en azından yalnız olmadığıma sevindim ;:)) kızlar yaa itiraf ediyorumki ben çok dağınığım ama öle böle diil :)) hiç bişi yapmak istemiyorum temzlikten nefret ediorum ayda 2 kez yardımcım gelio ama düşün evin dağınıklığından utanıp bazen onu bile çağıramıyorum :)) 10 aylık evliyim sadece ilk ay ütü yaptım diyebilirm :) kadın geldiğinde yapıo onun dışında kocam yapıo garibim:) sadece yemek yapmayı seviorum o kadar off nolcak bzm halimz resmen bekar hayatı yaşıyorz bde bnm evim çooooook büyük bde çatı dublexi 300 m2 falan bn temzlemeye kalksam hayatta beceremem ama temzlemekten ziyade yerde duran bişeyi bile kaldrmaya üşenip üstünden falan atlıyorum :)))))))))))))))))))))))))
canım kimsenın akıl vermesiyle düzelmeyecek bir soruna sahipsin çnkü kendim yapıyorm ediyorm üğşengecim diyorsun ya aslında sorun sende bitiyor. herşey kendi içinde bitiyor. mesela bir çk insan senin gbi olamaz.aşırı titiz olur bende öyleyim eve bir çocuk gelir mesela elinde meyve suyu kutusu vrsa hemen uyarırım annesine de söylerm hemen alırlar elinden mesela birşeyi örneğin kıyafetlerimi çıkarırken falan üşenmeden herşeyi askısına kaldırırm nasıl bırakıyorsam birdahakine de öyle bulurum.sende öyle yap sonradan koskoca gardrobe u toplamak acayip zor oluyor denendi ve onaylandı yni :)
birde mutfkta herşey dikkt meselesi mesela kzartma yaparken dolap arası fayansaların üzerine biz şefafastreçlerden kaplıyoruz ve set üstünün düğmelerinn gelşdiği kısmada folyo seriyoruz yemeğimizi güzlce yapınca kaldırıp atıyoruz hiçbiryer yağ olmuyor bir de aspiratör çk çabuk yağlanır 2 günde bir deterjanlı bez gezdirirsen seni uğraştırmaz snra. çk de kirlenıyorsa mutfağa şu kaymaz yolluklardan kestir cnm bizm onlardan vr geçen gün yıkadım ne sabun tutuyor üzerinde ne su üstelik 24 saat dolmadan da kuruyor hiçbirşekildede kir tutumuyor çabuk kirlenicek tozlanacak açık renk şeyleri evinden uzak tut cnm bnce insanın ömrünü yiyor temizlkk olmadan olmuyor ama yaparken de çk yoruyor insanı
koltuklarını da örtülü kullanabilirsn kirlendikçe atarsın makinaya. hiç olmadı çocuğun çk kirletiyorsa halı üzerine serilen kilime benzeyen örtüler vr artk onlrın her rengi piyasada mevcut en azından misafirlerin geleceği zaman örtüleri kaldırırsın mahcup olmzsın misafr gelecek diye de temizlk yaparak kendini paralamamış olursun :)
camlarını fazla açık tutmazsın gündüz vakitlerinde gece saatlerınde havalandırırsın dha az toz oluyor o zmn. :) perdelerınde dha az kirlenir böylelikle..
vlla bnden bu kdr cnm dha sormak istediklerin vrsa cevaplayabilirm.çnkü bn 10 yaşmdan beri tek başıma yemek ve temızlk yapıyorum duayenı oldm diyebilirm.ee 10 yıllık tecrübe konuşuyor burda(annem sürkli çalştığı için kendi kendimi büyüttm diyeblirm)
süpersin valla.işte ben de artık böyle biri olmak istiyorum.bu kadar olamam da.birşey sorcam benim kanepelerin kolları deri.benim kız oturduğu yerin olduğu tarafı yalaya yalaya iz yapmış.o hangi deterjanla silinir.normal ıslak bezle çıkmıyor
En zoru benimki. Kedim erkek. Ha bire her yere çiş edip duruyor
cifle temizle...
bulaşık süngerinin yeşil kısmına cifi sık. ya da doğrudan koltuğa sık.. bulaşık süngerinin yeşil tarafı ile temizle.. sonra da normail bir bez ile durula...
çıkmazsa leke gel beni bul:)))))
sağol valla inşallah öyle olur.bu arda bu aldığını hemen yerine koymak baya önemli anlaşılan.çoğu kişi bunu söylemiş.babam da hep söyler de ezberlediğim bir laf pek dikkate almazdım.kızlar bi de fırın kapağının içi leke olmuş ne içten ne dıştan silinmiyor.yani arası anlatabildimmi bilmem.orası sökülüyormuki ya da başka bi yolu varmı orayı temizlemenin.bide ben güneşlikleri ne kadar yıkarsam yıkayım temiz olmuyor.lekelr resmen iz yapmış.onun da bi yolu varmı.bir de fırının üstündeki ocaklar var ya yani 4 tane yanan şey varya.onlar çok kararmış.mesela cifliyorum biraz açılıyor ama tam tertemiz olmuyor.birinde görmüştüm aliminyumfolyo kaplamış.olurmu yoksa saçmamı.yada tam olarak mı temizlemeye çalışmalıyım
sağol valla inşallah öyle olur.bu arda bu aldığını hemen yerine koymak baya önemli anlaşılan.çoğu kişi bunu söylemiş.babam da hep söyler de ezberlediğim bir laf pek dikkate almazdım.kızlar bi de fırın kapağının içi leke olmuş ne içten ne dıştan silinmiyor.yani arası anlatabildimmi bilmem.orası sökülüyormuki ya da başka bi yolu varmı orayı temizlemenin.bide ben güneşlikleri ne kadar yıkarsam yıkayım temiz olmuyor.lekelr resmen iz yapmış.onun da bi yolu varmı.bir de fırının üstündeki ocaklar var ya yani 4 tane yanan şey varya.onlar çok kararmış.mesela cifliyorum biraz açılıyor ama tam tertemiz olmuyor.birinde görmüştüm aliminyumfolyo kaplamış.olurmu yoksa saçmamı.yada tam olarak mı temizlemeye çalışmalıyım
fırın kapağına yapılacak bişey yok, iki cam arası yağlı buhar yaptığından öyle olmuştur..
güneşliklerin nasıl stor falan mı yoksa makinede yıkanan cinsten bişey mi?
ocakların o yanan yerlerini de, ince bulaşık telleri var ya ,en ince olanlardan ama pişmaniye gibi olanlar..
onlarla domestos ve cif dökerek ovabilirsin..
folya kaplayanları gördüm bende ama kullanışlı olur mu bilmem..?
normal canım stor kullanımı zor olur diye almamıştım.5 senede güneşlikleri nasıl iflas ettirdimki bilmem.yani ne zaman yıkasam bembeyaz olmuyorlar
stor perdeleri 5 yılda 1 temizletmek gerekiyormuş..
bizim de yaptırdığımız yer söylemişti.
süpersin valla.işte ben de artık böyle biri olmak istiyorum.bu kadar olamam da.birşey sorcam benim kanepelerin kolları deri.benim kız oturduğu yerin olduğu tarafı yalaya yalaya iz yapmış.o hangi deterjanla silinir.normal ıslak bezle çıkmıyor
En zoru benimki. Kedim erkek. Ha bire her yere çiş edip duruyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?