Ben temizlik yapmayı bilmiyorum galiba veya çok üşengecim ya da beceremiyorum

aman canım çalışıyorsun zaten, kasma bu kadar..çalışınca böyle olması normal..
bende haftasonuna fazla kalmasın diye harıl harıl iş yapardım hafta içi..
haftasonu gelince sanki hiç birşey yapmamışsın gibi olurdu..
bu kezde haftai çine kalmasın diye, harıl harıl yapılıyor..
değişen bişey olmuyor..

Valla kızlar bende bır kayınpeder var,camları kırlı gorsun cıkar yukarı lafı sokar gıder,yada asagıya oglunu cagırır fısekler gonderır,,taam karı kılıklı..valla sırf yapasım yoksada zoorla yapıyorum,gercı 3hafta once yıne temızlık konusunda kavga cıktı esım baya bı sesını yukselttı bı daha karısamazlar ama kaynanam dıyorkı esınee amaaan rıza bosver gıdıp pıslık ıcınde yasasınlarbu laf cook zoruma gıttı kızlar,bende uvey anne elınde buyudum,analıgım saolsun hıc ıs yaptırmadı,hep calıstım sabah gıder aksam gelırdım ama sımdıde zorlanmam normal

biraz pratik düşünceyle işlerini hafifletebilirsin.....mesela mutfak halın çabuk kirleniyor ve başa çıkamıyorsan, makinede yıkanabilen kilimlerden iki tane al biri kirlenince at makineye diğerini ser vs....

yazmış arkadaşlar zaten daha önce,uygula kesinlikle bu önerileri

Son düzenleme:
evindeki kalablıklıktan kurtulmayı dene..ne kadar çok dolap ne kadar çok eşya o kadar karmaşa..birde daha önce ev işine alışmayan biri hakikaten zorlanıyor..bende çok zorlanıyorum,hiç yapmamıştım hep bir kurulu düzenim vardı,bilmezdim ama mecbur yapıyorum..sağolsun bizim evdede hepimiz dağıtan modundayız..evdeki kullanmadığım eşyaların çoğunu evden çıkardım,kalabalık gitti biraz rahatladım.. eşimde rahat olunca bende işin ucunu çoğu zaman salıyorum,tetikleyici birisi olsaydı o zaman böyle olmazdı diye düşünüyorum..dua edelim eşlerimizde bizim kafadan ya titiz olsalardı

anlattığına göre dağınıklık evi kirli gibi gösteriyor ,ya da biriktirerek yapınca ya da yaptırınca daha zor oluyor ,
mesela fırın demişsin fırını o hale getirmeyip her kullanımdan sonra bulaşık deterjanı veya arap sabunuyla silsen inan
kirler birikmez ,aldığınızı aldığınız yere koysanız ev dağılmaz,halıda leke görmüşsen durdurma hemen sil durdukça çıkması zorlaşıyor...
en iyisi rahat olmak ve parça parça yapmak işleri...çalışıyorken daha planlıydım ,evlenmeden önce de...evin işleri bana aitti
evde durdukça iş hiç bitmiyor biriktirmeden parça parça yapıyorum ,özellikle açık renk halı ve mutfak halısı çok sinir bozucu oluyor bazen,
ama mutfağa şu yıkanabilen halılar iyi fikirmiş süper olur...

sen iş yapmayı sevmiyorsun bence sevmediğin içinde bastan savma yapıyorsun onuda kendin begenmıyorsun hem halılar her zaman yıkamaya gitmez erken yıpranır ben siliyorum haftada bir birde nasıl yıkıyorlar orası muamma...cekmece için cekmece düzenleyiciler var kullanabilirsin koltuk için örtü kullanabilirsin madem cocugun var silsende kirlenecek..yani birde ccuklu ev ne kadar toplu kalabılr kı

Benim temizlik düzenimde öyle.Önce heryeri toparlarım.Bazen süpürmeye bile gerek kalmaz.Ben yatmadan kızım , eşim yatağına gittiğinde her odayı dolaşır toparlar yatarım.Sabahta kalan birşey varsa yaparım işim daha kolay oluyor.Dolaplar karışık olsada evin mutlaka toplu olsun.Bence çoğu şey anneden kızına geçiyor.
Birde geç kalkıyorsan zaman yetmez.Ben engeç 9 da ayaktayım.Şimdi bahar temizliği zamanı bir topic açalım.Gün gün neler yaptığımızı yazalım.Sende yap bak nasıl toparlanıyor evin.:13:

Halılarını yedekle .Ben günlüğe mutfakta , çok desenli koyu renk bir halı kullanıyorum.Valla senede 1 yıkatsan kiri belli olmuyor.Kızımın odasınada shaggy halılarından aldım oda acayip temiz görünüyor.Yatak odamın yolluklarını makinede yıkanabilen türden arada atıyorum makineye 2 günde tertemiz seriyorum.Oturma odasındaki koltuklarada örtü kullanıyorum.Örtüleri haftada bir yıka koltukta mis gibi kalsın.Bende örtüleri en son gelen misafirden sonra sermeyi unuttum koltuklar kirlendi bile.Bugünlerde bahar temizliğine başlayacağım için bir iki gün idare edicem.:13:

Yıkanabilir halı sormuşsun.

