Ben öyle bir kadın değilim.

17 aylık bir oğlum var tüm günüm oyun oynamakla geçmiyor zaten bir yerden sonra insan sıkılıyor ama günlük rutinime oğlumu da dahil ediyorum ben zaten çocuklar için her şey oyun/oyuncak öyle görüyorlar ev süpüreceksem biraz o süpürüyor oyalanıyor biraz bana veriyor geri alıyor mesela hafta 2-3 kez kek kurabiye yapıyoruz çıkarıyorum tezgaha o da dahil oluyor zaten o yaş grubu çocuklar oturup oynamıyor oyuncak sevmiyor günlük yaşama çocuğunu da dahil edersen işler de yürüyor çocukla da vakit geçirmiş oluyorsun aksi halde mümkün olmuyor 2 güne bir tarhanaya kaşık sallıyorsun

iki bebekle dert edındığine bak.
eşin bi kaç işin ucundan tutsunda alsın tavuğu kaynat ne var onda.

bır abla var sağolsun elı boldur. biz .çağırırz ıkı çeşitle ağırlarız ,o doldurur masayı. ne gereği var kı kım yıyecek hepsını musrıflık dıyorum.(yemek varken zeytın, peynır, çay ınsanıyım.)
birde bır gun tavuk suyunu kaynatıp çorba yaptığını vs soyledı.övuyor falan çok faydalı sağlıklı(market tavuğu) bende hı oyle mı aaa dıyorum.(halbuki kızıma tavuk yedırmıyorum çok nadir ayda yılda bır.kaldıkı suyunu içircem ) o yüzden boşver !

elınden gelenı yap demıyorum sen annesin daha ızahı yok

herkesin yaşamı algılayışı farklı. demin de yazdım çocuğum yok, empati yapmam zor.. ancak oturup sürekli çocukla ilgilenmektense dediğiniz gibi onu hayatımın içerisine - çekebildiğim şeylere elbette - çekmem daha mantıklı geliyor bana da. bir de eskiden buna kızardım ama cidden kadının kendine zaman ayırabilmesi önemli.

ama işte dediğim gibi çocuk olmadığı için bende belki de hariçten gazel okuyorum :)

Detaylı temizlik çol el oyalıyor ama et suyu tavuk suyu falan kolay.
Düdüklüye kemiği atıp saatlerce kısım ateşte kaynatacaksın bu kadar.
Tandır çorbası dediğiniz de düdüklüde kendi kendine pişen kemikli kuzu etininin çorbası iştr. O kadar basit ki. Kuzu boyun alıp dört bel saat düdüklüde kaynatın. Sonra eti alın bir köşeye süzdüğünüz suya yoğurt yumurta ve un çırpıp koyun. Sonra da içine eti didikleyin bitt gitti. Didikleme de el oyalamıyor zaten et çok uzun süre piştiğinden elinizde dağılıverecek. On dakika.
Ben et suyu ilik çocuklar için yararlı diyr haftada bir yaparım. Marifetli myiim alakam yok. Ütü pek yapmam, temizlik deseniz süpürge toz alma. Öyle dip köşe girmem hani.

Öncelik her zaman çocuklar olmalı, zira çocuklar büyür, ev temizlenir, yemekler yapılır fakat o çocukların o anları bir daha geri gelmez.
Olması gerektiği kadar yapılması kafidir bence.

Yani 2-3 tane istisna örnek veriyorsunuz sanki herkes öyleymiş gibi.ben çalışan kadın yapamaz demedim ama genelde evde oturan kadının vakti daha fazla bunları yapmak için.2*2=4
nitekim konu sahibinin dediği kadın da çalışmıyormuş zaten
şu sitede en sevmediğim şeylerden biri de yorumu okuyup geçmek varken, gereksiz alıntı yapıp 3-5 istisna ile genel geçer bir şeye hayır ama böyle ama şöyle diye muhalefet olunması.
Bana katılıp katılmadığınızı hiç merak etmiyorum

E siz de gereksiz alıntı yapmayıp okuyup geçeydiniz o zaman. Ben de size katılıp katılmadığımı merak edip etmediğinizi hiç merak etmiyorum. Tövbe yarabbim ya.
Üstelik ben genelleme de yapmadım. Zıt örnekler de mümkün dedim.

Sevgili konu sahibi,
İlk evlendiğimde bende çok titiz olmaya çalışıp, işten gelince 2-3 çeşit yemek yapma derdindeyim.
Zaman geçtikçe (hala çocuğum yok)
Ev işinin tekrarladığını ve özel yemekleri de hafta sonu yapabildiğimi gördüm. (zamanım yok diye)
Eşim hiç sesini çıkarmaz.
Gerektiği nokta da temizim, titizim ama eskisi kadar üstünde durmuyorum.
Salmamın en büyük sebebi; her şeyi 4 4 lük yapsan da kimse bize madalya takmıyor :)
Boş ver bir gün yemeği eşin yapsın sen ye :)

Kesinlikle öyle yatarak olmuyor ama ben yatıyor muyum kızlar uyurken evet çünkü gün içinde çok yoruluyorum ama eşim evet beni mutlu eden şeyler yapıyor. Mesela dün ev temizledim baya dip köşe annemi çağırdım kızlarla ilgilendi ama bunu hep yapabilir miyim bilmiyorum. Hatta eşim evde hoş bir görüntü var dedi mutlu oldu ama hep yapamam biliyorum he temizlik yaptım ama yemek sadece patates yemeği oldu çünkü ona zaman kalmadı sanırım ben çok yavaş ve baya uyuşuk birisiyim

