• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben şok

Yani adamın bakire raporu sunmasının sebebi çok basit. Ben cinsel bir birliktelik yaşamadım diyor.
Eğer cinsel birliktelik yaşandığı iddia edildiyse bu raporla böyle bir şeyin olmadığını kanıtlamaya çalışmış. İftiraya uğradığını iddia edip bu raporu kanıt olarak gösterecektir.

Evliliğin üstüne 3 çocuktan sonra bakire değildi felan demek mahkemece dikkate alınmayacak hatta kendi hanesine eksi olarak yazdıracak bir durum.

1- Savcılık ya da yetkili hakim talebi olmadan bekaret raporu alınamaz (kesin bilgi)

2-Savcılık veya mahkeme kararı olmadan bekaret raporu hazırlayan hekim “genital muayene suçu” nu işlemiş olur. Dolayısıyla bir kısmı değil bütün jinekologlar adli makamların talebi olmadan bekaret raporu veremeyeceğini bilir. Haliyle anlattığınız olayda eksik ya da yanlış hususlar var.

3-Bir de davayı kim açtı? Arkadaşınız mı?Davasını evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına mı dayandırdı yoksa başka bir sebebe mi?

Şu bekaret raporlarına inanmıyorum.
Arkadaşım yattı kalktı kaç kişiyle.
Evlilik yoluna girdi akrabalar aracı oldu, adam bakire istermiş illa.
Arkadaşım gitti öyle profesyonel bı yerde diktirdi ki...
E şimdi bakire raporu alsa ne olur ki.
Sonra adamla olmadı ayrıldılar.

Arkadaşınızın yerinde olsam bırakın donunu almayı, totosuna silecek tuvalet kağıdını dahi alırım.

1- Savcılık ya da yetkili hakim talebi olmadan bekaret raporu alınamaz (kesin bilgi)

2-Savcılık veya mahkeme kararı olmadan bekaret raporu hazırlayan hekim “genital muayene suçu” nu işlemiş olur. Dolayısıyla bir kısmı değil bütün jinekologlar adli makamların talebi olmadan bekaret raporu veremeyeceğini bilir. Haliyle anlattığınız olayda eksik ya da yanlış hususlar var.

3-Bir de davayı kim açtı? Arkadaşınız mı?Davasını evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına mı dayandırdı yoksa başka bir sebebe mi?

Arkadaşım zinadan açtı davayı. 1. Madde kesinse eğer arkadaşım beni yedi :(

2. Maddeye göre mahkeme böyle bir talepte nasıl bulunabilir ki ?

Şimdi şunu düşündüm açıkçası. Biz bir kaç arkadaş şahitlik yapacağız mahkemede. Ajitasyonla bizi mi ikna etti acaba ? Ay artik hickimseye inanmiyorum yaa. herkes her şeyi yapmış olabilir

Bir de hukukta çok net bilmiyorum ama evlilikler arasındaki sorunda da zaman aşımı gbi bir şey yokmuydu

mesela adam baştan kabul etmişse 3 çocuktan sonra eşim bakire değildi diyebilir mi?

bilmem 100 yıl geçmiş hala aynı yerde hukuk olarak bılgım yok ama bilen yazsın
Kesinlikle diyemez çocuklardan sonra.evlendiği gecenin ertesi günü bu olayı one surerek çekişmeli boşanma davası acabilirdi.

Arkadaşım zinadan açtı davayı. 1. Madde kesinse eğer arkadaşım beni yedi :KK43:

2. Maddeye göre mahkeme böyle bir talepte nasıl bulunabilir ki ?

Şimdi şunu düşündüm açıkçası. Biz bir kaç arkadaş şahitlik yapacağız mahkemede. Ajitasyonla bizi mi ikna etti acaba ? Ay artik hickimseye inanmiyorum yaa. herkes her şeyi yapmış olabilir
Eğer zinadan dolayı açtıysa özel boşanma sebebi olduğu için arkadaşınızın zinayı kanıtlaması gerekir. Yargıtayın benimsediği zina tanımı da “evli olan bir kişinin başka bir kişiyle cinsel birliktelik yaşaması” dır. Haliyle arkadaşınızın eşi de bahsi geçen 3.kişi ile cinsel birlikteliğin yaşanmadığına dolayısıyla zinanın olmadığına ilişkin iddiasını ispatlamak için mahkemeden bekaret raporu alınmasını istemişse o şekilde bekaret raporu alınmış olabilir. Ha derseniz ki bekarete bakmıyor o işler haklısınız lakin bekaret raporu bu anlamda cinsel birlikteliğin yaşanmadığına ilişkin karine teşkil eder. Arkadaşınız bu durumda sizi kandırmış olmayabilir yani. Lakin davası reddedilebilir. Arkadaşınız davasını avukatla takip etmiyorsa avukatla takip etsin.

Eğer zinadan dolayı açtıysa özel boşanma sebebi olduğu için arkadaşınızın zinayı kanıtlaması gerekir. Yargıtayın benimsediği zina tanımı da “evli olan bir kişinin başka bir kişiyle cinsel birliktelik yaşaması” dır. Haliyle arkadaşınızın eşi de bahsi geçen 3.kişi ile cinsel birlikteliğin yaşanmadığına dolayısıyla zinanın olmadığına ilişkin iddiasını ispatlamak için mahkemeden bekaret raporu alınmasını istemişse o şekilde bekaret raporu alınmış olabilir. Ha derseniz ki bekarete bakmıyor o işler haklısınız lakin bekaret raporu bu anlamda cinsel birlikteliğin yaşanmadığına ilişkin karine teşkil eder. Arkadaşınız bu durumda sizi kandırmış olmayabilir yani. Lakin davası reddedilebilir. Arkadaşınız davasını avukatla takip etmiyorsa avukatla takip etsin.

