Ben neden okudum ? Bana akıl verin lütfen

Türkiyenin en iyi üniversitesinde iki lisans bir yüksek lisans bitirdim, hem de birincilikle girmiştim, iş arayacağım zaman açıyorum kariyerneti linkedini oradan buluyorum, aylarca aradığım da oldu, tatilsiz aylarca gece 10a kadar çalıştığım da, yeri geldi straforun üstünde oturup şantiyede yüksek lisans iöin sınava çalıştım, demedim ki bu da yeter daha çalışmayayım, yine de iş bulamadığım zaman oldu,
Madem ihtiyacın var git çalış market mağaza ne fark eder
Bugün ihtiyacım olsa mağazada da çalışırım
Benle benzer eğitimde olan arkadaşım piere cardinde çalıştı bir yıl, çünkü ihtiyacı vardı

Kesinlikle aynı fikirdeyim.

Buna bende katildim..
Cocuktuk,kucucuktuk..
Ben gittim okudum,arkadasimi ise kuaforun yanina verdi ailesi..
15 sene sonra karsilastik,Altinda Bmw'si Uzerinde Channel parfumu..
Ve nasil karsilastik biliyormusunuz,ben Akbil dolduruyordum.. :)
Yani okumak yetmiyor,Allah yuru diyecek..
Okul bitti zaten Kyk basladi,su borcunu ode seklinde :)
Kucumsemiyorum,sevindim onun adina..Kendim adina uzuldum sadece :)

Bir kez daha pişman oldum öğretmen olduğuma…
İnsan yetiştiriyoruz bi civcivden anlayan kadar olamadık

O vıttırı vızzık, fanfini finfon üniversiteleri kapatılmalı. Mantar gibi türemişler, adını sanını duymadığım üniversiteler. Gönderdiği cvlere şirketler genelde bakmıyorlar bile. Yazık.

Oyle deme ,ondan nemalaniyor bu ulke..
Sozde okur yazarlik oranimiz artiyor,kulturlu adlediyoruz kendimizi Avrupa'ya :)
Cidden Yurt disinda siyasal bir mecradan degil de Halk gozunden Turkiye'ye bakis nasil,onu merak ediyorum bende..

Ben direkt civcivden nasıl anlarım diye araştırmaya girdim eksper bulup ders alcam
Ay aklıma babamın lafı geldi.
Üniversite için tercih yaparken at antrenörlüğü görmüştüm.O zaman yeni yeni alım yapılıyordu.Baba dedim yazsam ya bak önü açık olur bunun.Babam başıma atçı mı olacaksın demişti.En son onların da çok kazandığını duymuştum.
Ah babam ah atçı civcivci dediklerin hangi arabaya binsem diye düşünüyor ben bu ay hangi bez ucuzladı onu alsam diye düşünüyorum

Bu gerçekten cevap mı? Ön lisans ve ya lisans. Tıbbı sekteterlik için de gidip 4 sene okumaya gerek yok herhalde. Mühendisler iş bulamıyor senin konuşmaya hakkın yok gibi olmuş cevabınız. Ama herkesin iş kulvarı farklı ve tıbbı sekreterlik için gereken eğitimi almış.
Hastaneden bile randevuyu torpille alıyorlar artık.
Lütfen kişileri değil sistemi eleştirelim.

Yoo hakkın yok değil ama daha yolun başında ağlanıp sızlanmak, isyan etmek mantıksız. bence yok çünkü tonlarca kurs var tıbbi sekreterlik için ve hastanelerin bir çoğu torpille alıyor bu bölüme. Çok aman aman bir bölüm değil tıbbi sekreterlik.
neyi eleştirdiğimi anlamadıysanız o sorun sizdedir

Önlisans mezunu isen ön muhasebe
Sekreterlik gibi işler bulursun

Alanımda iş bulacağım illa ki dersen o devir geçti artık

İmsanlar bulduğu işe giriyor ne yazık ki

Tıbbi sekreterlik için iki yıl da okumaya gerek yok diyoruz işte. Sisteme eleştirimiz bu yönde.

İki üniversite mezunu, iş başvurularına sonuç beklerken çocuk sallayıp kadınlar kulübü okuyan ben

Bu ülkede okumak itibarsızlaştı.

