Ben öyle bir kadın değilim.

Bende başkasının evine gidince özeniyorum ama çalışıyorumz zaten neredeyse 12 saat evde yokum haftaiçi bir şey yapamıyorum cocuk olmasaydı yapardım ama cocukla ılgılenmek varken yapamam.Haftasonu yapmaya calısıyorum onda da cocuktan çaldıgım için vicdan yapıyorum

Bu ne yahu birde alkış tutanlar olmuş. Kim hergğn tarhana içmek ister? Ben istemem şahsen. Adamada çocuğa da yazık. Temizlik takıntım yok dağınık olabilir sıkıntı değil. Amaa yemek çok önemli. Mercimeğin içine dayarsın kimyonu gaz maz yapmaz emziriyorum diyorsunuz birde bol bol sebze yemeniz sağlıkşı beslenmeniz lazım. Kücük kızınıza bol bol kemik sulu çorbalar pankekler sebzeler yapmanız lazım. İşinize gelenleri cevaplamışsınız zaten. İki kap yemek pişirince kimse çocuğundan çalmış yada kendini yıpratmış olmuyor. Evleniyorsak çocukta yapıyorsak azıcık totomuzu oynatıcaz kimse kusura bakmasın. Şuan lohusa okey ama öncesinde de farklı olduğunu zannetmiyorum hiç

Ben tek bebeyle doğru düzgün yemek yapmadım 2 yaşına kadar, temizlik neymiş.
Hiç hamarat ve pratik bir kadın değildim.
Olmam da.
Olmam gerekmiyor da.

Ev işi yapmayı sevmem zaten zamanımda olmuyor çoğunlukla ama istersem guzel yemek yapabilirim her zaman olursa uğraştırıcı olur yorar ama yapmak istediğim zaman Yaparım. O da genelde hafta sonu falan olur.

bana israf gibi geliyor.. kim yiyecek her gün 3 çeşit yemeği. Biz de olsa hep dökülür.2 bardak nohut ıslarım o bile iki gün kalır.Bir çay bardağı pirinç ile pilav yaparım. Eşim dışarıdan obur gibi konuşur. ama benim kadar bile yemek yiyemez.Bir tatlı yaparım bir dilim alır bir hafta durur tatlı. Sevsin sevmesin farketmez.. Et ile aram süper değil. hele köy tavuğu haşlayıp da suyunu pilava katamam. Bence önce bunları sorgulayın benim canım istiyor mu? Yoksa tembellik mi ediyorum?

Benim de sizin büyük kızınızla yaşıt oğlum var ;sadece ona göre yemek yapıyorum .kendimize çeşit çeşit yapmıyorum ama en azından et suyu ,kemik suyu kaynatıp çorbalara vs katıyorum ,hem lezzet veriyor hem vitamin oluyor .kızınız ne yiyor peki ?hergun çorba çeşidi olarak tarhana da olmaz ki ,insan sıkılır içmeye misal benim oğlan asla iki gün içmiyor ,hep değiştiriyorum ..

benim iş yerimde çalışan kadınlar daha doğrusu teyzeler diyeyim her akşam 7 de eve gidip tam teşekküllü bir sofra kurup, biberini kurutan tarhanasını kendi yapan, gezmesinden tozmasından ve süslerinden hiç ödün vermeyen memur teyzeler 50yi aşmış tabi, onlar yaptıklarını anlattıkça ben şok. ben niye sizin gibi olamıyorum diyorum senin daha zamanın var diyorlar, bu işler tecrübe işi biraz da. tabi içinde olmayan belki hiçbir zaman yapmaz o ayrı

nohut pilav tatlı olunca da üç çeşit oluyor işte :) tatlı yoksa illa bir salata olur, yine üç çeşit olur. ben mini tencerelerde yapıyorum hiç israf olmuyor

Ara ara şartları zorlayın o halde. Iki küçük çocukla zor biliyorum ama uyuduklarında veya eşiniz onlarla ilgilenirken menüye bir kaç şey daha ekleyebilirsiniz farklı tarifler deneyin size de iyi gelir başka şeylerle uğraşmak kafanız dağılır.

ben aşırı salmış gördüm sizi.

tamam herkes ultra becerikli ev hanımı olamaz ama aman napayım benim derdim çocuklarım diye de evi boşlamanızın manası yok. yani ikinci cocuk evin hayat kalitesini düşürecekse ben olsam yapmazdım.

çalışıyor olsanız neyse ama evdesiniz. akşam eşiniz geliyor. ev dağınık, yemek yok, mutfak darma duman. bence bu hoş değil.

Mesele 3 çeşit değil ki. Mesele sağlıksız beslenme. Tek çeşit yapar ama sağlıklı faydalı şeyler yapar.

22 aylık çocuğunuza ne yediriyorsunuz? Haftada bir de olsa et, köfte, balık yemesi lazım. Her gün tarhana makarna pilav olur mu?

