Ben neden okudum ? Bana akıl verin lütfen

Yoo memur arkadaşım var kızın iki dairesi ve arsası var ve bunları düz memur maaşıyla yaptı. Siz bir şeyler kazanamıyor ya da alamıyorsunuz diye alanlara hile hurda diyemezsiniz

Konuyu okumadınız heralde, o bölümler olmamalı diyoruz zaten. Ama değiştirmek bizim elimizde değil maalesef.

Herkes rahat, garanti, masa başı iş arıyor. Ee kim tesisatlarımızı tamir edecek, kim tır kullanacak, kim arabamızın bakımını yapacak, kim restoranda servis yapacak? İş yok evet haklısınız ama iş beğenmeyen de çok. 2 yıllık turizm mezunu ben garsonluk yapmam diyor. E kim yapacak? Herkes 2 yıllık bişey mezunu zaten...

Son düzenleme:
Yoo memur arkadaşım var kızın iki dairesi ve arsası var ve bunları düz memur maaşıyla yaptı. Siz bir şeyler kazanamıyor ya da alamıyorsunuz diye alanlara hile hurda diyemezsiniz
Siz neden bana taktınız dairem, arabam var, eşim çok işsizlik çekti, kendimizce yaptık birşeyler. İki daire, arsa istemem, Tekinin kredisi yetiyor bana, iki de çocuk var, onların okullari, kursları anca işte. Gerçekten sabah sabah tartışmak falan istemiyorum, diğer mesajlarımı okuyun isterseniz yoksa sorun değil, yazın ben okurum

İhale biriminde değilim ama inanın bütün işler fesİh yolunda.
Bütün işler değil işte. Elektrik santralinin yedek parça ihalesini feshedemezsin, hastanenin platin ihalesini ya da temizlik malzemesi ihalesini feshedemezsin, yemek ihalesini feshedemezsin. He bilmemne belediyesinin saraydan bozma yeni bina projesini feshedersin ki etmelisin de zaten.

Ben de ne okudunuz acaba diye merak ettim bu kadar isyan buna ise başka türlü olsa ne yapardınız bilmem.

Evet bu ülkede işsiz olan iyi eğitimli birçok genç var, evet liyakat da yok, torpil var;ama E5 kenarı dershaneden bozma yerlerden, Anadolu’da liseden hâllice üniversitelerden mezun olan, iki yıl okumuş olan, açık öğretim mezunları da meziyetmiş gibi bahsediyor. İsteyen linçlesin, gerçekler

Önlisansı küçük görmüyorum kesinlikle meslek lisesi mezunu yandal iki yıllık terkim
Bölümümün işini ciddi ciddi ortaokulu dahi bitirememiş 5. Sınıf mezunu insanlar yapıyorken
Bunlara sertifika belge veriliyorken
Ben neden işsizim yani ?
Önlisans meslek lisesi çıkışlı değilsen eğer sana katacağı bir şeyde yok
Gittim gördüm
Benim başarılı olmamın nedeni meslek lisesi çıkışlı olmamdı
Fakat düz liseden gelipte bi insan iki yılda ne öğrenebilir ?
Herşeyi hızlandırılmış görüyosun ve bello derslerden 10 yıllarca sınava giren insanlar var neden ?
Çünkü adamın o bölümle ilgili bir altyapısı yok yani
Matematik görmüş edebiyat görmüş bu insan iki yılda neyi anlasın yani

Almanya’daki gibi mesleki eğitim sistemi uygulanmalı, 200 250 300 puanla üniversite okuyorlar. Herkes üniversite okumamalı, her yerde üniversite olmamalı. Herkes neden mühendis oluyor, Bayburt’ta neden üniversite var; ben yapmışım sayısalda en kötü 465 puan mühendislik okumuşum, 250 puan yapan adam da mühendislik okuyor. Sonra mühendisim işsizim. Ara eleman da lazım ülkeye.

Marketler su an en az lise mezunu istiyor..
Ayrica Bolge alabilmek icin en dusuk tahsil duzeyi on Lisanstan basliyor.
Yani kucumsedigin market bile belirli strandartlara sahip..
Mahallendeki Bakkal Remzi cirak arar,o ayri..Sap ile saman karismasin..
Evet issizlik var,ekonomik olarak surekli bir buhran var..
Torpile de katiliyorum ama is bulamayan Kimyager de pazarda elma satiyor..
Bu Adam cikip da demiyor ki bu pazarcilar ne cahil.

