- 7 Mart 2013
- 6.785
- 20.344
- 548
- Konu Sahibi Kndihalinde
-
Siz hiç halk eğitim merkezine gittiniz mi? Size verilen belge meslek lisesinin modüllerine denk geliyor. Belli bir ders saat sayısı vardı, unuttum. Eğer onu toplayabilirsem kalfalık belgesi almaya hak kazanıyorum. Meslek lisesinde de verilen bu değil mi? Tabii bir de birkaç sene çalışmış olmak şartı da vardı diye hatırlıyorum. Ben bilgim olsun diye gittim. Ders kaynakları ve müfredat meslek lisesinin kitapları olunca anladım. Tabii belge olayını da hoca söyledi. İlkokul mezunu olan ve kalfalık belgesi almış biri oldu. Lise mezunlarından daha kalifiye de.Anlamayacak bişey yok mu
Benim durumum farklı öyle tıbbi sekreterlikmiş, çağrı merkeziymiş, kuaförlükmüş değil
Şimdi meslek lisesinde muhasebe okuyanla 3 ayda alınan eğitim aynımı
Temel bilgilermi öğrenilmiş oluyor
Kolaymı oluyor yani
Aslında ikiside aynı şeymi
E tamam o zaman bende biri olsun diyorumSiz hiç halk eğitim merkezine gittiniz mi? Size verilen belge meslek lisesinin modüllerine denk geliyor. Belli bir ders saat sayısı vardı, unuttum. Eğer onu toplayabilirsem kalfalık belgesi almaya hak kazanıyorum. Meslek lisesinde de verilen bu değil mi? Tabii bir de birkaç sene çalışmış olmak şartı da vardı diye hatırlıyorum. Ben bilgim olsun diye gittim. Ders kaynakları ve müfredat meslek lisesinin kitapları olunca anladım. Tabii belge olayını da hoca söyledi. İlkokul mezunu olan ve kalfalık belgesi almış biri oldu. Lise mezunlarından daha kalifiye de.
İşten işe değişir. Web sitesi yaptıracaksam iyi yapan birine yaptırırım. Kursa gitmiş kişi de olabilir, lise veya myo mezunu da olabilir. Lisans okuyanları düşünürüm. Geneli her ne kadar ders alsa da yap desen yapamaz. Bazıları mezun olmak için okuyor. Ayrıca temel şeyler de öğretilmiyor. Lisansa da tamamen karşı gibi algılanmayayım. Ben tecrübeye bakıyorum.Yani lisans mezununa fırsat vermem ama işten anlayana canım feda diyorsunuz
Biz de zaten bunu eleştiriyoruz. Bazı bölümler için üniversite olmasına gerek yok, teknik bilgi gerektiren bir yönü yok çünkü bunların. Kuaförlüğün üniversitesi olsa o bile daha mantıklı. Bu tip işlerde sokaktan herhangi bir insanı çevir, bir hafta bilgisayar başında öğret iki yılda okulda öğreneceğinden daha çok şey öğrenir. Eleştirimiz kişilere değil, eğitim sistemine. Ama elimizde bunu değiştirebilecek güç maalesef yok.E tamam o zaman bende biri olsun diyorum
Neden iki tane yani birinden birine haksızlık değilmi
Aynı bölümü okuyanların aldığı eğitimin aynı olması gerekmezmi
İnsanlar bişeyler öğrenirim diye meslek lisesine gidiyor gitmesinler o zaman nasılsa 6 ayda mükemmel bi şekilde halloluyorsa herşey
O zaman kimse okumasın gerek yok gerçekten liseyi bile okumayalım
Kalfalığa gidelim iş tamam
Aynı şekilde yücelttiğiniz lisans mezunlarıda sizin görüş ve düşüncelerinize göre iş bulması imkansız yani
Neden ? Herkes işi bilen eleman arıyorsa onlarda okumasın
Herkes kasiyer olsun fabrikada çalışsın yani
Söylediklerinizle çelişiyorsunuz
Şu sizin yaptığınız muameleyi herkes herkese yapıyor zaten şu zamanda
Neymiş tecrübeli elemanmış
Herkes anasının karnından tecrübeli doğuyodu sanki
