- Konu Sahibi Kndihalinde
-
Şimdiki aklım olsa ben üniversite okumazdım. Ya da daha teknik, daha niş bir bölüm okurdum. Salaklık etmişiz. Geçen öğrendim tavuk fabrikasında civciv eksperi 25 bin lira maaş alıyormuş. Çünkü bu işi yapan, becerebilen, eğitimli insan yok piyasada.
Buna bende katildim..Şimdiki aklım olsa ben üniversite okumazdım. Ya da daha teknik, daha niş bir bölüm okurdum. Salaklık etmişiz. Geçen öğrendim tavuk fabrikasında civciv eksperi 25 bin lira maaş alıyormuş. Çünkü bu işi yapan, becerebilen, eğitimli insan yok piyasada.
Bir kez daha pişman oldum öğretmen olduğuma…Şimdiki aklım olsa ben üniversite okumazdım. Ya da daha teknik, daha niş bir bölüm okurdum. Salaklık etmişiz. Geçen öğrendim tavuk fabrikasında civciv eksperi 25 bin lira maaş alıyormuş. Çünkü bu işi yapan, becerebilen, eğitimli insan yok piyasada.
O vıttırı vızzık, fanfini finfon üniversiteleri kapatılmalı. Mantar gibi türemişler, adını sanını duymadığım üniversiteler. Gönderdiği cvlere şirketler genelde bakmıyorlar bile. Yazık.İktidar değişirse ilk yapmaları gereken kaldırım üniversitelerini kapatmak, bölüm sayısını ve kontenjanını azaltmak olmalı bence. Şunu vaadeden adaya direkt veririm oyumu. Kalkınmanın temeli burda çünkü. Eğitimi düzeltmeden hiçbir şey düzelmez. Teeee kreşlerden başlayıp bu işe el atmaları lazım.
Ben direkt civcivden nasıl anlarım diye araştırmaya girdimBir kez daha pişman oldum öğretmen olduğuma…
İnsan yetiştiriyoruz bi civcivden anlayan kadar olamadık
Oyle deme ,ondan nemalaniyor bu ulke..O vıttırı vızzık, fanfini finfon üniversiteleri kapatılmalı. Mantar gibi türemişler, adını sanını duymadığım üniversiteler. Gönderdiği cvlere şirketler genelde bakmıyorlar bile. Yazık.
Ay aklıma babamın lafı geldi.Ben direkt civcivden nasıl anlarım diye araştırmaya girdimeksper bulup ders alcam
Bu gerçekten cevap mı? Ön lisans ve ya lisans. Tıbbı sekteterlik için de gidip 4 sene okumaya gerek yok herhalde. Mühendisler iş bulamıyor senin konuşmaya hakkın yok gibi olmuş cevabınız. Ama herkesin iş kulvarı farklı ve tıbbı sekreterlik için gereken eğitimi almış.2 yıllık ön lisans mezunusunuz ve isyan ediyorsunuz. nice mühendisler ,öğretmenler var onlar bile atanamıyorken ve iş bulamıyorken sizinki fazla kolaycılık geldi bana. Ön lisans mezunu birinin iş bulması o kadar kolay değil. Kaldı ki ilkokul ve liseye gitmeyen yoktur bile. Burayı da abartmaya gerek yok.
Yoo hakkın yok değil ama daha yolun başında ağlanıp sızlanmak, isyan etmek mantıksız. bence yok çünkü tonlarca kurs var tıbbi sekreterlik için ve hastanelerin bir çoğu torpille alıyor bu bölüme. Çok aman aman bir bölüm değil tıbbi sekreterlik.Bu gerçekten cevap mı? Ön lisans ve ya lisans. Tıbbı sekteterlik için de gidip 4 sene okumaya gerek yok herhalde. Mühendisler iş bulamıyor senin konuşmaya hakkın yok gibi olmuş cevabınız. Ama herkesin iş kulvarı farklı ve tıbbı sekreterlik için gereken eğitimi almış.
Hastaneden bile randevuyu torpille alıyorlar artık.
Lütfen kişileri değil sistemi eleştirelim.
Tıbbi sekreterlik için iki yıl da okumaya gerek yok diyoruz işte. Sisteme eleştirimiz bu yönde.Bu gerçekten cevap mı? Ön lisans ve ya lisans. Tıbbı sekteterlik için de gidip 4 sene okumaya gerek yok herhalde. Mühendisler iş bulamıyor senin konuşmaya hakkın yok gibi olmuş cevabınız. Ama herkesin iş kulvarı farklı ve tıbbı sekreterlik için gereken eğitimi almış.
