- 3 Şubat 2009
- 10.229
- 18.142
- 823
- 45
- Konu Sahibi Kndihalinde
-
İş şansı diye ayrı bi şans türü var bence ya bazısının parçasından damlio bazısında da gram yok :)Katılıyorum ya. Devlet üniversitesi mezunu mühendis tanıdığım yıllardır iş bulamıyor. Önlisans mezunu arkadaşım mezun olur olmaz iş buldu çalışıyor birikim bile yapıyor. Üniversitedeki hocalarına da kendini sevdirmiş bir yerde iş olsa ilk ona söylüyorlar. Bir de bazı insanlarda dümdüz şans yok sanırım ya çok inanmam şans kader işlerine ama olmayınca da olmuyor işte
Herkese tek tek cevap vermek zorunda değildiniz yahubilgisayar bilmekten kasıt internet tarayıcısınına bilmem ne com yazmak değil siz çok yanlış gelmişssiniz o yüzden bilgisayarın düğmesine basan 5 yaşındaki çocukla exelde çatır çatır formül yazabilen birinin bilgisi aynı değil bilgisayar bilmekten kasıt program bilmek exel ki ben bilmiyorum sizin de bileceğinizi düşünmüyorum benim adım ayşe yazmayl bitmiyor yani
torpilin devletle alakası, "hukuk devleti" olsak torpil gibi bir şey yapamayacak olmaları.Torpilin devletle alakası ne ki. Ha milletvekilliği midevlet olmasa tanıdık iş adamı oluyor. Vekili örnek verdim
evet excel bilmeyen var malesefHerkese tek tek cevap vermek zorunda değildiniz yahu
Excel bilmeyen insan var mıymış, adını bile yazamamışsınız...
Okuduğu bölüm serzeniş edilecek bölüm değil.nedir yani mühendis yada doktor olmayınca şikayet edemiyormuyuz un la suyu karıştırıp yiyelim isterseniz birdee en iyi üniversitelerin mühendislik bölümü çıtaya bak
Hani liselerde bile ofice programları öğretiyorlar ya artık, herkes biliyordur gibi düşündüm ben. Bilgisayar işletmeni demek ofice’e hakim demek değil midir zaten en azından? Çok acayipevet excel bilmeyen var malesef
Aranmıyor.Bu tıbbi sekreterlikte 10 parmak klavye şartı aranıyormu acaba
Çok merak ettim şimdi
Özel sektörde her şey liyakatla olur devlet karışmasa demeniz yanlış oldu bu durumda. Tam tersine devlet karışsa, gerekeni yapsa, denetim, hak hukuk işlese usulsüzlük olmaz demeniz gerekirdi.torpilin devletle alakası, "hukuk devleti" olsak torpil gibi bir şey yapamayacak olmaları.
devlet karışmasa dediğim tek kısım bu da değil
devletin ihale sistemi sebebiyle normal şekilde verilmiyor çoğu kamu ihalesi, sona o ihale alan firma taşerona veriyor ,o taşerona veriyor o taşerona veriyor bu taşeronlardaki çalışanların hakkını hukukunu kimse korumuyor...
devlet 1 günde şaak diye bir KHK çıkarıyor insanlar kendini kapının önünde buluyor, çalışma hakkı elinden alındığı için özel de "bana muhtaçsın seni asgari ücret bile vermeden çalıştırırım ohhh misss" diyebiliyor
yine normalde mühendise verilmesi gereken asgari para belli (odalar belrliyor) ama kim veriyor onu? ya da vakıf üniversiteleri ve özel okullar aslında devletle muadil maaş vermek zorunda ama devlet asıl işi bu tür şeyleri denetlemekken bunlara hiiiç karışmıyor.
devlet bildiğim kadarıyla bi sex shop işi yapmıyor onun dışında ne iş yapacak olsanız devlet karışıyor, haksız rekabet, adam kayırma, size gözünün üstüne kaş var diye ceza yazılırken Aliye Veliye hiç dokunmama, bugünden yarına değişen yasalar, istikrarsızlık ve piyasada "devleti arkasına almış" ağabalarla birlikte çalışma mecburiyetiniz var.
var da var yani.
uzun uzun yazmak istemediğim için "devlet karışmasa" diye kısa kesmeye çalışmıştım...