Merdiven altı estetisyenlerimiz var bizim yahu
Onlarda tecrübeli eleman kapsınlar o zaman
Eşim 15 senelik alanında oldukça deneyimli bir gıda mühendisi,birkaç ay öncesine kadar isyeri sahipleri seni sorumlu müdür yapacağız dediler ve herseyi ona göre hazirladik ettik,tam da işlemlerin yapılacağı sırada patron eşime mühendisler odasının belirlediği taban fiyat ne diye soruyor,o da 9250 lira diyor.Patron da;Türkiye'de hangi mühendis o kadar maaş alıyor acaba dedi ve vazgeçtiler.Şu anki durum,bütün işyerinin sorumluluğu eşimin üstünde ama aldığı net maaş 7500 lira.Evet ülkemin adaleti bu.Şu anda elini kime çarpsan mühendis,mimar vb.,koskoca bir işsizler ordusu oluşuyor.Patronlar da işine gelirse çalış diyor yani.Eşim mühendis.
İş yeri ile sorun yaşadı.
İlk dedikleri şey şu oldu.
Bize imza yetkisi önemsiz.
Buluruz bu işi yapacak çekirdekten yetişme bir lise mezunu, daha ucuza çalıştırırız.
O sebeble mühendisin, doktorun, öğretmenin bile bir kıymeti olmadığı yerde ''Neden'' demeyi bile bıraktık biz.
Bizim ülkemizde durum böyleİşten işe değişir. Web sitesi yaptıracaksam iyi yapan birine yaptırırım. Kursa gitmiş kişi de olabilir, lise veya myo mezunu da olabilir. Lisans okuyanları düşünürüm. Geneli her ne kadar ders alsa da yap desen yapamaz. Bazıları mezun olmak için okuyor. Ayrıca temel şeyler de öğretilmiyor. Lisansa da tamamen karşı gibi algılanmayayım. Ben tecrübeye bakıyorum.
Çalıştığım kurumda myo mezunu biri var. Lisanstakilere bin basar. DGS ile lisansa tamamlıyor. Daha 1. sınıfta olmasına çok şaşırmıştım. O kadar yetenekli ve bilgili ki. Lisans okumamasına rağmen ben onu işe alırdım.
Her iş dalı için böyle düşünmüyorum. Yüksek lisansın şart olması gerektiği alanlar da var. Lisans yetersiz.
Benim asıl kastettiğim her zaman en çok okuyan işe alınmalı gibi düşünülmemeli. Bazen çok okumaya gerek kalmıyor.
Aynen öyle başım çatladı vallahiBiz de zaten bunu eleştiriyoruz. Bazı bölümler için üniversite olmasına gerek yok, teknik bilgi gerektiren bir yönü yok çünkü bunların. Kuaförlüğün üniversitesi olsa o bile daha mantıklı. Bu tip işlerde sokaktan herhangi bir insanı çevir, bir hafta bilgisayar başında öğret iki yılda okulda öğreneceğinden daha çok şey öğrenir. Eleştirimiz kişilere değil, eğitim sistemine. Ama elimizde bunu değiştirebilecek güç maalesef yok.
Ben okuldan mezun oldum, teorik bilgim şahaneydi, pratik ise sıfır neredeyse. İş ararken boşta kalmayayım diye girdim bir firmaya ön muhasebe elemanı olarak, orda işi bana düz lise mezunu bir abla öğretti. Okulda öğrendiklerimle alakası yoktu. Ön muhasebe dersi yoktu zaten okulda. Tek düzen öğrendik biz, onu da elle tutmayı öğrettiler bilgisayar falan yok. Ordan çıktım bir muhasebe bürosuna girdim, yine teori mükemmel pratik sıfır. Genel muhasebe programını da ordaki ticaret lisesi mezunu insanlardan öğrendim. Bunlara iki sene yatırım yaptım, sonra bir kurumsal şirketin muhasebe finansman ilanına başvurdum ve kabul edildim. Bu iki seneyi böyle geçirmesem kabul edilmezdim. Çünkü sıfır pratik dediğim gibi. Muhasebeci de yol parası falan vermedi ha, öyle cebimden yiyerek gittim geldim sırf öğrenmek için.
