Ben öyle bir kadın değilim.

26 aylik tek cocuk annesiyim dolabimda herzaman et suyu tavuk suyu olur cunku kizin corbalarina katiyorum onceden de hep olurdu ana evinden kalma aliskanlik
evim derli topludur cogu zaman kendime gore bir oyun odasi var orayi hergun gunde 10 kere topluyorum heralde bir oyuna gecince digerini hemen topluyorum fazla dagilmayinca cok is cikmiyor boyle
gunluk supuriyorum kizimada toz bezi veriyorim yanimda egleniyor oyle toz alarak falan
yemek genelde 2 cesittir kiziminkiler hariç yemegide kizimi tezgaha oturtup yapiyorum dogrqdiklarimdan onune veriyorum plastik bicakla oyalaniyo oda hem anlatiyorum hem yapiyorum
dip koseyide ayda bir annem geliyor 2 gun o kiza bakiyor ben dolap iclerino falan siliyorum
ama iki cocuklu olsaydim eminim bende tarhana corbasina sükrederdim bu saydiklarimi bende ancak 4 5 aydir yapabiliyorum bu yuzden kendinizi eksik hissetmeyin cocuk bakmak zor bir kac sene idare etsin esinizde

Mesela ben herseye yetısıyorum arkadasım evde 8 kısı kalıyoruz yemekten tut temizliğe temizlikten tut oglumun ihtiyacına kadar herseyımi yetiştiriyorum geceye de dizlerimin ağrısından uyuyamıyorum oglumu emzırıp altını degıstirip kv veya görümceye bırakıyorum oynasınlar diye oyle gecırıyorum saatlerimi bi bakıyorum saat 10

Yemek knusunda ben de seçiciyim. En kötü 3 çeşit olmayınca doymuyorum.. Tabi tutturqmadıpım zamanlar da oluyor ama çeşit olsun isterim de yaparım da. Merak ettim tavuk didikleyip suyunu çıkarmadım falan demişsiniz acaba 22 aylık bebeğinize hiç tavuk suyu et suyu kemik suyu yapmadınız mı o ne yiyo

Sadece belirtip geçicem konu sahibinin adı "hayatını sev" - olayın özeti.

Siz böyle biri değilseniz değilsiniz. Doğrusu yanlışı yok, hayat tercihlerle dolu, zamanımızı neye harcadığımız bize kalmış, ne kadar verimli geçirdiğimiz de. Başkaları hem bunları yapıp hem çocuğuna gerekli zamanı ayırabiliyordur belki, belki ayıramıyordur. Belki de bambaşka işler, üretimlerdedir. Önemli olan sizin neyi, burada saydiklarinizin ne kadarını yapmak istediğiniz ve yapabildiğiniz. Sadece eşinizden iltifat almak için "öyle bir kadın" olamazsınız, içten gelmeyince yapılmaz, sinir stres yapar ancak. Eşiniz de sizi onları yapın diye sevmiyordur, siz olduğunuz için seviyordur. Sizi tanımlayan ne, ona odaklanmak daha sağlıklı olur.

Son düzenleme:
Ama olsun biraz buyusünler sende gerek ne varsa yaparsın yetisirsin de. Ama sana tavsiyem esinin sevdiği arada Bi kac guzel yemek yaparsan gözü dısarıda kalmaz. Evi çokta sıkıntı etme

sizinki evde değil adeta bir manga, tabur, ordu

Cogu kadin tembelligine veya isteksiz oluşunu çocuklara bağlıyor. Yani bizde cocuk büyütüyoruz ama bazı annelee oyle abartıyor ki bu durumu. Benim de bebegim var çokta hareketli 2 yaisnda. Dogdugundan beri ne evim pis oldu ne 3 cesitten az yemek yaptim. Zaten firin tatli cesitleei yüzünden hic kapanmaz. Insanin biraz da icinde olacak. Yani esin sikayetci degilse senin bu durumundan aman boşver ne kafaya takican. Ama elinden geldigi halde çocukları bahane ederek yapmıyorsan tabi biraz moralmen çökebilirsin

Tüm bu söylediklerinizi yapmak için içinizden gelmesi gerekiyor . İçinizden gelmeyince hem düzenli olarak yapamazsınız hemde zoraki olunca çok yorar icinizden de gelmeye baslayinca bebeginiz uyuduğu zaman kizinizla haydi temizlik zamani diye eglenceli bi sekilde temizlik yapabilir hadi yemeklerimizi de yapalim diye cocugu bu konuda da egite bilirsiniz oyuncaklarini toplamasi hem ona bi düzeni tertibi öğrenmesini sağlar mutfakta da meyveleri sebzeleri öğrenerek daha da gelişir

Temizlik, düzen harika bişey bu şüphesiz zaten.
Oğlum bebekken çok uykusuzdu, hiçbirsey yapamazdim, yaşamayan bilemez.
Gece uyumaz, gündüz durmazdı.

Kimsem de yoktu.
Sonra büyüdükçe uyuduğu sıra da yemeği temizliği geçtim, baklavayı, mantıyı bile açmaya devam ettim.
Ama ben önceden de öyleydim, sadece büyütürken cookk yorgundum.
Şimdi tekrar hamileyim, ve yine hicbirsey yapamıyorum.

Ama tabi ki çocuğuma sebzesini etini, tatlısını vs mecbur mecbur yapıyoruz, ya ben ya eşim.

