"Ben sizi daha sonra bekliyordum" diyen kv🙄

Aslında çok basit bir saat belirleyeceksiniz uygunluğunuza gore . Böylece hem o rahatsız olmayacak hem siz
Sonuçta sabah kahvaltıya mi geleceksiniz akşam yemeğe mi ? Sürekli bu durumda kaliyorsaniz demek ki kadin surekli rahatsız o yuzden de artık sofrada da söylüyor anlayın diye

Ya benim anlayamadığım ülkede ( dünya genelinde ) ölümcül bir virüs var, karantina dayız ,bir kısmımız mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmıyoruz işe gitme mecburiyeti temel ihtiyaçları karşılama hariç. Aile eş ve dostlarla da görüşmüyoruz . Kendi adımıza ve diğer insanlar adına tedbir alıyoruz biran önce salgının bitmesi için peki siz deki bu rahatlık akraba ziyareti . Bizler o zaman boşuna mı tedbir alıyoruz lütfen durumu ciddiye alın bir çok insanın da hakkına girmeyin.

Aksine ilk kez böyle bisey yaptık:)
Daima suç bizde olamaz öyle değil mi?

Valla çok haklısınız çok kavga ettim cok tartıştım bu konuda ama eşim ailesi tarafından çok sindirildigi için ikna olmadı. Zaten konuyu açarken de belirttim. Üzgünüm bu konuda.

Sadece kendi uygun olduğu zamanlarda kabul buyuruyor

Genel olarak üyeler ne düşündü bilmiyorum ama normal olanı bu değil mi yani ben mi yanlış biliyorum? Ne zaman uygunsan o zaman misafir alırsın.

Bayramlarda da haber vererek mi gidiyorsunuz ailenize diye sormuşsunuz evet haber vererek gidiyorum. Müsaitseniz şu gün uğramak istiyorum sana diye. Sırf bayramlar için bile değil, her zaman. Nişanlımla evlerimiz ayrı ve tek yaşıyor; ona rağmen ararım müsaitsen sana uğrayacağım derim. Yani belki adam yorgun kafasını dinlemek istiyor, belki uyuyacak ve benimle ilgilenemeyecek. Bakın nişanlım için söylüyorum bunu, eşim olacak adam için. Aileler için de öyle olabilir. Belki ayağını uzatıp dinlenecek, belki başka birini davet etti, belki yorgun ve hizmet etmek istemiyor olabilir.

Yukarıda yazmadiniz mı surekli boyle diye ben mi yanlış okudum ?
Saat veriyoruz mesela iftara aksam yemeğine gittik gecen ay.
Top burda 8.30da patlıyordu 8e geliyordu gittiğimizde.
Ama bizi daha erken beklediğini belirtti :)
Yani onun huyu bu bence.
Çok garip.
Bunu benim annem damadına asla yapmaz mesela.
Bu aşırı bencil bir hareket.

O zaman yardıma gelseydiniz demek istemiş, anlamamışsınız
Kadın da bu sefer yardım istememiş, siz erkenden çıkıp gitmişsiniz.

Normali zaten ne olursa olsun aşağı yukarı saat belirleyip gitmek değil mi?

Çarşamba günü sabahtan akşama kadar herhangi bir saatte kadın hazır kıta sizi beklemez yani. Yaklaşık bir saat konuşulur, ona göre giyinir, masasını hazırlar vs.

Ben babama giderken bile "3 gibi gelirim" derim mesela, adam niye 12 saat beni beklesin kaçta gelecek acaba diye.

Bana çok garip gelmedi açıkçası

Bunlar standart sohbet hatta eve girişte çoğu kişi için. Cok takilmayin bence.