Yok öyle ben mezun oldum, alanıma hakimim hadi beni işe alın. Keşke olsa ama eğitim sistemi ortada.
Etmiyorlar işte. Kimin torpili varsa o işe girer. Mesela diyor ki git sertifika al gel seni buraya sokayım. Malesef artık böyle işliyor düzen bu. Değişmesi gereken de bu düzenGelin gelin, bırakın gelsin
İçeriğini bilmiyorum gerçekten ama sertifikadan ziyade 2 sene böyle bir mesleği okuyanı tercih etmezler mi? Benim de eleştirim bu yönde
Doğru söyle hile hurda var mı? yoksa bunları alamazdıEşimin dayısı da sanayide çalıyor . Çekirdekten yetiştirmiş kendini , suan sanayide 2 dükkan , 3 ev , servis plakaları, sayısını bilmediğim arsası var. Sanayide parayı savurmayanlar iyi kazanıyor.
Eşimin abisi de sanayide kazandığına içkiye yatırdığı için kirasını bile ödeyemiyor
Kasiyerlik meslek yüksekokulu da açılır yakındaBizim ülkemizde durum böyle
Aynen öyle başım çatladı vallahi
Bu ülkede herkese hakkı verilse alım gücümüz yüksek olsa zaten tüm bu tartışmalara gerek kalmaz
O zaman kimse ya ben kasiyerlik yapıyorum yazık bana diyemez
Çalışma saatleri düzenlense herkese 3 kişilik iş gücü yüklenmese keşke
Zannetmem adam tabiri caizse eşek gibi çalışıyor bu arada bir kızını da Kıbrıs ta okutuyorDoğru söyle hile hurda var mı? yoksa bunları alamazdı
Sanayinin önünden geçseniz otomatik olarak cebinizden 500 lira gidiyor,geçen sene motor arıza çıkardı ve 15000 liraya yakın masraf çıkardı araba,bu sene olsaydı direk hurdaya cikarirdik heraldeZannetmem adam tabiri caizse eşek gibi çalışıyor bu arada bir kızını da Kıbrıs ta okutuyor
Bizim ülkemizde durum böyleİşten işe değişir. Web sitesi yaptıracaksam iyi yapan birine yaptırırım. Kursa gitmiş kişi de olabilir, lise veya myo mezunu da olabilir. Lisans okuyanları düşünürüm. Geneli her ne kadar ders alsa da yap desen yapamaz. Bazıları mezun olmak için okuyor. Ayrıca temel şeyler de öğretilmiyor. Lisansa da tamamen karşı gibi algılanmayayım. Ben tecrübeye bakıyorum.
Çalıştığım kurumda myo mezunu biri var. Lisanstakilere bin basar. DGS ile lisansa tamamlıyor. Daha 1. sınıfta olmasına çok şaşırmıştım. O kadar yetenekli ve bilgili ki. Lisans okumamasına rağmen ben onu işe alırdım.
Her iş dalı için böyle düşünmüyorum. Yüksek lisansın şart olması gerektiği alanlar da var. Lisans yetersiz.
Benim asıl kastettiğim her zaman en çok okuyan işe alınmalı gibi düşünülmemeli. Bazen çok okumaya gerek kalmıyor.
