ben şimdi ne yapayım :/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

komiklikyapma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2020
204
144
53
Arkadaslar erkek arkadasim evlilik teklif etti sozlendik ve yakinda nişanlanıyorum, çok mutluyum ama bazı konularda kafam çok karışık. Şöyle ki;
Biz 3 kardesiz ben hayatım biyunca hep part time çalışarak kendi ihtiyaclarimi ailemden bile istemeden kendime yetmeye çalışan biriydim.Kimseye muhtaç olmamak en büyük dileğim böyle bir karakterim var. Ama gelin görün ki Bu yıl evlilik teklifi almadan önce calismayi artık bırakıp kpssye hazirlanmaya karar verdim ve derslerime odaklandim.hic beklemedigim bir anda evlilik teklifi aldim derken hersey aniden sözlenmeye kadar geldi. Çok da mutluyum ama çalışmadığım için ve dugunu yaza aileler uygun gördüğü için maddi olarak sıkıntılarım var.
Biz evde 6 kişi olarak yaşıyoruz babamin emekli maasi ve benden bir yas küçük erkek kardesim memur onun da destegiyle geçiniyoruz. Erkek kardesim hiç para lafi etmeyen ailemize her türlü maddi destegi sağlayan tertemiz bir cocuk. Hatta öyle ki bana derslerine çalış iş felan arama ben maddi olarak ceyiz konusunda destek olacam dedi. Kabul ettim çünkü kpss 2 yilda bir yapiliyor ve evlenince belki çocuğum olacak, yada böyle ders calismaya vakit bulamayip maddi özgürlüğümü kazanamiycam diye düşündüm.
Buraya kadar sıkıntı yok ama biraz vicdan yaptim, kardesim kendisi teklif etse de ben onun parasıyla ceyiz eşya almaya çekiniyorum, o da evlilik çağında ve birikim yapması gerekiyor.
Öte yandan kardesim alacagi için ben alacagim ürünlerde çok kaliteye bakamiyorum ve sadece mutfak esyasiyla yatak odasini alabileceğimizi söyledik, bu konuda da sanki karşı tarafa herseyi yıktık gibi de hissediyorum. Yani kimseye yük olmak istemiyorum ama kariyerim ve kendi ayaklarım üzerinde durabilmem için bu yıl çok büyük bir fırsatım var.
Bu aradaErkek arkadasim asgari ucretle calisiyo ama ailesi ona küçük bir is kuracak tek kisinin calismasiyla gecinilmeyecek ama, ben her türlü çalışacağım, dugunu vs ailesi borçsuz üstümuze düşeni halledecegiz dediler.

Sizce ders çalışıp kardesimin destegiyle mi evlenmeliyim yoksa işe girip kpssyi 2yil sonraya mi birakmaliyim?

Evliliğe maddi manevi hazır olmayın bir zahmet evlenmeyi ertelesin. Kötü hissetmekte son derece haklısınız. Ha madem böyle düğün yapacaksınız o zaman herseyi yepyeni son model almayacaksınız. Idare etmeyi öğreneceksiniz.ve madem erkek tarafi masrafın çoğunu yapacak, altın konusunda abartmayın derim

Eşimin kız kardeşi de evlenecek, bizde yardımcı olmaya çalışıyoruz, şuan işin içinde olduğumuz için söylüyorum, o mutfak eşyası ve yatak odası da küçük meblağlar değil.

Memur kardeşe böyle birşeyi yüklemek doğru gelmedi bana. Kardeşinizin niyeti çok güzel ama sizde 27 yaşında biri olarak elinizi taşın altına koymalısınız. Bu seneye kadar Kpss olmadıysa biraz daha bekleyebilirsiniz yada evliliği erteleyebilirsiniz.

Evliligi ertelemeyi dusunmuyorsaniz ise girip calisin.yazik degil mi kardesinize? Hem ailenize yardim etsin hem size ceyiz alsin.cok temiz kalpli belli ama bence kabul etmeyin yardim teklifini.yarin bir gun o evlenecek oldugunda siz ona yardim edeyim deseniz esiniz bi ton laf eder burnunuzdan getirir.ise girin maasinizla ceyizinizi alin evlenince de herseyi yoluna koymadan cocuk dusunmeyin.

