- 20 Şubat 2007
- 7.295
- 347
- 198
- 41
Haftada bir kapılar dahilmi???maşallah benim senede 3 bilemedin 4kapılar silinir genel temizlikte,ama 15günde bir koltuk altlarını falan yaparım haftanın bir günü heryeri süpürür silerimayda birde camları silerim duruma göre yamur falan yağarsa kirlenirse arada yaparım..bazen üşengeçliğim tutar birikir işler,ütüyü bende hiç sevmem..Aslında bu temizlik işini abartmamak lazım hergün hergün heryerleri bal dök yala yapınca ne oluyor sanki kendimizi harap etmekten başka madalya verseler anlayacağımda zaten kara kara düşünüyorum,bahar geldi şöyle bir bahar temizli yapmak lazım diye ee bahar temizliği olimpiyatları başlıyor
kendi duzenimi anlatayim; sabah erkenden cocuklari okula yollayinca derkal yataklarini toplar,calisma masalarini toplayip silerim.
salona gecip aksamki daginiklari toplarim,koltuk minderlerini duzeltirim
yatak odasina girip yatagimi toplarim,ortaliktaki kiyafetleri kirliyse sepete temizse dolaba kaldiririm.
kisacasi once evi duzenlerim.lavabolari ve tuvaletleri ciflerim,havlulari degistirirm.sonra camasir makinesini calistirim( hergun degil tabi)
sonra mutfaga gecerim yemek yaparim,ocak ve aspiratoru mutlaka her yemek yaptiktan sonra temizlerim,buzdolabini sik sik kontrol ederim dokulen sacilan var mi diye,tek kullanimlik temizlik mendiliyle evi gezerim kapi kolu,elktirik dugmeler,duvarda parmak izi falan gibi seyleri silerim.aslinda bunun gibi birsuru sey,sali ve cuma ev supurulup silinir bizde.kisacasi sabah tv gazete takilmayip eve yogunlassan cok kolay oluyor benim saat 12 gibi tum isim bitiyor kendime vaktim bol bol kaliyor,ama cam silme kapi,hali vb buyuk isler icin eve kadin geliyor.hic zor degil planli ve duzenli olmak,isten korkmamak gerekiyor usenirsen olmaz,duzene alisinca istesende oturamassin zaten, ben hergece yatarken yarin cocuklari yollar yollamaz yatip 11 e kadar uyuycam diyorum sonra gene onlari yolcu edip ise koyuluyorum
su dolap ve kasa duzenini bende sagliyamiyorum 2 yillik evliyim elbise katlamayi hic sevmem
Benim de kafam çok dolu ve dağınıktır.
Genellikle kararsızımdır. Sürekli bir soru işaretleri filan. Ve ben de dağınığımdır.
Ruh hali ve aklı dağınık+karışık olan kişilerin yaşadığı ortamda dağınık oluyor genellikle.
Ben öyle düşünüyorum.
bu konuyu bayadır açmak istiyordum .benzer konular açılıyordu onları falan da okudum.benim sorunum ,ben temizlik yapmayı bilmiyorum galiba veya çok üşengecim ya da beceremiyorum.tam olarak sorun ne bilmem de benim evim bi türlü düzene girmiyor.yardımcı falan da tutuyorum ama o da olmuyorki.daha doğrusu evi tam toparlayamadığımdan yardımcı tutmak da sorun oluyor.o yüzden sık sık da tutamıyorum.en komiği de kadın geldikten 3-4 gün sonra ev yine eski haline dönüyor yapılan da boşa gidiyor.herkesin fırınına bakıyorum pırıl pırıl.fırını temizleyim diye bi kalkışsam olmuyor temiz falan görünmüyor.halı silsem hiç bi leke çıkmıyor.gücüm yetmiyormu ne.halıları okadar sık da yıkamaya gönderememki.mutfak halısı yıkanıp geliyor ben 1 hafta içinde batırıyorum.koltuk silsem beceremiyorum koltukları da kızım sağolsun sık sık batırıyor.çekmecelerim hiç düzenli olamıyor.zaten düzeltmeyi hiç sevmem.çabuk da dağıtıyorum malesef.of içim sıkılıyor.ben ne yapcam ya.bu duruma çok takıyorum.bana bi akıl verin.diyceksinizki yap o zaman ama beceriksizmiyim neyim.bana bi formül bulun ne bileyim bilmediğim birşeyler varsa öğretin.komik oldu belki ama birilerinden de akıl almak lazım gerçekten
Öff ben temizilik hastası insanlara imreniyorum diyicem deli misin diyecekler.Nasıl istiyor canları her gün aynı şeyleri yapmak:44:
canım kimsenın akıl vermesiyle düzelmeyecek bir soruna sahipsin çnkü kendim yapıyorm ediyorm üğşengecim diyorsun ya aslında sorun sende bitiyor. herşey kendi içinde bitiyor. mesela bir çk insan senin gbi olamaz.aşırı titiz olur bende öyleyim eve bir çocuk gelir mesela elinde meyve suyu kutusu vrsa hemen uyarırım annesine de söylerm hemen alırlar elinden mesela birşeyi örneğin kıyafetlerimi çıkarırken falan üşenmeden herşeyi askısına kaldırırm nasıl bırakıyorsam birdahakine de öyle bulurum.sende öyle yap sonradan koskoca gardrobe u toplamak acayip zor oluyor denendi ve onaylandı yni :)
birde mutfkta herşey dikkt meselesi mesela kzartma yaparken dolap arası fayansaların üzerine biz şefafastreçlerden kaplıyoruz ve set üstünün düğmelerinn gelşdiği kısmada folyo seriyoruz yemeğimizi güzlce yapınca kaldırıp atıyoruz hiçbiryer yağ olmuyor bir de aspiratör çk çabuk yağlanır 2 günde bir deterjanlı bez gezdirirsen seni uğraştırmaz snra. çk de kirlenıyorsa mutfağa şu kaymaz yolluklardan kestir cnm bizm onlardan vr geçen gün yıkadım ne sabun tutuyor üzerinde ne su üstelik 24 saat dolmadan da kuruyor hiçbirşekildede kir tutumuyor çabuk kirlenicek tozlanacak açık renk şeyleri evinden uzak tut cnm bnce insanın ömrünü yiyor temizlkk olmadan olmuyor ama yaparken de çk yoruyor insanı
koltuklarını da örtülü kullanabilirsn kirlendikçe atarsın makinaya. hiç olmadı çocuğun çk kirletiyorsa halı üzerine serilen kilime benzeyen örtüler vr artk onlrın her rengi piyasada mevcut en azından misafirlerin geleceği zaman örtüleri kaldırırsın mahcup olmzsın misafr gelecek diye de temizlk yaparak kendini paralamamış olursun :)
camlarını fazla açık tutmazsın gündüz vakitlerinde gece saatlerınde havalandırırsın dha az toz oluyor o zmn. :) perdelerınde dha az kirlenir böylelikle..
vlla bnden bu kdr cnm dha sormak istediklerin vrsa cevaplayabilirm.çnkü bn 10 yaşmdan beri tek başıma yemek ve temızlk yapıyorum duayenı oldm diyebilirm.ee 10 yıllık tecrübe konuşuyor burda(annem sürkli çalştığı için kendi kendimi büyüttm diyeblirm)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?