• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben şok

Aldatmayı

Yemeği evde değikde

Dışarda yemek gibi görüyorlar

Parayla aldatanlar aşık olmuyor

Fakat instagramdan sosyal medyadan kızı bulup bedavaya getiren

Bedava diye alışıyor

Eş meş gözü görmüyor

Ama biliyormusun

Eğer arkadaşın güçlü olursa

Manevi tazminat açarsa 200 binlik

Çok iyi paralar alır

Ve bu bi nebze onu toparlar

Para hiç bir yaraya merhem olmuyor aslında. O duygusal acıyı bastırmıyor. Sadece çocukların ihtiyacı var o paraya.

Ben bi arkadaşımın boşanma davasında şahitlik yapmaya gitmiştim. Arkadaşım rahmini aldırmıştı kanser sebebiyle. Eski kocası da " artık sen kadın değilsin " demişti. Arkadaşım ağlayarak beni aramıştı. Sabaha kadar konuştuk dertleştik. Mahkemede şahitlik yaparken bu olayı anlattım. Sordu bana hakim " gözünle şahit oldun gördün mü böyle dediğini " diye. Ben de "hayır arkadaşım aglarkenn destek oldum ordan biliyorum " dedim. Hakim kabul etmedi bunu ve yazdırmadı da. Gözümle gördüğüm şeylere şahitlik yapabilirmişim sadece. Hukuk duygusal kararlar vermiyor. Yemin ettirdiler bana şahitlik yaparken ama duygusal içerikte söylediğim sözleri kabul etmediler yalan olabilir diye. E şimdi adam bekaret raporu sundu. Zina olmadığı ortaya cıktı. Arkadaşım davayı kaybedecek o zaman ?

Yani bu da çok yıkıcı değil mi ?

Ben gidip şahitlik yaparsam sadece " çok iyi temiz bir kadındı, yuvasına bağlıydı çocuklara çok iyi bakıyordu, kocasını çok seviyordu " falan diyebilirim sadece. Bu da bir işe yaramaz.
Hayır bakire olmadığı doğru olabilir ok ama adam bunu bilerek yıllarca evli kalıp çocuk yaptığı icin şimdi bunu öne süremez tamamen geçersiz. Düğünün hemen ertesinde bunu one surerek adam bosanma davasi acsaydi, hakim o zaman adami kandirilmis gorup hakli bulurdu.suan soz konusu bile olamaz

Yaaa :KK43: var avukatı. Ama çok üzüldüm yani kaybedecek tazminatı falan. Şimdi adama daha çok sinirlendim 🤬
Ben bi arkadaşımın boşanma davasında şahitlik yapmaya gitmiştim. Arkadaşım rahmini aldırmıştı kanser sebebiyle. Eski kocası da " artık sen kadın değilsin " demişti. Arkadaşım ağlayarak beni aramıştı. Sabaha kadar konuştuk dertleştik. Mahkemede şahitlik yaparken bu olayı anlattım. Sordu bana hakim " gözünle şahit oldun gördün mü böyle dediğini " diye. Ben de "hayır arkadaşım aglarkenn destek oldum ordan biliyorum " dedim. Hakim kabul etmedi bunu ve yazdırmadı da. Gözümle gördüğüm şeylere şahitlik yapabilirmişim sadece. Hukuk duygusal kararlar vermiyor. Yemin ettirdiler bana şahitlik yaparken ama duygusal içerikte söylediğim sözleri kabul etmediler yalan olabilir diye. E şimdi adam bekaret raporu sundu. Zina olmadığı ortaya cıktı. Arkadaşım davayı kaybedecek o zaman ?

Yani bu da çok yıkıcı değil mi ?

Ben gidip şahitlik yaparsam sadece " çok iyi temiz bir kadındı, yuvasına bağlıydı çocuklara çok iyi bakıyordu, kocasını çok seviyordu " falan diyebilirim sadece. Bu da bir işe yaramaz.
Ola ki arkadaşınızın açtığı zina sebepli boşanma davası reddedilirse bu kez arkadaşınız farklı bir sebebe dayanarak tekrar boşanma davası açabilir aslında. Örneğin “evlilik birliğinin temelinden sarsılması” gibi. Şahsi görüşüm keşke baştan zina sebebiyle boşanma davası değil de evlilik birliğinin temelinden sarsılması sebebiyle boşanma davası açsaydı arkadaşınız. Belki avukatına yanlış ya da eksik bilgi verdi bilemiyorum. Elinde bahsi geçen 3.şahısla eşinin samimi görüntüleri, yazışmaları, fotoğraf vs varsa bunları da açacağı davada sadakat yükümlülüğüne aykırılık olarak sunabilir. Nitekim kanunun lafzına göre aldatmak daha geniş zina ise daha dar anlamı ile yorumlanır. Bu sebeple şahsi görüşüm zina sebebiyle dava açtıysa arkadaşınız davası reddedilir ancak tabii ki kararı verecek olan hakimdir. Belki de yanılırım.