Arkadaslar erkek arkadasim evlilik teklif etti sozlendik ve yakinda nişanlanıyorum, çok mutluyum ama bazı konularda kafam çok karışık. Şöyle ki;
Biz 3 kardesiz ben hayatım biyunca hep part time çalışarak kendi ihtiyaclarimi ailemden bile istemeden kendime yetmeye çalışan biriydim.Kimseye muhtaç olmamak en büyük dileğim böyle bir karakterim var. Ama gelin görün ki Bu yıl calismayi artık bırakıp kpssye hazirlanmaya karar verdim ve derslerime odaklandım. Derken hic beklemedigim bir anda evlilik teklifi aldm hersey aniden sözlenmeye kadar geldi. Çok da mutluyum ama çalışmadığım için ve dugunu yaza aileler uygun gördüğü için maddi olarak sıkıntılarım var.
Biz evde 6 kişi olarak yaşıyoruz babamin emekli maasi ve benden bir yas küçük erkek kardesim memur onun da destegiyle geçiniyoruz. Erkek kardesim hiç para lafi etmeyen ailemize her türlü maddi destegi sağlayan tertemiz bir cocuk. Hatta öyle ki bana derslerine çalış iş felan arama ben maddi olarak ceyiz konusunda destek olacam dedi. Kabul ettim çünkü kpss 2 yilda bir yapiliyor ve evlenince belki çocuğum olacak, yada böyle ders calismaya vakit bulamayip maddi özgürlüğümü kazanamiycam diye düşündüm.
Buraya kadar sıkıntı yok ama biraz vicdan yaptim, kardesim kendisi teklif etse de ben onun parasıyla ceyiz eşya almaya çekiniyorum, o da evlilik çağında ve birikim yapması gerekiyor.
Öte yandan kardesim alacagi için ben alacagim ürünlerde çok kaliteye bakamiyorum ve sadece mutfak esyasiyla yatak odasini alabileceğimizi söyledik, bu konuda da sanki karşı tarafa herseyi yıktık gibi de hissediyorum. Yani kimseye yük olmak istemiyorum ama kariyerim ve kendi ayaklarım üzerinde durabilmem için bu yıl çok büyük bir fırsatım var.
Bu aradaErkek arkadasim asgari ucretle calisiyo ama ailesi ona küçük bir is kuracak tek kisinin calismasiyla gecinilmeyecek ama, ben her türlü çalışacağım, dugunu vs ailesi borçsuz üstümuze düşeni halledecegiz dediler.

Sizce ders çalışıp kardesimin destegiyle mi evlenmeliyim yoksa işe girip kpssyi 2yil sonraya mi birakmaliyim?

Erteleme konusunda ;
Kafamdaki fikir aslında adı koyulursa iliskimizin maddi sıkıntı yasamadan yavas yavas esyalari dizip 1-2 yila evlenmekti, ama karsi tarafin ailesi ve benim ailem bunu kabul etmedi. Bide yaslar 27-30 bunun da payi var. Ben bunlari düşünemedim sozlenene kadar
Düğünü ertele ehatça kpss ye hazırlan emin ol DHA mutlu olursun evlendikten sonra üstünden zaman geçince keşke önce kariyer yapsaymışım diye pişman olursun yaşadım biliyorum geç evlen bişey olmaz

Kafamdaki fikir aslında adı koyulursa iliskimizin maddi sıkıntı yasamadan yavas yavas esyalari dizip 1-2 yila evlenmekti, ama karsi tarafin ailesi ve benim ailem bunu kabul etmedi. Bide yaslar 27-30 bunun da payi var. Ben bunlari düşünemedim sozlenene kadar
Asgari ücret ile çalışıyor sevgiliniz ve kendiniz diyorsunuz tek maaş ile geçinemeyiz diye. Milleti dinlemeyin. Siz ikiniz bildiğinizi yapın. Yoksa hem millete borçlu hem de ilk seneler muhtaç olarak yaşayacaksınız maddi olarak. Baya sıkıntı stres tartışmalara yol açabilir. Ne gerek var..

Eşimin kız kardeşi de evlenecek, bizde yardımcı olmaya çalışıyoruz, şuan işin içinde olduğumuz için söylüyorum, o mutfak eşyası ve yatak odası da küçük meblağlar değil.

Memur kardeşe böyle birşeyi yüklemek doğru gelmedi bana. Kardeşinizin niyeti çok güzel ama sizde 27 yaşında biri olarak elinizi taşın altına koymalısınız. Bu seneye kadar Kpss olmadıysa biraz daha bekleyebilirsiniz yada evliliği erteleyebilirsiniz.
Ben aslinda hatayi hep kpss+is olarak götürmeye calismakta yaptim, en basinda univ sonrasi direk kpss odaklanip calismasaydim hic sorun olmayacakti,kimseye yuk olmayim derken ikisinde de basarili olamadim. Simdi de durum buna dönüştü.

Kardeşinden destek al . KPSS çalış. Aldığın tüm şeylerin faturasını şakla atanınca hepsini öde. Bir şeyi de erteleme. Bazı şeyler nasip. He diyelim atanamadın. Evlenince işe gir o zaman öde kardeşine borcunu. Evleneceğin insanla bu durumu paylaş tabi haberi olsun.