Aynen öyle başım çatladı vallahiBiz de zaten bunu eleştiriyoruz. Bazı bölümler için üniversite olmasına gerek yok, teknik bilgi gerektiren bir yönü yok çünkü bunların. Kuaförlüğün üniversitesi olsa o bile daha mantıklı. Bu tip işlerde sokaktan herhangi bir insanı çevir, bir hafta bilgisayar başında öğret iki yılda okulda öğreneceğinden daha çok şey öğrenir. Eleştirimiz kişilere değil, eğitim sistemine. Ama elimizde bunu değiştirebilecek güç maalesef yok.
Ben okuldan mezun oldum, teorik bilgim şahaneydi, pratik ise sıfır neredeyse. İş ararken boşta kalmayayım diye girdim bir firmaya ön muhasebe elemanı olarak, orda işi bana düz lise mezunu bir abla öğretti. Okulda öğrendiklerimle alakası yoktu. Ön muhasebe dersi yoktu zaten okulda. Tek düzen öğrendik biz, onu da elle tutmayı öğrettiler bilgisayar falan yok. Ordan çıktım bir muhasebe bürosuna girdim, yine teori mükemmel pratik sıfır. Genel muhasebe programını da ordaki ticaret lisesi mezunu insanlardan öğrendim. Bunlara iki sene yatırım yaptım, sonra bir kurumsal şirketin muhasebe finansman ilanına başvurdum ve kabul edildim. Bu iki seneyi böyle geçirmesem kabul edilmezdim. Çünkü sıfır pratik dediğim gibi. Muhasebeci de yol parası falan vermedi ha, öyle cebimden yiyerek gittim geldim sırf öğrenmek için.
Yok öyle ben mezun oldum, alanıma hakimim hadi beni işe alın. Keşke olsa ama eğitim sistemi ortada.
Herkesin yaşadığı yer, yaşadıkları yerin eğitim seviyesi, coğrafi şartları, iş sahaları farklı olunca böyle oluyorKasiyerlik meslek yüksekokulu da açılır yakında
Sonra onlar da sertifikası olanlar giriyor diye ağlarlar
Hayır anlamıyorum sanki başka ülkelerde yaşıyoruz, paralel bir türkiye var bu insanların yaşadığı. Ya da iş hayatından, diğer sektörlerden falan bihaberler. Bilemedim.
Ne şekilde yaklaşır? Ah canımmmmm haklısın Allah belalarını versin bunların mı der? Yaşa varol ne güzel konuştun dese ne farkedecek?Empati duygusu olmamasından o yoldan geçen insan bu sekilde yaklaşmaz
Günümüzde çoğunluk puanı anca ona tutuyor diye gidiyor. Bilinçsizce. Branş seçerken de hangisi tutarsa. Çoğu başarısız ne yazık ki. Meslek lisesinde öğretmenlik yaptım.İnsanlar bişeyler öğrenirim diye meslek lisesine gidiyor gitmesinler o zaman nasılsa 6 ayda mükemmel bi şekilde halloluyorsa herşey
O zaman kimse okumasın gerek yok gerçekten liseyi bile okumayalım
Kalfalığa gidelim iş tamam
Diploması var diye işi bilmeyene işi emanet eder misiniz? Birkaç mesleği düşünüp de ona göre düşünülmemeli. Eleman açığı genelde ara eleman şeklinde. Beden işçiliği yapacak, tekstilde, fabrikada, mağazada vs çalışacak elemanlara daha çok ihtiyaç var. Her lisans mezununun çalışabileceği iş kolları yok. Varsa da az. Eleman ihtiyacı da az. Mesela fizik mezunu nerede iş bulabilir? Coğrafya bölüm mezunu nerede çalışacak? Ülke holding, fabrika, ARGE vs kaynamıyor ki her biyolog, kimyager, işletme, iktisat okuyan iş bulsun. İşsiz kalması olası. Yalan mı? Eleman alınırsa da en tecrübelilerini alır. Mesela SARS N-CoV tespiti için PCR testi yapılması