Ben öyle bir kadın değilim.

Bende duzenli evleri ve çok çesit yemek pişen evleri seviyorum hatta ozeniyorum evet ama biz evde iki kisiyiz çokta kendimi yipratmaya gerek duymuyorum acikcasi. Bazen pilav salata yaptigim bile oluyor. Yeri geliyor sadece gozleme yapiyorum. Cunku biz boyle mutluyuz. Ertesi gune kalan yemegi ikimizde yemiyoruz sevmiyoruz. O halde zorlamaninda anlami yok...

Ev toplamasina gelince evi toplarim ama çok cok toplu olmasindan da hoslanmam cunku illaki dagiliyor. Dagilmasin diye cok kasiyorum o yuzden cok duzenli tutmam.

Bence herkesin kendi yapisi birakin nssil mutluysaniz oyle kalsin.

Herkesin öncelikleri farklıdır genelde.
Kimisi çocuklarını düşünür, kimi önceliği eşine ve kocasına verir.
Ben küçükken hatırlıyorum mesela benim annemin önceliği bendim. Ama günlük yemeğini de en az 3 çeşit yapardı, çorbasız ya da ana yemeksiz yemek yaptığını hatırlamıyorum. Yani sende yapmalısın ama bunu kocan için değil, çocukların için.
Yemeğin güzel olmuyorsa tariflere bakıp yapabilirsin. Ben birçok şeyi tariflerden öğrendim, çevrende eli lezzetli büyükler varsa püf noktalarını öğrenebilirsin.

Çocuktan çalmaktan kasıt nedir?.

Ev işi yada birkaç çeşit yemek yapmayınca nefes almadan sadece çocukla mı ilgilenip oynanıyor?

Ben iyi anneyim önceliğim çocuklarını o yüzden ev isi ve hatta doğru düzgün yemek yapmıyorum demekte bir çeşit kendini kandırmak bana göre. Kendimi bunlar için ekstra yormak istemiyorum diyebilir biri bunu anlarım. Ama diğeri kendi yapmadığına çamur atmak gibi geliyor.

Tavuk suyu, et suyu hazırlamak, onları yemeğe katmak, süt alıp yoğurt yapmak özellikle çocuklar için sağlıklı atıştırmalık yapmak muaazam zaman isteyen şeyler değil ki.

Yada evi bir ölçüde temiz ve düzenli tutmakta aynı şekilde. Sizin yatıp dinlediğiniz yerde diğeri kalkıp bu işleri yapıyor olabilir buda bir tercih meselesi. Ben böyle yapıyorum diye de yazmıyorum bunları, ruh halime göre evle ilgilenme ölçüsü değişen biriyim.

Konularınız genel bir kıyaslama alttan alta kendinizi övme kıvamında geliyor bana. Özellikle annelik üzerine böyle bir izlenim veriyorsunuz nedense.

Oglum olmasa evde bir kasik yemek yapmam ,cidden. Ama cocuk olunca o evde her sey de yapiliyor,daginik kalsin tozlu olsun ama gidada hassas ve ozenli davranmak lazim. Et suyudur,tavuk suyudur bunlar onemli, bence sadece cocuklariniz icin yemek konusunda daha ozenli olmalisiniz. Gerisi hikaye

Valla bı zahmet dile getirmesin zaten. Çünkü evlatlariniz çok küçük. O dediklerinizi yaparsanız onların zamanından calarsiniz. Dağınıklık temizlik o yaştaki ik bebekle çok zor. Sadece biraz daha yemek olayına el atabilirsiniz. Tarhananin yanına pilav gbi en basitinden. Dger yemekleri zaten evlatlariniz buyudukce yapacaksınız. Çok fazla takilmayin

Sizinde zormuş yani zorunlulukla 8 yıl çok zorlamıştır sizi ama her şey geçiyor sanırım. Böyle zorunluluklar yoksa insanın kendini kasmasına gerek yok ya dimi. Ben bir an eşimi lezzetli bir yemek karşısında görünce bir kendine gel yaa dedim ama eğer ben onları yapmaya kalkarsam kızlarından ve kendimden çalacağım. Bu zamanlar bir daha gelmeyecek he imrendim mi evet