Ben hiç alt tarafı önlisans mezunusunuz falan diye küçük görmeyeceğim. 3 kere İstanbul üniversitesini kazandım, 3 kere bıraktım. Biri tırt bölümdü, diğer ikisi mesleki bölümlerdi. Ama yine de bir şey olmayacağını anlayınca gidip temelden çalışmaya başladım. Ki ben üniversite okurken ya da iş ararken İstanbul üniversitesine gitmiş olmak anadoluda bir üniversite mezununa göre artı puandaydı.

Geçen sene bir akrabamı yerleştirdik üniversiteye. Barajı geçemeyen adam apartman üniversitesi olmayan bir özelde %50 burslu okuyor. İşsizliğini 2 sene erteledik başka bir şey değil.

Bu devirde olay diplomada değil gerçekten sertifikada ve kendi işini yapmakta daha çok.

Kızım için hayalim bu sebeple ona devralacağı oturmuş bir iş bırakmak.

Çalışarak olmayacak.

On lisans degil, lyuksek lisans bitirseniz de okulun verdigi bilgi bir cok sektorde yetmiyor, deneyim isteniyor maalesef.
Bence de yeni mezunlara daha fazla sans verilmesi lazim, kesinlikle katiliyorum.

Ama gencler de biraz atilgan olsunlar.
Gecen yeni mezun birisi diyor ki, ooo Alys senin isin is, sanslisin bla bla,
ulen 10 kusur yildir meslekteyim, deli gibi calismisim bugune kadar, bugun biraz rahatlamisim cok mu be,
neden kendinle kiyasliyorsun ki yani.

velhasili yine de ekleyeyim, yeni mezunun isi zor maalesef, bir yerden tutunmak lazim, sonrasi gelecek ama, umudunuzu kaybetmeyin.

Evet meslek liselerinin çok kotu itibarı var cok islevsel bir okul olabilecekken surekli olaylarin dondugu ogretmenlerin illallah ettigi okul haline geldi. Ben cocugum olsa şuanki meslek liselerine gondermem. O yuzden ilk once bu meslek liselerinin intibası degismeli.
Konu sahibi insanlarin biraz olumsuz yorum yazma nedeni cogu insanin cok emek verip emeginin karsiligini alamamasi siz de ozellikle o kadar yil okudum kasiyer mi oluyum diyince biraz tepki cekti. Cogu kasiyerler maalesef üni mezunu biliyorsunuzdur...
Keske boyle olmasaydi hem egitim hem iş imkanları ama gittikce daha kotu duruma gidiyor. 10 yil oncede bu problem vardi
Mesela bi yakinim is bulamiyorum diye cok uzuluyordu 10 - 12 yil once kpssye calisti atandi şu an mis gibi isi var. Ve şu an yaptigi isle ilgili kontenjan yok. Ayni yerden mezun olan kisinin kpssye girme sansi bile yok gittikce kotulesiyor...

+1.
Vallahi utandım yazılanlardan. 3 üniversite bitirip ,is sahibi olamayanlar ,konu sahibine satasmis biz 3 üniversite bitirdik hop sana noluyor gibisinden. Konu sahibi genel durumdan bahsedip isyanını dile getirmiş sadece.

Maalesef ki sistem bu şekilde , sizin ve daha birçok kişi adına üzgünüm. Bakalım evlatlarımız nolcak ,onları nasıl bir gelecek bekliyor.

Utanılacak bir şey yazmadı kimse.
Genel olarak gidişati eleştirdik.
Ben de dahil.
38 yasındayım mezun olalı epeyi yıllar oldu.
Bu ülkede maalesef gerçek olanları yazıyoruz/yazıyorlar.
Kızıma olursa olur olmazsa meslek lisesine gidersin diyemiyorum çünkü okulların genel hali ortada.
Her türlüsü de var maalesef.
Maalesef diyorum.
Açık öğretimden oku liseyi diyorum, çaresizce.
Çünkü biliyorum ki.
Nitelikli bir liseden egitip alıp kendini daha iyi ifade edebileceği ve en azından emeginin hakkını alabileceği (!) bir bölümden mezun olursa şansı yürür:
Ne acı değil mi ?
Ama gerçek bu.
Evladım bile 14 yaşında ve bunu eleştiriyor.
Nitelikli lise demek eğer egitimle beraber farkında olur da çalışırsa iyi bir bölüme giriş yapabilmesi demek ya da ideallerinin arasında, kendince koydugu ve ciddi emek isteyen bir kariyer planlaması varsa kazanması için teşvik edici oluyor, diger türlüsü bana göre pek mümkün değil .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…