Bendeki prizma marka,goblen desenli.Benzerinin resmini nette buldum :

Evlenirken çok dolabım olsun istedimiştim marifetmiş gibi.şimdi çok pişmanım depolayacak yer çok olunca dağınıklık ve iş o kadar çok oluyor.az yer az eşya,o da az iş ve düzen demek...mesela kitaplık hem insanı çok oyalar hem de hep karışık görünür ben de kapalı bir dolapta saklıyorum kitaplarımı...

Benim annem de okul bitene kadar hiç ev işi yaptırmadı. Okul hayatı bitince yaptığım işlere de hep kusur buldu. Ben evi silsem, o peşimden bir daha silerdi. Zaten onun huyudur, bir yeri 10 kere siler.

Neyse ki eşim yardım ediyor da çok bunalmıyorum ama şu derin temizlik olayını sevmiyorum. Ütü neyse de, cam silmek çok gıcık. Onu da eşim siliyor zaten. Dolapları da eşim toparlıyor. Sonra da başıma kakıyor. Böyle yapacaksan yardım falan istemem diyorum, yine de kıyamıyor.

Her daim düzenli, temiz, titiz, elinden bezi düşmeyen hanımlara hayranım :)

ay böyle bir sorun olsa başımda mahvolmuştum allah kolaylık versin

gerçekten ya eşim böyle olmasa da yanmıştım

doğru çözmüşsün canım.bu arada çekmece düzenleyici ne anlayamadım merak ettim doğrusu

bu topik fikrine bayıldım.mutlaka yapmalıyız.ben yoksa ne yapacağımı bilemiycem

Bende de tuhaf bir durum söz konusu. Alında elim yatkındır hızlı ve güzel temizlik yapar dip köşe, dolap kapı her yeri komple temizlerim. Yalnız huzursuzken, i şeye kafam takılmışken, canım sıkkınken ya da moralsizken saçımı bile taramıyorum. Çok çabuk içime gömülüp dış dünya ile bağları koparıyorum. Eğer kafam bişiye takıldıysa yandım. Hayatta aklımdaki sorunu çözmeden bi işle uğraşamam.

Çok aceleci, "oldu mu tam olsun olmadı mı hiç olmasın" tarzı bi yapım var

aynı ben kafama birşey takmıycam,moral süper olacak,açacağım müziğimi,alacağım sakızımı haydiiii akşama heryer missss.... evde kimse olmaması tercihimdirsonra kim tutar beni

selam
al benden de okadar.Aramıza hoşgeldin.
komşular hem temiz hem becerikli hem oturmalar her gün...gıcıklarrrrrrr
sorunu çözemedim ama
usanacağım beğenmediğim bir giysi almıyorum.
fazla eşyalara acımıyorum,atıyorum.
evin dağınıklığını toparlayıp temizlik yapıyorum.keyfim kalmazsa temizlik kalıyor,ama dağınıklık gidiyor.
zeminde kaymayan kilim tarzı yıkanabilen halı türleri var.makineye atılıyor.ben şu an koyu renk halı kullanıyorum valla süper.
açık renkli halı haftasını bulmuyordu.
boş vakitlerimde no frosttta hep bi şeyler atarım.sigara böreği mesela.işim olunca onlar beni kurtarıyor.hep tembel mantığına göre kurgula.
hem beceriksiz yada doğrusu tembeliz.kitap okur,televizyon izler,arkadaşlarla zaman geçiririz.
kendini kabullen ve hayatını buna göre kurgula derim.
bir arkadaşım üç beş parça eşya ile yaşıyor.sonra evine kokular sürüyor.tertemiz.elbise dolabı öyle boşki...

Haftada kadın cagrıyosan yanına yardmcı al durumn cok yoksa yarım gunlul olablrgunluk toparlamalara arada cocykla ılgılensn benm bakıcı var cocuk uyurken gunlk temzlıge toparlamaya bakar hem evdeysen beraber daha serı olur sende evn o duzenne alısrsın ve bırgn bıle dagınk olsa dayanamzsın ben mesela gardrobumu magaza duzenı gbı yaparm aldgm seyı aynen katlayıp koyarım en sevdgm seydr dolaplarımı cekmecelermı duzenlemek benm en kotu yanım atmaya kıyamama hastalıgı var ne olursa olsun aman lazım olur ısıme yarar belkı dusuncesı snr oluyorum bu huyuma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…