Aynen, bencillige bakin. Herkesin hayati farklidir. Kendinin durumunan daha hafif olanin uzulmeye hakkı yok onlara gore. Kendi cektigi ile baskasinin cektigini kiyaslayip dert degil demek ne bencilliktir. Oyle bir durumda dünya geneli en aci ceken harici kimse dert yanamasın hicbirseyden o zamanyemin ediyorum bu memleketin insanı kadar gaddar canlı yok atanmamak toplum için iyi olmuş bence
Her lisede yok. Olsa da uygulama yapılacak laboratuvar yok çoğu lisede.Hani liselerde bile ofice programları öğretiyorlar ya artık, herkes biliyordur gibi düşündüm ben. Bilgisayar işletmeni demek ofice’e hakim demek değil midir zaten en azından? Çok acayip
Ay oha artıkHer lisede yok. Olsa da uygulama yapılacak laboratuvar yok çoğu lisede.
Kuzenim bilgisayar mühendisi. Excel bilmiyorBir kere tablodaki tüm hücreleri seçip verilere göre renk atamayı sordum. Biz işlemediğe benzer bir yanıt vermişti. Sonra google kardeşten öğrendim
oran orantı yapıyoruz odtu mezunu kimyacı işssiz gezebiliyorsa 2 yıllık mezunun hiçbir şeye hakkı yokturOkuduğu bölüm serzeniş edilecek bölüm değil.
Ad soyad yazinca sınavda o tarz şeylere gidiyorsun zaten.
Ben de üç yıl atanamadim öğretmenlik mezunuyum ama bu kadar yakinmadim.
Çünkü ülkede şartlar belli.
Ben mezun olunca ataması olan bölümün ataması kalkti.
Mücadele verdim uğraştım sadece.
Bu ülkede ODTÜ mezunu kimyacı açıkta kalıyor ya da dişhekimliği mezunu çoğu insan asgari ücretle çalıştırılıyor.
Oralarda bile alım bu kadar azken iki yıllık okuyan birinin beklemesi hiç anormal değil.
bilgisayar mühendisi yazılımcı olur donannımcı olur networkcu olur exel bilmemesi abes değilHer lisede yok. Olsa da uygulama yapılacak laboratuvar yok çoğu lisede.
Kuzenim bilgisayar mühendisi. Excel bilmiyorBir kere tablodaki tüm hücreleri seçip verilere göre renk atamayı sordum. Biz işlemediğe benzer bir yanıt vermişti. Sonra google kardeşten öğrendim
siyaset yapmıyım ama şu yazılanları oku sonuçları 3 aşşa beş yukarı tahmin edebilirsin toplum bu zaten çokta şey yapmamak lazım ben bilmem neyim sen kimsin kafası hiç birşey çağrıştırmıyor mu sizeSon verilmesi için başımızdakilerin değişmesi gerekir onun da nasıl yapılacağını biliyorsunuzdur zaten burada yazmanız bir şeyi değiştirmez yapışacak şey belli
Niye önlisans mezunları diplomayı havadan mi topluyor isyan etmeye hakkı yok mu?2 yıllık ön lisans mezunusunuz ve isyan ediyorsunuz. nice mühendisler ,öğretmenler var onlar bile atanamıyorken ve iş bulamıyorken sizinki fazla kolaycılık geldi bana. Ön lisans mezunu birinin iş bulması o kadar kolay değil. Kaldı ki ilkokul ve liseye gitmeyen yoktur bile. Burayı da abartmaya gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?