- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.139
- 698
- Konu Sahibi Kndihalinde
-
Yoo memur arkadaşım var kızın iki dairesi ve arsası var ve bunları düz memur maaşıyla yaptı. Siz bir şeyler kazanamıyor ya da alamıyorsunuz diye alanlara hile hurda diyemezsinizÇevrem hep son paragrafinizdaki gibi memur, ev alamazlar şu anda. önemli bir kurumda çalışıyorum, ihaleler falan anlarsınız işte. Onlar da hep aglayinnca öyle bir yorum yaptım. Ama kötü kalpliymisim onu öğrendim buradaki iyi kalpli hanimefendilerden
Konuyu okumadınız heralde, o bölümler olmamalı diyoruz zaten. Ama değiştirmek bizim elimizde değil maalesef.Önlisansı küçük gören yorumlar var ama kimse de dememiş ki o zaman neden önlisans bölümü var? Madem sertifika yeterli neden insanların hayatından iki sene alınıyor? Ülkenin durumu o kadar normalleştirilmiş ki öğretmenler mühendisler bulamıyor sen sus deniyor isyan edene. Kimse de demiyor ki herkes iş bulmalı, herkes kendini doyuracak parayı kazanabilmeli. Ama bizim ülkemizde maalesef bir durum var herkes “ben alamıyorsam o da alamasın der” kimse demez ki “o alsın ama ben neden alamıyorum”
Kendini geliştir vs deniyor iş arama sorularında. Herkes kendini geliştirmek zorunda değil ama herkes okuyup harcadığı emek karşılığından kendine yetecek parayı kazanabilmeli. Kendini geliştirirse daha fazla kazanır amenna ama kendini geliştirememiştir, ki yapacağı işe asgari düzeyde yeterli, birisi açlıktan nefesi koksun demek gibi oluyor. Bir de genç işsizlere kursa git kendini geliştir demek ülkeden haberdar olmamak gibi aslında. Gençler bir çay parası bulamıyor ki kaldı kursa gitmesi.
İş bulamayanı değil iş imkanı yaratmayını, liyakati ayaklar altına alanı eleştirdiğimiz zaman sanırım ülke daha güzel olacak. Herkes iş sahibi olmalı, lise mezunu da, öğretmeni de, mühendisi de… Birinin daha fazla okumuş olması diğerinin işsizliğini meşrulaştırmamalı.
Siz neden bana taktınızYoo memur arkadaşım var kızın iki dairesi ve arsası var ve bunları düz memur maaşıyla yaptı. Siz bir şeyler kazanamıyor ya da alamıyorsunuz diye alanlara hile hurda diyemezsiniz
Bütün işler değil işte. Elektrik santralinin yedek parça ihalesini feshedemezsin, hastanenin platin ihalesini ya da temizlik malzemesi ihalesini feshedemezsin, yemek ihalesini feshedemezsin. He bilmemne belediyesinin saraydan bozma yeni bina projesini feshedersin ki etmelisin de zaten.İhale biriminde değilim ama inanın bütün işler fesİh yolunda.
Bütün işler değil işte. Elektrik santralinin yedek parça ihalesini feshedemezsin, hastanenin platin ihalesini ya da temizlik malzemesi ihalesini feshedemezsin, yemek ihalesini feshedemezsin. He bilmemne belediyesinin saraydan bozma yeni bina projesini feshedersin ki etmelisin de zaten.
Önlisansı küçük görmüyorum kesinlikle meslek lisesi mezunu yandal iki yıllık terkimÖnlisansı küçük gören yorumlar var ama kimse de dememiş ki o zaman neden önlisans bölümü var? Madem sertifika yeterli neden insanların hayatından iki sene alınıyor? Ülkenin durumu o kadar normalleştirilmiş ki öğretmenler mühendisler bulamıyor sen sus deniyor isyan edene. Kimse de demiyor ki herkes iş bulmalı, herkes kendini doyuracak parayı kazanabilmeli. Ama bizim ülkemizde maalesef bir durum var herkes “ben alamıyorsam o da alamasın der” kimse demez ki “o alsın ama ben neden alamıyorum”
Kendini geliştir vs deniyor iş arama sorularında. Herkes kendini geliştirmek zorunda değil ama herkes okuyup harcadığı emek karşılığından kendine yetecek parayı kazanabilmeli. Kendini geliştirirse daha fazla kazanır amenna ama kendini geliştirememiştir, ki yapacağı işe asgari düzeyde yeterli, birisi açlıktan nefesi koksun demek gibi oluyor. Bir de genç işsizlere kursa git kendini geliştir demek ülkeden haberdar olmamak gibi aslında. Gençler bir çay parası bulamıyor ki kaldı kursa gitmesi.
