Ben niye böyleyim ya

MissKitty86

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2010
385
202
303
Almanya
Merhaba,
Bununla ilgili bir iki daha konu actim ama problemi bir türlü asamiyorum.

Ben asiri tembel bir insanim herseyi ertelerim ama herseyi. Iki tane cocugum var onlarin ihtiyaclarini zar zor görüyorum. Sabah yataktan kalkamadigim icin cocugumu okula götürmemisligim var. Evi genel olarak b.k götürüyor ama ben üstünden sadece en önemli seyleri yaparim. Kirli camasirlar artik dag gibi olur öyle yikarim, yikadiktan sonrada günlerce sepette kaldirilmayi bekler... kisilel bakimi biraz düzeltmis olsamda yok yani halen istedigim gibi degil. Kac haftadir sacimi boyayacam ama yok. Kitap okumak istiyorum iki gün okuyorum kitabi yarida birakiyorum... ama bunun yani sira ben cok rahatsizim bu durumumdan yani öyle sevdigim icin degil yapmiyorum ama bütün gün kafamin icinde kendimi elestiriyorum. Sen hic bir halta yaramazsin, nasil bir insansin, ben niye böyleyim bunlar bütün gün kafamda dolasan seyler. Aksam yatmadan önce kendime ertesi gün icin hedef koyuyorum, mesela sabah ac karnina sigara icmiyecem diye ama yok kalkar kalkmaz elime sigarayi aliyorum. Yada yarin orkidelerin bakimini yapacam diyorum ertesi gün yine yapmiyorum yine yapmiyorum. Saglik sorunlarimdan dolayi beslenmemi degistirmem lazim yok yapmiyorum. Birak kendime olan saygimi artik etrafimdaki insanlar bana saygi duymuyor okadar iradesiz ve tembelim.

Uzun oldu biliyorum kusura bakmayin ama beni kendime getirin nolur. Hayat böyle gecmez ya. Bu ara doktora gittim bazi eksiklerim var ama uzun zamandir takviye aliyorum zaten.

kendine ceza ver o zaman . aynı çocuklara nasıl ödül ceza sistemi uyguluyorsak kendine yap bunu. hedef belirle onu yapamazsan onun değerinde bir ödül ya da ceza ver bakalım nasıl olacak?

kendine ceza ver o zaman . aynı çocuklara nasıl ödül ceza sistemi uyguluyorsak kendine yap bunu. hedef belirle onu yapamazsan onun değerinde bir ödül ya da ceza ver bakalım nasıl olacak?
Ödül tamam ama ceza nasil olabilirki. Yani mesela hedefledigim birsey yapmazsam aksam dizi yok gibi? Iste öyle seyleri kesinlikle tutamiyorum. Asiri gevsek bir insanmiyim neyim

Aynı ben eve misafir gelecek olursa sadece görünen yerler topu kalıyor diğer yerler dağ gibi çamaşır

Ödül tamam ama ceza nasil olabilirki. Yani mesela hedefledigim birsey yapmazsam aksam dizi yok gibi? Iste öyle seyleri kesinlikle tutamiyorum. Asiri gevsek bir insanmiyim neyim
dizi basit birşey bence size ağır gelecek şeyler olsun atıyorum haftasonu evden çıkmamak benim için çok zor birşey mesela ben bunu ceza yaparım siz de kendinize göre ağır ama çok da ruh sağlığınızı etkilemeyecek şeyler yapabilirsiniz

Kesinlikle kan değerlerinize baktırın önce onlarda iyiyse silkelenip kendinize gelin tembellik gibi çalışkanlık titizlikte bir rutin aslında durumu değiştirmek sizin elinizde

Bunalım ve ya depresyonda mısın?
Yada hep böyle miydin yani karakterin bu mu?
Bir de kan değerlerin ne biliym dermir eksikliği ya da , kansızlık olaibli rmi?
Bilmiyorum cok mutlu sayilmam ama mutlu olmak icin cok fazla sebeplerim de var. Yapim bu herhalde. Herzaman bir tembellik vardi ama hic bukadar kötü degildim. Iste kan degerlerim iyi cikmadi ama zaten takviye aliyorum

Kesinlikle kan değerlerinize baktırın önce onlarda iyiyse silkelenip kendinize gelin tembellik gibi çalışkanlık titizlikte bir rutin aslında durumu değiştirmek sizin elinizde
Kan degerlerim düsük cikti ama zaten uzun zamandir takviye aliyorum. Iste aksam degistirmek istiyorum kendime söz veriyorum sabah yine ayni

Evin temizligi icin haftada bir yardimci alin eve.
Egitiminden geri kalmamasi icin cocuklar okula servis ile gitsin.
Sizdeki bu durum huy olmus belki de ve oyle isr kolay kolay degismeyecektir. En azindan sizin sorumluluklarinizi yapacak baska biri olursa ailedeki diger bireylerin yasamlari aksamaz.
Usengeclik, tembellik, depresyon mu bu bilmiyorum ya da rahatlik belki de. Adi her ne ise sanirim bir profesyonelden yardim almalisiniz. Ama siz bu durumu halledene kadar da yapmadiginiz isleri baskalarina birakmalisiniz. En azindan cocuklarin kiyafetleri yikanmali ve en en onemlisi de cocuklar egitiminden geri kalmamali.
Bu arada bir kan tetkiki yaptirin..

Bir de sizin dediklerinize gore yukarida yorum yaptim ama hep mi boyleydiniz yoksa sonradan mi boyle oldu?

Sizi ne motive eder?
Bence sık sık misafir davet edin eve. Birkaç defa yaparsanız hem alışkanlık olacak, hem ev temiz kalacak, hem de canınız sıkılmayacak.
Haftada 1 gün misafir gelse yine yeter size bu aşamada.

Bana kalırsa bu bir mizaç meselesi.

Atalarınız tembeldi. Onlardan birine benzediniz.

Tembelsiniz.

Ben bu konuda şöyle düşünüyorum.

Saç , göz veya ten rengi, boy vb özelliklerimiz gibi mizacımızı da atalarımızdan aldık.

Mizaç her ne kadar degisime kapalı olsa da geliştirilebilir bir yanı olduğunu düşünüyorum ben.

Mesela siz hiçbir zaman çalışkan bir insan olmayacaksınız. Ama kısmen de olsa bir gelişme yapmalısıniz ve yapılabilir diye düşünüyorum .

Kendinize kızmayın. Nasıl ki boy veya saç rengi için kızılamiyor hiçkimseye. Biraz da o şekilde bakin olaya.

KKarakterle alakalı olabilir.benim de tembel bir yapım var. Kan değerlerim çok dusukken de yükselince de ayniydim😁 ama ben kendimi temizlik konusunda gaza getiriyorum😁 eşim çok temiz ve titiz mesela, onunla yarışa girdim:) ya da arkadaşlarımla kendi kendime yarış yapıyorum ve öyle öyle her yeri temizliyorum😁 kendine haftalık program yap. Ve ne olursa olsun uygulamak için kendini zorla.

Depresyon belirtileri sanki. Aynısını yaşıyorum oradan biliyorum. Şu testi yapıp puanı yazar mısınız?
5GmOz5.jpg

Back
X