Ben öyle bir kadın değilim.

2 aylık Kızım şu an sağ omzumu esir almış vaziyette sol elimle yazıyorum. Onu bırakıp tuvalete zor gidiyorum, bezlerini çöpe zor atıyorum ve o uyanıkken dolapta kavanoza yapılmış çorbalardan (onu da anam yaptı) kızım ağlamadan ona şebeklik yapa yapa zar zor içiyorum. Bırak temizliği bırak 2 çeşit yemeği artı tatlı artı ev yapımı meyve suyunu. O dediğin kadınların 2 aylık çocuğu var mı acaba? Varsa yapıyorsa diyeceğim tek şey HELAL OLSUN. Ben yapamıyorum ben wcye zor giderken kocam da ev yapımı meyve suyu içmesin tek çeşit yemek yiyiversin Bi zahmet Haa çok istiyorsa eve Bi Süleyman efendi Bi şayeste hanım falan alsınşimdilik böyle yapcak Bi şey yoook canınızı sıkmayın burda da durumlar aynısı

Herkesin kendi düzeni :)
Ben düzen çok severim.Temiz eve bayılırım. Ama çocuklarla bu yanımı biraz bastırdım mecburen. İllaki dağınıklık oluyor.

Şeyi de severim. Mutfakta hep bişeyler olsun mesela, atıştırmalık. Bir kek kurabiye, kuruyemiş,hamurişi börek poğaça herhangi birşey. Yaparım da vaktim oldukça. Doğrusu ilgim de var. Vakit bulmaya çalışıyorum.

6 yaşında ikizlerim, 6 aylık da bebeğim var.
Gerçekten çok zor herşeye yetişmek.
Çalışmıyorum da.
Dediğiniz gibi bütün tavuk alıp suyunu ayrı etlerini ayrı yerleştiririm sık sık.
Et suyu evde yoğurt mayalama, ev tipi içecekler (hazır da alıyoruz tabii) değişik çorba ve yemek çeşitleri bunları da yapıyorum.Seviyorum.
Evimdekilerin sağlıklı beslenmesinden sorumluyum bence.

Çocuklarımla oyun da oynuyorum, ihtiyaçlarını da gideriyorum. Eşimle başbaşa vakit de geçiriyorum.Film izlemeye, kitap okumaya, sosyal medyaya bile vakit buluyorum. Günün sonunda yorgun düşmüş olsak da gün yeniden doğuyor işte :)

Yani biraz enerji, biraz istek.
Ama yine de yine de yine de bazen olmuyor bazen

*Yazar yukarıda kendini övmedi. Bıkkınlıklarım, eksiklerim, boşvermişliklerim de çok.. Sormuşsunuz, kendimi anlattım acizane

Sağlık ve mutluluk olsun.
Sıkmayın canınızı, oluyor, gidiyor diyorum susuyorum :)

En sevdiğim ev modeli

Bir üye vardı burada şuan ismini hatırlayamadım ne yazık ki, ikiz kızları vardı hamileydi en son, bir ara bakmıştım hesabı pasifti, onun da yorumlarını severdim, fotoğraf çeken bir kadın fotoğrafı vardı profilinde. O olabilir misiniz acaba, aklıma takıldı

Evet benim. Sizinle elektriğimiz tutuyor yabanelma
Kullanıcı adım yeni, yine de tanıdınız

ya lohusasınız gerçekten kalbinizi kırmak isteyeceğim en son şey ama her konunuz da benimde ilgimi çeken şey alttan alta anneliğinizi övmeniz.

çocuğum çizgi film izlemesin benimle vakit geçirsin, evim dağınık olsun yeter ki çocuklarımla iyi zaman geçireyim diyorsunuz ya zaten yapmanız gerekeni yapıyorsunuz. kendinizi sürekli birileriyle kıyaslayıp ama ben hep kızlarımla ilgileniyorum demekte ne bileyim..