Ola ki arkadaşınızın açtığı zina sebepli boşanma davası reddedilirse bu kez arkadaşınız farklı bir sebebe dayanarak tekrar boşanma davası açabilir aslında. Örneğin “evlilik birliğinin temelinden sarsılması” gibi. Şahsi görüşüm keşke baştan zina sebebiyle boşanma davası değil de evlilik birliğinin temelinden sarsılması sebebiyle boşanma davası açsaydı arkadaşınız. Belki avukatına yanlış ya da eksik bilgi verdi bilemiyorum. Elinde bahsi geçen 3.şahısla eşinin samimi görüntüleri, yazışmaları, fotoğraf vs varsa bunları da açacağı davada sadakat yükümlülüğüne aykırılık olarak sunabilir. Nitekim kanunun lafzına göre aldatmak daha geniş zina ise daha dar anlamı ile yorumlanır. Bu sebeple şahsi görüşüm zina sebebiyle dava açtıysa arkadaşınız davası reddedilir ancak tabii ki kararı verecek olan hakimdir. Belki de yanılırım.

Anladım. Otel odasının kayıtlarını delil yaparak açtı davayı. Evet aslinda burda zina kanitlansaydi tazminat ödeyecekti adam. Ama artık sadakatsizlige dönüşecek herhalde davanın gidişatı. Baya bir şey öğrendim bu konu sayesinde. Arkadaşımla görüşünce paylaşacağım öğrendiklerimi. Gerçi avukatı işin uzmanıdır ama en azından arkadaşıma destek olmak için bilgi edinmiş oldum.

Eğer zinadan dolayı açtıysa özel boşanma sebebi olduğu için arkadaşınızın zinayı kanıtlaması gerekir. Yargıtayın benimsediği zina tanımı da “evli olan bir kişinin başka bir kişiyle cinsel birliktelik yaşaması” dır. Haliyle arkadaşınızın eşi de bahsi geçen 3.kişi ile cinsel birlikteliğin yaşanmadığına dolayısıyla zinanın olmadığına ilişkin iddiasını ispatlamak için mahkemeden bekaret raporu alınmasını istemişse o şekilde bekaret raporu alınmış olabilir. Ha derseniz ki bekarete bakmıyor o işler haklısınız lakin bekaret raporu bu anlamda cinsel birlikteliğin yaşanmadığına ilişkin karine teşkil eder. Arkadaşınız bu durumda sizi kandırmış olmayabilir yani. Lakin davası reddedilebilir. Arkadaşınız davasını avukatla takip etmiyorsa avukatla takip etsin.
Zina suc olmaktan cikarilmamis miydi? Zina sucuyla dava acilabiliyor mu hala?

Zina suc olmaktan cikarilmamis miydi? Zina sucuyla dava acilabiliyor mu hala?
Zina “ceza hukuku” anlamında suç olmaktan çıkarıldı. Yani zina yapana karşı hapis ya da adli para cezasına hükmedilemiyor. Fakat Medeni hukuk anlamında zina hala kusurlu bir davranış. Bu sebeple “zina sebebiyle boşanma” özel sebepli bir boşanma şekli olarak düzenlenmekte Medeni Kanunda.

Zina “ceza hukuku” anlamında suç olmaktan çıkarıldı. Yani zina yapana karşı hapis ya da adli para cezasına hükmedilemiyor. Fakat Medeni hukuk anlamında zina hala kusurlu bir davranış. Bu sebeple “zina sebebiyle boşanma” özel sebepli bir boşanma şekli olarak düzenlenmekte Medeni Kanunda.
Anladim teşekkür ederim.

3 cocuklu bi arkadaşım var. 38 yaş kocası 20 yaşında bir öğrenciyle arkadaşımı aldattı.

Dava açıldı. Adam savunmasında şey yazmış 🤬

Biz evlediğimizde eşim bakire değildi.

Altına da aldattığı kızın bekaret raporunu eklemiş.

Ben anlamıyorum bu nasıl bir dünya ??

Kuzenimin eşi de , 25 senelik evlilik 3 çocuktan sonra hala aynı şeyi söyler durur Evlendigimizde kız değildi der hem de her yerde herkese anlatır Halbuki öyle bir şey yok Hala da kuzenim o adamı çeker 😞

3 cocuklu bi arkadaşım var. 38 yaş kocası 20 yaşında bir öğrenciyle arkadaşımı aldattı.

Dava açıldı. Adam savunmasında şey yazmış 🤬

Biz evlediğimizde eşim bakire değildi.

Altına da aldattığı kızın bekaret raporunu eklemiş.

Ben anlamıyorum bu nasıl bir dünya ??
yuh

Canım eğer otelde aynı odada kaldıkları veya aynı odayı kiraladıkları ispatlanırsa bu aldatma sayılır bence.

Ancak direk cinsel ilişki yaşandı deyip bi dava açtıysa karşı tarafın aldığı bekaret raporu iddiasını çürütür ve hatta bir iftira davasına da maruz kalabilir.

Düşünsene...
Seviyorsun,
Evleniyorsun,
3 çocuğunuz oluyor..
"Kocam" dedigin adam böyle biri çıkıyor.
3 evladının babası böyle tanımlanamayan bi canlı türü çıkıyor..
Allah'ım sen böylelerinden esirge sevdiklerimizi...

Back
X