- 3 Mayıs 2015
- 456
- 209
- 103
- 38
- Konu Sahibi Kndihalinde
-
komedyenlik yapmayı düşünmeyin zira hiç komik değilsinizO değilde ana rahminden itibaren saymaya başlaması
(İlkokulu bile saymış arkadaş )
neyse ablacım o çocuğu çıkartsın işten profosyonel sorumlu eşiniz başka birini alsın kapasitesi yüksek birini böyle bir yetkisi varmı yok o zaman önce kendi kapasitesini sorgulıyacak neden kapasitesiz birini altına vermişler onu düşünsün özel sektörde bu pozlardaki mühendis takımı yedi bitirdi beniTespit gibi tespit,işte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.Benim eşim bir firmada sorumlu mühendis şu anda ve işleri inanılmaz yoğun,işlerini biraz hafifletmek adına yeni mezun bir mühendis aldılar ama bilgi sıfır.Esime yetiştir bari,biraz rahatlarsın diyorum ama mümkün değil,kapasitesi hiç yok diyor ve sürekli işten kaytardigini söylüyor.Durum bu,bizim zamanımızda okullar çok daha kaliteli eğitim veriyordu.
bilgisayar bilmekten kasıt internet tarayıcısınına bilmem ne com yazmak değil siz çok yanlış gelmişssiniz o yüzden bilgisayarın düğmesine basan 5 yaşındaki çocukla exelde çatır çatır formül yazabilen birinin bilgisi aynı değil bilgisayar bilmekten kasıt program bilmek exel ki ben bilmiyorum sizin de bileceğinizi düşünmüyorum benim adım ayşe yazmayl bitmiyor yaniYahu bilgisayar dediğiniz nedir allah aşkına. 5 yaşındaki çocuk kullanıyor. İşletmenlik sertifikası olsa ne olur olmasa ne olur? Bilgisayarla ilgili bölüm değil bu, her iş gibi bu iş de artık bilgisayarla yapılıyor sadece. Eskiden sağlık karnemizle gider kağıda yazılmış numaralarla sıra alırdık, şimdi internet üzerinden sıra alıp koridorun başında duran sekretere kimliğimizi uzatıyoruz. Yaptıkları iş aynı, sadece artık çağın gereği olarak bilgisayarla yapıyorlar bu işi. Su faturası yatırırken de, kargo gönderirken de bilgisayar başındaki bir çalışanla görüyoruz işimizi. Kargocu bilgisayar mühendisi oturtsun o zaman gişeye
Bu arada restoranlar hariç hiç bir yerde sertifikalı aşçı çalışmıyor. Abimin iş yerinde de görümcemin iş yerinde de aşçılar bildiğimiz ilkokul mezunu ablalar. Görümceminkinde sertifika şartı geldi, halk eğitim kursuna yazdırdılar ablayı, gitmeden sertifika aldı geçti. Yemek listesini diyetisyen hazırlıyor yemekleri ablalar yapıp geçiyor. Abla işini güzel yapıyor, onu çıkarıp yerine ne olduğu belirsiz, ama diplomalı aşçı mı alsalardı?
O almıyor ki,daha az para vermek isteyen patron takımı alıyor.Eşimin iş tecrübesi hakkında da hiç tanımadığım biriyle tartışmaya girecek kadar aptal değilimneyse ablacım o çocuğu çıkartsın işten profosyonel sorumlu eşiniz başka birini alsın kapasitesi yüksek birini böyle bir yetkisi varmı yok o zaman önce kendi kapasitesini sorgulıyacak neden kapasitesiz birini altına vermişler onu düşünsün özel sektörde bu pozlardaki mühendis takımı yedi bitirdi beni
haklısınız eşinizide o patron işe aldı balık baştan kokuyor malesef sevgiler saygılarO almıyor ki,daha az para vermek isteyen patron takımı alıyor.Eşimin iş tecrübesi hakkında da hiç tanımadığım biriyle tartışmaya girecek kadar aptal değilim.
