Ben niye böyleyim ya

Eşin ne diyor bu duruma?
Bence bi silkelen ne bu ya
Yani bende bazen üşengecim ama seninki çok fazla
Bir kere erken kalkmayı huy edin
11 e kadar yatarsan valla uyuşuk olman normal
Kalk önce saçını boya güzel giyin duşunu al mis gibi kokular sür önce kendine bak sonra evini temizle çocukları da
Kendinden başla ki moralin gelsin

Kansızlıktan ziyade depresyon belirtisi gibi geldi bana ben de çok titiz ve temiz bir insandım depresyona girince ne ev ne saç baş idare edecek kadar iş yapıyordum şuan ilaç alıyorum biraz daha iyiyim

Evin temizligi icin haftada bir yardimci alin eve.
Egitiminden geri kalmamasi icin cocuklar okula servis ile gitsin.
Sizdeki bu durum huy olmus belki de ve oyle isr kolay kolay degismeyecektir. En azindan sizin sorumluluklarinizi yapacak baska biri olursa ailedeki diger bireylerin yasamlari aksamaz.
Usengeclik, tembellik, depresyon mu bu bilmiyorum ya da rahatlik belki de. Adi her ne ise sanirim bir profesyonelden yardim almalisiniz. Ama siz bu durumu halledene kadar da yapmadiginiz isleri baskalarina birakmalisiniz. En azindan cocuklarin kiyafetleri yikanmali ve en en onemlisi de cocuklar egitiminden geri kalmamali.
Bu arada bir kan tetkiki yaptirin..
Yardimci alacak maddi durumumuz yok maalesef. Bir kac aya kadar ise baslamam lazim, birde calisinca ben ne yapacam hic bilmiyorum. Kan degerlerime baktirdim, demir eksikligi var ama uzun süredir serum aliyorum bunun icin.

Sizi ne motive eder?
Bence sık sık misafir davet edin eve. Birkaç defa yaparsanız hem alışkanlık olacak, hem ev temiz kalacak, hem de canınız sıkılmayacak.
Haftada 1 gün misafir gelse yine yeter size bu aşamada.
Arkadaslarimla bile tembelligim yüzünden mesafe koydum, kimseyi cekemiyorum yoruyor beni kalabalik

Psikolojik ve fiziksel yardım alın. Çocuklarınız için üzüldüm. Çok sorumsuz bir annesiniz. Eğer bunu değiştirmek istemiyorsanız verin yuvaya onlar baksın. En azından vaktinde saatinde okula gitsinler. Dağınık, pis bir evde ve bu şartlar altında bakmaya hakkınız yok. Umarım düzelir ve uygun şartları sağlarsınız onlara.

Bana kalırsa bu bir mizaç meselesi.

Atalarınız tembeldi. Onlardan birine benzediniz.

Tembelsiniz.

Ben bu konuda şöyle düşünüyorum.

Saç , göz veya ten rengi, boy vb özelliklerimiz gibi mizacımızı da atalarımızdan aldık.

Mizaç her ne kadar degisime kapalı olsa da geliştirilebilir bir yanı olduğunu düşünüyorum ben.

Mesela siz hiçbir zaman çalışkan bir insan olmayacaksınız. Ama kısmen de olsa bir gelişme yapmalısıniz ve yapılabilir diye düşünüyorum .

Kendinize kızmayın. Nasıl ki boy veya saç rengi için kızılamiyor hiçkimseye. Biraz da o şekilde bakin olaya.
Tesekkür ederim, kizmak ne kelime kendimi hergün zihnimde yerden yere vuruyorum...
Haklisiniz belkide ama bu tembelligim yüzümden etrafimdaki sevdiklerim zarar görür oldu. Zorda olsa kendimi degistirmeliyim

