Ben neden okudum ? Bana akıl verin lütfen

Yok anam ne üstünü sertifika alanda benden üstün, ilkokul mezunuda, lisans mezunuda

Kafayı sıyırttılar sağolsunlar
Ben kimim diye sorgulamaya başladım artık
Konu sahibi değilim ama eminim benim kadar takmamıştır

ben anaokuluna gitmedim ilkokul 1.sınıfı da okumadım.az eğitimli sayılıyor muyum şimdi?
Bizim ülkedeki en gözde meslek ne biliyor musun kuzu?Herbokolog luk,herkes herşeyi en iyi şekilde biliyor ve her konuda ahkâm kesiyor.Okulmuş,diplomaymış boş işler bunlar.Hadi hunharca çemkirelim birbirimize.

Bizim ülkedeki en gözde meslek ne biliyor musun kuzu?Herbokolog luk,herkes herşeyi en iyi şekilde biliyor ve her konuda ahkâm kesiyor.Okulmuş,diplomaymış boş işler bunlar.Hadi hunharca çemkirelim birbirimize.
benim diplomam seninkini döver diyerek başlayalım mı?

benim diplomam seninkini döver diyerek başlayalım mı?
Yok bence benim cahilliğim seninkini döver demelisin. Kendi sektöründe tutunamayıp başka alanlara kayanlar eğitimi gereksiz bulmuş, sayfalarCa da savunmuşlar şaka gibi. Kendileri de liyakatsiz çalıştığından… Bazı alanlarda alaylısı diplomalısından üstün olabilir. Ama bu BAZI alanlarda bile kalmamalı, eğitimin seviyesi yükselmeli.

Haklisinız bence. Sonucta bir bolume universitede okutuyor devlet. Ayni bolumun sertifikasiyla is yaptiramaz olmamali. Bu her meslek icin gecerli, bolumu kapatsinlar o zaman. 18 yasinda universiteye giriyor cogu insan, nasıl düsunsün o yaşta sertifikayla bu isi yapan var yok muhabbetini.

Ayni şey her meslekte geçerli.

Ayrica konusahibi yerime torpille baskasi alindi demis asil rezalet de bu. Hakkı olan hakkini alamiyor. Konu sahibine gerkes e daha cok okuyanlar napsın demişiniz, ilginc mantik cidden. Ben beterim sen daha beter ol masil bir mantiktır

en sonunda amannn okumuş da ne olmuş diyenlerin eline kalacağız diye korkuyorummm.üniversite eğitimini sadece iyi iş bulmaktan ya da atanmaktan ibaret sananlardan gına geldi.ilk basamaktan işe başlar sonra da yıllar içinde yükselirsin mesleğinde.ama bizlere hemen iyi iş iyi maaş garantili iş empoze ediliyor edinemediysek yerden yere vuruluyoruz bu da gençleri umutsuzluğa sürüklüyor

Konu sahibi sertifika alanlar, torpil yaptıranlar benim mesleğimde işe başladı ben başlayamadım demiş. Bu durumda kim olsa feveran eder, gayet doğal. Kendi alanımda demiş, bankacılık alanında dememiş

Konu sahibi sertifika alanlar, torpil yaptıranlar benim mesleğimde işe başladı ben başlayamadım demiş. Bu durumda kim olsa feveran eder, gayet doğal. Kendi alanımda demiş, bankacılık alanında dememiş
aynen öyle gene tıbbi sekreterliği örnek vermiş.tıbbi sekreterlik okudum ama bankaya giremedim tapu da memur olamadım dememiş ki

aynen öyle gene tıbbi sekreterliği örnek vermiş.tıbbi sekreterlik okudum ama bankaya giremedim tapu da memur olamadım dememiş ki
Bence alanınla ilgili daha çok kurcala, uğraş , araştır denmeli. Torpil de bir yere kadar, başarı önemli denmeli. Yoksa ne doktorlar mühendisler boşta dalga mı geçiyorsunla alakası yok bu konunun

Katılıyorum ya. Devlet üniversitesi mezunu mühendis tanıdığım yıllardır iş bulamıyor. Önlisans mezunu arkadaşım mezun olur olmaz iş buldu çalışıyor birikim bile yapıyor. Üniversitedeki hocalarına da kendini sevdirmiş bir yerde iş olsa ilk ona söylüyorlar. Bir de bazı insanlarda dümdüz şans yok sanırım ya çok inanmam şans kader işlerine ama olmayınca da olmuyor işte

maalesef şu an ülkemizde tüm her şey bu şekilde ilerliyo artık berbat bi düzenin içersindeyiz

Bende oyle bir serzeniş görünce tıp yada en iyi üniversitelerin mühendislik bölümünü bitirdiniz sandim.
nedir yani mühendis yada doktor olmayınca şikayet edemiyormuyuz un la suyu karıştırıp yiyelim isterseniz birdee en iyi üniversitelerin mühendislik bölümü çıtaya bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…