makinede yıkanabilen halı demişsiniz valla mantıklı geldi.çok da hoşuma gitti.aslında öyle yapsam ya.kilim gibi birşey mi ki.kızlar bi de mesela ben öğretmenim.öğlenciyim.şimdi bir saat sonra evden çıkıcam.sabah çocuğu kahvaltı yaptır yemek yap geçiyorzaten.akşam da 6 da çıkıyorum.yorgun da oluyorum.yemek yiyoruz topla dinlen derken.8 i buluyor.o saatten sonra da yapabildiğim kadar yapıyorum çocukla da olduğu kadar işte.eşim de normalde yardımcı olur.ama hafta içi iş yapma.oturalım işte diye tutturuyor.oturuyoruz bi güzel.ev gidiyor tabi.hafta sonu yapabildiğimiz kadar yapıyoruz.bi yerlere gidildimi o da kalıyor.of böyle gidiyor hayatım
canım benim senin açtığın konunun bi benzeri ben açmıştım bi kaç zaman önce, benimde eşim seninki gibiydi yemeği yerdik ben tam mutfağa girişicem toplamaya ya bırak gel film izleyim derdi biz geçip oturup film izle çay iç kahve iç derken iyice dağılırdı mutfak sonra hadi geç oldu hoopp yatağa , ertesi gün kalk kahvaltı yap hadi bakalım yemek yap dünden zaten batmış mutfak onu topla hadi evi birazcık toparla derken benim eşim işten çok erken saat 3 gibi gelir haydaaa gün biterdi gene ütüler çamaşırlar tozlar kalırdı, ama artık asla mutfağı tolamadan oturmuyorum bide her akşam düzene girdi mutfağı topladıktan sonra mutlaka tezgah ciflenir ve her akşam mutfağın bir çekmecesini düzeltip siliyorum, çamaşır hiç birikmiyo azda olsa atıyorum makineye gece asıp yatıyorum sabah uyku mahmurluğuyla kalkar kalmaz ütü yapıyorum zaten ütü sıkıcı yarı uyur yarı uyanık bitiyo, iki günde birde evi süpürüp siliyorum ama dediğim gibi bende uzun süre çok temvel davrandım halim yoktu hiçbişey yapamıyodum ama bi şekilde toparlanmam lazımdı ve bide mesela evin bazı yerlerine postitlerle notlar astım mesela buzdolabında MUTFAĞI TOPLAMADAN YATARSAN EŞŞEKSİN :) YAZIYO ( eşim çok gülüyo bunlara) gardolabımda bi kaç tane postit te bu dolabı dağıtırsan çok ayıp edersin , saçmalama topla şurayı yaa falan yazıyo :) hem eğleniyorum hemde kendime sürekli gaz veriyorum
yani tatlım diyeceğim o ki bence işe ilk burda daha az vakit geçirmekle başla mesela ben kendimi toparlayana kadar bilgisayarı götürüp anneme bırakmış eşim biraz isyan etti ama olsun en azından ben zaten dizide izlemediğim içim bilgisayaada gidince epey bi vaktim kaldı
bence sende kalk başla bi an önce işine gücüne
haydi kolay gele
Benim temizlikten yana sıkıntım yok. Birkaç arkadaşın dediği gibi önce toplayıp sonra süpürge açarsan sıkıntı olmuyor. ipin ucunu kaçırmamak önemli. Temizlik ütü filan neysede yemek olayı kasıyor beni ya. Hergün ne pişiricem diye düşünmekten yıldım valla. Yaratıcı olamıyorum bir türlü
bulaşık ertelenince çok kötü oluyor işte işin içinden çıkılmıyor.ben onu bıraktım çok şükür.ilk evlendiğim zamanlar öyleydim.akşamın bulaşığını bırakıp yatardık.helede bu iki gün üstüste oldumu mutfakla başedilmezdi.o günlerimi anlatsam gülersiniz valla utanırım.neyse kurtuldum çok şükür.şimdi yeryemez mutfağı topluyorum.benim evim çok büyük. 3+1
biz de sadece 2 kişiyiz ve 1 oda salon, 1 yatak odası, 1 tane tavşanımız var ona da bi oda yaptık, 1 oda da boş -çamaşır falan kurutuyorum orada.
