- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Çok şükür bir sorunum yok evliliğimde fakat eşimi öyle iştahla yerken görünce bir kötü oldum. Belkide öyle yemekler yemek istiyor çok temiz bir ev istiyor ama dile getiremiyor diye düşündüm. Yani herkesin tercihi mesela görümcem diyor ki mutfak dağınıksa asla toplamadan yatmam benşm şuan mutfak darmadağın ama ben dinlenmek uzanmak istiyorum ve buradayım ve rahatsız değilim dediğini gibi öncelik sanırım ama biraz daha mı dikkat etsen diyorum derken edemiyorum
Sizinde zormuş yani zorunlulukla 8 yıl çok zorlamıştır sizi ama her şey geçiyor sanırım. Böyle zorunluluklar yoksa insanın kendini kasmasına gerek yok ya dimi. Ben bir an eşimi lezzetli bir yemek karşısında görünce bir kendine gel yaa dedim ama eğer ben onları yapmaya kalkarsam kızlarından ve kendimden çalacağım. Bu zamanlar bir daha gelmeyecek he imrendim mi evetBen de sizin gibiydim ama evlenince baya bir değiştim. Eşimi annesi her şeyini ütüleyerek giymeye alıştırmış 3 sene önceye kadar yardımcı yoktu ben yapıyordum çorap çamaşıra kadar 8 sene yaptım. Kızım doğdu zaten engelli olduğu için çok ihtimam gösterdik ilk ek gıdaya geçtiği Andan beri hep doğal ve evde pişen yemekler yedi. Ama 3 yaştan 5,5 yaşa kadar süt ve glütensiz diyet yaptık o beni mahvetti. Tam kreş zamanıydı beslenme listesini alıp birebir evde yaptık götürdük arkadaşları ile aynı şeyleri yesin diye. Sonra bitti diyet biraz daha rahatladım ama tavuk hep köyden bir velimden geliyor tavuk suyu ya da kemik suyu olmadan yemek yapmıyordum. Son üç senedir saldım baya temizlik yardımcı geldikçe ya da acil bir şey olunca ben yaparsam oluyor. Bazen yemeğe dışarı gidiyoruz ya da söylüyoruz. Bu aralar hamile olduğum için daha sık hazır yedik. Dedim öyle de aynı böyle de. Yardımcısız 8 sene ütü özel yemek ev düzeni ve ağır bir iş temposundan sonra şu anki rahatlığım çok iyi. Kendimi yormadan devam ediyorum. Eşim arada laf söylese de hepsi orada sen de yapabilirsin diyorum o da yardımcı gelecek zaten demeye başladı. Ütüden de çorapları ve bazı çamaşırları çıkardım artık sadece kızımın alt çamaşırlarını ütületiyorum.
Aslında kıyas değildi yaptığım kendimi sorguladım bir süre. Yani eşimi de görünce üzülür mü acaba hep aynı düzen gidiyor ses etmiyor vs. Diye düşündümKendinizi kimseyle kıyaslamayın derim öncelikle.
Şayet kıyaslayacak olursak kendileri bana geldiğinde ekler aldığım eltim biz onlara gidince seviyorum diye ekler yaptı
Hazır erişteden yemek yaptım, elleriyle açıp getirdi hazır kullanmayayım diye.
Aynı misafirleri farklı zamanlarda ağırlayacaksak "Dur önce ben çağırayım sen çıtayı yükseltme." diyorum.
O öyle mutlu, ben böyle
Sadece Tarhana değil ki yemek bu nerden çıktıSadece tarhana çorbasından da yemek olmaz ama kusura bakmayın
Aslında kıyas yapmak değildi isteğim ama bakınca şimdi öyle olmuş sanırım. Sadece imrendim sanırım öyle görünce normalde birde kendisini sevmem görümcemi ama ya bak helal olsun dedim içimden onyüzden de sorguladım sanırım dedim ki acaba bende yapabilir miyim yapan var mıdır evet ama yanlış herkesin hayatı hayat tarzı farklıHer şey imkânlar dahilinde. Tarhanayi bulamayan da var, çeşit çeşitle doyan da var... Çeşit çeşitle doymayan da var.. Bebekli olup tek basina her seye kosan da var kosamayan da var.. bebeksiz olup evini .ok goturen de var.. Bekar olup her seyi 4x4 luk yapan da var... Her gün disardan fast food yiyen de... Kendinizi başkaları ile kıyaslamayı bırakın. Kimse kimsenin iç dünyasında neler var bilemez. Komşunun tavuğu komsuya kaz görünür.
Bir saatte 3 çeşit hatta 4 çeşit yemek çıkar zahmetine göre :)bu saydığınız yemekleri yapmak çok da zor değil gibi sanki. çocuklar uyurken fırına bi yemek atsanız, bir çorba, eşiniz salatayı yapsa buyrun bir akşam yemeği. çocuktan önce de özensizmişsiniz gibi geldi bana. 2 akşamda bir tarhana bizde olsa ne eşim sever artık ne ben. her zaman dışarda yemeye ya da dışardan söylemeye bütçeniz el veriyor demek ki.
kendinizi yormadan yapabileceğiniz max 1 saatinizi alacak onlarca yemek var. düzenli olursanız her şey yetişir bence. (yemekleri kastediyorum) evin dağınıklığına da eşiniz el atsın bir zahmet.
Bir saatte 3 çeşit hatta 4 çeşit yemek çıkar zahmetine göre :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?