- 26 Mayıs 2018
- 8.213
- 38.826
- 548
- 51
bunu bılmıyordum bende sirke kullanıyorum yakında herkese sirke ıcırıp calkalıyacagım o derece sirke ıle temızlık bagımlısıyımBu konuda titiz olan arkadaşlar için yazayım ben klozeti temizledikten sonra kapağa ve oturma yerine Rossman'dan aldığım dezenfektan spreyi sıkıyorum veya içine üçte bir oranında çay ağacı yağı eklediğim suyu kullanıyorum.
Sıktığım sıvıyı temiz kağıt havluyla silip kuruluyorum ohh tertemiz.
Bildiğiniz gibi çay ağacı yağı bakteri,mantar gibi istenmeyen mikroorganizmalarda çok etkili.
Çay ağaçlı suyu fısfıslı bir şişede hazırlıyorum pratik oluyor.
Havuzdan ayak tırnaklarıma mantar bulaştı.bunu bılmıyordum bende sirke kullanıyorum yakında herkese sirke ıcırıp calkalıyacagım o derece sirke ıle temızlık bagımlısıyım
bu dedıgınızı de deneyecegım
Boyle bisey okumustum nette o gun bugundur fircami banyoya koymamEvet rahatsızsınız. Noluyo büyük tuvalet yapınca partiküller gidip fırçaya mı konuyor :))
taharet alirken el degmeden yapiliyor tazyikli suyla, bu isi hala eliyle yapan mi var ya ! ben o kisi elini yikasa bile onun elinden yemek yemem igrenc. Tazyikli su el degmeden yikar, tuvalet kagidi ile kurularsin. Tirnaklari , elleri tam temizlenir mi yahu. Buyuk abdestin %80 bakteridir. Lutfen el degmeden yapin bu isi ya.Yazmayım dedimde dayanamadım. Herkesin bu hayatta takıntısı vardır Ancak taharet musluğu kapandıktan sonra el yıkar insanlar genelde . O insanlar bayağı sayı olarak fazladır .
ters oturun öyle sıçramıyor :)Evet sıçrıyor. Ne yaparsan yap engel olamıyorsun. Bazen mecburiyetten giriyorum da iğrene iğrene çıkıyorum, lavaboda bacağımı falan temizliyorum. Sadece ayağa, bacağa değil ki, wc kenarına da sıçrıyordur. O terliklerle oralara basıyorsun falan... Temiz tutulamaz ki o tuvalet. Pislik yuvası resmen.
Bende misafire kullandırdığım wcde özel eşyamı bulundurmam.. Diş fırçası, tarak. Jeller kremler vs benimde huylandığım nokta bu. Bekarlık zamanlarımda Bir arkadaş anlatmıştı. Ev sahibinin eşine kızmış banyoda diş fırçalarını tuvalete batırmış... Bunu duyduğumdan beri ne o kişi ile görüştüm ne de misafir banyosunda özel eşya bulundurdum takıntı oldu resmen bana. İnsanlar manyak çıkabiliyor gerçekten bilemezsiniz. Sizinki ise 40 yıl düşünsem aklıma gelmez... Çok etkilemedim bundan:)Mrb arkadaslar.belki kimine gore dert degil belki benim gibi dusunen var belkide ben rahatsizim.konu titizlik ve tuvalet...evimde bi alaturka bi klozet tuvalet var.klozet tuvalet malum, banyoda ve genel olarak alaturka tuvalet kullaniliyor...banyoda,banyo yaptigimiz dis fircaladigimiz icin banyoya buyuk abdest yapimasina siddddetle karsiyim ve gelen misafirin orayi tercih edip oraya buyuk abdest yapmasina iffffrittt oluyorum.malum, oraya girmeyin denmiyor.ama ben icten ice ciddi ciddiii sinir bozuklugu yasiyorum.ben rahatsizmiyim arkadaslar benim gibi olan varmi ????
Klozet hijyenik degil.idrar ve diski damlalari, bir takim vucut salgilari,klozete tamamen oturup, tuvaletle temas ettiginiz icin ,baldirlariniza ve oradanda baska tehlikeli yerlerinize gelebilir bulasabilir.alaturkada ise en fazla pantolonunuza corabiniza idrar sicrar.ve kolozetli tuvalette dışkı suya hizla düşer ve ozel bolgenize buyuk ihtimalle sicrar.cok risk .igrenc ama sordunuz soyledim kusura bakmayin malesef durum bu.Bisey sorucam meraktan.
Turkiyede yasayanlar tarafindan cogu zaman alaturka tuvalet daha hijyenik bulunuyormus. Bu cidden boyle mi kizlar? Hani boyle mi dusunurler?
Cunku hani ne biliyim, ben koyde buyudum 8 yasima kadar, alaturka tuvaletin en alasini gordum. Sonra yurtdisinda kaldgim icin oturmali tuvalete alistim ve turkiyede avmlerde vs cok zorlaniyorum alaturka tuvalet gorunce. Cunku benim dusuncem tamda alaturka hijyenik degildir yonunde.
Misafire girmeyin kullanmayin demiyorum.onlari kirmiyorum.misafire degil bana aciyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?