Bir de sanırım orada direkt yemek vaktinde mi geldiniz demek istemiş üstü kapalı şekilde

Gelen çocuklarına da böyle sofrada sürekli laf çarpıtan bir anneanneye mi sahipsiniz peki?
Belki de yemeği yetişmedi kadının. Sizi bir saat sonra geleceksiniz sanıp ocağı acmamisti. Ya da yetiştirmedi panik oldu.
Benim ananem de çoğu yaşlı insan gibi bir şeyi on kere söyler. Çünkü kadının hayatında bir atraksiyon yok. Bütün gün evde. O yüzden aynı konuları açar durur.
Sizin kaynana da o ekoldendir belki. Konu bulamadikca , sofra yetismeyip iki ayağı bir pabuca girdikce 'ah haber verseydiniz...' diyip durmuştur.

Yani normal olan bu değil mi:) o zaman da belki sizi yemeğe bekliyordu o saatte, her şey hazırlandı bekle bekle yok. Siz gelince de tekrar ısıtmak zorunda kaldı. Ne bileyim firindaki kaşarli yemeğinin kaşarları artık akışkan değil. Ya da aç karnına beklediler 'ha geldi ha gelecek' diye. :)
Ya da çaya bekliyordu börekler soğudu..
sizin beklediğiniz misafir erken ya da geç gelse (anneniz ya da kaynananiz olsa bile) siz uyuz olmaz misiniz ??
madem size o saat uymadı plan yaparken 'yok şu saatte geliriz' deyin, ya da gün içinde arayın , biraz gecikeceğinizi söyleyin. Bu zaman tüm sorunlar çözülür .

Kaynananizin yaptigi hoş bir davranis değil ama Belli ki çat kapıdan hoşlanmayan bir kadin. Bunu biz bile anladık birkaç sayfada. Belki de bu zamansiz gelip gitmeleri adet edindiyseniz ısrarla söylemiştir ki bir dahakine bari arayın diye.
Çatışma çıkacak bir konu göremedim ben.
Ama bence siz bu korona günlerinde kaynanaya gitmekten rahatsız olmuşsunuz esas olarak. Bu dönemde bile gittiyseniz daha çok hürmet görmek istemissiniz ama keşke gitmeseydiniz. Siz hamilesiniz , onlar yaşlı...yani iki taraf da risk grubundayken gereği var mı akraba ziyaretlerinin?

O zaman yardıma gelseydiniz demek istemiş, anlamamışsınız
Kadın da bu sefer yardım istememiş, siz erkenden çıkıp gitmişsiniz.
Biz daima onu memnun etmek için evlenmedik zaten istemiyorsa hiç gitmem benim yan cebime de bu sefer arayıp niye gelmiyosunuz diye cemkiriyor

İlk kez böyle birşey yaşayıp şikayet ettiğinizi
düşünmüyorum, altında bence kesinlikle başka etmenler de vardır. Haber verme konusunu ben de doğru buluyorum yani empati kuruyorum bana kimse çat kapı gelsin istemem ailen dahi olsa ev hali diye
bişi var. Hem güzel ağırlamak hazırlık yapmak isterim.

İzin almakla alakasını anlamadım ama giderken haber verilmeli. Evine gittiğiniz kim olursa olsun. Siz oraya misafirliğe gidiyorsunuz evden çıkmadan geliyoruz diye aramak zor olmasa gerek. Bayramda giderken haber vermemeyi de ilk defa şimdi sizden duyuyorum. Eş ailesine de kendi aileme de giderken arar haber veririz, birine kahvaltıya birine çaya gideriz örneğin değişebiliyor. Anlattıklarınızda kayınvalidenizin sorunlu kadının ta kendisi olduğunu dair hiçbir şey göremedim. Anlamadım insanlar otursun bütün bir gün boyunca her an kapı çalabilir diye sizi mi beklesinler?

Son düzenleme:
İnsanın kendisine gelen misafirin saat belirtmeden çat diye gelmesini nasıl istemezse,misafirliğe giderken de aynı hasssasiyeti göstermesi gerekir. Ben hiçbir zaman aramadan gitmezdim kvye. o an müsait olur olmaz nerden bileceksiniz emir eri gibi hazır ol da sizi bekleyecek hali yok ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…