Ben neymişim meğer...... :(

Konu sahibinin ve sizin yaşadığınız sorunu ben de yaşadım evliyken..

Ben de erkeksiz bir evde büyüdüm.Abim genç yaşında vefat etmişti,zaten mülayim biriydi,birlikte çok zaman da geçirmemiştik.Babam uzun yıllar hastaydı..Diğerleri hep ablam.Evin herşeyini ben yapardım.Kendi başına hallederdim herşeyi..Eniştelerim maço tiplerdi.Ablamlar çok pasifti.Bizle pek ilgilenemzlerdi ablamlar..Ben böyle olmayacağım dedim..Evlenene kadar da erkek arkadaşım olmamıştı...Erkeklerle diyaloğum belli sınırdaydı.Ha erkek ha bayan bana aynı gibi geliyordu..Onlara özel muamele etmek gerektiğini de bilmezdim..Zaten bütün insanlar iyi muameleyi hakkederdi...iy insanlar desteklenmeli,kötü insnalar yerilmeliydi..

Evlendim tamamen bu sebepten ,bilmezlikten,tecrübesizlikten aramız bozulurdu..Egosunu tatmin etmezmişim meğer..Çarşıda birşey sorulacak,hemen atılırdım öneceden kalma alışkanlıkla..E herşeyi kendim hallederdim.....Buna kızardı..Kadınların ezilmesine karşıydım...Ezilenin yanında ezenin karşısındaydım:) ..Feministlik deniyor bunun adına,akım olsun,taraf seçeyim derdi değil ama böyle anlaşılıyor karşıdan..Demekki dozajı bilememişim.....Hani içimde de yok ya ,tecrübe etmeden yanlışımı anlayamadım..Sonradan farkettim bunu..Bunun yanında sevgiye de açtım,aksine o da ilgisi az bir insandı..Ailesinin verdiği sıkıntılardan korumazdı..Benim derdim de oydu..
Babam hastanede diye 3 ay evimden ayrı kaldım.Sonra da boşanma yaşadık..

Şimdi erkek egosunu tatmin edeceğim iyi birini bulamıyorum:)

Bulursam ben de bu meseleyi düşünecem:)

Ben yorumlara hayret ettim aslında. Bir kere bazı davranışlardan rahatsız olan bir erkek şu kırmızı ile işaretlediğim şekilde konuşmaz. Derdini anlatır. "Benim isteklerime saygı duymuyorsun. Hep senin dediğin olsun istiyorsun. Evliliklte hep ben hep ben olmaz. Ortak ddavranmamız lazım. Biz olmamız lazım" derdi. Ama karşında erkek var bunun farkına var diyorsa bir erkek orda sıkıntı vardır. Saçmalamanın eşiğindedir. Başka yorumlarda da demişsiniz. İşte ataerkil bir aileden geliyor ve eşit olmamızı bile kaldıramıyor. Sıkıntı bu bence. Bir erkeğe erkek olduğu en fazla yatak odasında hissettirilir bence. Onun dışında erkek olduğunu nasıl hissettirecekmişiz anlamadım. Kocacım kocacım kocacım, ben bilmem beyim bilir tavırları olan bir kadın istiyorduysa gitseymiş annesi ona çevresinden bulsaymış. Şu kadarını söyliyim, hareketlerinizde ters bir şey olsaydı bunu daha net cümlelerle ifade ederdi. Kadın olsun erkek olsun tartışmalarda kimse kimsenin sözünü kesmesin tabi, tabiki de karşı taraf dinlensin ciddiye alınsın ama karşında erkek olduğunun farkına var diyorsa bir insan hanzoluk 101e adım atmıştır bence. Siz karşınızda bir insan olduğunu bilip ona göre davranın, lafını bölmeyin ve ciddiye alın. Ama aman meyve tabağı hazırlıyım aman sen daha iyi bilirsin kocacım diyim diye kasmayın. Ha haketse, normalde eşit olduğunuzu kabul etse, size ataerkillğini hissettirmese her şeyi yapın derim. Ama durum bu değil.