Şimdi konuşup yorum yapmam için evvela sizi tanıyor ve sizin de beni tanıyor olmanız gerekiyor bu bir,ikincisi neden onca yorum içinde benim yorumumu alıntılayıp,bana bilenme gereği duydunuz anlamadım.Burada kalkıp benim eşim şöyle iyi,böyle mükemmel diye övsem kimin umurunda ki zaten bunu yapacak karakterde bir insan değilim.Evet eşim balık gibi kokuyor deyince mutlu mu olacaksınız?O halde buyurun istediğinizi yazın kendi kendinize!İyi gecelerhaklısınız eşinizide o patron işe aldı balık baştan kokuyor malesef sevgiler saygılar
sizlik yada eşinizlik bir durum yok ben iş yaşamının tecrübesiz insanlar yaklaşımına bir tepki gösteriyorum herkes ekmek derdinde alın teri döküyor kapasiteli kapasitesiz diye ayırmak henüz hiç iş ytecrübesi olmayan birine dolaylı yolla salak demek benim ağırıma gidiyor o insanlar salak değil kapasitesizde değil tecrübesiz iş tecrübeside işte kaznılır bizzat içine girecek stajmış kurslarmış ben anlamam o işin içine giricem bozacvam yapıcam öğrenice başka iş tecrübesi kazanma yolu bilmiyorumŞimdi konuşup yorum yapmam için evvela sizi tanıyor ve sizin de beni tanıyor olmanız gerekiyor bu bir,ikincisi neden onca yorum içinde benim yorumumu alıntılayıp,bana bilenme gereği duydunuz anlamadım.Burada kalkıp benim eşim şöyle iyi,böyle mükemmel diye övsem kimin umurunda ki zaten bunu yapacak karakterde bir insan değilim.Evet eşim balık gibi kokuyor deyince mutlu mu olacaksınız?O halde buyurun istediğinizi yazın kendi kendinize!İyi geceler.
Bakın normalde yazmayacaktım ama yazayım dedim,bu bahsettiğim şahıs ta eşimle aynı bölümden mezun olmuş bir mühendis.Ama iş öğrenmek istemeyip sorumluluktan kaçıyor,gereğinden fazla molaya çıkıyor ve iş yapıyormuş gibi görünüp iş yapmıyor ve onun yaptıklarını eşim tekrar elden geçirmek zorunda kalıyor.Eve baygın gibi geliyor,biliyor musunuz?İşi öğrenmek istese her şekilde yardımcı olur ve öğretmek için elinden geleni yapar.Bu şekilde bir tekniker yetiştirdi ve onun sağ kolu gibi oldu.Ben kimseyi küçümsemiyorum,emek vermeden yemek olmaz,bunu savunuyorum sadece.sizlik yada eşinizlik bir durum yok ben iş yaşamının tecrübesiz insanlar yaklaşımına bir tepki gösteriyorum herkes ekmek derdinde alın teri döküyor kapasiteli kapasitesiz diye ayırmak henüz hiç iş ytecrübesi olmayan birine dolaylı yolla salak demek benim ağırıma gidiyor o insanlar salak değil kapasitesizde değil tecrübesiz iş tecrübeside işte kaznılır bizzat içine girecek stajmış kurslarmış ben anlamam o işin içine giricem bozacvam yapıcam öğrenice başka iş tecrübesi kazanma yolu bilmiyorum
10 yıllık tecrübem var yaptığım işte başımdaki amir yaptığım işi göz ucuylada olsa kontrol eder benim göremediğim yeri görmeye çalışır eşiniz ttabiki kontrol edicek imalat yapılıtor orda çocuk oyunumu oynanıyor sanıyorsunuz eşiniz sormluysa o çocuğada iş veriyorsa ya risk alıp o çocuğun yaptığı işe güvenip yapacklar yada kontrol edip hataları düzelticek sorumlu adı üstünde iştende sorumlu o kapasitesizdende o da kaytarmasın doğru dürüst çalışşın işin ucundan tutsun insanları yormasınBakın normalde yazmayacaktım ama yazayım dedim,bu bahsettiğim şahıs ta eşimle aynı bölümden mezun olmuş bir mühendis.Ama iş öğrenmek istemeyip sorumluluktan kaçıyor,gereğinden fazla molaya çıkıyor ve iş yapıyormuş gibi görünüp iş yapmıyor ve onun yaptıklarını eşim tekrar elden geçirmek zorunda kalıyor.Eve baygın gibi geliyor,biliyor musunuz?İşi öğrenmek istese her şekilde yardımcı olur ve öğretmek için elinden geleni yapar.Bu şekilde bir tekniker yetiştirdi ve onun sağ kolu gibi oldu.Ben kimseyi küçümsemiyorum,emek vermeden yemek olmaz,bunu savunuyorum sadece.
