- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.139
- 698
- Konu Sahibi Kndihalinde
-
Olabilir ama dünya sizin çevrenizle paralel değilYo sonraki mesajımda kabul ettim zaten, cevremde ticaret yapan da çok, işim gereği müteahhiti, ticaret yapanı da çok. Bizim kurumdan iş alan müteahhitler bu dönemde artan maliyetler nedeniyle işlerini fes ediyorlar, yeni iş kuranlar kapatıyor. Demek ki benim çevremde yok.
Olabilir ama dünya sizin çevrenizle paralel değil
buna ben de çok fazla rastlıyorum ya. arkadaşımın sevgilisi makine mühendisi. zar zor bir işe girdi, arkadaşım diyor ki ay benimki de çok naif, üstü başı pisleniyormuş, ortam kirliymiş işi bırakma seviyesine geldi, yazık falan diyor. aslında bu tarz şeyler biraz da okurken gerçek hayattaki işe dair pek bişey öğretilmemesinden kaynaklanıyor. herkes kendini masa başında hayal ediyor galiba. gerçek iş hayatına dair şeyleri birinci sınıfta falan gösterseler en azından ortama bakıp yol yakınken dönmek isteyen olabilirKuzenimin bebesi iki yıllık gıda mezunu. İşe girmiş iyi de bir yemek fabrikasında, üstü başı kirleniyor, yağ kokuyor diye istifa etmişNe bekliyorduysa artık okuduğu bölümden yeni nesil de bi değişik.
Ne duymak istiyorsun acaba. Herkese çemkirmişsin maşallah. Herkes burası Türkiye diyor sen gelmiş ne kadar basit buna bi son verilsin diyorsun.Karşıdan bakınca ne kadar basit değil mi?
Tanıdığım bir nohut pilavcı var aylık geliri doktordan fazladır.Ama işin garantisi yok tabiiBirgün hastanede sıra bekliyorum . Yanımızda bir bayan da bekliyor. Neyse önümüzden doktor hanım geçti. Kadın döndü benim liseden sınıf arkadaşımdı dedi.
Öbür bayan da ya insan böyle görünce keşke bende okusaydim diye üzülüyor demi dedi. Kadın da yooo benim eşimin sanayide tamirci dükkanı var ,ondan çok kazanıyor. Ben ondan çok daha rahatım dedi
Bu yazdıklarınızda herkes hemfikirÖnlisansı küçük gören yorumlar var ama kimse de dememiş ki o zaman neden önlisans bölümü var? Madem sertifika yeterli neden insanların hayatından iki sene alınıyor? Ülkenin durumu o kadar normalleştirilmiş ki öğretmenler mühendisler bulamıyor sen sus deniyor isyan edene. Kimse de demiyor ki herkes iş bulmalı, herkes kendini doyuracak parayı kazanabilmeli. Ama bizim ülkemizde maalesef bir durum var herkes “ben alamıyorsam o da alamasın der” kimse demez ki “o alsın ama ben neden alamıyorum”
Kendini geliştir vs deniyor iş arama sorularında. Herkes kendini geliştirmek zorunda değil ama herkes okuyup harcadığı emek karşılığından kendine yetecek parayı kazanabilmeli. Kendini geliştirirse daha fazla kazanır amenna ama kendini geliştirememiştir, ki yapacağı işe asgari düzeyde yeterli, birisi açlıktan nefesi koksun demek gibi oluyor. Bir de genç işsizlere kursa git kendini geliştir demek ülkeden haberdar olmamak gibi aslında. Gençler bir çay parası bulamıyor ki kaldı kursa gitmesi.
İş bulamayanı değil iş imkanı yaratmayını, liyakati ayaklar altına alanı eleştirdiğimiz zaman sanırım ülke daha güzel olacak. Herkes iş sahibi olmalı, lise mezunu da, öğretmeni de, mühendisi de… Birinin daha fazla okumuş olması diğerinin işsizliğini meşrulaştırmamalı.
Zaten memurluk gibi işlerin rağbet gorme sebebi maaş değil ki. İş garantisi ,izin günleri ,özlük haklarıTanıdığım bir nohut pilavcı var aylık geliri doktordan fazladır.Ama işin garantisi yok tabii
Ne kadar kötü kalpli bi yorum bu ya ticaret yapan inşaat sektöründe olan tanıdıklarım hep böyleler ne torpilli işleri ne de iktidara vs yakınlar yardım gereken yerler olunca hemen yönlendiririz ihtiyaç sahibini de görürler çalışanlarına da verirler gerçekten herkes kalbinin ekmeğini yiyor demek kiBir rezidansta 10 tane daire çalışarak olacak birşey değil ya, ya aileden, ya usulsüz birşeyler var
Kalbinin ekmeği derken ? Evet rezidansta 10 daire günümüz sartlarinda bana fazla geldi, sonra dedim zaten demek ki olabiliyormuş diye. Kalbinin ekmeği derken ne demek istediniz ?Ne kadar kötü kalpli bi yorum bu ya ticaret yapan inşaat sektöründe olan tanıdıklarım hep böyleler ne torpilli işleri ne de iktidara vs yakınlar yardım gereken yerler olunca hemen yönlendiririz ihtiyaç sahibini de görürler çalışanlarına da verirler gerçekten herkes kalbinin ekmeğini yiyor demek ki
ayrıca inşaatta barter diye bir şey varNe kadar kötü kalpli bi yorum bu ya ticaret yapan inşaat sektöründe olan tanıdıklarım hep böyleler ne torpilli işleri ne de iktidara vs yakınlar yardım gereken yerler olunca hemen yönlendiririz ihtiyaç sahibini de görürler çalışanlarına da verirler gerçekten herkes kalbinin ekmeğini yiyor demek ki
Tamam dedim, anladım olayı, daha neyin kötü kalbi ? Sonuçta geleceği görmüş, yatırım yapmış olabilir, şansı denk gitmiş olabilir, ileride daha iyi olabilir ya da batabilir, vb. Vb. Ne kötü kalbi, ne ekmek yemesi anlamadım ben.ayrıca inşaatta barter diye bir şey var
zamanında o rezidans ortada bile yokken başka bir işte doğrama, tesisat bir iş yapmıştır bu işin arsasına ya da dairede payına ortak girmiştir.