gerektiğinden sadece PCR tecrübesi olanlar başvuru yaptı ve işlere alındılar. İşi bilen insan gerekliydi. İşi öğretmek vakit alacaktı ve bazı yerlerde hiç işi bilen olmadığından elemanı yetiştirecek şefler yoktu. Tecrübelinin alınması da haktır. Ayrıca PCR tecrübesi için ya çalışmış olmak gerekir ya da PCR kursuna gittiğine dair belge. Birkaç saatlik belge de kabul görür. O kadar oku ama yine kursa gitmek zorunda kal. Yorumlama ve PCR tiplerini uygulamalı görmez çoğunluk. Alana inmek lazım.Aynı şekilde yücelttiğiniz lisans mezunlarıda sizin görüş ve düşüncelerinize göre iş bulması imkansız yani
Neden ? Herkes işi bilen eleman arıyorsa onlarda okumasın
Herkes kasiyer olsun fabrikada çalışsın yani
Söylediklerinizle çelişiyorsunuz
Şu sizin yaptığınız muameleyi herkes herkese yapıyor zaten şu zamanda
Neymiş tecrübeli elemanmış
Herkes anasının karnından tecrübeli doğuyodu sanki
Merdiven altı estetisyenlerimiz var bizim yahu
Onlarda tecrübeli eleman kapsınlar o zaman
Şurada okuduğum en mantıklı yorum,artık ülkede adım başı üniversite var ve herkes kolaylıkla lisans diploması alabiliyor.Eskiden lise eğitiminin bile üstün bir kalitesi vardı ama şu anda lisans eğitimi bile öylesine veriliyor.Yeni mezun bir mühendis çalışma ortamına atıldığı zaman sudan çıkmış balığa dönüyor.Diploması var diye işi bilmeyene işi emanet eder misiniz? Birkaç mesleği düşünüp de ona göre düşünülmemeli. Eleman açığı genelde ara eleman şeklinde. Beden işçiliği yapacak, tekstilde, fabrikada, mağazada vs çalışacak elemanlara daha çok ihtiyaç var. Her lisans mezununun çalışabileceği iş kolları yok. Varsa da az. Eleman ihtiyacı da az. Mesela fizik mezunu nerede iş bulabilir? Coğrafya bölüm mezunu nerede çalışacak? Ülke holding, fabrika, ARGE vs kaynamıyor ki her biyolog, kimyager, işletme, iktisat okuyan iş bulsun. İşsiz kalması olası. Yalan mı? Eleman alınırsa da en tecrübelilerini alır. Mesela SARS N-CoV tespiti için PCR testi yapılması gerektiğinden sadece PCR tecrübesi olanlar başvuru yaptı ve işlere alındılar. İşi bilen insan gerekliydi. İşi öğretmek vakit alacaktı ve bazı yerlerde hiç işi bilen olmadığından elemanı yetiştirecek şefler yoktu. Tecrübelinin alınması da haktır. Ayrıca PCR tecrübesi için ya çalışmış olmak gerekir ya da PCR kursuna gittiğine dair belge. Birkaç saatlik belge de kabul görür. O kadar oku ama yine kursa gitmek zorunda kal. Yorumlama ve PCR tiplerini uygulamalı görmez çoğunluk. Alana inmek lazım.
Başıma geldiği için belirteyim. Telefonum bozulsa tecrübeli ilkokul mezununa götürebilirim. Adam anakart üstünde tamirat yapabilirken üniversite okumuş adam gelip bana bu çöp, komple anakartın değişmesi lazım diyor. Bazısı telefonu da değiştir diyor. Başıma geldi. Diploma değil, tecrübeyi öncelerim. Tabii üstüne diploma da alsa şahane olur. O yüzden yeteneği, ilgisi olunan bölüm okunmalı. İş bulması da kolaylaşır.
Ben herkes olsun dememiştim zaten. Bunlara daha çok ihtiyaç var ülkede. Diğerlerine de var ama çalışabilecekleri iş yerleri yok ya da eleman açığı yok.
