- 14 Mart 2019
- 2.008
- 2.545
- 133
- Konu Sahibi Kndihalinde
-
Yok anam ne üstünü sertifika alanda benden üstün, ilkokul mezunuda, lisans mezunudakonu sahibi diyor ki ben 2 sene emek verdim sınavlara girdim derslere girdim maddi olarak da para harcadım eğitime.ama başka biri 3 ayda sertifika aldı o işe giriyor ben giremiyorum diyor .bence çok haklı.üniversite sadece eğitim de vermez vizyon verir başka bakış açıları verir.elbette sertifika alandan üstündür çoğunlukla 2 yıllık okuyanlar.
ben anaokuluna gitmedim ilkokul 1.sınıfı da okumadım.az eğitimli sayılıyor muyum şimdi?O değilde ana rahminden itibaren saymaya başlaması
(İlkokulu bile saymış arkadaş )
Cv dolu dursun istemişO değilde ana rahminden itibaren saymaya başlaması
(İlkokulu bile saymış arkadaş )
Bizim ülkedeki en gözde meslek ne biliyor musun kuzu?Herbokolog luk,herkes herşeyi en iyi şekilde biliyor ve her konuda ahkâm kesiyor.Okulmuş,diplomaymış boş işler bunlar.Hadi hunharca çemkirelim birbirimizeben anaokuluna gitmedim ilkokul 1.sınıfı da okumadım.az eğitimli sayılıyor muyum şimdi?
benim diplomam seninkini döver diyerek başlayalım mı?Bizim ülkedeki en gözde meslek ne biliyor musun kuzu?Herbokolog luk,herkes herşeyi en iyi şekilde biliyor ve her konuda ahkâm kesiyor.Okulmuş,diplomaymış boş işler bunlar.Hadi hunharca çemkirelim birbirimize.
Dövsün anam dövsünbenim diplomam seninkini döver diyerek başlayalım mı?
Yok bence benim cahilliğim seninkini döver demelisin. Kendi sektöründe tutunamayıp başka alanlara kayanlar eğitimi gereksiz bulmuş, sayfalarCa da savunmuşlar şaka gibi. Kendileri de liyakatsiz çalıştığından… Bazı alanlarda alaylısı diplomalısından üstün olabilir. Ama bu BAZI alanlarda bile kalmamalı, eğitimin seviyesi yükselmeli.benim diplomam seninkini döver diyerek başlayalım mı?
en sonunda amannn okumuş da ne olmuş diyenlerin eline kalacağız diye korkuyorummm.üniversite eğitimini sadece iyi iş bulmaktan ya da atanmaktan ibaret sananlardan gına geldi.ilk basamaktan işe başlar sonra da yıllar içinde yükselirsin mesleğinde.ama bizlere hemen iyi iş iyi maaş garantili iş empoze ediliyor edinemediysek yerden yere vuruluyoruz bu da gençleri umutsuzluğa sürüklüyorYok bence benim cahilliğim seninkini döver demelisin. Kendi sektöründe tutunamayıp başka alanlara kayanlar eğitimi gereksiz bulmuş, sayfalarCa da savunmuşlar şaka gibi. Kendileri de liyakatsiz çalıştığından… Bazı alanlarda alaylısı diplomalısından üstün olabilir. Ama bu BAZI alanlarda bile kalmamalı, eğitimin seviyesi yükselmeli.
Konu sahibi sertifika alanlar, torpil yaptıranlar benim mesleğimde işe başladı ben başlayamadım demiş. Bu durumda kim olsa feveran eder, gayet doğal. Kendi alanımda demiş, bankacılık alanında dememişen sonunda amannn okumuş da ne olmuş diyenlerin eline kalacağız diye korkuyorummm.üniversite eğitimini sadece iyi iş bulmaktan ya da atanmaktan ibaret sananlardan gına geldi.ilk basamaktan işe başlar sonra da yıllar içinde yükselirsin mesleğinde.ama bizlere hemen iyi iş iyi maaş garantili iş empoze ediliyor edinemediysek yerden yere vuruluyoruz bu da gençleri umutsuzluğa sürüklüyor
aynen öyle gene tıbbi sekreterliği örnek vermiş.tıbbi sekreterlik okudum ama bankaya giremedim tapu da memur olamadım dememiş kiKonu sahibi sertifika alanlar, torpil yaptıranlar benim mesleğimde işe başladı ben başlayamadım demiş. Bu durumda kim olsa feveran eder, gayet doğal. Kendi alanımda demiş, bankacılık alanında dememiş
Bence alanınla ilgili daha çok kurcala, uğraş , araştır denmeli. Torpil de bir yere kadar, başarı önemli denmeli. Yoksa ne doktorlar mühendisler boşta dalga mı geçiyorsunla alakası yok bu konununaynen öyle gene tıbbi sekreterliği örnek vermiş.tıbbi sekreterlik okudum ama bankaya giremedim tapu da memur olamadım dememiş ki