benim de 22 aylık çocuğum var çalışan bir anneyim. her akşam 5'ten sonra mesaim evde başlıyor. yemek yaparken çocuğumu dahil ediyorum, ağlıyor kucak istiyorsa işimi bırakıp kucağıma alıp onun gönlünü yapıp öyle devam ediyorum işime. bulaşık makinesini boşaltmaya onu dahil ediyorum ya da çamaşırları o bana verir ben sererim.oyun da oynarız ama işleri de yemeği de yapmakta lazım sonuçta. gün sonunda çocuğum yatakta yatarken vicdan muhasebesinde gönlüm rahat bir şekilde uykuya dalabiliyorsam en büyük mutluluk benim için o oluyor.

hafta sonu kek poğaça börek yapar buzluğa atarım hafta içi de çıkarır çıkarır yediririm seviyor çünkü benim ki öyle şeyleri. ben mutfaktayken o da gelir yanımda oyuncaklarıyla oynar. her gün ayrı yemek yapmaya da dikkat ederim aynı yemekleri ısıtıp 2-3 gün yemem sevmem ben çünkü.

önümüzdeki hafta eşimin ailesine gideceğiz eşim dün annesine içli köfteleri lahmacunları hazırla bizim evde hiç pişmiyor dedi. hiçte kafama takmadım vallahi kayınvalidem mis gibi yemek yapar. ben mutfakta zaman geçirmeyi seviyorum önce çocuğum için sonra kendim için.

2 günde bir tarhana çorbası pişirilmesi, pişirilen tek çorbanın tarhana olması çocukların varlığıyla açıklanamaz yalnız. Çocuklarla ilgilenmeniz güzel ama onlara sağlıklı yemekler hazırlamak da göreviniz. Zaten siz hep böyleymişsiniz çocuklar bulduğunuz kılıf gibi geldi bana. Zamandan çalmak gibi görmüyorum asla çocukların önce sağlıklı beslenmeye ihtiyaçları var. Çorba vakit alan uğraştırıcı bir şey değil. Bin tane pratik tarif var. Mercimeğe kimyon koyabilirsiniz gaz yapmaması için.

Evet benim. Sizinle elektriğimiz tutuyor yabanelma
Kullanıcı adım yeni, yine de tanıdınız
Düşünce tarzından, yazım şeklinde de bir süre sonra tanıyoruz artık üyeleri, hele birde elektrik tutma olayı da varsa arada

Son düzenleme:
Ya ben anlamiyorum niye ev işi kutsal bir görevmiş gibi davranılıyor. Eviniz pırıl pırıl olsa nolur olmasa nolur. Evde mutluluğun huzurun var mı ? Var. Bitti bu kadar. Kendimi bununla kıyaslamam yani

dediğiniz gibi olay tamamen istek ve ilgi ile alakalı bence. konu sahibi belki çocuklardan öncede çok öyle aman değişik yemekler yapayım, sofralar kurayım, sağlıklı beslenme tarzına geçeyim gibi bir modda değildi belki.

bu tamamen içten geliyor. çocukla muhakkak işler aksar ama bunlara merakı olan bir şekilde zaman buluyor.

Zaman yetmemesi çocukların herşeyi tepetaklak etmesi bir gerçek ona katılıyorum.
Ama şu da gerçek, dediğiniz gibi içten gelecek.
İnsan o vakti buluyor az da olsa.
Şimdi küçüğü uyuttum. Karne alıp gelecek olan büyükler için mis gibi kurabiye kokusu sarmasın mı evimizi
İçimdeki ses git boylu boyunca uzan da diyor ama duymayayım en iyisi

çocuğum olmadığından gerçek bir empati kuramıyorum ama her saniye sadece çocuk mu oluyor insanın meşguliyeti ? bunu pek anlamıyorum mesela.. dediğiniz gibi uyutunca uyumak yerine böyle şeylere yönelerek zaman yaratılabiliyor herhalde.

Yeni doğum yaptıysan evet. Bebek çok vakit alan bir varlık. Ama zaman düzen sağlatıyor insana.
Ve bence insan kendine de zaman ayırmalı.
O vakit mutlu oluyorsun, mutlu olunca mutluluk saçıyorsun.
Üstelik evde gözlerine bakan çocuklar veya eş senin mutlu mu sıkıntılı mı olduğunu anlıyor.
Şimdi ben boş vakit buldum. Bunu mutfakta değerlendiricem.
Bir sonraki boş vaktimde yatabilirim.
Yatarken de kitap okuyabilirim, hatta okurken uyuyakalabilirim. Kısmet, bakıcaz

