makinede yıkanabilen halı demişsiniz valla mantıklı geldi.çok da hoşuma gitti.aslında öyle yapsam ya.kilim gibi birşey mi ki.kızlar bi de mesela ben öğretmenim.öğlenciyim.şimdi bir saat sonra evden çıkıcam.sabah çocuğu kahvaltı yaptır yemek yap geçiyorzaten.akşam da 6 da çıkıyorum.yorgun da oluyorum.yemek yiyoruz topla dinlen derken.8 i buluyor.o saatten sonra da yapabildiğim kadar yapıyorum çocukla da olduğu kadar işte.eşim de normalde yardımcı olur.ama hafta içi iş yapma.oturalım işte diye tutturuyor.oturuyoruz bi güzel.ev gidiyor tabi.hafta sonu yapabildiğimiz kadar yapıyoruz.bi yerlere gidildimi o da kalıyor.of böyle gidiyor hayatım
bu konuyu bayadır açmak istiyordum .benzer konular açılıyordu onları falan da okudum.benim sorunum ,ben temizlik yapmayı bilmiyorum galiba veya çok üşengecim ya da beceremiyorum.tam olarak sorun ne bilmem de benim evim bi türlü düzene girmiyor.yardımcı falan da tutuyorum ama o da olmuyorki.daha doğrusu evi tam toparlayamadığımdan yardımcı tutmak da sorun oluyor.o yüzden sık sık da tutamıyorum.en komiği de kadın geldikten 3-4 gün sonra ev yine eski haline dönüyor yapılan da boşa gidiyor.herkesin fırınına bakıyorum pırıl pırıl.fırını temizleyim diye bi kalkışsam olmuyor temiz falan görünmüyor.halı silsem hiç bi leke çıkmıyor.gücüm yetmiyormu ne.halıları okadar sık da yıkamaya gönderememki.mutfak halısı yıkanıp geliyor ben 1 hafta içinde batırıyorum.koltuk silsem beceremiyorum koltukları da kızım sağolsun sık sık batırıyor.çekmecelerim hiç düzenli olamıyor.zaten düzeltmeyi hiç sevmem.çabuk da dağıtıyorum malesef.of içim sıkılıyor.ben ne yapcam ya.bu duruma çok takıyorum.bana bi akıl verin.diyceksinizki yap o zaman ama beceriksizmiyim neyim.bana bi formül bulun ne bileyim bilmediğim birşeyler varsa öğretin.komik oldu belki ama birilerinden de akıl almak lazım gerçekten
aslinda mantik kolay..temizlige baslamadan önce
heryeri topla(kimi insan hemen makina acar ise baslar)
söyle bir bak makinayla almasan ev temzlenmis gibi olur,sonra ac makinayi al artik haftada bir mi cekersin kanepelerin,koltuklarin arkalarini yani bu dip bucak oluyor:)
artik kendine göre zamani ayarla güzelce al,sonra tozu al sonrada sil:=) ben mesela genelde cok savsaklarim annem var ya ama yaptimida iyi yaparim...
sonra gir banyo-tuvalete güzelce yika( normalde pek ev isi yapmasamda wc yi yikarim,bence evin en önemli yeri bana göre bi kadinin temizligi wc sinden belli olur)
dolap ve cekmeceler konusunda birsey diyemeyecem bende hep düzeltirim ama bir haftaya kalmaya..özellikle elbise dolabim annem nasil yapiyor anlamiyorum
hergüün giyer-cikarir asar ama hic dagilmiyor onun dolabi..söyle yik hepsini önüne yerlestir dikkat et ee bi süre sonra dagilabilir ama dikkat edersin süre uzar..sahsen ben aevi temizlersem
o gün cok özeniyorum...
ama üsengecim diyorsaniz biraz kendinizi motive edin :) calisiyormusunuz bilmiyorummda,eger calismiyorsaniz cat kapi biri gelse filan gibi...
bizde hergün makina acilir,haftada bir gün kapilar dahil dip köse temizlenir ama her zaman önce toplama islemi yaparsan gözünde büyümez...
