Bencil anne mi oluyorum şimdi

Yalnız değilmişim Ayıptır söylemesi gerçekten döl israfı derler ya kimileri öyle olmasalar hayat daha güzel olacakmış cidden

Yalnız değilmişim Ayıptır söylemesi gerçekten döl israfı derler ya kimileri öyle olmasalar hayat daha güzel olacakmış cidden
Katılıyorum, su an babam dayımla konusmuyor mesela
Geçenlerde annem ve teyzem konusuyor dayım ile ilgili. İşte kardeşimdir olsun seviyoruz falan. Dedim ileride benim erkek kardeşim böyle şeyler yaparsa bana bir daha kardeşim diye saymam yani.

(dayım acayip sıkıntı biri, patavatsız, ağzı bozuk. Sırf kız kardeşim karısına ev isi konusunda yardıma gitmediği için ağza alınmayacak küfürler etti, benim eşim onunla çalıştı 2 3 günlüğüne ev tadilatı ile ilgili, orda burda eşim hakkında benden fazla para aldı, isini yapmayı bilmiyor diye söylenmiş durmuş, eşim de su an ona çok dolu, ve daha neler neler. Ki benim eşime bunları yaptığı için ben utanıyorum)

Konu sahibi alın size hayırlı kardeş yeğenine zarar vermeyi geçin yeğenin kocasına kadar ulaşmış zararı

Bu kadar istemeyip 2. Yi mi yaptin

Buarada evet ilk zamanlar yapamayacaksin ama sonra ucunuz oynasacaksiniz
Haha istemesem yapar miyim :) ama kendim istedigim icin yaptim, baskalari soyledi ya da kizim yalniz kalmasin diye degil

çocuk var olan çocuğa arkadaş olsun diye yapılır mı ayol. "çocuğumu seviyorum diyorsun kardeş yapmıyorsun" diyen ablayla yolları ayırın bence. her kardeş, büyük olana mükafat olmuyor. benim de bir teyzem, bir dayım var. dayım herkese kök söktürüyor, olmasaydı annem için büyük bir kayıp olmazdı eminim..hoş teyzem için de geçerli ben tek çocuğum, evet bir kardeşim olsun isterdim. mesela benim aileme yetişemediğim yerde o yetişsin, Allah korusun anneme babama bir şey olsa ailemden biri daha olsun, yani aile kavramımda sevebileceğim biri daha olsun isterdim.. yalan değil. ama ailem sırf bu yüzden kardeş yapacak değillerdi eksikliğini çekiyor muyum? hayır. aynı evde biriyle büyümeyi, o kişiyi nasıl seveceğimi bilmediğim sadece çevremden gördüğüm bir şeyin eksikliğini çekemem doğal olarak.

yani vicdan filan yapmayın. bir çocuğa daha enerjiniz yoksa asıl bu iki çocuğunuz için de kardeş yapmamanızdan daha kötü olur.

hayırsız bir kardeşim var. bizi ne kadar üzdüğünü tahmin bile edemezsiniz.neredeyse her günüm anneme keşke bunu doğuracağına taş doğursaydın diyerek geçiyor o da oğlunu sevmesine rağmen keşke diyor.

diyeceğim o ki hayırsız 2 tane olacağına 1 tane olsun iyi bir evlat olsun. belki de kardeşiyle anlaşamayacak bizim gibi, siz kimseyi dinlemeyin kendiniz karar verin

Hayirsiz olacaksa tek cocukta olur hayirsiz cocuk sayisiyla ilgisi yok

3 çocuklu anne olarak size 1 tanede kalın diyorum.Gerçekten kaliteli vakit istiyorsanız 1 yeter.Ben de çalışıyorum ve görümcem sürekli yardımda ama yine de çocuklarıma yetemiyorum.Ve 1 numara hep diyorki benim sevgim yetmedi mi de iki tane daha doğurdun.Ikisi okula gidiyor ilgilenemiyorum bebek yüzünden ve bu beni çok üzüyor.Tüm enerjim bebeğe gidiyor diğerleri ile dışarı bile çıkamıyorum.Düşün çocukları okula bırakamıyorum bebek yüzünden.Çocuklar isyanda bizimle hiç ilgilenmiyorsun diyorlar.Evet çocuk sahibi olmak çok güzel bir duygu.Rabbim acılarını göstermesin.Ama hazır değilseniz bu zorluklara yeter bir tane.Ben şuan hiç iyi değilim bedenen ve ruhen tükendim sürekli hastalar biri düzeliyor diğeri hasta.Tükenmiş 3 çocuklu anne olmak yerine tek çocuk dinamik anne olun.

Açık sözlü dürüst yorumunuz için teşekkür ediyorum, aynen tarif ettiğimiz durumdayım şu an tüm enerjim ilgim onda. Mesela jimnastığe gitmek istedi , o jimnastiğe ben zumbaya giriyorum beraber gidip geliyoruz spora bile . Ne zaman ne yapmak isterse yapıyoruz çoğu zaman. Şu anda bile çalışıyorum yemek vs derlen bazen yetemediğim oluyor , demeli diyorum bir çocuk daha olsa kızıma asla yetişemem mümkün değil, beraber geçiremediğimiz yıllar beni üzer , ilerde neden yapmadım değil neden yaptım diyebilirim . Yaşım 35 oldu ve yorulduğumu hissediyorum daha sık hastalanıyorum , sanırım gücüm enerjim gerçekten yok

tek çocuğum ek çocuk sahibiyim dünyanın en güzel duygusu , kardeş özlemi çekmez merak etmeyin küçükken arkadaşlarından görüp kızım kardeş yap derdi ben yapamam derdim hep, çünkü hem çok anaç karakterim yok, hem eşim destek değil hemde çocuk doğurmak demek sadecec akrnını doyurmak değil öncelikle onu hayata hazırlamak ve iyi ve kaliteli bir eğitim almasını sağlamak, hastalandığın da acil müdahale ettirebilecek birikime sahip olmak ve isteklerini makul ölçüde karşılamak demek benim için.Ve çocuk için kendi hayallerinden de vazgeçmemek gerektiğine inananlardanım. Bu nedenle içiniz rahat olsun ilerde sıkıntı çıkmaz, insanlar 2. ve sonrası çocukları ya kazara yapıyorlar yada kendileri bebek sevmek istedikleri için ,kardeş isteyen çocuk sayısı ciddi anlamda çok az.