Yani ben size neyi anlatmaya çalışıyorum?Zaten herseyi kontrol ediyor,etmek zorunda.Ama insanda biraz öğrenme hevesi olmalı değil mi?Eşim de orada çalışan bir emekçi,o da.Eşim de maaş alıyor,o da.Benim eşim eve baygın bir vaziyette geliyorsa ve diğer kişi kılını kıpırdatmayan maaş alıyorsa buna tabi ki tepki gösteririm.Sonucta eşim de anasının karnında ögrenmedi bu kadar şeyi,yeri geldi ustalık yaptı,yeri geldi servis bile çekti.Hiçbir zaman ben çok şey biliyorum diye böbürlenmedi.10 yıllık tecrübem var yaptığım işte başımdaki amir yaptığım işi göz ucuylada olsa kontrol eder benim göremediğim yeri görmeye çalışır eşiniz ttabiki kontrol edicek imalat yapılıtor orda çocuk oyunumu oynanıyor sanıyorsunuz eşiniz sormluysa o çocuğada iş veriyorsa ya risk alıp o çocuğun yaptığı işe güvenip yapacklar yada kontrol edip hataları düzelticek sorumlu adı üstünde iştende sorumlu o kapasitesizdende o da kaytarmasın doğru dürüst çalışşın işin ucundan tutsun insanları yormasın
Kpssye hazırlan. Özelde artik cok zor. 7 yıl beklemiş arkadaşlarım var hemde 4 yıllık cok iyi bölümler okuyup sen 1 yıl diyorsunYa arkadaşlar ben anlamıyorum ben neden 8 sene ilkokul 4 sene lise 2 sene üniversitede harcadım zamanımı neden ya ben onca sene okurken kadınının veya adamın biri çıksın yalandan bir sertifika alsın kırk yaşında araya güçlü bir tanıdık sokarak benim iş imkanımı eliminden alsın benim yerime o insan girsin ise benim emek verip cabaladigim alın teri döktüğüm hakettiğim mesleği o insan gelsin yalandan bilgisayar sertifikası aldım diye tıbbi sekreter olarak başlasın ise bu bu kadar kolay mı ya insanların emeklerini çalmak bu kadar kolay mı 1 senedir çabalıyorum gittiğim görüşmeler tecrübe istiyor veya torpil ben artık yoruldum madem tecrübe isteniyor eğitim sistemi değişsin veya bir kapı açılsın ki bize tecrübe edinelim ben artık çok sıkıldım gerçekten çalışmam lazım o kadar ihtiyacım var ki ama böyle insanlar yüzünden hep kalıyoruz eminim benim gibi bir çok insan var torpili olan girdi bı yerlere ya olmayan? Sürüncez mi arkadaş anlamıyorum nasıl bir şey bu ya ben neden okudum ? Bu bir emek hırsızlığı ben napcam bilmiyorum bana akıl verin benim bu işe gerçekten ihtiyacım var iş arayana iş çok demeyim emek hırsızlığı yapanlar gidip çalışsınlar markette orda burda evet iki sene çok değil ama ben onca okulu market vs gibi yerlerde çalışmak için okumadım ve bu benim zoruma gitmeye başladı artık nereye elimi atsam kuruyor