1- İnsanları kadın-erkek diye sınıflandırma,insan olarak diyalog kur
2-Bir erkeğe hürmeti hizmet olarak görme
3-Herşeyi ben bilirim havasında olma
4-Karşındaki insanın fikirlerine saygılı ol
5-Karşındaki insan hakkında karar ve yargıda bulunma (sen yaparsın yapamazsın gibi)

Bana da azıcık sivri dilli olmayı öğretsen bölüşerek belki halledebiliriz canım:13:Aslında senin yapın bu ne kadar değişirsin bilemem sadece yumuşatabilirsin şimdi bunun bir kuralı yok olan birşeyi anlattığında verdiğin tepkiye göre yorum yapabilirim çevrendekiler ailen eşinin ailesi dışında çok önemseme sivri dilli ol kötü bir şey değil ki saygısızlık olmuyorsa gerisi mühim değil yani daha iyidir yerine göre hakkını savunmak sivri dilli olmak öteki türlü ezerler insanı eşin neye göre rahatsız oluyor ne söylüyorsun da geri çekiliyor erkekle konuşuyorsun dikkat et diyor erkeklik gururuna dokunacak bir şey mi söylüyorsun orasını anlamadım dediğim gibi sen bahsedene kadar erkekle nasıl konuşulur bunu bile bilmiyordum

çok teşekkür ederim yorumlarınız için..şimdiye kadar (yaklaşık bir yıldır) ben de hep bu doğrultuda düşündüm ve kaba olmadığımı düşünüyorum açıkçası ama malesef sürekli 'şu üslubunu düzelt, çok ağır konuşuyosun' şeklinde beni hep eleştiriyor. ben de inanın farketmiyorum ve paranoyağa döndüm acaba konuşurken kırcakmıyım diye..yalnız zihnimi kurcalayan şey: bi çok erkek bu tarz yorumlar yapınca kendi kendime acaba ben farkında olmadan gerçekten ukala, bilmiş ve fevri biri imajı mı çiziyorum diye düşündüm..içinden çıkamayınca da tecrübesi olan varsa paylaşsın diye buraya açtım konuyu...şuan hem sizin gigi düşünüyorum hem de bir hatam varsa düzelteyim diye onu araştırmaya çalışıyorum..arada kaldım yanii ((

Onun açısından bakmayı denesen neden böyle olmamı istiyor? seni sevmese hiç düzeltmek istermi şanslısın işte söylüyor direk bunuda düşün :) Sende biraz onu mutlu etmeye calıs bişeyler yap bir psikologla görüşebilirsin psikologa gitmek için ruhsal bozukluk olmasına gerek yok sadece dertleşirsin yardım alırsın insnlarla ilişkin söz konusu sonucta..

Arada kalmanıza gerek yok. Bence bir daha karşında erkek var dediğinde ee ne olmuş diye sorun. Dalga geçer gibi değil ciddi ciddi sorun. Ben karşımda eşim yoldaşım bir insan var gibi düşünüyorum. Sen erkek olmana spesifik olarak ne bekliyorsun diye sorun. Üslubumda ne var yani tam olarak diyin. Yok işte lafımı kesme beni dinle falan derse. Tamam insan olduğun için sözlerini tamamlamana müsade etmem lazım kesmemem lazım dikkat ederim ama hala erkek olmana spesifik bir şey demedin diyin. Söz dinleme kısmında ise eğer mantıklı bir şey istersen neden dinlemiyim. Dinlerim de yaparım da. Ama bana ters geliyorsa istediğin şey kusura bakma diyin ve karşınızda erkek olduğu için tam olarak ne beklediğini ifade edene kadar sıkıştırın.

