- Konu Sahibi Love_your_life
-
Bende başkasının evine gidince özeniyorum ama çalışıyorumz zaten neredeyse 12 saat evde yokum haftaiçi bir şey yapamıyorum cocuk olmasaydı yapardım ama cocukla ılgılenmek varken yapamam.Haftasonu yapmaya calısıyorum onda da cocuktan çaldıgım için vicdan yapıyorumKızlar birkaç zamandır ve özellikle birkaç gündür kendimi sorguluyorum. Belki de içimi dökmek istedim şuan. Yaşadığım fark ettiğim birkaç olaydan biraz sorgulamaya başladım kendimi. Mesela geçen hafta arkadaşıma gittim kadın almış köy tavuğunu kaynatmış suyunu dolaba koyacak biraz et didiklemiş dondurucu için biraz eylemek yapmış her öğünde çorba 2 çeşit yemek tatlı vs yapıyormuş ay bir görünce şaşırdım sonra geçen günlerse yine görümceme gittik kadının ev pırıl pırıl incelemedin tabi ama belli oluyor az çok sonra her akşam yemeğinde çorba 3 çeşit ana yemek salata tatlı hatta içecek bile yapıyormuş vs hatta yemekte oradaydık tandır çorbasıymış adı ondan yapmış eşim bir içti çorbayı'' ooooo ablaa dedi ne güzel olmuş ya çok hoşuma gitti ' ay ben sanki biraz bozuldum. Yani evet çok güzeldi demesine bozulmadım ama ben öyle değilim mesela evde bir Tarhana pişer bizim onda bazen lapa olur ya da sulu olur tek yemek pişer çorba yanına Tarhana dışında şuan emzirme durumum olduğu için mercimek vs pişmez genelde sanırım yemeklerim güzel olmuyor böyle teferruat zaten bebeklerinden dolayı yapamıyorum ama eşim öyle iştahla yemek yiyince orada bir kötü oldum. O da mesela köy tavuğu yok bilemem kemik al kaynak çorba yap pilav yap vs ben bunlarla uğramadım hiç ya benim ten uğraşım 22 aylık ve 2 aylık kızım doydular mı temizler mi oyun oynadık mı gönülleri hoş mu tamam ama bu durumda beni etkiledi sanki o temiz evler falan. Ay ben kendimi bir garip hissettim ama mesela şuan evin dağınıklığı beni rahatsız etmiyor ama o kişilerden gelince aaaa diyorum şuan temizlik yapmaya vaktim yok yemeği çok detaylı yapmaya da kadın içicek yapmış ya dışarıdan almıyoruz ben yapıyorum dedi yani ben hiç yapmadım mesela ya da tavuk suyu yapayım yok iç çamaşıra kadar çoraba kadar ütü yapayım falan ben hep kızlarım tamam ya böyle çocuğu olup onların tüm ihtiyacını karşılayıp onların zamanından çalmadan her şeyi yapan var mı?
Benim de sizin büyük kızınızla yaşıt oğlum var ;sadece ona göre yemek yapıyorum .kendimize çeşit çeşit yapmıyorum ama en azından et suyu ,kemik suyu kaynatıp çorbalara vs katıyorum ,hem lezzet veriyor hem vitamin oluyor .kızınız ne yiyor peki ?hergun çorba çeşidi olarak tarhana da olmaz ki ,insan sıkılır içmeye misal benim oğlan asla iki gün içmiyor ,hep değiştiriyorum ..Sadece Tarhana değil ki yemek bu nerden çıktıçorba çeşidi trk Tarhana çünkü başka çorba yapamıyorum güzel olmuyor bazen mercimek yapardım olurdu ama şimdi emzirme durumundan dolayı gaz yapar diye yapmıyorum Tarhana yanına ana yemek oluyor ama daha pratik yemekler
benim iş yerimde çalışan kadınlar daha doğrusu teyzeler diyeyim her akşam 7 de eve gidip tam teşekküllü bir sofra kurup, biberini kurutan tarhanasını kendi yapan, gezmesinden tozmasından ve süslerinden hiç ödün vermeyen memur teyzeler 50yi aşmış tabi, onlar yaptıklarını anlattıkça ben şok. ben niye sizin gibi olamıyorum diyorum senin daha zamanın var diyorlar, bu işler tecrübe işi biraz da. tabi içinde olmayan belki hiçbir zaman yapmaz o ayrıAblaya maşallah, böyle domestik kadınlara bazen özenirim ama o kadar.
