Ben temizlik yapmayı bilmiyorum galiba veya çok üşengecim ya da beceremiyorum

Amaaan şu temizlik işi,hiç bitmeyen çile...
Benim evim her zaman topludur hiç dağılmaz,her şey yerli yerindedir.Dolaplarımın içide hep derli toplu ve çok düzenlidir buna çok özen gösteririm.
Bulaşık-çamaşır ve ütü konusunda da bi problem yok. Ama beni en üşendiren şu silme işleri. Cam silmek-Yer silmek-bilmem ne silmek.. nasıl bi işkence nasıl bi külfet Bu işin daha daha pratik bi yolu yok mu

canım benim senin açtığın konunun bi benzeri ben açmıştım bi kaç zaman önce, benimde eşim seninki gibiydi yemeği yerdik ben tam mutfağa girişicem toplamaya ya bırak gel film izleyim derdi biz geçip oturup film izle çay iç kahve iç derken iyice dağılırdı mutfak sonra hadi geç oldu hoopp yatağa , ertesi gün kalk kahvaltı yap hadi bakalım yemek yap dünden zaten batmış mutfak onu topla hadi evi birazcık toparla derken benim eşim işten çok erken saat 3 gibi gelir haydaaa gün biterdi gene ütüler çamaşırlar tozlar kalırdı, ama artık asla mutfağı tolamadan oturmuyorum bide her akşam düzene girdi mutfağı topladıktan sonra mutlaka tezgah ciflenir ve her akşam mutfağın bir çekmecesini düzeltip siliyorum, çamaşır hiç birikmiyo azda olsa atıyorum makineye gece asıp yatıyorum sabah uyku mahmurluğuyla kalkar kalmaz ütü yapıyorum zaten ütü sıkıcı yarı uyur yarı uyanık bitiyo, iki günde birde evi süpürüp siliyorum ama dediğim gibi bende uzun süre çok temvel davrandım halim yoktu hiçbişey yapamıyodum ama bi şekilde toparlanmam lazımdı ve bide mesela evin bazı yerlerine postitlerle notlar astım mesela buzdolabında MUTFAĞI TOPLAMADAN YATARSAN EŞŞEKSİN :) YAZIYO ( eşim çok gülüyo bunlara) gardolabımda bi kaç tane postit te bu dolabı dağıtırsan çok ayıp edersin , saçmalama topla şurayı yaa falan yazıyo :) hem eğleniyorum hemde kendime sürekli gaz veriyorum
yani tatlım diyeceğim o ki bence işe ilk burda daha az vakit geçirmekle başla mesela ben kendimi toparlayana kadar bilgisayarı götürüp anneme bırakmış eşim biraz isyan etti ama olsun en azından ben zaten dizide izlemediğim içim bilgisayaada gidince epey bi vaktim kaldı
bence sende kalk başla bi an önce işine gücüne
haydi kolay gele

ahahahaa mutfağı toplamadan yatarsan eşşşşeeksin, çok iyimiş sevdim bunu.. ama cidden ipin ucunu bi kere kaçırdın mı toplaması çok zor oluo, zaten her yer dağınık nerden başlasan bilemiosun, aman şurdan mı burdan mı derken kalıo yine.. önemli olan ipin ucu olayın anlam ve önemini hatırlatan notlara bayıldımm

Benim temizlikten yana sıkıntım yok. Birkaç arkadaşın dediği gibi önce toplayıp sonra süpürge açarsan sıkıntı olmuyor. ipin ucunu kaçırmamak önemli. Temizlik ütü filan neysede yemek olayı kasıyor beni ya. Hergün ne pişiricem diye düşünmekten yıldım valla. Yaratıcı olamıyorum bir türlü

kendi evim hep toplu oluyordu haftada bır süpürgeyı açardım bıde toz felan okadar
dağınıklık olmuyordu

ama annemlerın evınde her gün açılır o süpürge saatlerce annem dıp köşe temızlık yapar yerlerı sıler toz alır
kendıne ışkence edıyorsun derım kızar
ama evde çok kışının olması ve erkek kardeşımın kafasına göre her yerde yemek yemesı yüzünden oluyor bunlar.
kadın rahat edemıyor, sonrada vay belım ağrıyor yok yoruldum

bende pek bı üşengecım galıba ya çok rahatım bu konularda sonra mısafır gelınce tutuşuyorum nerden başlasam dıye

bi de o derdim var.eşim birçok yemeği yemiyor ne yapacağımı şaşırıyorum.bi arada böyle bi konu da açmayı düşündüm.bu arada bugün misafir gelecekti.dün neler yaptım anlatayım.ortalık dağınıktı baya topladım.camlar falan çok kötü değildi.mutfağın camını sildim sadece.yatak odası çekmeceleri falan kötüydü malesef ona bişey yapamadım.eşim ortalığı süpürdü.heryeri sildik toz aldık.tuvalet banyo yıkadım.oturma odasındaki kitaplığı düzelttim.mutfak tezgahını ozonladım.dolapların yüzünü sildim.mutfak dolap içleri çok da düzgün değildi ama.mutfak halısını silmeye çalıştım o da süper olmadı.onun dışında sorun yoktu.şimdi benim evim temizmiki.ben bunu anlamıyorum ne komik.misafir kahve içip gidecekti zaten de.oturma odasında oturduk kahve içtik gittiler işte.biri uğrayacağız diyor diye ne strese girdim.dün deli gibi yoruldum.böyle olmasından bıktım.en azından ev toplu olsa bi süpürür toz alır oturursun.

