Ben neden okudum ? Bana akıl verin lütfen

İş şansı diye ayrı bi şans türü var bence ya bazısının parçasından damlio bazısında da gram yok :)

Herkese tek tek cevap vermek zorunda değildiniz yahu

Excel bilmeyen insan var mıymış, adını bile yazamamışsınız...

Torpilin devletle alakası ne ki. Ha milletvekilliği mi devlet olmasa tanıdık iş adamı oluyor. Vekili örnek verdim
torpilin devletle alakası, "hukuk devleti" olsak torpil gibi bir şey yapamayacak olmaları.
devlet karışmasa dediğim tek kısım bu da değil
devletin ihale sistemi sebebiyle normal şekilde verilmiyor çoğu kamu ihalesi, sona o ihale alan firma taşerona veriyor ,o taşerona veriyor o taşerona veriyor bu taşeronlardaki çalışanların hakkını hukukunu kimse korumuyor...
devlet 1 günde şaak diye bir KHK çıkarıyor insanlar kendini kapının önünde buluyor, çalışma hakkı elinden alındığı için özel de "bana muhtaçsın seni asgari ücret bile vermeden çalıştırırım ohhh misss" diyebiliyor
yine normalde mühendise verilmesi gereken asgari para belli (odalar belrliyor) ama kim veriyor onu? ya da vakıf üniversiteleri ve özel okullar aslında devletle muadil maaş vermek zorunda ama devlet asıl işi bu tür şeyleri denetlemekken bunlara hiiiç karışmıyor.
devlet bildiğim kadarıyla bi sex shop işi yapmıyor onun dışında ne iş yapacak olsanız devlet karışıyor, haksız rekabet, adam kayırma, size gözünün üstüne kaş var diye ceza yazılırken Aliye Veliye hiç dokunmama, bugünden yarına değişen yasalar, istikrarsızlık ve piyasada "devleti arkasına almış" ağabalarla birlikte çalışma mecburiyetiniz var.
var da var yani.
uzun uzun yazmak istemediğim için "devlet karışmasa" diye kısa kesmeye çalışmıştım...

nedir yani mühendis yada doktor olmayınca şikayet edemiyormuyuz un la suyu karıştırıp yiyelim isterseniz birdee en iyi üniversitelerin mühendislik bölümü çıtaya bak
Okuduğu bölüm serzeniş edilecek bölüm değil.
Ad soyad yazinca sınavda o tarz şeylere gidiyorsun zaten.
Ben de üç yıl atanamadim öğretmenlik mezunuyum ama bu kadar yakinmadim.
Çünkü ülkede şartlar belli.
Ben mezun olunca ataması olan bölümün ataması kalkti.
Mücadele verdim uğraştım sadece.
Bu ülkede ODTÜ mezunu kimyacı açıkta kalıyor ya da dişhekimliği mezunu çoğu insan asgari ücretle çalıştırılıyor.
Oralarda bile alım bu kadar azken iki yıllık okuyan birinin beklemesi hiç anormal değil.

Valla çok normal bir zahmette siz elinizi kolunuzu sallayıp iş bulamayıverin yani.
Ben 4 sene ünv okuyacağım üzerine yüksek lisans yapacağım ana dilime +2 dil ekleyeceğim sonra ne o ön lisans mezunlarına iş yok şöyle böyle. Daha dur bismillah 4 yıl fakülte okuyup yuksek yapan adam iş bulamıyor sen nasıl bulacaksın ..

Ha torpil kısmına evet katılıyor olabilirim.
Çünkü kuzenim İstanbulda bir belediye de çalışıyor .. Sallıyorum Kadıköy Belediyesi olsun.
Oranın da Park ve Bahçeler Müdürlüğü olsunç Diyor ki; 10 tane çalışan var 7 si torpil kalan 3 ü Kpss bunlar olabilecek şeyler , dayın var ise senden iyisi yok. Ha yoksa da oturup çalışacaksın. Tecrübe kazanacaksn., kendini geliştireceksn. Kurslara git sertifika al, DGS ye gir bir şeyler yap ne bileyim..