Bir ara konusu oldu, BİM üniversite mezunu depo personeli arıyordu.

Bir ara konusu oldu, BİM üniversite mezunu depo personeli arıyordu.
Evet iste..
Yani simdi bu zamanda bir DR (tus haric) olan bildigim kadariyla sinavsiz gidiyor,bir de DT (dus haric) olan..
Ayrica ben kac kisi taniyorum okudugu halde Türkiye'de is bulamayip yurt disina gocen..
Yani durum kotu de ben on Lisans mezunuyum marketcilik de nedir,dogru bir tavir degil bence..
Zaten kac kisi okudugu alanla alakali calisiyor ki Türkiye'De ?

Size şunu söyleyim bende laboratuar mezunuyum. Lise sağlık üniversite de aynı bölüm okudum ama kpss puanım iyi olduğu için üni birakmistim. Aynı şeyler benim de başıma geldi. Küçük memleket ya torpil ariyolar yada tecrübe yoksa yok. Bende baktim olmuyor kpssye çalıştım. Kpss calisma sürecimi bı ben bı Allah bilir. Bı yıl çalıştım ama 3 ay kala bı değişim yoktu çünkü aynı zamanda üni de okuyodum dersler karışmıştı yani birbirine. 3 ay kala öyle bı çalıştım ki gecemi gündüz ettim desem yeridir. Sıfır bilgi başladım say son 3 ayı. Sonunda da atandım. O sene dikkat etmiştim normalde önceki yilalr en az tıbbi sekreter olmasına rağmen o sene artıs olmaya başladı tıbbi sekreterde. Bu seneki sınava çok var daha. Ben dersaneye yazıldım ama devam etmedim YouTube videoları izlemiştim. Çok çok işinizi görür onlar. Bol bol da test çözmek. Ben çıkışı kpss ye gece gündüz vermekle buldum. Herkes sen atanamazson derken cevabımi atanarak verdm. Pes etmeyin karamzarliktan çıkn . Allah eninde sonunda emeklerimizin karşılığıni veriyor.

Ben bunca yıl markette çalışmak için mi okudum derseniz tepki alırsınız.Sizin okuduğunuz kadar hemen hemen herkes okuyor artık.
10 senelik matematik öğretmeniyim.Yüksek lisansım var.Özelde çalışıyorum.Ama artık o kadar canıma tak etti ki bazı şeyler gider markette çalışırım sessiz sessiz diyorum.Sizin isyanınız için çok erken.Ama torpillerlere kızamazsınız.Sonuçta onlara imkan tanıyan bir sistem var ülkede…

Benim mahalledeki A101de çalısanların hepsi lisans mezunu aşağısını kabul etmiyorlar dedi çalışanlardan birisi, ne kadar doğru bilmiyorum ama muhtemeldir bence
Evet öyle, işe girmek için lisans şart mı sormadım; ama çalışanlar üniversite mezunuydu. Ben iş bulamadıkları için girdiler sanıyordum, geçen bu habere denk gelince belki de artık şart koşuyorlardır diye düşünmeden edemedim.

İktidar değişirse ilk yapmaları gereken kaldırım üniversitelerini kapatmak, bölüm sayısını ve kontenjanını azaltmak olmalı bence. Şunu vaadeden adaya direkt veririm oyumu. Kalkınmanın temeli burda çünkü. Eğitimi düzeltmeden hiçbir şey düzelmez. Teeee kreşlerden başlayıp bu işe el atmaları lazım.

Burhan altıntop tonlamasında söylüyorum " Ben de üniversite mezunuyum, beni de alsanıza aranızaağ"

Burhan altıntop tonlamasında söylüyorum " Ben de üniversite mezunuyum, beni de alsanıza aranızaağ"
Şimdiki aklım olsa ben üniversite okumazdım. Ya da daha teknik, daha niş bir bölüm okurdum. Salaklık etmişiz. Geçen öğrendim tavuk fabrikasında civciv eksperi 25 bin lira maaş alıyormuş. Çünkü bu işi yapan, becerebilen, eğitimli insan yok piyasada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…