Aynen sinav temmuzda biz eylul gibi düşünüyoruz dugunu direk is bulmayi planliyorum sınavdan sonra.
Neden?
Kendinizi zora sokmak ve mutsuz olmak icin neden bu kadar istek duyuyorsunuz?
Aileler oyle istemiyor da boyle istemiyor da...pardon ama buna karismaya gerçekten haklari var mi? Onerilerini dinlersiniz ama nihai karar sizin olmali. Daha evlilik tarihi kadar önemli bir konuda bile ailenize laf söyleyemiyor ve kendi fikrinizi uygulayamiyorsunuz zaten o evlilikten bir cacik olmaz. Hem kadin icin hem erkek icin. BDV, ailesinin sözünden cikamayan insanlarin dram dolu evlilikleriyle kayniyor.
Hadi erkek tarafı belki de atanip ogullarini yetersiz gormenden korkuyor acele ediyor. Peki baban? Sirf laf soz olmasin diye mi bunca ısrari? Peki neden babana diyemiyorsun "hangi parayla??" Diye? Ki normal sartlar altinda cocuk sahibi olan bir turk ailesinin az cok bir plani olmali dugun zamani icin cunku inanilmaz masrafli bir süreç ve her yükün ailenin ustune yıkıldığı sacma bir sistem. Baba olarak bunca zaman bunu dusunmesi - kendince bir plan yapması lazimdi. Ben olsam yaza evlen diyen babama masraflar icin bir plani olup olmadigini sorardim.eger plani yoksa (abinin etinden sütünden yararlanmaktan baska) bir sene erteleme kararimi mantikli bulmasini saglayacak bir plan yapardim.
Abiye gelince... nedir su iyi insanlarin cektikleri... memur maasi ne ki? Adam uc kurus parayla kiz evlendiriyor. Yasim 27 diyorsun peki abinin yasi kac? Yarin evlenecegi zaman çooook hakli olarak kiz arkadasi demeyecek mi "30 yasini astin,yillardir isin var. Bir birikimin yok mu gerçekten" Diye?? O evlenirken ne yapacak?
Babanin zaten durumu yok. Sen desen, atanamazsan zar zor evi dondureceksin kiraydi suydu buydu...yardim edemezsin ki. Atansan bile hayat pahalliligi-belki ev krediis belki bebek masrafi...abine birkac maas degerinde mobilya alabilir misin mesela?
Bana hayal gibi geliyor.
Kaldi ki senin harik haril sınava calisacagin zamanlarin haril haril ev bakarak , haril haril davetiye listesi cikartarak,haril haril ceyiz mobilya secerek,haril haril nişan düğün telasi yaparak gececek. Zamanini da verimli kullanamayacaksin.
Hem sinav -gelecek stresi yüzünden su tatli telaslarin tadini cikaramayacaksin-
Hem abin zorlanacak-yillarca onu zora sokacak bir masrafin altina girecek, hem sen karakter olarak kimseye yuk olmak istemeyen birisin -bu iyiligin altinda ezileceksin . Hem gelecek kaygisiyla ve dugun telasiyla sinir stres sahibi olacaksin - hem stresin nişanlına yansiyacak vs vs vs...
Temmuza ne kaldi ki?
Birakin tum hazırlıkları, sinava calisin haril haril. Sınavdan sonra gecici bir ise girersiniz o ara nisan yaparsınız. Hem cocuk da para biriktirmis olur bu surecte. Atanma durumun ne zaman belli olur ama sonuçlar aciklaninca (iyi ya da kötü) bahar icin nikah gunu alirsiniz- atandiysaniz daha yuksek - hala normal çalışıyorsaniz daha dusuk miktarda da düğün kredisi ceker zamanla oder durursunuz.
o zamana kadar ailesi vaadettigi işi de kurar - kâr getirip getirmedigi belli olur.
En azindan önünüzü görüp evlenmis olursunuz.
Yani ha eylul ha nisan.
Arada var 7 ay.
7 ay daha bekleyemeyecek kadar mi geçiyor cidden yaşiniz?