devlet karışmasa devlet karışmasa diye kaç kere de vurguladım ama...Şaka mı bu? Özelde liyakat işliyor mu sanıyorsunuz? Milletvekilinin adamı alınıyor torpille, amiri zavallı mühendis onu güdüyor, onun işini başkalarına yüklüyor… herkes kendi sektöründen bakmış olaya bu konuda. İş işyerinde öğrenilir diyenler sadece mesleki ve teknik eğitimden bahsediyor galiba. Eğer öyleyse doğru olabilir. Bütün mesleklerden bahsediliyorsa , genel konuşulmuşsa katılamayacağım
Konu sahibi asıl üyeliği ile yazmışkomedyenlik yapmayı düşünmeyin zira hiç komik değilsiniz
Talihsiz bir yorum olmuş. Bizim geleneğimiz zaten sırayla üzülürüz sırayla yardım ederiz. Köpeklere mama toplarsin önce insanları doyur derler. Afrika'ya yardım toplarsın önce ülkeni şad et derler. Bölümünden şikayet edersin önce en şikayet etmesi gerekenlerin yeteri kadar ağlaması ve sonra susması gerekir ki sıra sana gelsin. Aynı anda neden tüm adaletsizlikler için üzülüp kızamıyoruz. Ahmet hakan mode on :) Ne zaman adam oluruz Hem doktor hem tıbbi sekreterin şikayetlerine aynı anda kulak verip iki meslek grubunun da hakkını aynı anda savunmaya başladığımızda.2 yıllık ön lisans mezunusunuz ve isyan ediyorsunuz. nice mühendisler ,öğretmenler var onlar bile atanamıyorken ve iş bulamıyorken sizinki fazla kolaycılık geldi bana. Ön lisans mezunu birinin iş bulması o kadar kolay değil. Kaldı ki ilkokul ve liseye gitmeyen yoktur bile. Burayı da abartmaya gerek yok.
Yoo talihsiz bir yorum değil gerçekler bunlar. Daha hiç bir çaba göstermeden ahlanıp vahlanmak doğru değil. Armut piş ağzıma düş hesabı bu başka bir şey değil. Ahmet Hakan ile size mutluluklarTalihsiz bir yorum olmuş. Bizim geleneğimiz zaten sırayla üzülürüz sırayla yardım ederiz. Köpeklere mama toplarsin önce insanları doyur derler. Afrika'ya yardım toplarsın önce ülkeni şad et derler. Bölümünden şikayet edersin önce en şikayet etmesi gerekenlerin yeteri kadar ağlaması ve sonra susması gerekir ki sıra sana gelsin. Aynı anda neden tüm adaletsizlikler için üzülüp kızamıyoruz. Ahmet hakan mode on :) Ne zaman adam oluruz Hem doktor hem tıbbi sekreterin şikayetlerine aynı anda kulak verip iki meslek grubunun da hakkını aynı anda savunmaya başladığımızda.
Benim gibi bir zati muhterem mezun olmuş neden acibademler Liv hospital lar beni arayıp ise cagirmiyor dememiş ki. Ya tecrübe ya torpil aranıyor ikisi de yokken ben ne yapayim diyor. Bu armut piş agzima düş değil.Yoo talihsiz bir yorum değil gerçekler bunlar. Daha hiç bir çaba göstermeden ahlanıp vahlanmak doğru değil. Armut piş ağzıma düş hesabı bu başka bir şey değil. Ahmet Hakan ile size mutluluklar
Torpilin devletle alakası ne ki. Ha milletvekilliği midevlet karışmasa devlet karışmasa diye kaç kere de vurguladım ama...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?