Ben temizlik yapmayı bilmiyorum galiba veya çok üşengecim ya da beceremiyorum

canim bende diyorum anneme yazik yapma diye dinelmiyor..birde hergün makina aciliyor yani evde kücük cocukta yok ..

yurt disinda yasiyoruz tatilde türkiyeye giderken bile bu sene cikmadan önce evi öyle yapti,en son dus alip ciktik o arada banyoyu yikadik üzerimden en son cikanlari kisa programda yikadik

camasir sepetinde kalmasinmis ne olur ne olmaz diye dönüste geri yikariz diye öyle yikadik astik eve,mesela benim ablam türkiyede yalniz yasiyor

20 yasinda üniversiteye basladi o gün bugün yalniz o cok rahat,ben evde anneme yardim ederim genellikle annem yapar ama öyle bir alisimki ablamin yanina

gittigimde sürekli oralri buralri topluyorum temizliyorum pek iste anneme yazik canina yapma diyorum ama göre göre gittigim yerde de duramiyorum..

kendi duzenimi anlatayim; sabah erkenden cocuklari okula yollayinca derkal yataklarini toplar,calisma masalarini toplayip silerim.
salona gecip aksamki daginiklari toplarim,koltuk minderlerini duzeltirim
yatak odasina girip yatagimi toplarim,ortaliktaki kiyafetleri kirliyse sepete temizse dolaba kaldiririm.
kisacasi once evi duzenlerim.lavabolari ve tuvaletleri ciflerim,havlulari degistirirm.sonra camasir makinesini calistirim( hergun degil tabi)
sonra mutfaga gecerim yemek yaparim,ocak ve aspiratoru mutlaka her yemek yaptiktan sonra temizlerim,buzdolabini sik sik kontrol ederim dokulen sacilan var mi diye,tek kullanimlik temizlik mendiliyle evi gezerim kapi kolu,elktirik dugmeler,duvarda parmak izi falan gibi seyleri silerim.aslinda bunun gibi birsuru sey,sali ve cuma ev supurulup silinir bizde.kisacasi sabah tv gazete takilmayip eve yogunlassan cok kolay oluyor benim saat 12 gibi tum isim bitiyor kendime vaktim bol bol kaliyor,ama cam silme kapi,hali vb buyuk isler icin eve kadin geliyor.hic zor degil planli ve duzenli olmak,isten korkmamak gerekiyor usenirsen olmaz,duzene alisinca istesende oturamassin zaten, ben hergece yatarken yarin cocuklari yollar yollamaz yatip 11 e kadar uyuycam diyorum sonra gene onlari yolcu edip ise koyuluyorum

ohhoooo ben boyle yapsam daha napmmmm
yaaa bence sen eve bayan bile alma derim
ne gerek var hemen hemn hepsini hallettin gitti..

su dolap ve kasa duzenini bende sagliyamiyorum 2 yillik evliyim elbise katlamayi hic sevmem

Aynen bende dolap dizmeyi hiç sevmem, çamaşırları katlayarak topladığım halde onları yerlerine yerleştirmek bana nasıl zor geliyor anlatamam En çok ve çabuk dağılan yer çamaşır dolabı ve çekmeceler o yüzden...

Ben de aynisiyim.evim hic derli toplu olmuyor.baskalari temizlik yapar ev gösterir benimkinde de hic öyle olmuyor.buda senin dedigin gibi bu sebeplerle olabilir bende cok kararsiz ve sürekli kafamda bir seyler olur.birde calisan annenin cocuguyduk pek yapmazdik okurken.ondan böyle oluyor.