Ama herşey dönem dönem değişebiliyor, hicbirsey benim iyilik halimden önce gelmiyor.
Tabi çocuk beslenme ve hijyenini ayrı tutuyorum.
Yapabilene de çok özenmiyorum, oğlum benimle oyun oynadığı anılar biriktirsin yeter, yada birlikte kek yaptığımız, dağıttığımız.

Çok titiz bir insan mutlu çocuk nasıl yetistirir gerçekten bilmiyorum, eğer yardımcısı vs yoksa.

yemeklerini dua ederek yap. Yiyene saglikli gelsin Sila versin Tad versin. Dua ile yapilan yemekler Fark ediyor. Bir dene. Ev temizligi bitmez. Cocuklarinin bu yasi gelmez. Vicdanin rahat edecegi sekilde Yasa. cocuklarinin oyun alanini daraltmaya baslarsin ve isine odaklanirsan.

Her evin düzeni, herkesin beklentileri ve evine karşı tutumu farklıdır illaki.
Mesela beni dağınıklık aşırı aşırı aşırı rahatsız eder. Ev daginiksa benim psikolojim bozulur. O yüzden her gün süpürmem (çalışıyorum, okuyorum, oğlum var) ama her akşam uyumadan önce evi yarın misafir gelecekmiş gibi düzenler yatarim. Aksi mümkün değildir :))

Misafir geleceği zaman da ben temizlik yapacaksam yemekleri eşim yapar genelde. O da çok sever yemek yapmayı çeşit çeşit yapar. Eğer ben yapacaksam da mutlaka önceki günden işlerin çoğunu halledip yatarım.
Günlük maksimum iki çeşit yemeğim olur. Öyle çorbası ana yemegi içeceği vs yapmaya vaktim yok sonuçta.
Ama en çok ailece vakit geçirmeyi onemserdim. Evi oğlumla toplarım :)) yani mutlaka oyuncaklarını toplayıp yatar. Evle ilgili hemen her işimi de oğlum evde yokken ya da uyurken yaparım.

Evin dağınıklığıni umursamayan insanlara hayret ediyorum. Nasıl dayanabiliyorsunuz. Gözünüze batmıyor mu? İçini rahatsız olmuyor mu? İki gün öyle olsa ben cildiririm :))
Hastaydım doktora gittim zatürre olmuşsun çok ağır durumun hiç birşey yapma yat dedi. Hemen temizliğe gelen hanımı aradım. Evi bir temizler misin ben 1 hafta yatmak zorundaymisim demiştim. O derece yani. Ölürüm de dağınık olamam

Lohusayken ilk insan gibiydim ben ya.ne milletin evi umrumdaydi ne ev ahalisinin kaşının gözünün ne dediği..

Tek düşündüğüm şey vallahi kendi midemin talepleriydi.uyumak için banyo yapabilmek için karnımı güzelce doyurabilmek ve tuvalette 1 dakikadan daha fazla zaman geçirebilmek için ölebilirdim...
Aşırı aşırı aşırı zor hatta daha ötesi kabus bi bebekti oğlum.(büyüdükçe değişiyorlar bir miktar)

Düşününce benimkisi de yaşamak değildi gerçi...
Ama yine de ben takmazdım.kim ne diyor ne ima ediyor diye.kim ne bulduysa onu yesin bir süre.hastalanmayacak kadar temizsinizdir zaten..eee 3 çeşit yemek arayan da aratan da(bizde doğurduk şunu şunu şunu da yaptik sizede çiçek gibi baktık) diyenlere "atma ziyaaa"deyip geçin.
içinizden diyin ama.çok gülüyo bu mutlu herhal deyip beklentiyi yükseltmesinler sizden

Belkide sen gittiğin zaman oyle karsilaniyosun herkesin gunluk hayatinin heran misafir gelecekmis gbi hazir kita bulunduguna ben inanmiyorum bi gun cat kapi gitmeyi deneyin gorumcemde ballandirir kendini her gün ev supururum yemek yaparm tatli yaparım birgün uğramak zorunda kaldım konsol ve klozet üzeri bir karış tozdu bozmayın moralinizi

Çocuk olunca zor. Çocuğun zamanından çalmadan yapılamaz tabi. Herkesin önceliği farklı. Bir de herkesin yapmayı sevdiği ve sevmediği işler var. Ben mesela mutfakta iyiyimdir, çeşit çeşit şerbetler, reçeller, kışlık soslar yaparım, mantı açarım vs hiç üşenmem çünkü severim ama evim dağınıktır, ütü ise hiç yapmam.

ee onkisi yapiyorsa kücük bebegi yoktur bebeklerinizi ilgisiz birakip iki üc cesit yemek yapmaklami ugrasacaksiniz ya israr bi de o kadar yemek iki cesit yemek yeterli bence ya cok erekn kalkip uykusuz kalip bebekler uyudugunda hemen yemek yapacaksiniz ama bu cok zor daha kücük bebekleriniz yinede esinizin sevdigu yemekler yapmaya özen gösterin arada da olsa bebisleride ihmal etmeyin onlr herseyden önemli

Ay dert ettiğin şeye bak.
Boşver kocanı alıştırmamışsın daha iyi.
Önemli olan çocukların.

Bn hiç değilim olmak da istemiyorum oğlumla oynarım kalan vakitte de keyfime bakarım yemek yapıp temizlik yapmak için mi evlendim banane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…