Katılıyorum ya. Devlet üniversitesi mezunu mühendis tanıdığım yıllardır iş bulamıyor. Önlisans mezunu arkadaşım mezun olur olmaz iş buldu çalışıyor birikim bile yapıyor. Üniversitedeki hocalarına da kendini sevdirmiş bir yerde iş olsa ilk ona söylüyorlar. Bir de bazı insanlarda dümdüz şans yok sanırım ya çok inanmam şans kader işlerine ama olmayınca da olmuyor işteGörüyorsun ki burda bile insanlar tıp veya mühendislikten başka mesleği önemli görmeyecek bagnazliga sahip. Bu ülkenin kanayan yarası insanlar cahil başka meslek hayal edemiolar bile. Oysaki gelişmekte olan ulkelerde en cok ara elemana ihtiyaç vardir, üretimin oldugu yerlerde teknisyene teknikere. Iktisadi her konuda iibf mezunlarına. Bir yüksekokul veya fakülte bölümü varsa istihdamı hazır olmalidir yoksa o bölümü acmanin mantigi yoktur bu bölümü okuyanın suçu degildir atanamayan öğretmenler de suçlu o zaman. Sistemi suclamak gerekirken işsizlikten morali yerlerde olan birini suçlamak tam da insanlarin kendi mutsuzluklarini baskalarini asagilayarak örtbas etmelerinden başka bisey degil. İnsanlar midemi bulandirio böyle tiplerin olduğu yerde çalışma hayatına karışsan da mutlu olamiosun işin kötüsü ve en cok bu tip kadinlar mobbing uyguluyor. Sonra orda burda melakelermis gibi dolanıp kadin haklarindan feministlikten güçlü olmak gerektiginden dem vurup kadinlar gunu falan kutluolar emek sömürücüleri. Bence ülkenin asıl sorunu böyle ruh hastalariyla dolu olmasi. Bunlar tabiki hak da yer önüne de geçer hepsi en cok kendi hak edio sanio çünkü. 4 yıllık bi bölüm mezunun 2 yilliktan üstün olduğu nerde yazar, 4 yıllık bölümü 5 kere okumak seni daha egitimli de yapmaz gene lisans mezunusundur sonucta. Ki bence +maymun iştahlı ve bi yolda ilerleme basireti olmayan insanlar böyle yapar. En kıytırık bölümü bitirip harika işler yapan insanlar vardir ama gormezden gelinir. Bi temizlikci bile olsan en iyisiysen bugun günde 300tlden ayda 7-8bin tl para yaparsin. Önemli olan işi layikiyla yapmaktir.
maalesef şu an ülkemizde tüm her şey bu şekilde ilerliyo artık berbat bi düzenin içersindeyizYa arkadaşlar ben anlamıyorum ben neden 8 sene ilkokul 4 sene lise 2 sene üniversitede harcadım zamanımı neden ya ben onca sene okurken kadınının veya adamın biri çıksın yalandan bir sertifika alsın kırk yaşında araya güçlü bir tanıdık sokarak benim iş imkanımı eliminden alsın benim yerime o insan girsin ise benim emek verip cabaladigim alın teri döktüğüm hakettiğim mesleği o insan gelsin yalandan bilgisayar sertifikası aldım diye tıbbi sekreter olarak başlasın ise bu bu kadar kolay mı ya insanların emeklerini çalmak bu kadar kolay mı 1 senedir çabalıyorum gittiğim görüşmeler tecrübe istiyor veya torpil ben artık yoruldum madem tecrübe isteniyor eğitim sistemi değişsin veya bir kapı açılsın ki bize tecrübe edinelim ben artık çok sıkıldım gerçekten çalışmam lazım o kadar ihtiyacım var ki ama böyle insanlar yüzünden hep kalıyoruz eminim benim gibi bir çok insan var torpili olan girdi bı yerlere ya olmayan? Sürüncez mi arkadaş anlamıyorum nasıl bir şey bu ya ben neden okudum ? Bu bir emek hırsızlığı ben napcam bilmiyorum bana akıl verin benim bu işe gerçekten ihtiyacım var iş arayana iş çok demeyim emek hırsızlığı yapanlar gidip çalışsınlar markette orda burda evet iki sene çok değil ama ben onca okulu market vs gibi yerlerde çalışmak için okumadım ve bu benim zoruma gitmeye başladı artık nereye elimi atsam kuruyor
nedir yani mühendis yada doktor olmayınca şikayet edemiyormuyuz un la suyu karıştırıp yiyelim isterseniz birdee en iyi üniversitelerin mühendislik bölümü çıtaya bakBende oyle bir serzeniş görünce tıp yada en iyi üniversitelerin mühendislik bölümünü bitirdiniz sandim.
yemin ediyorum bu memleketin insanı kadar gaddar canlı yok atanmamak toplum için iyi olmuş benceBen yıllardır atanamadim hiç bu kadar isyan etmedim.yani abartmissiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?