- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
- 373
- Konu Sahibi fernandohoze
-
Hanımlar o kadar ciddi problemler arasında kafana taktığın şeye bak diyebilirsiniz, yalnız bu mesele son günlerde çok canımı yakmaya başladı. Sorunum: 'Erkeklerle diyalog problemi'...Nasıl mı? Anlatayım..
Ben küçüklükten buyana hep istediği olan ve malesef şımartılarak büyütülen biriyim..Hayatım boyunca hiç erkeklerin (babam ve ağabeylerim dahil) hizmetine koşan ya da buyruğunu tutan biri olmadım. Bundan mıdır bilmem dikkafalı olarak bilinirim biraz..Erkek egemenliği ve bir çok erkeğin istediği ciddiye alınma hissinden pek anlamam yani..Bilenleriniz vardır henüz 10 aylık evliyim ve çok şükür ciddi bir problemim yok, ancak son zamanlarda eşim bu konuya çok takıyor ve 'artık senle konuşmak bile gelmiyo içimden, karşındakinin bi erkek olduğunu farket biraz, çok saygısızsın vs.' gibi laflar etti..şimdiye kadar hiç bilinçli bir şey yapmadım kibar davranmaya dikkat ederim ama malesef erkek ruhundan anlamıyorum sanırımm( Geçen hafta da iş arkadaşım (erkek) 'karşındakini dinlemiyo, kendini üstün görüyo gibi davranıyosun, iletişime çok kapalısın' dedi.. ( üstünlük hissim var gibi algılanması beni çok üzdü..
Bu iki olay dışında da bi kaç erkekten daha benzer yorumlar duydum malesefKız arkadaşlarımla diyaloğum çok iyidir bu arada çevrem çok geniş ve genelde sevilen biriyim, hiç böyle bir eleştiri almadım onlardan..Bu yaşıma kadar neredeyse hiç erkek arkadaşım olmadı ondanmıdır yetişme tarzımdanmıdır bilmem ama bu erkeklerle nasıl konuşulur anacım?? Benzer bir problemi olup çözüm bulan varsa benimle paylaşırsa çoook sevinirim..Şimdiden çok teşekkürler :))
1- İnsanları kadın-erkek diye sınıflandırma,insan olarak diyalog kurHanımlar o kadar ciddi problemler arasında kafana taktığın şeye bak diyebilirsiniz, yalnız bu mesele son günlerde çok canımı yakmaya başladı. Sorunum: 'Erkeklerle diyalog problemi'...Nasıl mı? Anlatayım..
Ben küçüklükten buyana hep istediği olan ve malesef şımartılarak büyütülen biriyim..Hayatım boyunca hiç erkeklerin (babam ve ağabeylerim dahil) hizmetine koşan ya da buyruğunu tutan biri olmadım. Bundan mıdır bilmem dikkafalı olarak bilinirim biraz..Erkek egemenliği ve bir çok erkeğin istediği ciddiye alınma hissinden pek anlamam yani..Bilenleriniz vardır henüz 10 aylık evliyim ve çok şükür ciddi bir problemim yok, ancak son zamanlarda eşim bu konuya çok takıyor ve 'artık senle konuşmak bile gelmiyo içimden, karşındakinin bi erkek olduğunu farket biraz, çok saygısızsın vs.' gibi laflar etti..şimdiye kadar hiç bilinçli bir şey yapmadım kibar davranmaya dikkat ederim ama malesef erkek ruhundan anlamıyorum sanırımm( Geçen hafta da iş arkadaşım (erkek) 'karşındakini dinlemiyo, kendini üstün görüyo gibi davranıyosun, iletişime çok kapalısın' dedi.. ( üstünlük hissim var gibi algılanması beni çok üzdü..