1- kadın- erkek diye sınıflandırma nedenim bu eleştiriyi sadece erkeklerden duymamdı
2-İşte bu konuda yardım istiyorum, hürmet etme konusunda çok zayıfım..yani ne gibi mesela biraz açabilirmisiniz? Ben eşimle aynı anda işten gelince onun uzanıp benim hizmet etmeme ses çıkarmamalımıyım? hürmet ve hizmet arasında ayrım yapamıyorum.
3- ben bilirim havasında olduğumun farkında değilim..tamamen içimden geldiği gibi davrandığımı düşünüyorum ama haklısınız belki de böyle bir his uyandırdım elimde olmadan
4- Saygılı olduğumu onu dinleyerek ve sözünü kesmeyerek belli etmeye çalışıyorum.
5- Bu konu da da haklısınız bir kaç kere böyle diyaloğumuz oldu ve hatalıydım..

Tüm tavsiyeleriniz için teşekkür ederim yalnız yazdığım hususlarda inanın çok eksiğim ve nasıl toparlayacağımı bilmiyorum..yıllardır böyle alışmışım..(Bu arada okurken karşımda eşim var gibi geldi :)) Onun psikolojisini çok iyi anlamışsınız..

Hay ağzını öpeyim diye amiyane konuştum okur okumaz :) Bir sizle ben bu şekilde düşünüyoruz sanırım. İki kelimeyi bir araya getirip de benim sıkıntım şu beni üzen şu diyemeyip, ben erkeğim karşında erkek vardan öte cümle kuramayan bir insanın neden suyuna git diye öneride bulunulıur anlamıyorum.

2. maddede kesinlikle taviz vermeyin. İkiniz de işten geliyorsanız ikinizde bir işin ucundan tutacaksınız o evde. Hürmet de karşılıklı olur. Hizmet de. Hizmet etmekte de bir sakınca yoktur yani, karşılıklı olduğu sürece.

Son düzenleme:

Canım bir örnek vereyim mesela geçen sakin sakin konuşuyorduk..ben de 'ben çalışan bir bayanım ikimizde dışarda koşturuyoruz şartlarımız eşit eve gelince ben de senin gibi geçip uzanmak istiyorum ama sen benden hemen yemek vs bekliyosun yıpranıyorum böyle' dedim....vee okadar kızdı ki nedemek eşitiz..bu ailenin tüm maddi yükü benim üstümde..sen para getiriyo olabilirsin ama onun dışında herşeyi ben düşünüp kafa yoruyorum okadarcık yemeğin lafını ediyosun dedi...ben şokkk..hiç beklemiyodumm..işte örnek bi diyalog..

doğru canım zaten bizim sevgisizlik sorunumuz yok çok şükür..empati kuramıyoruz dediğin gibi..bende düşünüyorum psikoloğa gitmeyi..hadi hayırlısı bakalım..

Ve siz bu adam için psikolaga bile gidip kendinizi değiştirmeyi düşünüyorsunuz. Bravo. Bu adamları çok mu arıyorsunuz demek geliyor içimden sonra kendi kızım olur o da bir tane böyle bulur sırf kınadım diye korkuyorum. Ama şunu söyliyim siz benim kızım olsanız ağlardım şu cümleleri okuduktan sonra.

taviz vermeyim diyorum ama işte..çok yorgun değilsem illede gel yardım et demiyorum..yorgunsam ifade ediyorum..dışardan isteyelim fln diyo sağolsun..ama dur birlikte yapalım demiyo neyazıkki..tabi dışardan istemeyi teklif etmesi de incelik ama hayatımız boyunca dışardan yiyemeyiz o da bi gerçek..

öyle demeyin yaa hep böyle değil zaten psikoloğa değil aile terapisini düşünüyoruz birlikte gitcez..ama bu biraz dediğim gibi onun ataerkil yapısından..hayatı boyunca mutfağa girmemiş annesi önüne getirmiş..çevresinde bikaç arkadaşının eşi hem çalışıp hende evde evhanımlığını ses çıkarmadan yürütüyo..o da onları görünce benim naz niyaz yaptığımı düşünüyo..ama kınamayın derim çünkü evlenmeden önce ben de çok eleştirirdim böyle tipleri..