Aslında kıyas değildi yaptığım kendimi sorguladım bir süre. Yani eşimi de görünce üzülür mü acaba hep aynı düzen gidiyor ses etmiyor vs. Diye düşündüm

Sadece tarhana çorbasından da yemek olmaz ama kusura bakmayın
Sadece Tarhana değil ki yemek bu nerden çıktı çorba çeşidi trk Tarhana çünkü başka çorba yapamıyorum güzel olmuyor bazen mercimek yapardım olurdu ama şimdi emzirme durumundan dolayı gaz yapar diye yapmıyorum Tarhana yanına ana yemek oluyor ama daha pratik yemekler

Aslında kıyas yapmak değildi isteğim ama bakınca şimdi öyle olmuş sanırım. Sadece imrendim sanırım öyle görünce normalde birde kendisini sevmem görümcemi ama ya bak helal olsun dedim içimden onyüzden de sorguladım sanırım dedim ki acaba bende yapabilir miyim yapan var mıdır evet ama yanlış herkesin hayatı hayat tarzı farklı

Çocuğunuzun çorbasına et tavuk suyu katmiyormusunuz? Tavuk suyu yapmak için hamarat olmaya gerek yok. Alın tüm tavuğu haşlayın suyunu dondurun çorbalara pilavlara katın hem daha lezzetli olur. Bitince yenisini yapın. Meyve suyu için yazdan vişne alıp dondurucuyu koyun kışın doğal içecek size. Ha onu da yapmak için hamarat olmaya gerek yok. Kışında iki portakal bir limon olacak şekilde posetleyin atın buzluğa yazın mis gibi limonata. Çocuklar da içer doğal. Çocuk için besleyici çorba tarifleri var internet derya deniz videolara bakarak yapabilirsiniz. Ben bebe bisküvisi ni kendim yapardım oğluma. Zamandan çalmak olarak düşünmedim o uyurken kalktım yaptım. Ilgilendimde oyunumuda oynadım bakımında aksatmadim. Planlı olmak lazım sanırım. Sabahtan yemeğin adını koyun malzemeleri hazır edin
Akşam olmadan pişirin. Yemeğin adı kondumu pişmesi kolay. Temizliğe gelince bişey diyemem iki bebekle sen toplarsın arkandan dağıtırlar. Ama yemekte biraz özen olmalı bebekler için

Bir saatte 3 çeşit hatta 4 çeşit yemek çıkar zahmetine göre :)

"Öyle bir kadının" bizden daha iyi bir kadın olduğunu kim söyledi ya? =)) Kötü de demiyorum da, herkesin hayattan beklentileri, onu mutlu edenler farklıdır. Kadın belki yemek yapmaktan, temizlikten haz alıyordur, o zaman öyle yaşar. Bense bu konularda pratik, zaman almayan çözümlerden yanayım. Çünkü hayat yemek ve temizlikten ibaret değil. Mercimek de çorba, analı kızlı da... Birini on beş dakikada yapıyorsunuz, diğerinde sadece köftelerini yuvarlamak bile daha çok zaman alıyor. Mantıklı olan mercimek o zaman... İki kızım var, mutfaktaysam biri çekmeceleri karıştırır, müzik dinleriz, konuşuruz, şarkı söyleriz filan. Ben bilgisayar başındaysam küçük gelip bacaklarımda oturur mesela, atçılık oynuyoruz. Bir şekilde hayatıma dahiller, sürekli onlara odaklanılan oyunlar oynamıyoruz ama oynuyoruz. Temizlik için yardımcım filan yok, tuvalet mutfak temizliği konusunda hassasımdır. Diğer tarafları bazen b.k götürebilir. Esneğim. Dağınıklık mevzusuna hiç girmiyorum. Çocuklu ev topladıkça dağılır. O yüzden salıyorum. Çok kasmayın yani. Açlıktan ve pislikten ölmediğimiz sürece, doğru yoldayızdır.