Mercimek gaz yapiyorsa içine kimyon atın, tavuk çorbası, domates çorbası, şehriye çorbası, yayla çorbası var en basitinden. Çorbaların içine biraz sebze yada kıyma koyarsın olur sana hem değişik hemde besleyici yemek. Tavukla patatesi fırına atmak ne kadar sürer?

Siz asıl bunları yapmayarak çocuğunuzun sağlığından caliyorsunuz farkında değilsiniz.

Böyle şeyler birazda insanın içinden gelmeli. Ben bekarken hiç mutfağa girmezdim hiç içimden gelmezdi hep beceriksizim yapamam derdim. Temızlik her zaman yapardım ama mutfaga öldürseler girmezdim.Evlendim öyle yemekler yapıyorum kı ben bile şaşıyorum misafir geliyor mezelerle salatayla 10 çeşit çıkarıyorum annem bile şokta Demek ki yapamıyorum yapamam diye bir şey yok içinden geliyorsa herşeyi yaparsın ama zorla değil isteyerek. Ayrıca sen nasıl mutluysan öyle devam et hayatına

Çocuklarınız var her şeye yetişememeniz normal. Ama akşam yemeğinde lapa tarhana bana biraz garip geldi. Ve her şeyi evinde kendi yapmak çok sağlıklı. Yani 22 aylık bebeğinize de lapa tarhana mı yediriyorsunuz mesela? O et kemik sularından çorba yapsanız çok doyurucu faydalı çocuklar için. Bence bunları yapmak çocukların vaktinden çalmak değil aksine onlara faydalı şeyler yedirip içirmek. Dışardan aldığınız içecekler şeker dolu ve içinde bin bir tane koruyucu var. Evde yapsanız ne kadar sağlıklı olur.
Ben de mutfak dağınıkken yatamam. Sabah o bulaşıkla karşılaşmak istemem. Ya nişanlım halleder ya ben hallederim. Ki biz eve 8de geliyoruz sabah 6.30da çıkıyoruz.
Biraz planlı programlı olmak lazım. Tembellik yaptıkça yapası gelir insanın

Düzenli sağlıklı yemekler yapmak sadece eşiniz için gerekli değil ki hem sizin için hem de önceliğim dediğiniz çocuklar için de önemli.
Asıl çocuk olduktan sonra evde meyve suyu yapmak, tavuk suyu vs hazırlamak gerekir. Çocuklar sağlıklı gıdalar tüketebilsin diye.
Evin temizliği de aynı şekilde çocuklar için önemli, çocuğum yokken titizken onlar olduktan sonra daha da oldum. Yerlerde oturuyorlar, oynuyorlar hep mesela.
7/24 çocuklarla ilgilenmek kaliteli zaman geçirmek olmuyor, bir saat olsun ama çocuk bundan tatmin olsun.

çocuğa odaklanın boşverin. Şu karın neyle olsa doyuyor.

Ancak kısacık bir tavsiye mantı,makarna piştikten sonra süzdüğünüz suyu dökmeyin.

Atın içine biraz kırmızı mercimek mis gibi çorba size :)

Size hiç katılmıyorum. Biraz içinden gelme meselesi bu. Ben tek çocuktum annem eşma bile soydurmadı bana. Elma soymayı bile 20 yaşından sonra öğrendim düşünün. Sabah 6.50de evden çıkıp akşam 8de eve geliyorum. Nişanlım şeker hastası yediğine içtiğine dikkat etmesi gerek. O yüzden ertesi günü öğle yemeğine kadar hazır ederim. O da çok yardım eder ama genel olarak yazın şekersiz kompostosuna kadar içeceğini vs hazırlarım. Ben bile şaşırıyorum nasıl öğrendim diye.
Aman ev kadınları işsiz onlar yapar diye bir şey yok.

Tabi çalışmıyor. 300 mertekare bir ev var evde 5 kişi var çoraba kadar ütü yemek desen öyle ama iş hayatı yok tabi yoksa yapamaz ben çalışırken hiç yapamıyoruk zaten
E sizin de iş hayatınız yok şimdi ama hala yapamıyorsunuz.

corap utulemek, hergün corba + 3 cesit yemek + salata + tatli bunlar asiri seyler degilmi? bir banami garip geldi? Hayati coraplarimi havlularimi utuleyecek kadar sevemedim hic. Herkezin düzeni, enerjisi, becerisi farklidir. Ben evlenene kadar yemek yapmayi asla sevmezdim. Simdi alistim ama birkac gün yapinca s1k1liyorum sevemedim. Halada tuzunu hep az atarim. 4-4luk olmak icin kasmaya gerek yok. Ha bazi insanlar mutfagi severim ama baskalari aa ne temiz, ne becerikli diyecek diye asla kendimi yoramam ben.

Bebeğiniz iki aylıkmış, henüz lohusa sayılırsınız. Bazıları da yardımcı tutuyor mesela, bir de bu taraftan bakın derim.
Öncelik evlatlarınız. Geri kalan her şey için boş verebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…