Yani bu kadar şükürlülük de fazla. Dışardan yemeyi kabul etmesi incelik falan değil. Bir lütuf değil. Hiç merak etmeyin siz şımarık falan büyümemişsiniz. Prenses kompleksi ile yetiştirilmiş olsanız bu kadar ezilmeye gelemezdiniz. Sizin sorununuz erkeklerle nasıl konuşacağınız bilmemek de değil, sizin sorununuz etrafınızdaki erkekler. Evlilikten ne bekliyordunuz? İş paylaşımı yaparız diye düşünüyor muydunuz? Sevgiliyken/nişanlıyken bunları konuşmadınız mı? Siz yemek hazırlarken, "hayatım çamaşır makinesine beyazları atıp çalıştırır mısın" deseniz ne der? Neden ille de gel yardım et demiyorsunuz ben onu anlamadım. Siz zaten baştan kabul etmişsiniz ev işlerinin kadın işi olduğunu, erkek minizcik bir şey yapsa bunun lütuf olduğunu. Yani çok çok üzülüyorum böyle konular görünce. Sizin eve getirdiğiniz kazancı bile küçümsüyor, evi ben geçindiriyorum diye övünüyor. Ha bir de çok merak ettim neymiş beyimizin ev ile ilgili kafa patlattığı konular.

Bu konuşma şeklinin erkeklerle konuşma şekliyle alakası yok canım eşin bunun altına sığınıyor bence sen derdini arz etmişsin o erkekliğe vurmuş olayı sen sadece isteğini öteki türlü ters tepiyorsa şöyle söyleyebilirsin bitanem bende yoruluyorum her gün yemek yetiştiremeyebiliyorum sende azıcık ucundan tutsan yardımcı olsan bana biliyorum sende yoruluyorsun ama evde de paylaşarak halledebiliriz diyebilirsin sadece ama fedakarlık tek taraflı olmamalı canım eşinde bunları anlamalı söylediği şekli hiç hoşuma gitmedi

doğru canım..yalnız dışardan erkekler de benzer yorum yapınca ben orda afalladım demekki sadece eşim değilmiş dedim...

Evliyim merak etmeyin. Eşimden Allah razı olsun. Böyle konularda ona daha çok ısınıyorum. Evde yeri geldi mi benden daha fazla iş yapar. Ben annemin evinde adam gibi iş yapmadım ve çok bocaladım evlenince. Benim en büyük destekçim eşimdi. Mutfakta o bana değil ben ona yardım ediyorum bazen. Bana bazı yemekleri o öğretti hatta. Ben neredeyse ilkokuldan beri feministim. Benim çizgim beklentim hep belliydi. Hayatıma giren her erkek de bunu bilirdi. Eşimin de annesine sorsanız o iş beceremez, bir şey bilmez. Ama iş karakterde vicdanda bitiyor. 3. dünya ülkesi erkeği gibi davranmak istememekte bitiyor. Hayat arkadaşına sayg duymakta bitiyor. Eve hayatında annesinin yerini alacak biri olsun diye evlenmemekte bitiyor. Gelişmekte bitiyor. Ben babamdan bunu gördüm kızıım dememekte , aldığı eğitimin gördüğü çevrenin hakkını vermekte bitiyor.

söylemek var söylemek var. eğer erkeksi bir tonda sesini yükselterek söylüyorsan erkekler hoşlanmaz bu tip bayanlardan. ben de aynı şeyi söyledim eşime. ama yumuşak bir dille. bir de seninle daha çok zaman geçirmek istiyorum , seni özlüyorum vs gibi duygusal şeyler de ekledim. eşim daha çok dikkat ediyor artık. bence biraz naif, duygusal olmalısın. ben böyleyim diyip bırakmak olmuyor. ben elimden geldiğince kişisel gelişim kitapları okuyorum, uzmanları takip ediyorum. kendimizi geliştirmemiz lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…