Ben niye böyleyim ya

Yardimci alacak maddi durumumuz yok maalesef. Bir kac aya kadar ise baslamam lazim, birde calisinca ben ne yapacam hic bilmiyorum. Kan degerlerime baktirdim, demir eksikligi var ama uzun süredir serum aliyorum bunun icin.
Calisinca belki is sizi tetikler. Demir eksikligi de uyusukluk yapar ancak siz de isteksizlik de var. Tembellik de aliskanlik olmus sanirim. Bir uzmana gorunmelisiniz. Belki de depresyondasiniz.

Konu sahibi arkadaşım,
Anladığım kadarıyla kan testi ve fiziksel muayenenizde bir sorun yok.
Size bir psikiyatriste görünmenizi tavsiye ederim.
Çocukluk döneminde karşılanmayan ihtiyaçlarınız ve uygun olmayan ebeveyn tavırları içdünyanızda bir tür birikim oluşturmuş gibi görünüyor.
Hayatın rutinlerini erteleyerek ve günlük sorumluluklarınızdan kaçarak bu birikime tepki verdiğinizi düşünüyorum.
Altta yatan sebep değersizlik hissi olabilir.
Mükemmeliyetçi insanların bir kısmında da erteleme davranışı semptoma eşlik eder.
Ertelemeci mükemmeliyetçilik diyoruz bu türe.
Kısacası bu bir huy değil ve düzeltilebilir.
İhtiyacınız olan şey kaliteli ve düzenli psikolojik destek.
Kolaylıklar diliyorum.

Bana tembellikten çok altinda bi saglik problemi oldugunu düşündürdü yazdıklariniz çünkü rahatsiz oluyosunuz yapmak istiyosunuz ama belki yorgun belki isteksiz hissediyosunuz kan degerlerinize tekrar baktirip birde psikiyatriye gidin
Islerinizi de duzene koyarak yapin sabah ortaligi toplayin yataklari toplayip mutfagi halledin camasirinizi makineye atin bi supurge tutup toz alin lavabonuzu tuvaletinizi yikayin dinlenin kendinize zaman ayirin sonra da yemeginizi yapin emin olun duzene koyarsaniz hic bi isiniz birikmez 3 gun yapip 2 gun yapmasaniz bile birikmez

Calisinca belki is sizi tetikler. Demir eksikligi de uyusukluk yapar ancak siz de isteksizlik de var. Tembellik de aliskanlik olmus sanirim. Bir uzmana gorunmelisiniz. Belki de depresyondasiniz.
Evet sanirim artik piskologla görüsmeden kacamiyacam. Cünkü bütün hayatimi etkiliyor hatta cocuklarimin hayatini

Konu sahibi arkadaşım,
Anladığım kadarıyla kan testi ve fiziksel muayenenizde bir sorun yok.
Size bir psikiyatriste görünmenizi tavsiye ederim.
Çocukluk döneminde karşılanmayan ihtiyaçlarınız ve uygun olmayan ebeveyn tavırları içdünyanızda bir tür birikim oluşturmuş gibi görünüyor.
Hayatın rutinlerini erteleyerek ve günlük sorumluluklarınızdan kaçarak bu birikime tepki verdiğinizi düşünüyorum.
Altta yatan sebep değersizlik hissi olabilir.
Mükemmeliyetçi insanların bir kısmında da erteleme davranışı semptoma eşlik eder.
Ertelemeci mükemmeliyetçilik diyoruz bu türe.
Kısacası bu bir huy değil ve düzeltilebilir.
İhtiyacınız olan şey kaliteli ve düzenli psikolojik destek.
Kolaylıklar diliyorum.
Cok cok tesekkür ederim. Ben kendimi hep berbat bir insan oldugumu bilirdim. Belkide dediginiz gibi benim sucum degildir. Kendime bir sekilde firsat yaratacagim piskologa gitmek icin

Bana tembellikten çok altinda bi saglik problemi oldugunu düşündürdü yazdıklariniz çünkü rahatsiz oluyosunuz yapmak istiyosunuz ama belki yorgun belki isteksiz hissediyosunuz kan degerlerinize tekrar baktirip birde psikiyatriye gidin
Islerinizi de duzene koyarak yapin sabah ortaligi toplayin yataklari toplayip mutfagi halledin camasirinizi makineye atin bi supurge tutup toz alin lavabonuzu tuvaletinizi yikayin dinlenin kendinize zaman ayirin sonra da yemeginizi yapin emin olun duzene koyarsaniz hic bi isiniz birikmez 3 gun yapip 2 gun yapmasaniz bile birikmez
Tesekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alacagim

Merhaba,
Bununla ilgili bir iki daha konu actim ama problemi bir türlü asamiyorum.

Ben asiri tembel bir insanim herseyi ertelerim ama herseyi. Iki tane cocugum var onlarin ihtiyaclarini zar zor görüyorum. Sabah yataktan kalkamadigim icin cocugumu okula götürmemisligim var. Evi genel olarak b.k götürüyor ama ben üstünden sadece en önemli seyleri yaparim. Kirli camasirlar artik dag gibi olur öyle yikarim, yikadiktan sonrada günlerce sepette kaldirilmayi bekler... kisilel bakimi biraz düzeltmis olsamda yok yani halen istedigim gibi degil. Kac haftadir sacimi boyayacam ama yok. Kitap okumak istiyorum iki gün okuyorum kitabi yarida birakiyorum... ama bunun yani sira ben cok rahatsizim bu durumumdan yani öyle sevdigim icin degil yapmiyorum ama bütün gün kafamin icinde kendimi elestiriyorum. Sen hic bir halta yaramazsin, nasil bir insansin, ben niye böyleyim bunlar bütün gün kafamda dolasan seyler. Aksam yatmadan önce kendime ertesi gün icin hedef koyuyorum, mesela sabah ac karnina sigara icmiyecem diye ama yok kalkar kalkmaz elime sigarayi aliyorum. Yada yarin orkidelerin bakimini yapacam diyorum ertesi gün yine yapmiyorum yine yapmiyorum. Saglik sorunlarimdan dolayi beslenmemi degistirmem lazim yok yapmiyorum. Birak kendime olan saygimi artik etrafimdaki insanlar bana saygi duymuyor okadar iradesiz ve tembelim.