Bu dediklerini yapan kadın, dışarıda işi olup çalışmayan kadındır genelde içeceğine kadar kendin yapman için çok ciddi bir vakit lazım çünkü
nohut pilav tatlı olunca da üç çeşit oluyor işte :) tatlı yoksa illa bir salata olur, yine üç çeşit olur. ben mini tencerelerde yapıyorum hiç israf olmuyorbana israf gibi geliyor.. kim yiyecek her gün 3 çeşit yemeği. Biz de olsa hep dökülür.2 bardak nohut ıslarım o bile iki gün kalır.Bir çay bardağı pirinç ile pilav yaparım. Eşim dışarıdan obur gibi konuşur. ama benim kadar bile yemek yiyemez.Bir tatlı yaparım bir dilim alır bir hafta durur tatlı. Sevsin sevmesin farketmez.. Et ile aram süper değil. hele köy tavuğu haşlayıp da suyunu pilava katamam. Bence önce bunları sorgulayın benim canım istiyor mu? Yoksa tembellik mi ediyorum?
Ara ara şartları zorlayın o halde. Iki küçük çocukla zor biliyorum ama uyuduklarında veya eşiniz onlarla ilgilenirken menüye bir kaç şey daha ekleyebilirsiniz farklı tarifler deneyin size de iyi gelir başka şeylerle uğraşmak kafanız dağılır.Aslında ben kendimi doğru buluyorum fakat tek aklımı kurcalayan eşim öyle mutlu oldu ki yemek yerken bizde o olmuyor mesela yani hep benzer yiyecekler var belki ondan eşim açısından ya acaba üzülüyor mu özendim bu düzeni diye takıldım he şuan o düzeni kurmam imkansız ama belki bir tık yaparım diyorum ama bilemedim yapanlar varsa bir örnek almak istedim belki bilmşyorum
Size hiç katılmıyorum. Biraz içinden gelme meselesi bu. Ben tek çocuktum annem eşma bile soydurmadı bana. Elma soymayı bile 20 yaşından sonra öğrendim düşünün. Sabah 6.50de evden çıkıp akşam 8de eve geliyorum. Nişanlım şeker hastası yediğine içtiğine dikkat etmesi gerek. O yüzden ertesi günü öğle yemeğine kadar hazır ederim. O da çok yardım eder ama genel olarak yazın şekersiz kompostosuna kadar içeceğini vs hazırlarım. Ben bile şaşırıyorum nasıl öğrendim diye.Ablaya maşallah, böyle domestik kadınlara bazen özenirim ama o kadar.
Bu dediklerini yapan kadın, dışarıda işi olup çalışmayan kadındır genelde içeceğine kadar kendin yapman için çok ciddi bir vakit lazım çünkü
E sizin de iş hayatınız yok şimdi ama hala yapamıyorsunuz.Tabi çalışmıyor. 300 mertekare bir ev var evde 5 kişi var çoraba kadar ütü yemek desen öyle ama iş hayatı yok tabi yoksa yapamaz ben çalışırken hiç yapamıyoruk zaten
Yok bence bazi insanlar cok pratik elleri lezzetli benim gorumcem o kadar temizdir ki cocugundan vakit calmadan cesit cesit yemeginide yapar temizliginide cocugunun gelisimi de cok guzel gezmesinden de kalmaz ama bende yok. Bende diyorum cocugum herseyden önemli onunla oyun oynayayim ev isleri nasil olsa olur diye ama oyle degil iste yapan hepsini yapiyor. Gorumceme her gidip geldigimde hemen bir temizlik hevesi basliyor ki bende sorma. Biz tembeliz bence bahanelerin arkasina siginiyoruz. Yada bünyemiz yetmiyor ben bir gunde hem evi supurup silip utu yapip yemek yapamiyorum hastalaniyorum gücüm yetmiyor ama basarabilen kadinlara da yok cocuguna vakit ayirmiyor yok esiyle ilgilenmiyor demeyelim yapabilen yapiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?