benim evim çok büyük. 3+1
biz de sadece 2 kişiyiz ve 1 oda salon, 1 yatak odası, 1 tane tavşanımız var ona da bi oda yaptık, 1 oda da boş -çamaşır falan kurutuyorum orada.
ama koridor falan çok geniş, banyo da öyle.

ve de ben çok üşengeç ve beceriksizim :)))
6 gündür bulaşık yıkamıyordum diyeyim gerisini siz düşünün.
eşimle girdik az önce mutfağa, ben köpükledim o duruladı da öyle yapabildim.
pantolonlarımı ütüleyemediğimden işe hep ütülü olan eteklerimi ya da kırışmayan kıyafetlerimi giymek zorunda kalıyorum.
çamaşırları makineden çıkarmadığım, eşimin çıkarıp astığı çok oldu.

camları taşındığımızdan beri 3 kere falan sildim 5 ayda.
ev o kadar büyük ki bi odasını temizleyene kadar çok yoruluyorum, bi sonraki güne bırakıyorum diğer odaları, o zaman da böyle böyle bi haftada ancak evi temizledim derken gene ilk temizlediğim yerler kirlenmiş oluyor.

gerçi bahanem de var. evim sobalı ve bir günde resmen kurum is derken çok aşırı kirleniyor ortalık hiç temizlenmemiş gibi.
bir de doğuda hala hava soğuk, kışın odadan çıkamıyordum.
bahar buralara uğrarsa çok güzel bi bahar temizliği yapıcam ve de artık hep tertemiz tutucam evimi :) inşallah yani.

bulaşık ertelenince çok kötü oluyor işte işin içinden çıkılmıyor.ben onu bıraktım çok şükür.ilk evlendiğim zamanlar öyleydim.akşamın bulaşığını bırakıp yatardık.helede bu iki gün üstüste oldumu mutfakla başedilmezdi.o günlerimi anlatsam gülersiniz valla utanırım.neyse kurtuldum çok şükür.şimdi yeryemez mutfağı topluyorum.

Çamaşırları da makineye atacak biri olsa keşke :)) Ev işi asla bana göre değil,asla...

Benim kadın atayım diyor,ben attırmıyorum.O ,dikkat etmiyor kumaşına ,derecesine vs... :))

ay hepsini defalarca okumak geldi içimden valla..
özgüvenim tavan yaptı..
herkesleri annem vekızkardeşim gibi düşünüyordum..
benim gibi olanlarda varmış.
ben de sileyim süpüreyim ama düzenlemek yerleştirmek bana göre değil .. nasıl eziyet geliyor bana:)

neyseki bu hayatta yalnız değilmişim :)

ben sürekli wcyi domestosla yıkarım. her duştan sonra da banyoyu...çok seviyorum domestosu

ay lav yu domestos hattakeşke ıslak mendilide çıksa

annem çalıştığı için bizi babaannem büyüttü. obsesif bi kadındı bizde öyle olduk

dolabım renklerine, mevsimine göre askıdadır. çekmecelerde yüz-vücut maskesi, peelingler ayrı kutuladadır. çekmecelere bile kutu

hiç özenmeyin titizliğe,ömrünüz çürür

annemde hiçbir şeyi atmaz. yoğurt kapları, bitmiş şampuan kutuları,aşırı dağınıktır

en büyüük zevkimse annem evden gidince koca çöp poşetini ellime alıp evi çöp ev modundan kurtarmak ve çöplere el sallamak

domestosun ıslak mendili miiiii
tabi bunu düşünse düşünse titizler düşünür../B]

Yalnız değilim yaşasınnnnn bende tam anlamıyla domestos ve türevleri aşığıyım.sadece hamileliğimde kullanmadım ama şimdi sahalara geri döndüm tabii..aynen obsesif bir yapım var,düzen hastalığı bende de mevcut ve bu durumdan hiç memnun değilim.azıcık biyer dağılsın çıldırasım geliyor vallahi.üstelik 2 yaşına girmek üzere olan ikiz oğluşlarım var ve tabii dağıtma,atma,kırma dönemindeler.onların sayesinde titizlik sorunumu biraz yenmiş bulunmaktayım.aslında biraz dağınık olmak iyi bence.

Domestos vs beni mahvediyor,onlarsız da temizlik olmuyor.Ben kadına banyo dışında çok kullandırtmıyorum.Ben edveyken alıyorum onu çünkü.Başım dönüyor kokudan,size bir şey olmuyor mu ?
Bi yerde okumuştum evi sirleki su ile sildirtiyorum mesela.Temizleniyordur umarım.

ben hergün domestos kullandığım için rahatsız olmuyorum artık ama diğer çamaşırsularını asla kullanamıyorum.evet sirkeli su temizlik için on numara.ben halılardan buzdolabına kadar sirkeli suyu kullanıyorum.bulaşık makinesinide çalıştırmadan önce şöyle bir serpiştiriyorum sirkeyi,bardaklar falan pırıl pırıl oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…