Uzun oldu biliyorum kusura bakmayin ama beni kendime getirin nolur. Hayat böyle gecmez ya. Bu ara doktora gittim bazi eksiklerim var ama uzun zamandir takviye aliyorum zaten.
eşinizden bahsetmenissiniz o birsey demiyor mu

Esim önceden cok kiziyordu ama artik onuda kendime benzettim maalesef
haydaaaa😀😀😀valla sabah ilk uyandigimda benim canımda hiçbirşey yapmak istemiyor yani cocuk olmasa eşek gibi yatarım ama çocuk olunca yapmıyorum gibi sansim yok kendi kendimi motive ediyorum zaten bi yapmaya başlayınca aciliyorsun😍

Böyle hissettiğim durumlarda kendimi motive etmek için dışarı çıkarım arkadaşlarla buluşur çay kahve 2 dedikodu hooop enerji depolar dönerim eve. Siz de siz enerji verecek , kendinizi motive edecek uğraşlar bulun evin dışında olsun . Hiç olmuyorsa bu tembellik genetiktir yapılacak birşey yoktur.

Esim önceden cok kiziyordu ama artik onuda kendime benzettim maalesef
Herşeyde kendinizi suçlamayın. Kendinizi ne kadar değersiz görüyorsunuz. Belli ki depresyondasiniz. Herşey insanlar için. Tedavi olursunuz geçer. Bu bir dönem bunu atlatacagim deyin kendinize. Çocuklarınıza karşıda suçlu hissetmeyin. Hasta olabiliriz bu gayet normal. Herşey düzelecek iyi olacak gibi telkinlerde bulunun .destek alın. Küçük hedefleriniz çok guzel. Çok mantıklı. Bir arkadaşınıza rapor verebilirsiniz. Size ödev verebilir.

Merhaba,
Bununla ilgili bir iki daha konu actim ama problemi bir türlü asamiyorum.

Ben asiri tembel bir insanim herseyi ertelerim ama herseyi. Iki tane cocugum var onlarin ihtiyaclarini zar zor görüyorum. Sabah yataktan kalkamadigim icin cocugumu okula götürmemisligim var. Evi genel olarak b.k götürüyor ama ben üstünden sadece en önemli seyleri yaparim. Kirli camasirlar artik dag gibi olur öyle yikarim, yikadiktan sonrada günlerce sepette kaldirilmayi bekler... kisilel bakimi biraz düzeltmis olsamda yok yani halen istedigim gibi degil. Kac haftadir sacimi boyayacam ama yok. Kitap okumak istiyorum iki gün okuyorum kitabi yarida birakiyorum... ama bunun yani sira ben cok rahatsizim bu durumumdan yani öyle sevdigim icin degil yapmiyorum ama bütün gün kafamin icinde kendimi elestiriyorum. Sen hic bir halta yaramazsin, nasil bir insansin, ben niye böyleyim bunlar bütün gün kafamda dolasan seyler. Aksam yatmadan önce kendime ertesi gün icin hedef koyuyorum, mesela sabah ac karnina sigara icmiyecem diye ama yok kalkar kalkmaz elime sigarayi aliyorum. Yada yarin orkidelerin bakimini yapacam diyorum ertesi gün yine yapmiyorum yine yapmiyorum. Saglik sorunlarimdan dolayi beslenmemi degistirmem lazim yok yapmiyorum. Birak kendime olan saygimi artik etrafimdaki insanlar bana saygi duymuyor okadar iradesiz ve tembelim.

Uzun oldu biliyorum kusura bakmayin ama beni kendime getirin nolur. Hayat böyle gecmez ya. Bu ara doktora gittim bazi eksiklerim var ama uzun zamandir takviye aliyorum zaten.

Görünen o ki aşırı tembel ve üşengeç birisisiniz. Zaten yapılması gerekenleri siz biliyorsunuz bence. Tamam kimse sizden aşırı titiz, planlı biri olmanızı beklemez ama en azından normal bir insanın yaptıklarını yapabilirsiniz. Bu konuda kararlı olmalısınız. Hayat böyle geçmez:)

Kendinizi rahatsız eder boyuta geldiğinden, terapi almanız onemli olabilir, terapi alacak durumunuz yok ise kendinize haftalık hedefler koyabilirsiniz. Harekette bereket vardır. harekete geçin

değişikliğe ihtiyacın var ev hnm isen çalışmanı öneririm .o biraz enerji verir ,ben bi süre evdeydim işsizdim evde hiç bişe yapasım yoktu öğlene kdr yatıyordum vala kalkmak bile zordu gün geçtikçe daha arttı bu tembellik bu ,iş aramak bile yorucu idi sonra işe başlayınca ilgileniyorum herşeyle ,bilmiyorum ama işten geldim yorgunum yapmam psikolojisi yok bazen 7 de gelyorum 9 a kdr evin içinde dolanıyorum onuda yapım bunuda yapım bakıyorum 9 olmuş saat,her hafta bir odayı dip köşe bahar temizlği yapıyorum sade pazarım var , vucudun tembelliğe alışmış.

Back
X