Ayrıca meraktan güzellikle ilgili kursa da gittim. Güzellik hocasının dediklerinden sonra dermatoloğu mu yoksa güzellik uzmanını mı tercih ederim derseniz tecrübesi ve sertifikası olanı diyeyim. Bu dediğim hoca da okulda akademisyen. Yanlış bilmiyorsam dermatologlar onları uzmanlık eğitimde öğrenmiyorlar. Birkaç saatlik eğitimlere katılıp da öğreniyorlar.
Tecrübesiz elemanlar için şu yapılmalı. Staj zorunluluğu olmalı. Mesela bir lisede okulun uygulamalı yeri vardı. Kendileri üretip satıyorlardı. İş hayatına da atılmış oluyorlar. Bazı holdinglerin de meslek liseleriyle anlaşması oluyor. Lisansta da öğrencilerin deneyim kazanması için belki okul bünyesinde merkezler açılabilir. İş yerlerinde stajda sigorta zorunluluğu geldiği için artık kabul almak zor. İş yerleri istemiyor. Belki kurs programı şeklinde açılır. Ayrıca yüksek lisans da 2 yıllık, doktora da 5 yıllık tecrübeye denk sayılıyor. Bu da değerlendirilebilir. Staj ve yüksek lisanstan sonra lisansta iş hayatına hazırlayacak pek bir şey öğrenilmediğini anladım. Belki de tecrübesizlere karşı ön yargım bundandır.
Siz farklı bir yerden bakıyorsunuz ben farklı bir yerdenGünümüzde çoğunluk puanı anca ona tutuyor diye gidiyor. Bilinçsizce. Branş seçerken de hangisi tutarsa. Çoğu başarısız ne yazık ki. Meslek lisesinde öğretmenlik yaptım.
Diploması var diye işi bilmeyene işi emanet eder misiniz? Birkaç mesleği düşünüp de ona göre düşünülmemeli. Eleman açığı genelde ara eleman şeklinde. Beden işçiliği yapacak, tekstilde, fabrikada, mağazada vs çalışacak elemanlara daha çok ihtiyaç var. Her lisans mezununun çalışabileceği iş kolları yok. Varsa da az. Eleman ihtiyacı da az. Mesela fizik mezunu nerede iş bulabilir? Coğrafya bölüm mezunu nerede çalışacak? Ülke holding, fabrika, ARGE vs kaynamıyor ki her biyolog, kimyager, işletme, iktisat okuyan iş bulsun. İşsiz kalması olası. Yalan mı? Eleman alınırsa da en tecrübelilerini alır. Mesela SARS N-CoV tespiti için PCR testi yapılması gerektiğinden sadece PCR tecrübesi olanlar başvuru yaptı ve işlere alındılar. İşi bilen insan gerekliydi. İşi öğretmek vakit alacaktı ve bazı yerlerde hiç işi bilen olmadığından elemanı yetiştirecek şefler yoktu. Tecrübelinin alınması da haktır. Ayrıca PCR tecrübesi için ya çalışmış olmak gerekir ya da PCR kursuna gittiğine dair belge. Birkaç saatlik belge de kabul görür. O kadar oku ama yine kursa gitmek zorunda kal. Yorumlama ve PCR tiplerini uygulamalı görmez çoğunluk. Alana inmek lazım.
Başıma geldiği için belirteyim. Telefonum bozulsa tecrübeli ilkokul mezununa götürebilirim. Adam anakart üstünde tamirat yapabilirken üniversite okumuş adam gelip bana bu çöp, komple anakartın değişmesi lazım diyor. Bazısı telefonu da değiştir diyor. Başıma geldi. Diploma değil, tecrübeyi öncelerim. Tabii üstüne diploma da alsa şahane olur. O yüzden yeteneği, ilgisi olunan bölüm okunmalı. İş bulması da kolaylaşır.
Ben herkes olsun dememiştim zaten. Bunlara daha çok ihtiyaç var ülkede. Diğerlerine de var ama çalışabilecekleri iş yerleri yok ya da eleman açığı yok.