Bu iki olay dışında da bi kaç erkekten daha benzer yorumlar duydum malesefKız arkadaşlarımla diyaloğum çok iyidir bu arada çevrem çok geniş ve genelde sevilen biriyim, hiç böyle bir eleştiri almadım onlardan..Bu yaşıma kadar neredeyse hiç erkek arkadaşım olmadı ondanmıdır yetişme tarzımdanmıdır bilmem ama bu erkeklerle nasıl konuşulur anacım?? Benzer bir problemi olup çözüm bulan varsa benimle paylaşırsa çoook sevinirim..Şimdiden çok teşekkürler :))
Ayy canımm yazını okurken dedim işte böyle birine ihtiyacım varr..konuyu okumuşsundur zaten..benim erkeklerin egosunu okşayamama ve onlara kendilerini değersiz hissettirme sorunum var..dediim gibi başta baktıysan yazdıklarıma kız arkadaşlarımla mis gibi aram ama erkekler çok ukala fevri ve sivri dilli buluyo beni maaalesef bunlardan biri de eşim..nekadar dedimse de seni kırmak niyetim yok yetişme tarzım böyle vs vs anlatamadım...haasılıııı, tatlı dilli edalı işveli, şirin sözlü ve özellikle varsa bi yolu şu erkeklerle düzgün iletişim kuran biri olmak istiyorumm...ay iyce kafayı yedirttiler canım eleştire eleştiree
Ben yorumlara hayret ettim aslında. Bir kere bazı davranışlardan rahatsız olan bir erkek şu kırmızı ile işaretlediğim şekilde konuşmaz. Derdini anlatır. "Benim isteklerime saygı duymuyorsun. Hep senin dediğin olsun istiyorsun. Evliliklte hep ben hep ben olmaz. Ortak ddavranmamız lazım. Biz olmamız lazım" derdi. Ama karşında erkek var bunun farkına var diyorsa bir erkek orda sıkıntı vardır. Saçmalamanın eşiğindedir. Başka yorumlarda da demişsiniz. İşte ataerkil bir aileden geliyor ve eşit olmamızı bile kaldıramıyor. Sıkıntı bu bence. Bir erkeğe erkek olduğu en fazla yatak odasında hissettirilir bence. Onun dışında erkek olduğunu nasıl hissettirecekmişiz anlamadım. Kocacım kocacım kocacım, ben bilmem beyim bilir tavırları olan bir kadın istiyorduysa gitseymiş annesi ona çevresinden bulsaymış. Şu kadarını söyliyim, hareketlerinizde ters bir şey olsaydı bunu daha net cümlelerle ifade ederdi. Kadın olsun erkek olsun tartışmalarda kimse kimsenin sözünü kesmesin tabi, tabiki de karşı taraf dinlensin ciddiye alınsın ama karşında erkek olduğunun farkına var diyorsa bir insan hanzoluk 101e adım atmıştır bence. Siz karşınızda bir insan olduğunu bilip ona göre davranın, lafını bölmeyin ve ciddiye alın. Ama aman meyve tabağı hazırlıyım aman sen daha iyi bilirsin kocacım diyim diye kasmayın. Ha haketse, normalde eşit olduğunuzu kabul etse, size ataerkillğini hissettirmese her şeyi yapın derim. Ama durum bu değil.