bu konuyu bayadır açmak istiyordum .benzer konular açılıyordu onları falan da okudum.benim sorunum ,ben temizlik yapmayı bilmiyorum galiba veya çok üşengecim ya da beceremiyorum.tam olarak sorun ne bilmem de benim evim bi türlü düzene girmiyor.yardımcı falan da tutuyorum ama o da olmuyorki.daha doğrusu evi tam toparlayamadığımdan yardımcı tutmak da sorun oluyor.o yüzden sık sık da tutamıyorum.en komiği de kadın geldikten 3-4 gün sonra ev yine eski haline dönüyor yapılan da boşa gidiyor.herkesin fırınına bakıyorum pırıl pırıl.fırını temizleyim diye bi kalkışsam olmuyor temiz falan görünmüyor.halı silsem hiç bi leke çıkmıyor.gücüm yetmiyormu ne.halıları okadar sık da yıkamaya gönderememki.mutfak halısı yıkanıp geliyor ben 1 hafta içinde batırıyorum.koltuk silsem beceremiyorum koltukları da kızım sağolsun sık sık batırıyor.çekmecelerim hiç düzenli olamıyor.zaten düzeltmeyi hiç sevmem.çabuk da dağıtıyorum malesef.of içim sıkılıyor.ben ne yapcam ya.bu duruma çok takıyorum.bana bi akıl verin.diyceksinizki yap o zaman ama beceriksizmiyim neyim.bana bi formül bulun ne bileyim bilmediğim birşeyler varsa öğretin.komik oldu belki ama birilerinden de akıl almak lazım gerçekten
Valla kızlar bende bır kayınpeder var,camları kırlı gorsun cıkar yukarı lafı sokar gıder,yada asagıya oglunu cagırır fısekler gonderır,,taam karı kılıklı..valla sırf yapasım yoksada zoorla yapıyorum,gercı 3hafta once yıne temızlık konusunda kavga cıktı esım baya bı sesını yukselttı bı daha karısamazlar ama kaynanam dıyorkı esınee amaaan rıza bosver gıdıp pıslık ıcınde yasasınlarbu laf cook zoruma gıttı kızlar,bende uvey anne elınde buyudum,analıgım saolsun hıc ıs yaptırmadı,hep calıstım sabah gıder aksam gelırdım ama sımdıde zorlanmam normal
evindeki kalablıklıktan kurtulmayı dene..ne kadar çok dolap ne kadar çok eşya o kadar karmaşa..birde daha önce ev işine alışmayan biri hakikaten zorlanıyor..bende çok zorlanıyorum,hiç yapmamıştım hep bir kurulu düzenim vardı,bilmezdim ama mecbur yapıyorum..sağolsun bizim evdede hepimiz dağıtan modundayız..evdeki kullanmadığım eşyaların çoğunu evden çıkardım,kalabalık gitti biraz rahatladım.. eşimde rahat olunca bende işin ucunu çoğu zaman salıyorum,tetikleyici birisi olsaydı o zaman böyle olmazdı diye düşünüyorum..dua edelim eşlerimizde bizim kafadan ya titiz olsalardı
sen iş yapmayı sevmiyorsun bence sevmediğin içinde bastan savma yapıyorsun onuda kendin begenmıyorsun hem halılar her zaman yıkamaya gitmez erken yıpranır ben siliyorum haftada bir birde nasıl yıkıyorlar orası muamma...cekmece için cekmece düzenleyiciler var kullanabilirsin koltuk için örtü kullanabilirsin madem cocugun var silsende kirlenecek..yani birde ccuklu ev ne kadar toplu kalabılr kı
bu topik fikrine bayıldım.mutlaka yapmalıyız.ben yoksa ne yapacağımı bilemiycemBenim temizlik düzenimde öyle.Önce heryeri toparlarım.Bazen süpürmeye bile gerek kalmaz.Ben yatmadan kızım , eşim yatağına gittiğinde her odayı dolaşır toparlar yatarım.Sabahta kalan birşey varsa yaparım işim daha kolay oluyor.Dolaplar karışık olsada evin mutlaka toplu olsun.Bence çoğu şey anneden kızına geçiyor.
Birde geç kalkıyorsan zaman yetmez.Ben engeç 9 da ayaktayım.Şimdi bahar temizliği zamanı bir topic açalım.Gün gün neler yaptığımızı yazalım.Sende yap bak nasıl toparlanıyor evin.:13:
bu topik fikrine bayıldım.mutlaka yapmalıyız.ben yoksa ne yapacağımı bilemiycem
Bende de tuhaf bir durum söz konusu. Alında elim yatkındır hızlı ve güzel temizlik yapar dip köşe, dolap kapı her yeri komple temizlerim. Yalnız huzursuzken, i şeye kafam takılmışken, canım sıkkınken ya da moralsizken saçımı bile taramıyorum. Çok çabuk içime gömülüp dış dünya ile bağları koparıyorum. Eğer kafam bişiye takıldıysa yandım. Hayatta aklımdaki sorunu çözmeden bi işle uğraşamam.
Çok aceleci, "oldu mu tam olsun olmadı mı hiç olmasın" tarzı bi yapım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?