Yani mesela benim gerçekten önceliğim bu değil sanırım dünkü temizlikte bunu anladım dip köşe yaptım ama kızlarla oynamadım temel ihtiyaç karşılandı ve akşam 8 de ölmüştüm sanki mesela görümcem yer işi yapıyır ve yorulmuyor herkül mübarek ama dediğiniz gibi herkese göre değil ben gün içinde zaten yoruluyorum ve akşam oluncauyumak istiyorum

Kızıma birçok çorba denedim fakat ben sanırım lezzetli yapamıyorum bir türlü yemiyor farklı türde çorbaları annem yapıyor getiriyor ama benim yapabildiğim tek çorba Tarhana çok marifetli değilim. Ya gerçekten tembelim ya da tembel değilim ama cidden zaman yok bilemiyrm

Görümcemin söylemine göre evde her akşam öyle menüler bar çünkü eşi öyle seviyormuş ama bizde dün denedim pek mümkün değil artık elden ne gelirse mutluyuz ta o yeter

Ben kesinlikle pratik değilim bunun farkındayım o yemekleri yapacak olsam sadece 5 saat yetmeyebilir mesela eşim dışında içim rahat kızlarıma gereken özeni veriyorum ama eşim idare ediyor gibi geliyor

Sadece size hak veren, görüşünüze yakın yani işinize gelen kişileri alıntılayıp cevap vermişsiniz ama bu forumda konu açmanızın sebebi herkesin fikrini almak.

Sizin zaten görüşünüz net ben çocuklarımla ilgileniyorum mutfağa, eve zamanım kalmıyor diyorsunuz. Bu görüş etrafında şekillenen yorumlar hoşunuza gidiyor anladım ama sayfalarca yorum yapıldı size, biraz sizi eleştiren, eksik bulduğu noktaları söyleyen, akıl veren diğer kişileri de görseniz fena olmaz.

Sadece patates yemeği yaptınız doğru mu anladım? Soğan, salça kavur üstüne patates ve sıcak su koy patates yemeği oluyor zaten maksimum yapması 15 dakika süren en kolay yemeklerden biri. Çocuklara anneniz baktı siz sadece bütün bir gün temizlik yaptınız ve yemeğe zaman kalmadı mı? Evi kırklasanız bütün gününüzü alacak kadar uzun sürmesi mümkün değil bunu normal bir apartman dairesinde oturduğunuzu varsayarak yazıyorum. Kabul ettiğiniz gibi uyuşuk demeyelim de eliniz yavaş ve tembel olduğunuzu düşünüyorum.

Çocuklardan önce de aynıymışsınız o yüzden çocukların bulduğunuz kılıf bence. Daha çocuklarınız çok küçük onlar büyüyene yani kendi işlerini görebilir duruma gelenek dek bu bahanenin arkasına saklanıp 2 günde bir tarhana yapmaya devam ederseniz kocanız eninde sonunda cinnet geçirir benden söylemesi. Eşinizi geçtim çocuklarınız için öğrenin çocukların oyun oynamaktan önce ortalama temizlikle bir evde sağlıklı yemekler yemeye ihtiyaçları var. Anneniz yarın bir gün bir işi çıksa size çeşit çeşit çorbalar getiremese ne yapacaksınız? Çocukların yemeğini hazırlamak anneannenin değil annenin görevi.

Koca niye cinnet geciriyo anlamadim?cinnet gecirene kadar bi tencere yemek yapsa daha iyi degil mi?

Koca niye cinnet geciriyo anlamadim?cinnet gecirene kadar bi tencere yemek yapmak daha iyi degil mi?

Yanlış anlaşıldım yemek yapmak veya ev işi sadece kadının görevi demiyorum ama eğer adam dışarıda kadın evde çalışıyorsa iş bölümü bu şekildeyse istisnai haller dışında kadın yapmalı diyorum. Eşi bir yapar iki yapar üç yapar ben yıllardan bahsediyorum. Konu sahibi yıllardır böyleymiş. Adam hem dışarıda çalışsın bütün gün hem gelsin evde bi tencere yemek mi yapsın?

Yorgun argın işten gelip 2 günde bir aynı çorbayı içsem, eşim de gerekçe olarak çocuklar önceliğim onlarla oyun oynadım zaman bulamıyorum yeni çorba öğrenmeye dese valla ben cinnet geçiririm.

Cocuklar kucuk buyuyene kadar bi muddet boyle gitmeli. Bakin adam calisiyor yoruluyor muhabbetini dogru bulmuyorum annesinin evindeyken de calsiiyordu yani evlenince ise baslamiyo bu adamlar kadin hayatinda olsa da olmasa da calisacaklar ha annesinin evinde is yapar yapmaz o beni ilgilendirmez ama evde destek olmalilar

Ben de çocuğa sadece patates yedirilmesene takıldım ,Hani çocuk oyun vs de bir yere kadar ,o çocuğun beslenmesi lazım ,et suyu sebze vs vitamin alması lazım .konu sahisinin konularını az çok biliyorum ;her açtığı konuda mükemmel anne övgülerini duymak istiyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…