ama koridor falan çok geniş, banyo da öyle.
ve de ben çok üşengeç ve beceriksizim :)))
6 gündür bulaşık yıkamıyordum diyeyim gerisini siz düşünün.
eşimle girdik az önce mutfağa, ben köpükledim o duruladı da öyle yapabildim.
pantolonlarımı ütüleyemediğimden işe hep ütülü olan eteklerimi ya da kırışmayan kıyafetlerimi giymek zorunda kalıyorum.
çamaşırları makineden çıkarmadığım, eşimin çıkarıp astığı çok oldu.
camları taşındığımızdan beri 3 kere falan sildim 5 ayda.
ev o kadar büyük ki bi odasını temizleyene kadar çok yoruluyorum, bi sonraki güne bırakıyorum diğer odaları, o zaman da böyle böyle bi haftada ancak evi temizledim derken gene ilk temizlediğim yerler kirlenmiş oluyor.
gerçi bahanem de var. evim sobalı ve bir günde resmen kurum is derken çok aşırı kirleniyor ortalık hiç temizlenmemiş gibi.
bir de doğuda hala hava soğuk, kışın odadan çıkamıyordum.
bahar buralara uğrarsa çok güzel bi bahar temizliği yapıcam ve de artık hep tertemiz tutucam evimi :) inşallah yani.
Çamaşırları da makineye atacak biri olsa keşke :))Ev işi asla bana göre değil,asla...
Benim kadın atayım diyor,ben attırmıyorum.O ,dikkat etmiyor kumaşına ,derecesine vs... :))
ay hepsini defalarca okumak geldi içimden valla..
özgüvenim tavan yaptı..
herkesleri annem vekızkardeşim gibi düşünüyordum..
benim gibi olanlarda varmış.
ben de sileyim süpüreyim ama düzenlemek yerleştirmek bana göre değil .. nasıl eziyet geliyor bana:)
ben sürekli wcyi domestosla yıkarım. her duştan sonra da banyoyu...çok seviyorum domestosu
ay lav yu domestos hattakeşke ıslak mendilide çıksa
annem çalıştığı için bizi babaannem büyüttü. obsesif bi kadındı bizde öyle olduk
dolabım renklerine, mevsimine göre askıdadır. çekmecelerde yüz-vücut maskesi, peelingler ayrı kutuladadır. çekmecelere bile kutu
hiç özenmeyin titizliğe,ömrünüz çürür
annemde hiçbir şeyi atmaz. yoğurt kapları, bitmiş şampuan kutuları,aşırı dağınıktır
en büyüük zevkimse annem evden gidince koca çöp poşetini ellime alıp evi çöp ev modundan kurtarmak ve çöplere el sallamak
domestosun ıslak mendili miiiii
tabi bunu düşünse düşünse titizler düşünür../B]
ben sürekli wcyi domestosla yıkarım. her duştan sonra da banyoyu...çok seviyorum domestosu
ay lav yu domestos hattakeşke ıslak mendilide çıksa
annem çalıştığı için bizi babaannem büyüttü. obsesif bi kadındı bizde öyle olduk
dolabım renklerine, mevsimine göre askıdadır. çekmecelerde yüz-vücut maskesi, peelingler ayrı kutuladadır. çekmecelere bile kutu
hiç özenmeyin titizliğe,ömrünüz çürür
annemde hiçbir şeyi atmaz. yoğurt kapları, bitmiş şampuan kutuları,aşırı dağınıktır
en büyüük zevkimse annem evden gidince koca çöp poşetini ellime alıp evi çöp ev modundan kurtarmak ve çöplere el sallamak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?