İş bulamayanı değil iş imkanı yaratmayını, liyakati ayaklar altına alanı eleştirdiğimiz zaman sanırım ülke daha güzel olacak. Herkes iş sahibi olmalı, lise mezunu da, öğretmeni de, mühendisi de… Birinin daha fazla okumuş olması diğerinin işsizliğini meşrulaştırmamalı.
Almanya’daki gibi mesleki eğitim sistemi uygulanmalı, 200 250 300 puanla üniversite okuyorlar. Herkes üniversite okumamalı, her yerde üniversite olmamalı. Herkes neden mühendis oluyor, Bayburt’ta neden üniversite var; ben yapmışım sayısalda en kötü 465 puan mühendislik okumuşum, 250 puan yapan adam da mühendislik okuyor. Sonra mühendisim işsizim. Ara eleman da lazım ülkeye.Konuyu okumadınız heralde, o bölümler olmamalı diyoruz zaten. Ama değiştirmek bizim elimizde değil maalesef.
Herkes rahat, garanti, masa başı iş arıyor. Ee kim tesisatlarımızı tamir edecek, kim tır kullanacak, kim arabamızın bakımını yapacak, kim restoranda servis yapacak? İş yok evet haklısınız ama iş beğenmeyen de çok. 2 yıllık turizm mezunu ben garsonluk yapmam diyor. E kim yapacak? Herkes 2 yıllık bişey mezunu zaten...
Bir ara konusu oldu, BİM üniversite mezunu depo personeli arıyordu.Marketler su an en az lise mezunu istiyor..
Ayrica Bolge alabilmek icin en dusuk tahsil duzeyi on Lisanstan basliyor.
Yani kucumsedigin market bile belirli strandartlara sahip..
Mahallendeki bakkal rezmi cirak arar,o ayri..
Meslek kollarini da kucumseme bence.
Evet iste..Bir ara konusu oldu, BİM üniversite mezunu depo personeli arıyordu.
Size şunu söyleyim bende laboratuar mezunuyum. Lise sağlık üniversite de aynı bölüm okudum ama kpss puanım iyi olduğu için üni birakmistim. Aynı şeyler benim de başıma geldi. Küçük memleket ya torpil ariyolar yada tecrübe yoksa yok. Bende baktim olmuyor kpssye çalıştım. Kpss calisma sürecimi bı ben bı Allah bilir. Bı yıl çalıştım ama 3 ay kala bı değişim yoktu çünkü aynı zamanda üni de okuyodum dersler karışmıştı yani birbirine. 3 ay kala öyle bı çalıştım ki gecemi gündüz ettim desem yeridir. Sıfır bilgi başladım say son 3 ayı. Sonunda da atandım. O sene dikkat etmiştim normalde önceki yilalr en az tıbbi sekreter olmasına rağmen o sene artıs olmaya başladı tıbbi sekreterde. Bu seneki sınava çok var daha. Ben dersaneye yazıldım ama devam etmedim YouTube videoları izlemiştim. Çok çok işinizi görür onlar. Bol bol da test çözmek. Ben çıkışı kpss ye gece gündüz vermekle buldum. Herkes sen atanamazson derken cevabımi atanarak verdm. Pes etmeyin karamzarliktan çıkn . Allah eninde sonunda emeklerimizin karşılığıni veriyor.Ya arkadaşlar ben anlamıyorum ben neden 8 sene ilkokul 4 sene lise 2 sene üniversitede harcadım zamanımı neden ya ben onca sene okurken kadınının veya adamın biri çıksın yalandan bir sertifika alsın kırk yaşında araya güçlü bir tanıdık sokarak benim iş imkanımı eliminden alsın benim yerime o insan girsin ise benim emek verip cabaladigim alın teri döktüğüm hakettiğim mesleği o insan gelsin yalandan bilgisayar sertifikası aldım diye tıbbi sekreter