Yaaa :( var avukatı. Ama çok üzüldüm yani kaybedecek tazminatı falan. Şimdi adama daha çok sinirlendim 🤬

Böyle bir adama 3 çoçuk ha

Bu adam eminimki binlerce kez

Arkadaşınıza kimle yattın diye sorup darlamıştır

Arkadaşınız o zaman işareti görüp böyle bir adama 3 çoçuk yapmasaydı keşke

Ben böyle durumlarda çoçuğa üzülüyorum

Kadın işaretleri göremiyor önemsemiyor

Adam zaten mağara adamı

Böyle bir adama 3 çoçuk ha

Bu adam eminimki binlerce kez

Arkadaşınıza kimle yattın diye sorup darlamıştır

Arkadaşınız o zaman işareti görüp böyle bir adama 3 çoçuk yapmasaydı keşke

Ben böyle durumlarda çoçuğa üzülüyorum

Kadın işaretleri göremiyor önemsemiyor

Adam zaten mağara adamı

Adam iyi biriydi yaa. Öyle şiddeti falan yoktu. Mülayim sakin sessiz biriydi. Sonra içinden canavar çıktı. Ya da ben dışardan öyle gördüm. Içerde neler yaşanıyor bilinme tabi.

Arkadaşım köylü güzeli. Evi yuvası çocukları kocası vb. Tarzda. Hiç çalışmadı bu zamana kadar.

Eskiler daha mı vefaliydı acaba? Şimdi daha mı acımasız herkes ? Yani neresinden baksam arkadaşım haketmedi bu muameleyi. Ben de aldatildim boşandım. Eski eşime söz hakkı vermedim. Tek celsede bitirdim. Çünkü avukatım dedi ki muhatap olursan işler sarpa sarar daha çok kalbin kırılır gerek yok.

Aldatınca erkekler böyle saldırgan mi oluyorlar ? Gözleri cidden bir şey görmüyor mu ? Çocuklarını bile nasıl silebiliyorlar?

Ben anlam veremiyorum artık

Adam iyi biriydi yaa. Öyle şiddeti falan yoktu. Mülayim sakin sessiz biriydi. Sonra içinden canavar çıktı. Ya da ben dışardan öyle gördüm. Içerde neler yaşanıyor bilinme tabi.

Arkadaşım köylü güzeli. Evi yuvası çocukları kocası vb. Tarzda. Hiç çalışmadı bu zamana kadar.

Eskiler daha mı vefaliydı acaba? Şimdi daha mı acımasız herkes ? Yani neresinden baksam arkadaşım haketmedi bu muameleyi. Ben de aldatildim boşandım. Eski eşime söz hakkı vermedim. Tek celsede bitirdim. Çünkü avukatım dedi ki muhatap olursan işler sarpa sarar daha çok kalbin kırılır gerek yok.

Aldatınca erkekler böyle saldırgan mi oluyorlar ? Gözleri cidden bir şey görmüyor mu ? Çocuklarını bile nasıl silebiliyorlar?

Ben anlam veremiyorum artık
Aldatmayı

Yemeği evde değikde

Dışarda yemek gibi görüyorlar

Parayla aldatanlar aşık olmuyor

Fakat instagramdan sosyal medyadan kızı bulup bedavaya getiren

Bedava diye alışıyor

Eş meş gözü görmüyor

Ama biliyormusun

Eğer arkadaşın güçlü olursa

Manevi tazminat açarsa 200 binlik

Çok iyi paralar alır

Ve bu bi nebze onu toparlar

Eh istediği kadar pislik yapsın
Hakim bunun saçmalığını elbet bilecektir

Ben bi arkadaşımın boşanma davasında şahitlik yapmaya gitmiştim. Arkadaşım rahmini aldırmıştı kanser sebebiyle. Eski kocası da " artık sen kadın değilsin " demişti. Arkadaşım ağlayarak beni aramıştı. Sabaha kadar konuştuk dertleştik. Mahkemede şahitlik yaparken bu olayı anlattım. Sordu bana hakim " gözünle şahit oldun gördün mü böyle dediğini " diye. Ben de "hayır arkadaşım aglarkenn destek oldum ordan biliyorum " dedim. Hakim kabul etmedi bunu ve yazdırmadı da. Gözümle gördüğüm şeylere şahitlik yapabilirmişim sadece. Hukuk duygusal kararlar vermiyor. Yemin ettirdiler bana şahitlik yaparken ama duygusal içerikte söylediğim sözleri kabul etmediler yalan olabilir diye. E şimdi adam bekaret raporu sundu. Zina olmadığı ortaya cıktı. Arkadaşım davayı kaybedecek o zaman ?

Yani bu da çok yıkıcı değil mi ?

Ben gidip şahitlik yaparsam sadece " çok iyi temiz bir kadındı, yuvasına bağlıydı çocuklara çok iyi bakıyordu, kocasını çok seviyordu " falan diyebilirim sadece. Bu da bir işe yaramaz.

Back
X