Beni yanlış anlamayın lütfen ama kardeş gerçekten önemli.bende 37 yasindayim kurumda çalışıyorum iki ay önce ikinci evladimi dünyaya getirdim...kizim yalnız kalmasın bit kardesi olsun diye...benim eşimde çok yoğun çalışıyor geç geliyor şehir dışına çıkıyor.. zorlanıyor muyum tabiki evet bazen ağladığım bile oluyor.. ama bence değer...benim kardeşim mesela annemden de öte benim için...kiziminda öyle olsun istedim..tabiki her kardeş iyi olacak diye birsey yok ama sonuçta onlarida biz yetistireceguz değil mi...simdi değilse bile evladiniz ilkokula basladiginda sürekli kardeş isteyebilir. Benim kızım çok uzuluyordu kardesi olmadığı için arada 8 yas var düşünün ama çok mutlu şimdi.. tabiki herkesin kendi kararı ama bence sağlık elveriyorsa kardeş sart

kızım anaokuluna başladıktan sonra ''neden benim de kardeşim yok '' demelere başlamıştı, hatta bu konu her gün, her gece evde gerilime neden olmaya başlamıştı, ben 2.cocugu hep istemiştim fakat eşim istemediğinden düşünmüyorduk, fakat kızımın o dönem ki baskısı öyle yükseldi ki, eşim de acaba falan demeye başladı, nihayetinde ilk olarak kızım ve benim, devamında da artık eşimin de istemesiyle 36 yaşımda hamileydim :)

iyi ki doğurmuşum, ve kızım şu an 13 yaşında bana bazen '' kimseyi ama kimseyi'' kardeşi kadar sevemeyeceğini kendi söylüyor, onları izlemek paha biçilemez....

evet çok yorucu oldu, evet, yedir uyut tarzı bana göre de değil, bu nedenle 2.çocuktan sonra sosyal hayatım tamamen bitti, aşırı yoruluyordum, fakat şu an oğlum da 7 yaşında ve artık sanırım kendimle daha kaliteli zaman geçirebilme eşiğine ulaştım, yani zamanla hafifliyor yorgunluğu ama sevgileri dünyaya değer....

Benim iki oğlum var ikisinide çok istedim ikinci için tedavi oldum herkes kardeş dedi ben kardeş olsun diye çocuk yapmaya çok karşıyım ikisinide kendim istedigim için yaptım istemiyorum diyorsanız yapmayın benim fikrim bu doğan çocuğa haksızlık olur tek çocuk olmak neden haksızlık ölsün ki oğlum istemiyorum diyodu kardeşini çokta mutluydu hayatı kısıtlandi kış soğuk bebekle çıkamıyorum diye üzülüyo bilmediği şeyin neyine eksiklik çeksin insanın dostu kardeşten öte oluyo hiç görülmeyen bir sürü kardeş var ben hamilelik doğum hiç destek görmedim kardeşlerimden girmeye sevmeye bile gelmezler hepsi kendi keyfinde yoğun bakıma girdi bebeğim ertesi gün teyzesi şehir dışına kahvaltı yapmaya gitti benim için kardeş teyzesi hala boş istemiyorsam bunları düşünüp yapmam

Bencillik değil

Günümüzde yaşam şartları nedeniyle herkes tek çocuk yapmaya başladı zaten

Şu hayat pahalılığında bencillik yaptığınız düşünen anneniz o kadar bencillik diyorsa yardım etsin kolaysa 2. Çocuğun masrafına

Evet bir de bu durum var. Şu an özel okula gidebilir , rahat rahat gönderebilirim , ama tabi bir çocuk daha olsa yapamam bunu. İkisini de özel okulda okutamam mesela . Bu durumda kıZımdan kısmak durumunda kalacağım bunlar da gerçek. En basiti benden bir bebek istiyor uzun zamandır almadım ama bebek 300 TL yani hersey çok pahalı artk

Kesinlikle öyle

Çocuk doğurmak demek öyle eskidi gibi doğurdum bitti olayı değil ki

Maddiyat yanında maneviyatı da düşünün 2 çocuk bakmak ne kadar zor olsa gerek

Bu size bağlı birisi söyledi diye bunun vicdan azabını çekmeyin boşuna ben tek çocuk olarak ailem çok sorumsuzlardı ve diyorum ki iyiki kardeşim olmamış tamam yalnız olmak kötü ama kızınız ilerde kendi ailesini kuracak zaten önemli olan kendi kuracağı yuva ben şuan çok şükür eşimle çok mutluyum annem babamla dahi görüşüyorum kardeşim olsaydı bir de onu düşünecektim sorumluluğu olacaktı abla olmak hele ki daha büyük sorumluluk anaçlıktan dolayı. O yüzden bu sizin bileceğiniz iş kimseye kulak asmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…