KKarakterle alakalı olabilir.benim de tembel bir yapım var. Kan değerlerim çok dusukken de yükselince de ayniydim😁 ama ben kendimi temizlik konusunda gaza getiriyorum😁 eşim çok temiz ve titiz mesela, onunla yarışa girdim:) ya da arkadaşlarımla kendi kendime yarış yapıyorum ve öyle öyle her yeri temizliyorum😁 kendine haftalık program yap. Ve ne olursa olsun uygulamak için kendini zorla.
Benim esimde cok titiz -di... maalesef onuda kendime benzettim... iste o kendimi zorlama kismini asip bir aliskanlik haline getirebilsem

Bende boyleyim ama yemegimden eksik kalmam camasirlari biriktirmesemde katlamam uzun zaman alir
Bana desinlerki butun gun gunes altinda tarlada calis calisirim
Sabahtan aksama kadar yuru yururum
Amma su didik didik ev isi beni oyle bir bunaltiyoki anlatamam cok ayrintisi var ve bu kadar ayrinti ve iki cocuk varken konsantre olamiyorum resmen
Yani iki uc isi ayni anda yapamiyorum sikca bolunursem yapmiyorum lanet gelsin diyip birakiyorum bende niye boleyim acep :işsiz: :işsiz: :işsiz: :işsiz:

Psikolojik yardım alma için maddi olanaklarınız yoksa, bir çok belediyenin ücretsiz psikolog yardım hizmeti var. Bağlı olduğunuz yerde araştırın eminim vardır.
Ve sigara, kendimden biliyorum bütün enerjiyi sömürüyor. Sabah saatlerinde sigara içmeyin

Depresyon belirtileri sanki. Aynısını yaşıyorum oradan biliyorum. Şu testi yapıp puanı yazar mısınız?
5GmOz5.jpg
63 cikti sonuc

Eşin ne diyor bu duruma?
Bence bi silkelen ne bu ya
Yani bende bazen üşengecim ama seninki çok fazla
Bir kere erken kalkmayı huy edin
11 e kadar yatarsan valla uyuşuk olman normal
Kalk önce saçını boya güzel giyin duşunu al mis gibi kokular sür önce kendine bak sonra evini temizle çocukları da
Kendinden başla ki moralin gelsin
Esim önceden cok kiziyordu, ki kendisi cok titiz planli bir adamdir. Ama birakti artik, birazda onuda kendime benzettim... okadar cok eksigim varki nereden düzeltmeye baslamam lazim sasiriyorum anca kendime kizip duruyorum

Psikolojik ve fiziksel yardım alın. Çocuklarınız için üzüldüm. Çok sorumsuz bir annesiniz. Eğer bunu değiştirmek istemiyorsanız verin yuvaya onlar baksın. En azından vaktinde saatinde okula gitsinler. Dağınık, pis bir evde ve bu şartlar altında bakmaya hakkınız yok. Umarım düzelir ve uygun şartları sağlarsınız onlara.
Haklisiniz :KK43: bana cok kücükken boyumu asan sorumluluklar yüklendi... belkide simdi fazla yoruldum, cocuklarimin bile sorumlulugunu alamiyorum...bendeki sistem cökmüs gibi

Bende 10 yıldır troid hastasıyım ama böylede olmadım hiç. Yorgunum halsizim ama işimi gücümü asla aksatmam. Bence siz bunu alışkanlık haline getirmişsiniz.
Bi yerden başlamanız şart. Eve temizlikci alın madem yapamıyorsunuz. Cocugu okula götürememek kdr önemlimi tembelliginiz. Yazık yapmayın bunu. Üzücü bi durum.

Psikolojik yardım alma için maddi olanaklarınız yoksa, bir çok belediyenin ücretsiz psikolog yardım hizmeti var. Bağlı olduğunuz yerde araştırın eminim vardır.
Ve sigara, kendimden biliyorum bütün enerjiyi sömürüyor. Sabah saatlerinde sigara içmeyin
Yurtdisindayim aslinda burda sartlar daha uygun yardim almaya ama kimsem yokki cocuklari birakip piskologa gidiyim. Su sigara illetini bir birakabilsem zaten, kendimle gurur duyacagim birsey yapmis olacagim ve büyük bir baslangic olacak.

Back
X