olarak başlasın ise bu bu kadar kolay mı ya insanların emeklerini çalmak bu kadar kolay mı 1 senedir çabalıyorum gittiğim görüşmeler tecrübe istiyor veya torpil ben artık yoruldum madem tecrübe isteniyor eğitim sistemi değişsin veya bir kapı açılsın ki bize tecrübe edinelim ben artık çok sıkıldım gerçekten çalışmam lazım o kadar ihtiyacım var ki ama böyle insanlar yüzünden hep kalıyoruz eminim benim gibi bir çok insan var torpili olan girdi bı yerlere ya olmayan? Sürüncez mi arkadaş anlamıyorum nasıl bir şey bu ya ben neden okudum ? Bu bir emek hırsızlığı ben napcam bilmiyorum bana akıl verin benim bu işe gerçekten ihtiyacım var iş arayana iş çok demeyim emek hırsızlığı yapanlar gidip çalışsınlar markette orda burda evet iki sene çok değil ama ben onca okulu market vs gibi yerlerde çalışmak için okumadım ve bu benim zoruma gitmeye başladı artık nereye elimi atsam kuruyor
Benim mahalledeki A101de çalısanların hepsi lisans mezunu aşağısını kabul etmiyorlar dedi çalışanlardan birisi, ne kadar doğru bilmiyorum ama muhtemeldir benceBir ara konusu oldu, BİM üniversite mezunu depo personeli arıyordu.
Evet öyle, işe girmek için lisans şart mı sormadım; ama çalışanlar üniversite mezunuydu. Ben iş bulamadıkları için girdiler sanıyordum, geçen bu habere denk gelince belki de artık şart koşuyorlardır diye düşünmeden edemedim.Benim mahalledeki A101de çalısanların hepsi lisans mezunu aşağısını kabul etmiyorlar dedi çalışanlardan birisi, ne kadar doğru bilmiyorum ama muhtemeldir bence
İktidar değişirse ilk yapmaları gereken kaldırım üniversitelerini kapatmak, bölüm sayısını ve kontenjanını azaltmak olmalı bence. Şunu vaadeden adaya direkt veririm oyumu. Kalkınmanın temeli burda çünkü. Eğitimi düzeltmeden hiçbir şey düzelmez. Teeee kreşlerden başlayıp bu işe el atmaları lazım.Almanya’daki gibi mesleki eğitim sistemi uygulanmalı, 200 250 300 puanla üniversite okuyorlar. Herkes üniversite okumamalı, her yerde üniversite olmamalı. Herkes neden mühendis oluyor, Bayburt’ta neden üniversite var; ben yapmışım sayısalda en kötü 465 puan mühendislik okumuşum, 250 puan yapan adam da mühendislik okuyor. Sonra mühendisim işsizim. Ara eleman da lazım ülkeye.
Burhan altıntop tonlamasında söylüyorum " Ben de üniversite mezunuyum, beni de alsanıza aranızaağ"Evet bu ülkede işsiz olan iyi eğitimli birçok genç var, evet liyakat da yok, torpil var;ama E5 kenarı dershaneden bozma yerlerden, Anadolu’da liseden hâllice üniversitelerden mezun olan, iki yıl okumuş olan, açık öğretim mezunları da meziyetmiş gibi bahsediyor. İsteyen linçlesin, gerçekler
Şimdiki aklım olsa ben üniversite okumazdım. Ya da daha teknik, daha niş bir bölüm okurdum. Salaklık etmişiz. Geçen öğrendim tavuk fabrikasında civciv eksperi 25 bin lira maaş alıyormuş. Çünkü bu işi yapan, becerebilen, eğitimli insan yok piyasada.Burhan altıntop tonlamasında söylüyorum " Ben de üniversite mezunuyum, beni de alsanıza aranızaağ"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?