bende öyleyimm yani sizin kadar değilim ama evlendiğimde hiç bişi bilmiyodum birbuçuk senelik evliyim daha yeni yeni oturtuyorum temizliği yemeği filan.. Evlendiğimde yatğımı bile toplamak çok zor geliyodu bırakıp çıkıyodum genelde kahvaltı masasını bile toplamadaan çıkıyodum düşünün Her hafta bir saat dolap düzeltiyodum sonra bi bakmışım eskisinden beter Sonra baktım olmuyo bir de kayınvalidem sağolsun sürekli söyleniyo Eşimi yolcu eder etmez hemen yatağımı ve evin dağnıklığını topluyorum mutfağı temizliyorum haftada iki kere evi diip bucak kanepe altı kapılara kadar siliyorum, gün aşırı wc temizliyorum bebeğim var o yüzden nerdeyse hergün makina açıp çamaşır as kurut topla kaldır oluyo Dolabımı dört aydır hiç düzeltmedim çünkü aldığımı hep katlayıp koyunca zaten dağılmadığını farkettim Ütüyü çok seviyorum birde ben normalde çok yavaş olan elim üç saatlik ütüyü yarım saatte bitirio kayınvalidem lim hızlı diye kendi tüsünüde bana getiriyo camları bütün kış hiç temizlemedim şimdi iki haftada bi siliyorm bana yetiyo Ama yinede yetişemediğim yerler oluyo onlara bakıp bakıp bunalım geçiriyorum sanki oralar temizlenmeyince ev kirli gibi geliyo avizelerin üst kısımları boyum yetmiyo .balkon camları filan millet nasıl siiyo bilmiyorum ama buradan anladığım kadarıyla oralara kadın çağırıyolar Bende kendi kendime beceriksizim diye üzülüyodum

bende öyleyimm yani sizin kadar değilim ama evlendiğimde hiç bişi bilmiyodum birbuçuk senelik evliyim daha yeni yeni oturtuyorum temizliği yemeği filan.. Evlendiğimde yatğımı bile toplamak çok zor geliyodu bırakıp çıkıyodum genelde kahvaltı masasını bile toplamadaan çıkıyodum düşünün Her hafta bir saat dolap düzeltiyodum sonra bi bakmışım eskisinden beter Sonra baktım olmuyo bir de kayınvalidem sağolsun sürekli söyleniyo Eşimi yolcu eder etmez hemen yatağımı ve evin dağnıklığını topluyorum mutfağı temizliyorum haftada iki kere evi diip bucak kanepe altı kapılara kadar siliyorum, gün aşırı wc temizliyorum bebeğim var o yüzden nerdeyse hergün makina açıp çamaşır as kurut topla kaldır oluyo Dolabımı dört aydır hiç düzeltmedim çünkü aldığımı hep katlayıp koyunca zaten dağılmadığını farkettim Ütüyü çok seviyorum birde ben normalde çok yavaş olan elim üç saatlik ütüyü yarım saatte bitirio kayınvalidem lim hızlı diye kendi tüsünüde bana getiriyo camları bütün kış hiç temizlemedim şimdi iki haftada bi siliyorm bana yetiyo Ama yinede yetişemediğim yerler oluyo onlara bakıp bakıp bunalım geçiriyorum sanki oralar temizlenmeyince ev kirli gibi geliyo avizelerin üst kısımları boyum yetmiyo .balkon camları filan millet nasıl siiyo bilmiyorum ama buradan anladığım kadarıyla oralara kadın çağırıyolar Bende kendi kendime beceriksizim diye üzülüyodum

en azından yalnız olmadığıma sevindim ;:)) kızlar yaa itiraf ediyorumki ben çok dağınığım ama öle böle diil :)) hiç bişi yapmak istemiyorum temzlikten nefret ediorum ayda 2 kez yardımcım gelio ama düşün evin dağınıklığından utanıp bazen onu bile çağıramıyorum :)) 10 aylık evliyim sadece ilk ay ütü yaptım diyebilirm :) kadın geldiğinde yapıo onun dışında kocam yapıo garibim:) sadece yemek yapmayı seviorum o kadar off nolcak bzm halimz resmen bekar hayatı yaşıyorz bde bnm evim çooooook büyük bde çatı dublexi 300 m2 falan bn temzlemeye kalksam hayatta beceremem ama temzlemekten ziyade yerde duran bişeyi bile kaldrmaya üşenip üstünden falan atlıyorum :)))))))))))))))))))))))))

pöff çekmece dolap kıyafet katlama işinden bbnde nefret ediyorum.annem gelince topluyo vala dolapları.kızkende böleydim hala böyleyim.sevemiyorum yaaaaaaaaaaaaa dolap çekmece içini

