Ben temizlik yapmayı bilmiyorum galiba veya çok üşengecim ya da beceremiyorum

ııı benim temizlik adına bulduğum çözümler nelerdir yazayım.2 yaşında bir oğlum var.tam bir ev dağıtma canavarı.öncelikle onu hergün parka çıkarıyorum.eğer evde durursak,evi talan ediyor haliyle enerjisini atması lazım evde atıp beni yoracağına götürüyorum parka tabi orda da ilgilenmesi kolay değil ama en azından hem o hem ben hava almış oluyoruz,ev de temiz kalıyor.o yorgunlukla da evi dağıtamıyor.

bunun dışında yatak odasının ve salonun kapısı sürekli kapalıdır.o iki oda neredeyse kullanım dışı.günümüz oturma odası ve çalışma odasında geçer bir de mutfak.yani üç odam kirlenir üç odam temizlenir.

tuvalet bonyoya her gece iki fısfıs dökmek rahat oluyor gerçekten.haftada bir de çamaşır suyuyla geç tamamdır.

bulaşık makinesi bulaşıkları yıkar yıkamaz boşaltılmalı.sonra kirliler birer ikişer çıktıkça atıyorsun sanki hiç bulaşıkla uğraşmıyormuş gibi oluyorsun.

bir de eşya seçimi önemli.koyu renk mobilya almadaım mesela.hepsi beyaz veya krem toz göstermiyorlar.halılarımı da çocuk olunca değiştirdim.kahverengi karışık desenler kiri belli etmiyor.günlük kanepelerin üstü de örtülü tabi.

böyle işte...

ben bekarım ailemle yaşıyorum 2 yıl öncesine kadar aşırı dağınıktım sonrasında obsesif durumum nüksetti ileri düzeyde hemde malesef şimdi yerde küçücük bir ip , kağıt parçası vs. gibi şeyler olsa bile onu kaldırmadan ,yatak örtümde azıcık bir simetri bozukluğu olduğunda düzeltmeden ,gardrobumda yerinden hafifte olsa kaymış bir tişortu yerine muntazam şekilde koymadan rahat edemediğim ve yapmadığım durumda nefes almakta zorlandığım için şuanda istemedende olsa aşırı düzenli bir insanım sağlığın yerinde olsunda evin dağınık olsun boşverrrrrr:)

evin dağınıklığından temizlikçi çağıramamak ne demek çok iyi bilirim.valla güldüm okurken.bu nasıl huydur ya yerde duran birşeyin üstünden atlayıp geçmek falan.ama bu huylarımın bitmesini istiyorum artık

süpersin valla.işte ben de artık böyle biri olmak istiyorum.bu kadar olamam da.birşey sorcam benim kanepelerin kolları deri.benim kız oturduğu yerin olduğu tarafı yalaya yalaya iz yapmış.o hangi deterjanla silinir.normal ıslak bezle çıkmıyor

cifle temizle...

bulaşık süngerinin yeşil kısmına cifi sık. ya da doğrudan koltuğa sık.. bulaşık süngerinin yeşil tarafı ile temizle.. sonra da normail bir bez ile durula...

çıkmazsa leke gel beni bul:)))))

sağol valla inşallah öyle olur.bu arda bu aldığını hemen yerine koymak baya önemli anlaşılan.çoğu kişi bunu söylemiş.babam da hep söyler de ezberlediğim bir laf pek dikkate almazdım.kızlar bi de fırın kapağının içi leke olmuş ne içten ne dıştan silinmiyor.yani arası anlatabildimmi bilmem.orası sökülüyormuki ya da başka bi yolu varmı orayı temizlemenin.bide ben güneşlikleri ne kadar yıkarsam yıkayım temiz olmuyor.lekelr resmen iz yapmış.onun da bi yolu varmı.bir de fırının üstündeki ocaklar var ya yani 4 tane yanan şey varya.onlar çok kararmış.mesela cifliyorum biraz açılıyor ama tam tertemiz olmuyor.birinde görmüştüm aliminyumfolyo kaplamış.olurmu yoksa saçmamı.yada tam olarak mı temizlemeye çalışmalıyım

Son düzenleme:

sprey yağ çözücülerle ocağı temizleyebilirsin...

fırın kapağının içi nasıl kir olabilir anlamadım:))) oraya yap giremez ki... amway'in fırın temizleyicisi var.. vallahi mucizevi bir şey.. tavsiye ederim...

perdeler için yapacak çok birşey yok:)) yenisini bakmaya başlarsan iyi edersin:))))

fırın kapağına yapılacak bişey yok, iki cam arası yağlı buhar yaptığından öyle olmuştur..
güneşliklerin nasıl stor falan mı yoksa makinede yıkanan cinsten bişey mi?

ocakların o yanan yerlerini de, ince bulaşık telleri var ya ,en ince olanlardan ama pişmaniye gibi olanlar..
onlarla domestos ve cif dökerek ovabilirsin..
folya kaplayanları gördüm bende ama kullanışlı olur mu bilmem..?

fırın kapağına yapılacak bişey yok, iki cam arası yağlı buhar yaptığından öyle olmuştur..
güneşliklerin nasıl stor falan mı yoksa makinede yıkanan cinsten bişey mi?

ocakların o yanan yerlerini de, ince bulaşık telleri var ya ,en ince olanlardan ama pişmaniye gibi olanlar..
onlarla domestos ve cif dökerek ovabilirsin..
folya kaplayanları gördüm bende ama kullanışlı olur mu bilmem..?

normal canım stor kullanımı zor olur diye almamıştım.5 senede güneşlikleri nasıl iflas ettirdimki bilmem.yani ne zaman yıkasam bembeyaz olmuyorlar

normal canım stor kullanımı zor olur diye almamıştım.5 senede güneşlikleri nasıl iflas ettirdimki bilmem.yani ne zaman yıkasam bembeyaz olmuyorlar

storlar şık estetik ama kullanışı zor diye temizliği yani ,bende güneşliklerimi normal güneşlik aldım..
lekeli yerleri varsa sprey mutfak yağ çözücüsü fıslat 10-15 dk. beklet sonra makineye at..
beyazsa bir de kosla vanish dene..

stor perdeleri 5 yılda 1 temizletmek gerekiyormuş..

bizim de yaptırdığımız yer söylemişti.

beyaz sabun deneyin olmazsa çamaşır suyu katkılı cif vr üzerinde bekletip ovalayın.

En zoru benimki. Kedim erkek. Ha bire her yere çiş edip duruyor

bende hayvanları çk seviyorm özellikle kedileri, kuşları ve o minik cinsten olan köpekleri ama evde bakılması fikrine bi türlü alışamadım temizlikten dolayı birde geniz alerjim vr sigara dumanı hayvan tyü fln kötü yapıyor bni :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…