Evet canım...çok baskın bir karakter ve ona uymamı istiyo hep..ama o şekilde de ben kendim olmaktan çıkıyorum..bazen okadar üzülüyorumki neden beni kötü yorumluyoki diye..anlatiyorum 'saygısızlık niyetim, yok alışma tarzım böyle' diye..olsun karşındaki erkek kendini düzeltmelisin diyo..nasıl düzeltmeliyim bilmiyorum..benden tamamen olmadığım gibi davranmamı istiyo sanki..çok zorlanıyorum
çok teşekkür ederim yorumlarınız için..şimdiye kadar (yaklaşık bir yıldır) ben de hep bu doğrultuda düşündüm ve kaba olmadığımı düşünüyorum açıkçası ama malesef sürekli 'şu üslubunu düzelt, çok ağır konuşuyosun' şeklinde beni hep eleştiriyor. ben de inanın farketmiyorum ve paranoyağa döndüm acaba konuşurken kırcakmıyım diye..yalnız zihnimi kurcalayan şey: bi çok erkek bu tarz yorumlar yapınca kendi kendime acaba ben farkında olmadan gerçekten ukala, bilmiş ve fevri biri imajı mı çiziyorum diye düşündüm..içinden çıkamayınca da tecrübesi olan varsa paylaşsın diye buraya açtım konuyu...şuan hem sizin gigi düşünüyorum hem de bir hatam varsa düzelteyim diye onu araştırmaya çalışıyorum..arada kaldım yanii((
1- İnsanları kadın-erkek diye sınıflandırma,insan olarak diyalog kur
2-Bir erkeğe hürmeti hizmet olarak görme
3-Herşeyi ben bilirim havasında olma
4-Karşındaki insanın fikirlerine saygılı ol
5-Karşındaki insan hakkında karar ve yargıda bulunma (sen yaparsın yapamazsın gibi)
Söylediğiniz özellikler bende mevcut. Modern yetiştirildim, her işimi kendim yaparım, altta kalmam, eğer haklıysam sonuna kadar tartışırım, yarış atı gibi hizmet etmedim; kendim istediğim için yaptım. Benim gibi kova burcu musunuz acaba?
Bence makul olan da bu. Manen güçlü kadınlar. Sizde bir sorun göremedim. Sorun eşinizin 'erkek' olduğunu vurgulayarak işin içinden sıyrılması ve ataerkil aileden gelmesi. Bu erkekler trip atan, lafı geveleyen, mıy mıy, höt zötten anlayan kadınları seviyor. Kimse kusura bakmasın.
1- kadın- erkek diye sınıflandırma nedenim bu eleştiriyi sadece erkeklerden duymamdı
2-İşte bu konuda yardım istiyorum, hürmet etme konusunda çok zayıfım..yani ne gibi mesela biraz açabilirmisiniz? Ben eşimle aynı anda işten gelince onun uzanıp benim hizmet etmeme ses çıkarmamalımıyım? hürmet ve hizmet arasında ayrım yapamıyorum.
3- ben bilirim havasında olduğumun farkında değilim..tamamen içimden geldiği gibi davrandığımı düşünüyorum ama haklısınız belki de böyle bir his uyandırdım elimde olmadan
4- Saygılı olduğumu onu dinleyerek ve sözünü kesmeyerek belli etmeye çalışıyorum.
5- Bu konu da da haklısınız bir kaç kere böyle diyaloğumuz oldu ve hatalıydım..
Tüm tavsiyeleriniz için teşekkür ederim yalnız yazdığım hususlarda inanın çok eksiğim ve nasıl toparlayacağımı bilmiyorum..yıllardır böyle alışmışım..(Bu arada okurken karşımda eşim var gibi geldi :)) Onun psikolojisini çok iyi anlamışsınız..
Bana da azıcık sivri dilli olmayı öğretsen bölüşerek belki halledebiliriz canım:13:Aslında senin yapın bu ne kadar değişirsin bilemem sadece yumuşatabilirsin şimdi bunun bir kuralı yok olan birşeyi anlattığında verdiğin tepkiye göre yorum yapabilirim çevrendekiler ailen eşinin ailesi dışında çok önemseme sivri dilli ol kötü bir şey değil ki saygısızlık olmuyorsa gerisi mühim değil yani daha iyidir yerine göre hakkını savunmak sivri dilli olmak öteki türlü ezerler insanı eşin neye göre rahatsız oluyor ne söylüyorsun da geri çekiliyor erkekle konuşuyorsun dikkat et diyor erkeklik gururuna dokunacak bir şey mi söylüyorsun orasını anlamadım dediğim gibi sen bahsedene kadar erkekle nasıl konuşulur bunu bile bilmiyordum
Onun açısından bakmayı denesen neden böyle olmamı istiyor? seni sevmese hiç düzeltmek istermi şanslısın işte söylüyor direk bunuda düşün :) Sende biraz onu mutlu etmeye calıs bişeyler yap bir psikologla görüşebilirsin psikologa gitmek için ruhsal bozukluk olmasına gerek yok sadece dertleşirsin yardım alırsın insnlarla ilişkin söz konusu sonucta..