Genel de kocan için olmasa bile çocukların için yap fikri var kadınlarda. Eş için yemek yapmak uğraşmak ayıp değil, evin huzurlu kalmasında mutfağın da önemi vardır. Erkek dışarda çalışıp evin geçimini sağlıyorsa evde kalan eş de bir zahmet bir kap yemek çıkarabilsin.ben de üç çeşit yemek yapmam, mideye yorgunluk ve de israf olarak görürüm. Hep de mutfakta değilimdir, eşim de girer yemek yapar ama arada değişik şeyler yapıp mideye de eşe de jestler yapmak ne çocuktan vakit çalmaktır, ne de saçını süpürge etmektir. Et tavuk suları hazırlamak kolaydır ama bunların doğalını bulup yapmak daha zordur. Kadınlar kendinizi hırpalamayın ama ben şunu yapmak zorunda değilim, bu benim görevim değil diye de kendini çekmek de ne bileyim çok da hoş bir davranış değil. Herşey mükemmel olmak zorunda değil, arada güzellik hoşluk yapmak gerekiyor sadece.

1 günü puzzle gibi düşünüp doğru yere doğru parçaları koymaya çalışmak lazım sanırım :)

kendini niye onla kiyasliyorsun? herkesin farklı yaşantısı var . bu şekilde asla mutlu olamazsın ve sürekli kendine acıyıp cevrendekileri o yönde düşündürmeye yok açıp yalnız kalırsın.

Valla çocuk falan bahane beceriklilik işi bunlar. Benimde 2 çocuğum var komşumunda aynı mesai saatlerimiz aynı. Kadının evi bal dök yala yemekleri o biçim. Haftasonu da gezmesine gider bişey dende eksik kalmazdı. Bana gelince evime parçanı sıvada gir. Haftasonu anca temizlikle uğraşırım bide yetişmez hiçbirşey. Velhasıl kadında bitiyor herşey. Annemin bi lafı vardı herkes avrat olamaz diye. Ben de olamayanlardanım.

bence önemlisi çocuklarla kaliteli vakit geçirmek. ben de dediklerinizin çocuğunu yapamam herkese gün 40 saatte bir bana mı 24 saat diye düşünüyorum. benimki biraz etrafımın abartmasından da kaynaklanıyor. bir arkadaşım tüm beyazları çamaşır suyuna yatırmadan yıkamadığını, 2 günde bir banyoyu ovmadan bırakmadığını, haftada bir mutfak dolaplarını iç dış silmezse rahat uyuyamacağını vb anlatır durur. düşünüyorum da onun da iki çocuğu var nasıl oluyor tüm bunlar. ama sonra bakıyorum mutlu muyum mutluyum. ev halkı mutlu mu mutlu. e napıyım yani nevresimleri ütülemiyorsam. onun yerine çocuklarla lego yapmak daha hoşuma gidiyor. ikisini bir yetiştirene hayranım o ayrı. ama benden bu kadar. bebişi uyutup 2 bölüm dizi izlemekte benim hakkım :)

Şimdi tamam kendiniz için özenmemiş yapmamış olabilirsiniz herkes 3 çeşit yemek yapacak içeceğini kendi yapacak diye birşey yok ama sizin 22 aylık bir evladınız var yani ona çeşit çeşit çorba yapmış olmanız lazım yemekler denemiş olmanız lazım 2 güne bir tarhana ile nasıl besleniyor ki yani hep bakliyat makarna yapıyorum diyorsunuz köfte tavuk ciğer yemesi lazım sebze çorbaları falan ayrıca tavuk suyu kemik suyu da yapmadınız mı hiç çocuğunuza bende bekarken çok çeşit yapmazdım kalıyordu ama çorbam çeşit çeşit yapardım çocuğum olunca evde hep yemek pişiyor her öğlen farklı bir çorba zaten ona pişiyor akşam farklı yemekler yapıyorum tüm hafta farklı vitamin alması için tavuk kemik suyu da yapıyorum onun için. Yani basit ama çeşitli yemekler yapabilirsiniz internette çok tarif var illa 3 çeşit yapmak zorunda değilsiniz de çeşitlendirme yapabilirsiniz hafta boyunca et balık sebze baklagil dengeli bir beslenme olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…