- 23 Ocak 2019
- 684
- 1.033
- 63
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Herkesin kendi düzeni :)
Ben düzen çok severim.Temiz eve bayılırım. Ama çocuklarla bu yanımı biraz bastırdım mecburen. İllaki dağınıklık oluyor.
Şeyi de severim. Mutfakta hep bişeyler olsun mesela, atıştırmalık. Bir kek kurabiye, kuruyemiş,hamurişi börek poğaça herhangi birşey. Yaparım da vaktim oldukça. Doğrusu ilgim de var. Vakit bulmaya çalışıyorum.
6 yaşında ikizlerim, 6 aylık da bebeğim var.
Gerçekten çok zor herşeye yetişmek.
Çalışmıyorum da.
Dediğiniz gibi bütün tavuk alıp suyunu ayrı etlerini ayrı yerleştiririm sık sık.
Et suyu evde yoğurt mayalama, ev tipi içecekler (hazır da alıyoruz tabii) değişik çorba ve yemek çeşitleri bunları da yapıyorum.Seviyorum.
Evimdekilerin sağlıklı beslenmesinden sorumluyum bence.
Çocuklarımla oyun da oynuyorum, ihtiyaçlarını da gideriyorum. Eşimle başbaşa vakit de geçiriyorum.Film izlemeye, kitap okumaya, sosyal medyaya bile vakit buluyorum. Günün sonunda yorgun düşmüş olsak da gün yeniden doğuyor işte :)
Yani biraz enerji, biraz istek.
Ama yine de yine de yine de bazen olmuyor bazen
*Yazar yukarıda kendini övmedi. Bıkkınlıklarım, eksiklerim, boşvermişliklerim de çok.. Sormuşsunuz, kendimi anlattım acizane
Sağlık ve mutluluk olsun.
Sıkmayın canınızı, oluyor, gidiyor diyorum susuyorum :)
En sevdiğim ev modeli
Bir üye vardı burada şuan ismini hatırlayamadım ne yazık ki, ikiz kızları vardı hamileydi en son, bir ara bakmıştım hesabı pasifti, onun da yorumlarını severdim, fotoğraf çeken bir kadın fotoğrafı vardı profilinde. O olabilir misiniz acaba, aklıma takıldı
Düşünce tarzından, yazım şeklinde de bir süre sonra tanıyoruz artık üyeleri, hele birde elektrik tutma olayı da varsa aradaEvet benim. Sizinle elektriğimiz tutuyor yabanelma
Kullanıcı adım yeni, yine de tanıdınız
Kesinlikle öyleDüşünce tarzından, yazım şeklinde de bir süre tanıyoruz artık üyeleri, hele birde elektrik tutma olayı da varsa arada
Herkesin kendi düzeni :)
Ben düzen çok severim.Temiz eve bayılırım. Ama çocuklarla bu yanımı biraz bastırdım mecburen. İllaki dağınıklık oluyor.
Şeyi de severim. Mutfakta hep bişeyler olsun mesela, atıştırmalık. Bir kek kurabiye, kuruyemiş,hamurişi börek poğaça herhangi birşey. Yaparım da vaktim oldukça. Doğrusu ilgim de var. Vakit bulmaya çalışıyorum.
6 yaşında ikizlerim, 6 aylık da bebeğim var.
Gerçekten çok zor herşeye yetişmek.
Çalışmıyorum da.
Dediğiniz gibi bütün tavuk alıp suyunu ayrı etlerini ayrı yerleştiririm sık sık.
Et suyu evde yoğurt mayalama, ev tipi içecekler (hazır da alıyoruz tabii) değişik çorba ve yemek çeşitleri bunları da yapıyorum.Seviyorum.
Evimdekilerin sağlıklı beslenmesinden sorumluyum bence.
Çocuklarımla oyun da oynuyorum, ihtiyaçlarını da gideriyorum. Eşimle başbaşa vakit de geçiriyorum.Film izlemeye, kitap okumaya, sosyal medyaya bile vakit buluyorum. Günün sonunda yorgun düşmüş olsak da gün yeniden doğuyor işte :)
Yani biraz enerji, biraz istek.
Ama yine de yine de yine de bazen olmuyor bazen
*Yazar yukarıda kendini övmedi. Bıkkınlıklarım, eksiklerim, boşvermişliklerim de çok.. Sormuşsunuz, kendimi anlattım acizane
Sağlık ve mutluluk olsun.