Hastaneden bile randevuyu torpille alıyorlar artık.
Lütfen kişileri değil sistemi eleştirelim.
Malesef günümüz Türkiye’sinde torpilsiz iş bulmak baya zor. Tabi kendi çabalarıyla, emekleriyle iş bulanlar da çok var.
Eğitim meselesine gelince artık 2 yıllık üniversite okumak bir ayrıcalık değil. İnsanlar 2 üniversite bitiriyor , master yapıyor , üzerine zibilyon tane eğitim alıyor , yine de iş bulamıyor.
Üstüne gitme....Tıbbi sekreterlik için iki yıl da okumaya gerek yok diyoruz işte. Sisteme eleştirimiz bu yönde.
Evet meslek liselerinin çok kotu itibarı var cok islevsel bir okul olabilecekken surekli olaylarin dondugu ogretmenlerin illallah ettigi okul haline geldi. Ben cocugum olsa şuanki meslek liselerine gondermem. O yuzden ilk once bu meslek liselerinin intibası degismeli.Meslek liselerine derhal el atmaları lazım.
Habire mezun verdirip ortaya işsiz gençlerden başka bir şey çıkmıyor.
Hatta meslek liselerinde verilen çıraklık eğitimi de genelde nitelikli liseyi kazanamayan, adı okusun olarak gönderilen bir liseden ibaret kaldı yıllaaaaaarca.
Dağ başına yüksek okul açacagına mevcut okullarını düzene koy.
Bilmem hangi şehrin dağ başındaki esnafnı düşünme.
Öğrencini düşün.
Butik okulları kapat.
Nitelikli özel okulların sayısını en aza indir.
Devlet okullarını destekle.
Ama nerdeeee
Konu sahibi insanlarin biraz olumsuz yorum yazma nedeni cogu insanin cok emek verip emeginin karsiligini alamamasi siz de ozellikle o kadar yil okudum kasiyer mi oluyum diyince biraz tepki cekti. Cogu kasiyerler maalesef üni mezunu biliyorsunuzdur...Bu tepki verenler durumu o kadar yanlış anlamışlar ki yazık ...... Diyecek bir sözüm yok Allah düşürmesin herkes yerinde mutlu olsun ben en basiti önlisans diye o örneği vererek anlattım okumadigimi nerden biliyorsunuz ? Ama sadece boşa onlarda boş sistem güzel bir sistem değil ben bunu anlatmak istedim iki normal önlisans bir açıktan önlisans suandada ikinci öğretim makine mühendisliği okuyorum aynı zamanda çalışmak istedim bu durumlar ile karşılaştım ve kiminle karşılaşsam ya bir torpilci yüzünden işinden olmuş yada benzeri şeyler benim tepkim bunaydi ne yazikki herkes sadece yıkıcı biraz destek istedim hepsi buydu yapıcı olan kimse yok sistemin bozukluğu kadar insanlarda kötü vicdanen rahat edebilirsiniz yorumlarınız o kadar kotu etkiledi ki beni hakkım hepinize helal pes dedirttiniz sözlerinizle gözümden akittiginiz yaş ta bir haktir unutmayın yine yıkıcı yorumlarınız olcak biliyorum sadece dertleşmek için yazdım kadinin halinden kadın anlar diye hepsi buydu çok biliyorsanız bildiklerinizi anlatabilirdiniz kötü yorumlariniz sizin olsun isyan nisyan dediniz çok şükür imanlı biriyim isyan ne bilirim asla dilime getirip Rabbime karşı gelmem herkes yerinde sağolsun amacim bu değildi ama olsun Allah a emanet olun
+1.Çok cılız bir çığlık sizinkisi malesefki. Düzelmez. Burda bile haklı çığlığınıza ama sizinkisi 2 yıllık o var bu var sen sus önce onlar çığlık atsın tepkisini göstersin diyenler var.Hepimizin hayatında örnekler var bin türlü yazan çıkacaktır.
Utanılacak bir şey yazmadı kimse.+1.
Vallahi utandım yazılanlardan. 3 üniversite bitirip ,is sahibi olamayanlar ,konu sahibine satasmis biz 3 üniversite bitirdik hop sana noluyor gibisinden. Konu sahibi genel durumdan bahsedip isyanını dile getirmiş sadece.
Maalesef ki sistem bu şekilde , sizin ve daha birçok kişi adına üzgünüm. Bakalım evlatlarımız nolcak ,onları nasıl bir gelecek bekliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?