Ayrıca meraktan güzellikle ilgili kursa da gittim. Güzellik hocasının dediklerinden sonra dermatoloğu mu yoksa güzellik uzmanını mı tercih ederim derseniz tecrübesi ve sertifikası olanı diyeyim. Bu dediğim hoca da okulda akademisyen. Yanlış bilmiyorsam dermatologlar onları uzmanlık eğitimde öğrenmiyorlar. Birkaç saatlik eğitimlere katılıp da öğreniyorlar.
Tecrübesiz elemanlar için şu yapılmalı. Staj zorunluluğu olmalı. Mesela bir lisede okulun uygulamalı yeri vardı. Kendileri üretip satıyorlardı. İş hayatına da atılmış oluyorlar. Bazı holdinglerin de meslek liseleriyle anlaşması oluyor. Lisansta da öğrencilerin deneyim kazanması için belki okul bünyesinde merkezler açılabilir. İş yerlerinde stajda sigorta zorunluluğu geldiği için artık kabul almak zor. İş yerleri istemiyor. Belki kurs programı şeklinde açılır. Ayrıca yüksek lisans da 2 yıllık, doktora da 5 yıllık tecrübeye denk sayılıyor. Bu da değerlendirilebilir. Staj ve yüksek lisanstan sonra lisansta iş hayatına hazırlayacak pek bir şey öğrenilmediğini anladım. Belki de tecrübesizlere karşı ön yargım bundandır.
Savunduğunuz şey eğitimin önemi, eğitimli insanların çekirdekten yetişenlere göre öncelikli ve üstün olması gerektiği. Ama lise mezunusunuz, o zaman sizin yerinize de o bölümün üniversitesini ya da yüksekokulunu okumuş biri bilgisi, tecrübesi olmasa da yerleştirilmeli bu bakış açısıyla. Sizin lisede aldığınız eğitimin de sektördeki tecrübenizin de önemi olmamalı, üniversite mezunu gelip işinizi almalı. E şikayet ettiğiniz şey de bu, önümüzü kapattılar diyorsunuz. Sizin savunduğunuz şeyi yapmışlar, niye şikayet ediyorsunuz?Siz farklı bir yerden bakıyorsunuz ben farklı bir yerden
Ben işin iyi değil kötü tarafından bakıyorum
Ben lise mezunuyum okuduğum bölüm 6 aylık eğitimle olacak iş değil diye ben düşünüyorken 80li ilkokul mezunu abiler zamanında kapmışlar işi
İş sahasıda az olunca bizim gibiler hep açıkta kaldı
Tecrübeli elemanı herkes aradığı için olan yine bize oldu
Birde şöyle bir durumumuzda oldu mesela bizim iş sahamız çok geniş olmasına rağmen en geniş kısmına yasak getirdiler
Bu hakmıydı yani mesela
Hastanede staj gören Kan almayı öğrenen arkadaşlarımda oldu bu alanda ilerlediler
Yasak geldi noldu ?
Vittirizittiri dediğiniz şey hadi bakalım kan alın nasil yapacaksınız
Vittirizittiri hastanede çalışın ?
Yada bazı vittiri zittiri aletleri kullanın
O işler öyle olmuyo işte sizin beğenmediğiniz 1 haftada öğrenirim ne varki dediğiniz şeyler farklı
Ve bu bölümü o kadar değersizleştirdilerki resmen önümüzü kapadılar
Tüm bunlar ben eğitim alırken oldu
He stajdan sonra hastanede kalanlarda oldu
Ama kalmayanlarında bi yasak koyarak önünü kapattılar
Önünü kapattıkları gibi insan biyokimyasınıda gördük
Ve evet bu işi özel sektörde 5. Sînıf mezunu yapıyor
Evet kapatsınlar bizim nasıl kapattılar onlarıda kapatsınlarSavunduğunuz şey eğitimin önemi, eğitimli insanların çekirdekten yetişenlere göre öncelikli ve üstün olması gerektiği. Ama lise mezunusunuz, o zaman sizin yerinize de o bölümün üniversitesini ya da yüksekokulunu okumuş biri bilgisi, tecrübesi olmasa da yerleştirilmeli bu bakış açısıyla. Sizin lisede aldığınız eğitimin de sektördeki tecrübenizin de önemi olmamalı, üniversite mezunu gelip işinizi almalı. E şikayet ettiğiniz şey de bu, önümüzü kapattılar diyorsunuz. Sizin savunduğunuz şeyi yapmışlar, niye şikayet ediyorsunuz?