çok eşyan olmayacak
aldığını yerine koyacak
çamaşır katlamayı sevmiyorsanız askıya asacaksınız :)))))) ben öyle yapıyorum

o zaman evin her zaman terli toplu ve pırıl pırıl oluyor.tecrübe yazıyor :))))))))

ahh canım bende senin tam tersinim artık bıktım yani 9 aylıkta bebeğim var bende temizlik hastasıyım herşey yerli yerinde olmalı kumanda bile ortada tek şey olmaz ben iş biriktirmem yemekmi yendi doğru makineye iş biriktirme sende aman rahat biri olmak isterdim sanki dünyaya düzen için gelmişim bıktım üff be

canım kimsenın akıl vermesiyle düzelmeyecek bir soruna sahipsin çnkü kendim yapıyorm ediyorm üğşengecim diyorsun ya aslında sorun sende bitiyor. herşey kendi içinde bitiyor. mesela bir çk insan senin gbi olamaz.aşırı titiz olur bende öyleyim eve bir çocuk gelir mesela elinde meyve suyu kutusu vrsa hemen uyarırım annesine de söylerm hemen alırlar elinden mesela birşeyi örneğin kıyafetlerimi çıkarırken falan üşenmeden herşeyi askısına kaldırırm nasıl bırakıyorsam birdahakine de öyle bulurum.sende öyle yap sonradan koskoca gardrobe u toplamak acayip zor oluyor denendi ve onaylandı yni :)

birde mutfkta herşey dikkt meselesi mesela kzartma yaparken dolap arası fayansaların üzerine biz şefafastreçlerden kaplıyoruz ve set üstünün düğmelerinn gelşdiği kısmada folyo seriyoruz yemeğimizi güzlce yapınca kaldırıp atıyoruz hiçbiryer yağ olmuyor bir de aspiratör çk çabuk yağlanır 2 günde bir deterjanlı bez gezdirirsen seni uğraştırmaz snra. çk de kirlenıyorsa mutfağa şu kaymaz yolluklardan kestir cnm bizm onlardan vr geçen gün yıkadım ne sabun tutuyor üzerinde ne su üstelik 24 saat dolmadan da kuruyor hiçbirşekildede kir tutumuyor çabuk kirlenicek tozlanacak açık renk şeyleri evinden uzak tut cnm bnce insanın ömrünü yiyor temizlkk olmadan olmuyor ama yaparken de çk yoruyor insanı

koltuklarını da örtülü kullanabilirsn kirlendikçe atarsın makinaya. hiç olmadı çocuğun çk kirletiyorsa halı üzerine serilen kilime benzeyen örtüler vr artk onlrın her rengi piyasada mevcut en azından misafirlerin geleceği zaman örtüleri kaldırırsın mahcup olmzsın misafr gelecek diye de temizlk yaparak kendini paralamamış olursun :)

camlarını fazla açık tutmazsın gündüz vakitlerinde gece saatlerınde havalandırırsın dha az toz oluyor o zmn. :) perdelerınde dha az kirlenir böylelikle..

vlla bnden bu kdr cnm dha sormak istediklerin vrsa cevaplayabilirm.çnkü bn 10 yaşmdan beri tek başıma yemek ve temızlk yapıyorum duayenı oldm diyebilirm.ee 10 yıllık tecrübe konuşuyor burda (annem sürkli çalştığı için kendi kendimi büyüttm diyeblirm)

Benim de kafam dağınıktır,kendim de dağınığım,çabuk batırırım evi.4 yıldır(boşanmadan beri) arttı,eskiden bukadar değildi..Hatta 6 yıl öncesine kadar normal ,düzenli,temizliğini aksatmayan ,çabuk batırmayan,baba evini çiçek gibi yapan bir kızdım..Ne olacak halim bilmiyorum,kafam düzelene kadar bu dağınıklık olacak galiba bende..Biri evimi görse oğluna almaz yeminleNe hale geldim ya