Bir saatte 3 çeşit hatta 4 çeşit yemek çıkar zahmetine göre :)

Güveç falan da kolay hepsini doğra ağzını kapat fırınla. Kaçış yemeğimdir. Bence hanımefendi mutfağı pek sevmiyor. Oysa ilgi sevgi kadar farklı vitaminli yemeklere de ihtiyacı var özellikle kızının,kendilerinin de.. Evlendim çorbalar yavan geliyor eşimde ben de halsiz düşüyoruz. Annem bir kemik haşla çorba yap ne öyle eliniz yüzünüz solmuş kış geldi diye doğru yönlendirme ile çorbalarım doğru gidiyor.

Bende de 15.5 ay arayla iki tane minnak var. Bigun komsuma aksam misafirligine gittik nasil duz bli nasil tertemiz evi ama 1 tane oglu var o da 25 yasinda. Neyse ben hirslandim gece 4 e kadar ev topladim manyak gibi. Sonra uyudum 7 de kalktim. Kalkinca aydim manyak miyim ben diye. Yemek konusuna gelince cesit yapmam tek yemek corba bioe yapmam bazen ama yaptigim da guzel olsun isterim.

çocuklarının yaşadığı alan yeterince hijyenikse dağınıklığın pek bi önemi yok bence. Yemek konusuna gelince 22 aylık bebeğin için ek gıdasını olması gerektiği gibi yapıyorsan gerisi tefrruat 3 çeşit yemeğe gerek yok. Bebeğinizin alacağı tüm vitaminleri proteinleri almasını sağlayacak kadar yemek yapmanız yeterli. önemli olan onların beslenmesi

Canim cok yakin zamanlarda dogum yapmissin iki tane ufak bebegin var tabiki o insanlar kadar toplu olmayabilir evin bu cok normal , ama yemek yapmak icecek yapmak cok zor degil icecek dedigi ya limonatadir ya da erik ya da visne kaynatip suzmustur sende yapabilirsin bence yemek konusu ustunde dur neden dersen hem esin mutlu olur hemde sen evde yemek oldugu icin huzurlu olursun , ben yaklasik 4 ay once o bahsettigin gorumcen gibi yemekler yapardim , esim sofraya oturdugunda bayram ederdi , ve eline saglik bu nasil yapdin boyle harika olmus bu sekilde sevdigini de belirten bi adamdir , dolabimda tatlim , icecegim eksik olmazdi , dolmalar sarmalar , bu arada yasim 23 komsurlarim bile buyumus de kuculmussun sen koca kari gibi yemek yapiyosun derdi , gelelim bu gune suan hamileyim mide bulantısından mutfaga giremiyorum peynir ekmekle besleniyorum esim de atıstırmalık biseler yapıp yiyo , dun nasıldı bugun nasıl degil mi ? Bende uzuluyorum yapamıyorum herseyden tiksiniyorum , napalım Allah saglık versin insanın hayatında boyle donemler oluyo hep boyle gidicek degil , cocukların büyüsün biraz daha rahatlarsın ....

Kimse madalya takmayacak yıprandıklariyla kalacaklar, hatta çoğu kendini böyle feda ederken kocasinin gözünün bu işleri yapmayıp başka özellikleri olanlara kaydığını farkedecek.

Konu sahibi sadece kendi gibi düşünenleri cevaplıyor, öneri sunan, cocuklara sağlıklı yiyecekler yapmasını söyleyenleri es geçmiş hep.

Kendi bildiginizden sasmayacaksaniz neden konu açtınız? Buraya konu actiginiza göre yanlış yaptiginizin farkındasınız. Tasdiklenmek, vicdaninizi hafifletmek için mi açtınız konuyu?

Size kimse evini bal dök yala yap, demiyor. Ama öncelikle çocuğunuza, eşinize, emziriyorsunuz kendinize sağlıklı yemekler yapmalısınız. Her gün tarhana olur mu yaa evladiniza aciyin bari yazık çocuğa.

Ne desek boş, siz yapmak istemiyorsunuz, buradada kılıf arıyorsunuz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…