Kızlar hepiniz lisans, yl falan saymışsınız çok da güzel yapmışsınız ama konu sahibi tıbbi sekreter olmak istiyor.

Bunun için yüksek lisansa gerek yok ya.
Tıbbi sekreterliğin ön lisans bölüm olması bile saçma bu kabul. (annem tıbbi sekreterdi oradan biliyorum, kodlar benim bile aklımda annemin yanına gide gele, kalanı zaten programa veri girme)
Bu kız işsiz kaldığı için yine de sisteme sövme hakkına sahip hastane yöneticiliği peşinde koşmuyor çünkü.
Kız hepi topu asgari ücret+% bilmem kaç maaş alacağı iş arıyor.

Bir dönemi de bölüm adını unuttum eşit ağırlık bölümüydü kaymakam olacaksınız diye kandırdılar. Sanki elini sallasan kaymakam oluyorsun gibi. Hatırladım yazarken siyaset bilmem nesiydi. Sonra hepsi ya bankacı oldu ya memur.

Zira bu devirde ön lisans yetmiyor, lisans, yüksek, doktora vs vs. 30 yaşına kadar kendini geliştirme ya da uzmanlaşma amaçlı dışında, sırf geçinmek için iş bulma amacıyla okumayı normalleştirmesek mi acaba?

Özel sektörde her şey liyakatla olur devlet karışmasa demeniz yanlış oldu bu durumda. Tam tersine devlet karışsa, gerekeni yapsa, denetim, hak hukuk işlese usulsüzlük olmaz demeniz gerekirdi.

yemin ediyorum bu memleketin insanı kadar gaddar canlı yok atanmamak toplum için iyi olmuş bence
Aynen, bencillige bakin. Herkesin hayati farklidir. Kendinin durumunan daha hafif olanin uzulmeye hakkı yok onlara gore. Kendi cektigi ile baskasinin cektigini kiyaslayip dert degil demek ne bencilliktir. Oyle bir durumda dünya geneli en aci ceken harici kimse dert yanamasın hicbirseyden o zaman

Bende lisans, yüksek lisans ve doktora yaptınız sandım ilk okuduğumda. Emek vermeye revam et. Şansın varsa sende çaba harcarsan olur inşallah..

Son düzenleme:
Son verilmesi için başımızdakilerin değişmesi gerekir onun da nasıl yapılacağını biliyorsunuzdur zaten burada yazmanız bir şeyi değiştirmez yapışacak şey belli

Hani liselerde bile ofice programları öğretiyorlar ya artık, herkes biliyordur gibi düşündüm ben. Bilgisayar işletmeni demek ofice’e hakim demek değil midir zaten en azından? Çok acayip
Her lisede yok. Olsa da uygulama yapılacak laboratuvar yok çoğu lisede.

Kuzenim bilgisayar mühendisi. Excel bilmiyor Bir kere tablodaki tüm hücreleri seçip verilere göre renk atamayı sordum. Biz işlemediğe benzer bir yanıt vermişti. Sonra google kardeşten öğrendim

Ay oha artık

oran orantı yapıyoruz odtu mezunu kimyacı işssiz gezebiliyorsa 2 yıllık mezunun hiçbir şeye hakkı yoktur

bilgisayar mühendisi yazılımcı olur donannımcı olur networkcu olur exel bilmemesi abes değil

Son verilmesi için başımızdakilerin değişmesi gerekir onun da nasıl yapılacağını biliyorsunuzdur zaten burada yazmanız bir şeyi değiştirmez yapışacak şey belli
siyaset yapmıyım ama şu yazılanları oku sonuçları 3 aşşa beş yukarı tahmin edebilirsin toplum bu zaten çokta şey yapmamak lazım ben bilmem neyim sen kimsin kafası hiç birşey çağrıştırmıyor mu size

Niye önlisans mezunları diplomayı havadan mi topluyor isyan etmeye hakkı yok mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…