Kardeşinden destek al . KPSS çalış. Aldığın tüm şeylerin faturasını şakla atanınca hepsini öde. Bir şeyi de erteleme. Bazı şeyler nasip. He diyelim atanamadın. Evlenince işe gir o zaman öde kardeşine borcunu. Evleneceğin insanla bu durumu paylaş tabi haberi olsun.
Ben aslinda bunu paylaştım erkek arkadasimla, o da tabiki yardımcı oluruz o evlenirken de biz dedi, hatta dediginiz gibi ben ona calismaya baslayinca ödemeyi düşünüyorum ama yine de kafam karışık ya is bulamazsam ya atanamazsam gecinemezsek yada öderken sorun çıkarırsa, çünkü kimse evlenirkenki gibi olmuyo evlendikten sonra bilmiyorum :/

Oyle ya da boyle evlendiniz diyelim. Peki evlendikten sonra asgarî ücretle nasil geçineceksiniz ?
Yaslar 27 30 demissiniz. Gayet gençsiniz 1 2 sene daha beklenebilir. 29 32 de evlilik neden olmasjn ? Her zaman önce kariyer sonra evlilik olmalı. Erkek içinde kadın içinde.
Sonra maddi sıkıntılarınız artacak. Evlilikte buda sizi ve eşinizi bunaltacak. Zaten gecinemeyeceksiniz asgari ucretle derken aranizin bozulma ihtimali cok yüksek.
Evliliği erteleyin derim ben.
Evlilikte maddiyat kim ne derse desin şu devirde çok önemli. Erkek arkadaşınıza iş kuracakmış ailesi. Bırakın kursun işini 1 2 sene de bakın iletletsin o da işini gücünü. Sonra zaten evlenirsiniz.

Biz 3 kardesiz ben hayatım biyunca hep part time çalışarak kendi ihtiyaclarimi ailemden bile istemeden kendime yetmeye çalışan biriydim.Kimseye muhtaç olmamak en büyük dileğim böyle bir karakterim var. Ama gelin görün ki Bu yıl calismayi artık bırakıp kpssye hazirlanmaya karar verdim ve derslerime odaklandım. Derken hic beklemedigim bir anda evlilik teklifi aldm hersey aniden sözlenmeye kadar geldi. Çok da mutluyum ama çalışmadığım için ve dugunu yaza aileler uygun gördüğü için maddi olarak sıkıntılarım var.

Erteleme konusunda ;
Bir an önce kpss ye girip şansınızı deneyin. Belki bu yıl olmaz tekrar girersiniz. Belki bu sene çok alım olur keşke hazırlansaydım çok alım oldu dersiniz. durumu nişanlınıza anlatın. Siz de olduğu kadar alın onların alacakları için de çok lükse gitmeyin. Yeter ki gönüller bir olsun. Aslan gibi çalışırsınız atanırsınız en güzelini alırsınız. Huzurunuz mutluluğunuz yerinde olsun yeter ki..! Böyle bir kardeşiniz olduğu için çok şanslısınız. Siz de maaşınız olunca ona yardım edersiniz evlenirken.

Ben aslinda hatayi hep kpss+is olarak götürmeye calismakta yaptim, en basinda univ sonrasi direk kpss odaklanip calismasaydim hic sorun olmayacakti,kimseye yuk olmayim derken ikisinde de basarili olamadim. Simdi de durum buna dönüştü.
Aslında erkek arkadaşınız da hazır değil evliliğe. Asgari ücretle çalışıyormuş, aile desteği ile is kuracak, bir kursun bakın bakalım ne oluyor ne bitiyor bir görün önünüzü. İç karartmak istemem ama hayat şartları çok zor, siz işsiz, erkek arkadaşınızın da oturmuş belli bir geliri olmadan yapacağınız evlilik zorlar sizi.

Neden acele edildiğini anlamadım o yüzden, aileler bunu öngöremiyor mu? Onlar göremedi siz bunun kararının verebilmelisiniz.

Siz sınava çalışırsınız, erkek arkadaşınız yeni işini kurar, sonrasında evlilik olur. En güzeli bu aslında.

Aslında erkek arkadaşınız da hazır değil evliliğe. Asgari ücretle çalışıyormuş, aile desteği is kuracak, bir kursun bakın bakalım ne oluyor ne bitiyor bir görün önünüzü. İç karartmak istemem ama hayat şartları çok zor, siz işsiz, erkek arkadaşınızın da oturmuş belli bir geliri olmadan yapacağınız evlilik zorlar sizi.

Neden acele edildiğini anlamadım o yüzden, aileler bunu öngöremiyor mu? Onlar göremedi siz bunun kararının verebilmelisiniz.
Yani aslında erkek arkadasimin ailesinin baya bir alacagi vardi, ev tapu meselelerinden suan ellerine 3 ev miktari para gecti, onlar da bu sayede ogullarina is ve evlilik icin maddi destek sunabiliyorlar, erkek arkadasim hep is kuracagi için özelde çok yönetici olmayi vs zorlamadi, kariyer pesinde koşmadı, ama bazi aksiliklerle anca alacaklarini simdi alabildiler. Bu maddi firsat varken evlendirmeye çalışıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X