümez, iş yapamaz.
Konu sahibi savcı olayım demiyor korkmaBu konuyu okurken o sırada İstanbul Hukuk mezunu, ileri düzey ingilizcesi olup kpss ile atanmaya çalışan ben:
konu sahibi diyor ki ben 2 sene emek verdim sınavlara girdim derslere girdim maddi olarak da para harcadım eğitime.ama başka biri 3 ayda sertifika aldı o işe giriyor ben giremiyorum diyor .bence çok haklı.üniversite sadece eğitim de vermez vizyon verir başka bakış açıları verir.elbette sertifika alandan üstündür çoğunlukla 2 yıllık okuyanlar.Konu sahibi savcı olayım demiyor korkmao da kendi çapında kendi alanında kazanç peşinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?