Sıkmayın canınızı, oluyor, gidiyor diyorum susuyorum :)
Zaman yetmemesi çocukların herşeyi tepetaklak etmesi bir gerçek ona katılıyorum.dediğiniz gibi olay tamamen istek ve ilgi ile alakalı bence. konu sahibi belki çocuklardan öncede çok öyle aman değişik yemekler yapayım, sofralar kurayım, sağlıklı beslenme tarzına geçeyim gibi bir modda değildi belki.
bu tamamen içten geliyor. çocukla muhakkak işler aksar ama bunlara merakı olan bir şekilde zaman buluyor.
Zaman yetmemesi çocukların herşeyi tepetaklak etmesi bir gerçek ona katılıyorum.
Ama şu da gerçek, dediğiniz gibi içten gelecek.
İnsan o vakti buluyor az da olsa.
Şimdi küçüğü uyuttum. Karne alıp gelecek olan büyükler için mis gibi kurabiye kokusu sarmasın mı evimizi
İçimdeki ses git boylu boyunca uzan da diyor ama duymayayım en iyisi
Yeni doğum yaptıysan evet. Bebek çok vakit alan bir varlık. Ama zaman düzen sağlatıyor insana.çocuğum olmadığından gerçek bir empati kuramıyorum ama her saniye sadece çocuk mu oluyor insanın meşguliyeti ? bunu pek anlamıyorum mesela.. dediğiniz gibi uyutunca uyumak yerine böyle şeylere yönelerek zaman yaratılabiliyor herhalde.
1 günü puzzle gibi düşünüp doğru yere doğru parçaları koymaya çalışmak lazım sanırım :)Yeni doğum yaptıysan evet. Bebek çok vakit alan bir varlık. Ama zaman düzen sağlatıyor insana.
Ve bence insan kendine de zaman ayırmalı.
O vakit mutlu oluyorsun, mutlu olunca mutluluk saçıyorsun.
Üstelik evde gözlerine bakan çocuklar veya eş senin mutlu mu sıkıntılı mı olduğunu anlıyor.
Şimdi ben boş vakit buldum. Bunu mutfakta değerlendiricem.
Bir sonraki boş vaktimde yatabilirim.
Yatarken de kitap okuyabilirim, hatta okurken uyuyakalabilirim. Kısmet, bakıcaz
Kızlar birkaç zamandır ve özellikle birkaç gündür kendimi sorguluyorum. Belki de içimi dökmek istedim şuan. Yaşadığım fark ettiğim birkaç olaydan biraz sorgulamaya başladım kendimi. Mesela geçen hafta arkadaşıma gittim kadın almış köy tavuğunu kaynatmış suyunu dolaba koyacak biraz et didiklemiş dondurucu için biraz eylemek yapmış her öğünde çorba 2 çeşit yemek tatlı vs yapıyormuş ay bir görünce şaşırdım sonra geçen günlerse yine görümceme gittik kadının ev pırıl pırıl incelemedin tabi ama belli oluyor az çok sonra her akşam yemeğinde çorba 3 çeşit ana yemek salata tatlı hatta içecek bile yapıyormuş vs hatta yemekte oradaydık tandır çorbasıymış adı ondan yapmış eşim bir içti çorbayı'' ooooo ablaa dedi ne güzel olmuş ya çok hoşuma gitti ' ay ben sanki biraz bozuldum. Yani evet çok güzeldi demesine bozulmadım ama ben öyle değilim mesela evde bir Tarhana pişer bizim onda bazen lapa olur ya da sulu olur tek yemek pişer çorba yanına Tarhana dışında şuan emzirme durumum olduğu için mercimek vs pişmez genelde sanırım yemeklerim güzel olmuyor böyle teferruat zaten bebeklerinden dolayı yapamıyorum ama eşim öyle iştahla yemek yiyince orada bir kötü oldum. O da mesela köy tavuğu yok bilemem kemik al kaynak çorba yap pilav yap vs ben bunlarla uğramadım hiç ya benim ten uğraşım 22 aylık ve 2 aylık kızım doydular mı temizler mi oyun oynadık mı gönülleri hoş mu tamam ama bu durumda beni etkiledi sanki o temiz evler falan. Ay ben kendimi bir garip hissettim ama mesela şuan evin dağınıklığı beni rahatsız etmiyor ama o kişilerden gelince aaaa diyorum şuan temizlik yapmaya vaktim yok yemeği çok detaylı yapmaya da kadın içicek yapmış ya dışarıdan almıyoruz ben yapıyorum dedi yani ben hiç yapmadım mesela ya da tavuk suyu yapayım yok iç çamaşıra kadar çoraba kadar ütü yapayım falan ben hep kızlarım tamam ya böyle çocuğu olup onların tüm ihtiyacını karşılayıp onların zamanından çalmadan her şeyi yapan var mı?
Güzel dediniz.1 günü puzzle gibi düşünüp doğru yere doğru parçaları koymaya çalışmak lazım sanırım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?