Son düzenleme:
Öff ben temizilik hastası insanlara imreniyorum diyicem deli misin diyecekler.Nasıl istiyor canları her gün aynı şeyleri yapmak:44:

cvp vereyim canım temizlik hastası biri olarak canımzıın istediğinden değeil elimiz mahkum aklımızdan geçen işleri yapmazsak o gün hzuurum olmjuyor mecbur istemeye istemeye yapıyorum özellikle missafirden sonra off bu ailemde olsa aynı mesela banyoma kimseyi sokmam sadece bana aittir tuvaletimde lavabomda 2. tuvalet missafirindir yatağıma bebek dahi yatsa çıldırırım çarşafları yıkarım ne bileyim böyle takıntılarım var birde ev devamlı düzenli olacak kumanda bile ortada durmayacak

merhaba kızlar, valla nasıl yazacağımı bilemedim şimdi. hepimiz annelerimizden büyüklerimizden öyle gördük, evlerimiz hep düzenli temiz olacak, yok çat kapı biri gelirse ayıp olur vs vs. ben de zamanında sile çitileye fenalıklar geçirirdim. şimdi o titiz günlerime yanıyorum. ben de bir tek ütü yapmayı severim, kendi dolabım mağaza gibidir, rengine, boyuna, kol boyuna göre her şey. ama artık kocamın dolabını bile yapmıyorum, düzenli istiyorsa bir zahmet benim koyduğum gibi düzenli tutsun.
zaman akıp gidiyor, hayat çok kısa, gençliğinizi evinize hizmetçilik yaparak geçirmeyin lütfen. kapı dolap silerek geçireceğiniz zamanı kocanıza güzel bir sofra yada ne bileyim bir sürpriz hazırlayarak geçirin. inanın evi temiz tutmanızdan çok daha makbule geçecektir. tabi ki pis pis oturun demek istemiyorum, mutfağınıza banyonuza özen gösterin, başka bir arkadaş da yazmıştı diğer tarafların dağınıklığını topladığınız zaman zaten temiz görünüyor. ben bazen arkadaşlara evi de temizlemedim kaç gündür diye söylendiğim zaman aaa pırıl pırıl evin falan derler. derli toplu görünmek için evinize şekil verin ve keyfinize bakın.

Ben de pratiklikten ve sadelikten yanayım. Gerçekten de çok ve gereksiz eşya, saçma sapan süsler, gereksiz silmek zorunda kalacağım ıvır zıvır ve örtü mörtü gibi şeyler olmayacak.

Hele vitrinmiş, camlı dolapmış falan nefret ederim.

Koltuk takımı, tv ve sehpa, yemek masası, yatak odası ve bi de misafir yatak odası oldu mu tamamdır.

Haftada 1 komple süpürme+silme, ayda bir camlar ve halılar, gece yatmadan önce de banyo+wc temizliği.

Yerde gereksiz paspamış, parça parça yollukmuş falan bayıyor beni.

Pratik ve sade oldu mu hem her zaman düzenli görünüyor hem de toparlamak kısa sürüyor.

Kullanmadığım ne varsa gereken birine veririm. Hiç evde tutmam. İlla çevremde lazım olan biri oluyor. Al sen kullan derim, işine yarayana veririm. Bi gün lazım olur diye diye balkonları dolapları gereksiz öteberiyle doldurmak da evi dağınık gösteriyor.

sızde baya tıtızmısısn bravo vallaha ben bır mısafırlege gıtsem ve ev sahıbı al su meyva suyunu dese adımımı atmam benım evıme gelen herkes rahat eder dokulsun ne olucak yıkandınmı gecer ınsan kalbınden onemlımı:)))

bak sana dolap ıcelrı ıle ılgılı pratık bır bılgı vereyım ben cok rahatladım delı gıbı kıayfetım avrdı kendı kendıme karar aldım mesela olmuyorsa ama zayıflarım dıyıp bır yere kaldırıyorum eger bır sene cıınde gıymıyorsam kesın bırılerıne verırım kullansınlar dıye cunku musrıflık oluyor ve toplamaktada daha rahat edıyorsun benım su an cok az ve oz kıyafetım var orada durucagına ıhtıyacı olan alsın bıde oyle hergun n bı tektemızk yapmana gerek yokkı hergun bı tek mutfak ve tuvaletler onemlı ben hafta bır sılerım bıde su onemlı eger evın buyukse ve dkorayon yenıyse zaten kendıgınden tamız gorunuyor benıme kı evım cok kucuk ve eskıydı buyuk ve yenı eve cıktım cok mutluyum evım hıc bu kadar guzel gorunmemıstı mılelt dıyorkı mobılyaalırn ne akdar farklı duruyor bıde genelde mutfaktayım artık hep kocaman ev toplu oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…