ticaret yapanlarda ve o sektöre iş yapanlarda genelde böyle oluyor o işler. nakit para sıkışıklığına türk usulü çözümler.
Müteahhitle sanayici bir değil işte. Müteahhitlerin o kadar çok kazanmaması gerekiyor zaten.Yo sonraki mesajımda kabul ettim zaten, cevremde ticaret yapan da çok, işim gereği müteahhiti, ticaret yapanı da çok. Bizim kurumdan iş alan müteahhitler bu dönemde artan maliyetler nedeniyle işlerini fes ediyorlar, yeni iş kuranlar kapatıyor. Demek ki benim çevremde yok.
Çevrem hep son paragrafinizdaki gibi memur, ev alamazlar şu anda. önemli bir kurumda çalışıyorum, ihaleler falan anlarsınız işte. Onlar da hep aglayinnca öyle bir yorum yaptım. Ama kötü kalpliymisim onu öğrendim buradaki iyi kalpli hanimefendilerdenMüteahhitle sanayici bir değil işte. Müteahhitlerin o kadar çok kazanmaması gerekiyor zaten.
Benim çevremde çok sanayici var, su saati yapan da var, yedek parça yapan da, yalıtım malzemesi yapan da, tekstilci de. Su saati yapan bikaç sene önce belediye ihalesi alıp bir senede on milyarlar seviyesinde para kazandı mesela. Abim sanayi makinalarına yedek parça yapar, devlet ihalesine girer, alırsa/alabilirse işini düzgün yapar, ürettiği mal geri dönmez, devletten parasını tıkır tıkır alır. Tekstilci olan bundan 20 sene önce 7 trilyon batırdı mesela. Tekstilin zirve yaptığı dönemdi, yanlış adımlar yanlış yatırımlarla bolluk çağında takla attı.
Bir de polis bir arkadaşım var, altında bmw, iki ev bi yazlık falan. Düz polis maaşıyla. Hıhı evet
o kısımlar benim söylemim değil, öyle söylemlerim olmaz.Tamam dedim, anladım olayı, daha neyin kötü kalbi ? Sonuçta geleceği görmüş, yatırım yapmış olabilir, şansı denk gitmiş olabilir, ileride daha iyi olabilir ya da batabilir, vb. Vb. Ne kötü kalbi, ne ekmek yemesi anlamadım ben.
4 senelik turizm mezunuyum ve getir’de kuryelik yapıyorum,depo elemanıda hemşirelik okumuş bir kız…söyleyeceklerim bu kadar…ben onca okulu market vs gibi yerlerde çalışmak için okumadım ve bu benim zoruma gitmeye başladı
Bizimde bı komşumuz varordan burdan konuşuyorduk. Esinin meslegi ne dedi öğretmen dedim senin eşin ne iş yapıyor abla dedim çalışmıyoruz biz canım gelirlerimiz var bizim dediBirgün hastanede sıra bekliyorum . Yanımızda bir bayan da bekliyor. Neyse önümüzden doktor hanım geçti. Kadın döndü benim liseden sınıf arkadaşımdı dedi.
Öbür bayan da ya insan böyle görünce keşke bende okusaydim diye üzülüyor demi dedi. Kadın da yooo benim eşimin sanayide tamirci dükkanı var ,ondan çok kazanıyor. Ben ondan çok daha rahatım dedi
Yok ayol kötü kalp değil de sektörü bilmiyorsunuz. İhalelerin miktarlarını biliyorsunuzdur muhtemelen. Heh işte o miktarın en az %50’si kar. Vergi ödememek için türlü oyunlarla o karı düşük gösterirler ağlamaları falan hep hikaye. Ya da 500 kazanacakken 450 kazanmıştır ona ağlıyordurÇevrem hep son paragrafinizdaki gibi memur, ev alamazlar şu anda. önemli bir kurumda çalışıyorum, ihaleler falan anlarsınız işte. Onlar da hep aglayinnca öyle bir yorum yaptım. Ama kötü kalpliymisim onu öğrendim buradaki iyi kalpli hanimefendilerden
İhale biriminde değilim ama inanın bütün işler fesİh yolunda.Yok ayol kötü kalp değil de sektörü bilmiyorsunuz. İhalelerin miktarlarını biliyorsunuzdur muhtemelen. Heh işte o miktarın en az %50’si kar. Vergi ödememek için türlü oyunlarla o karı düşük gösterirler ağlamaları falan hep hikaye. Ya da 500 kazanacakken 450 kazanmıştır ona ağlıyordur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?