Canım bir örnek vereyim mesela geçen sakin sakin konuşuyorduk..ben de 'ben çalışan bir bayanım ikimizde dışarda koşturuyoruz şartlarımız eşit eve gelince ben de senin gibi geçip uzanmak istiyorum ama sen benden hemen yemek vs bekliyosun yıpranıyorum böyle' dedim....vee okadar kızdı ki nedemek eşitiz..bu ailenin tüm maddi yükü benim üstümde..sen para getiriyo olabilirsin ama onun dışında herşeyi ben düşünüp kafa yoruyorum okadarcık yemeğin lafını ediyosun dedi...ben şokkk..hiç beklemiyodumm..işte örnek bi diyalog..
2. maddede kesinlikle taviz vermeyin. İkiniz de işten geliyorsanız ikinizde bir işin ucundan tutacaksınız o evde. Hürmet de karşılıklı olur. Hizmet de. Hizmet etmekte de bir sakınca yoktur yani, karşılıklı olduğu sürece.
Ve siz bu adam için psikolaga bile gidip kendinizi değiştirmeyi düşünüyorsunuz. Bravo. Bu adamları çok mu arıyorsunuz demek geliyor içimden sonra kendi kızım olur o da bir tane böyle bulur sırf kınadım diye korkuyorum. Ama şunu söyliyim siz benim kızım olsanız ağlardım şu cümleleri okuduktan sonra.
taviz vermeyim diyorum ama işte..çok yorgun değilsem illede gel yardım et demiyorum..yorgunsam ifade ediyorum..dışardan isteyelim fln diyo sağolsun..ama dur birlikte yapalım demiyo neyazıkki..tabi dışardan istemeyi teklif etmesi de incelik ama hayatımız boyunca dışardan yiyemeyiz o da bi gerçek..
Canım bir örnek vereyim mesela geçen sakin sakin konuşuyorduk..ben de 'ben çalışan bir bayanım ikimizde dışarda koşturuyoruz şartlarımız eşit eve gelince ben de senin gibi geçip uzanmak istiyorum ama sen benden hemen yemek vs bekliyosun yıpranıyorum böyle' dedim....vee okadar kızdı ki nedemek eşitiz..bu ailenin tüm maddi yükü benim üstümde..sen para getiriyo olabilirsin ama onun dışında herşeyi ben düşünüp kafa yoruyorum okadarcık yemeğin lafını ediyosun dedi...ben şokkk..hiç beklemiyodumm..işte örnek bi diyalog..
Bu konuşma şeklinin erkeklerle konuşma şekliyle alakası yok canım eşin bunun altına sığınıyor bence sen derdini arz etmişsin o erkekliğe vurmuş olayı sen sadece isteğini öteki türlü ters tepiyorsa şöyle söyleyebilirsin bitanem bende yoruluyorum her gün yemek yetiştiremeyebiliyorum sende azıcık ucundan tutsan yardımcı olsan bana biliyorum sende yoruluyorsun ama evde de paylaşarak halledebiliriz diyebilirsin sadece ama fedakarlık tek taraflı olmamalı canım eşinde bunları anlamalı söylediği şekli hiç hoşuma gitmedi
öyle demeyin yaa hep böyle değil zaten psikoloğa değil aile terapisini düşünüyoruz birlikte gitcez..ama bu biraz dediğim gibi onun ataerkil yapısından..hayatı boyunca mutfağa girmemiş annesi önüne getirmiş..çevresinde bikaç arkadaşının eşi hem çalışıp hende evde evhanımlığını ses çıkarmadan yürütüyo..o da onları görünce benim naz niyaz yaptığımı düşünüyo..ama kınamayın derim çünkü evlenmeden önce ben de çok eleştirirdim böyle tipleri..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?