Ben mi yanlış anlıyorum?
Bölümünüzü yazdınız mı bilmiyorum, yazdıysanız da ben görmedim. Konumuz sizin bölümünüz değil zaten, konuda geçen tıbbi sekreterlik vb sırf bina işgal etsin diye açılmış bölümler. Evet kapıdan geçenin yapabileceği basit işler bunlar. Bilgisayar kullanmayı bilen ilkokul mezununa da verseniz yapar. Bundan 10 yıl önce ne kursu ne okulu vardı bunun, tıbbi sekreter yok muydu o zaman? İşe giren oryantasyona alınıyor, öğrenip işinin başına geçiyordu büyük hastanelerde. Muayenehanelerde o bile yoktu. Alt tarafı hasta kaydı açan insanlar bunlar, özel bir eğitime, sertifikaya, okula ihtiyaçları yok. Kimliği alacak, cihaza okutacak, işlemi yapacak barkodu verecek. 8 yaşında çocuğu oturtsanız öğrenir. Dediğim gibi sizin bölümünüzü bilmiyorum, konumuz da sizin okuduğunuz bölüm değil.Evet kapatsınlar bizim nasıl kapattılar onlarıda kapatsınlar
Herkes işini yapsın
bitkilerin çiçeklerin cürümüne kadar bilen biri hastanede çalışmamalı bana göre
Ne alaka ?
Lisans mezunu olupta önümü kapatmasının bi manası yok
İşi biliyorsada diploması yoksa önümü kapatmasının bi manası yok
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yani
Biri işi biliyor diye önümü kesiyor
Biri hiç alakasız lisans mezunu diye ?
Sizin deyiminizle vittirivizzikya bir haftada herkes öğrenebiliyor
Gerçekten gereği yok
He mantıklı düşününce tamamen o dalın eğitimini almadığımız için kapatmaları mantıklı
Fakat bunu baştan düşüneceklerdi kimseyi kandırmadan herkes gönül rızasıyla gidecekti
Bize yapıldığı gibi bu tip adımlar atılabilir
Herkes işini yaparsa sorun yok
İşini yapmayanıda atıyorlar zaten
Yahu onlarıda ne bilim bi muhasebe okuyanlardan bi işletme okuyanlardan alım yapsalarBölümünüzü yazdınız mı bilmiyorum, yazdıysanız da ben görmedim. Konumuz sizin bölümünüz değil zaten, konuda geçen tıbbi sekreterlik vb sırf bina işgal etsin diye açılmış bölümler. Evet kapıdan geçenin yapabileceği basit işler bunlar. Bilgisayar kullanmayı bilen ilkokul mezununa da verseniz yapar. Bundan 10 yıl önce ne kursu ne okulu vardı bunun, tıbbi sekreter yok muydu o zaman? İşe giren oryantasyona alınıyor, öğrenip işinin başına geçiyordu büyük hastanelerde. Muayenehanelerde o bile yoktu. Alt tarafı hasta kaydı açan insanlar bunlar, özel bir eğitime, sertifikaya, okula ihtiyaçları yok. Kimliği alacak, cihaza okutacak, işlemi yapacak barkodu verecek. 8 yaşında çocuğu oturtsanız öğrenir. Dediğim gibi sizin bölümünüzü bilmiyorum, konumuz da sizin okuduğunuz bölüm değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?