• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencil olan ben miyim yoksa eim mi?

atk

hoşgeldin dünyama:)
Kayıtlı Üye
27 Mart 2009
655
0
96
Ankara
arkadaşlar sabahtan beri sinirimden ağlıyorum, tam sakinledim derken aklıma geliyo gene başlıyorum. Durum şu: Biz 2 kardeşiz, 1 abim var. Ben 6 ay önce evlenip ankaraya yerleştim abim de 6 gün önce askere gitti. Yani bu ramazan bayramında annemler ilk defa yalnız olcaklar adanada. Ben eşime "bu bayramın ilk gününü annemlerle geçirelim, bugüne kadar hep bir arada olurduk bu sene abim yok ben de olmazsam çok üzülürler,2.günü döneriz, senin annenlere gideriz" dedim. "Olmaz öyle şey her bayramın ilk günü annemlerin yanında olacağız" dedi. Sonra ben ne demek her bayram deyince de bu bayram ilk gün kesin annemlerdeyiz diğer bayramlara bakarız dedi. Çocuk kandırıyor sanki.Bana karşı şöyle bir savunma yapıyor "Biz ankarada oturuyoruz, annemlerde ankarada o yüzden önce onları bayramlamamız lazım" Tamam buna da eyvallah önce onun ailesini bayramlayalım ama bu bayram değil.Kaldı ki ben ona her bayramın ilk günü adanada olalım demiyorum zaten. Sadece abim askerde olduğu için bu bayram biraz özveride bulunsun istiyorum hepsi bu. çok şey mi istiyorum? Acaba çok mu bencil davranıyorum ya da şu an sinirden sağlıklı düşünemiyormuyum bilemiyorum.Kaldıki aynı şehirde yaşadığımız için eşim ailesini istese hergün görebilir. Babasıyla beraber çalışıyor ve ailesinin oturduğu yere mesafemiz 5 dakika bile değil. Onun ailesini özlemek gibi bi derdi yok yani. Ooooooof offffff

Bence sen haklısın canım, seşin biraz düşüncesizce konuşmuş...
Sen gurbette gelinsin abin askerde, ailen için bu bayram çok zor geçer bence de yanlarında olmalısın...
Ama bir taraftan da bu ilşk bayramınız olacak ve eşinin ailesi de sizi yanlarında görmek isteyebilir...
Ama dediğin gibi onların özlem hasret gibi sorunları yok o yüzden eişin bir fedakarlık yapıp senin aileni ziyarete gelmeli...
Yada nasılsa ailen yanlız 1 hafta önceden davet et, bayramı senin evinde beraber geçirin....

bana gore sız yanlıs davranıyosunuz..
hangı aile 5 dak.uzaklıkda ogullarının bayramlarına gelmemesını..
kalkıpda adanaya gıtmesını hoş karsılar kı!..
esınız haklı ailesı 5 dk ılerde ıse gıdıp onların kını kutlarsınız sonra annenıze gıdersınız..
esınız cok mantıklı dusunmus..

Size birşey söyleyim mi belki bazı arkadaşlar bana kızacak ama yinede söyleyeceğim hiç ama hiç taviz verme arkadaşım taviz tavizi doğurur hiç te alttan alma ve ağlama bu bayramın ilk günü benim ailemde olacağız diyeceksin hala yok mu diyor o zaman sen kendi ailenle ben kendi ailemle bayram geçiriyoruz diyecek ve gideceksin arkadaşım bu erkeklere yüz verdikçe astarını isterler onlarınki ailede bizimki el mi oluyor yani iyilikle yola gelmeyeni zorlukla yola getirmeye bak baktın yine gelmiyor yola sen canının istediğini yap ucunda ölüm yok ya bir koca değilmi her yerde bulunur anne-baba bulunmaz gün olur (ALLAH korusun ama örneği dolu maalesef) kocandan darbe yersin, aldatılırsın, şiddet görürsün yeri gelir ortada bırakılırsın ne de olsa el oğludur ama anne-baba ölene kadar evladının arkasındadır. Unutma arkadaşım benden sana tavsiye.

malesef erkekler bencil ilk herşey onların olsun istiyor bari ikinci günü gitmeye ikna et kadınlar alttan almasa evlilikler yürümez bence üzülme canım sende ararsın annenleri ikinci günü gidersen gidersende fazla kal inadına birde bayrama daha çok biraz daha zamannın var gönülünü hoş tut belki fikri değişir canım.

Eşin çok bencil hakikaten ve sen kesinmlikle haklısın hayatım . . . ama gelde bunu eşine anlat .aslnda insan olan halden anlar. . zevkinden değil binevi mecburiyetten istiyorsun adanada olmayı .annen mutlaka isteyecektir senin onun yanında olmanı . insan bayramlarda kendini daha bi yanlız hissediyor sevdikleri yanında olmayınca .daha bi hüzün doluyor. . .
Eşinle biraz daha konuş.ama sakin ve rahat bi şekilde .gerekçeleri biraz daha anlat .yada eşinin ailesiyle konuş bu bayramda annemn yanlız bırakmk istemiyorum de .eşin anlamasada belki kayınvaliden anlar halinden .

bencede eşin haklı canım madem size onlar yakın önce oraya gitmelisiniz sonra adanaya gidersiniz anneniz babanız yalnızlığa üzülebilir ama şartlar gerektirince herkes buna alışmak zorunda kalıyor

sabit fikirli olduğu için değişeceğini sanmıyorum maalesef. "KAR" arkadaşım bayram pazar günü başladığı için ben cumartesi boş boş evde beklicem sonra pazar günü bayramlaşıp bütün günü de onlarda geçircez. Anca pazartesi günü(bayramın 2. günü) adanaya gidicez ve 3. günü mecburen dönücez çünkü ben çalışıyorum:(

Bence konu önce benim ailem sonra senin ailen konusu degil....

Konu karisinin gönlünü hos tutmaktir!!

Ne olurki sanki önce senin ailene gidilse bu sene....Kiyametmi kopar?

Ama yok....nikahi bastigin an ben ve benim ailem kanunu gecer erkeklerde.....hep kadin ailesini ikinci plana atmak zorunda kalir.....malesef.:delphin:

benim sadece cumartesi pazarım var dinlenebileceğim evimle ilgilenebileceğim. VE ben buna rağmen her pazarı sabahtan akşama kadar ailesine ayırıyorum bi de onun yaptığına bak

nedense bayramlarda kız tarafının anne babası ,
sanki anne ve baba değilmiş gibi davranılır halan anlamadım.

erkek milletinin kapasitesi bu

Cnm gıt kayınvalıdenlerle konuŞ hoŞgÖrÜn bu bayramlık
Önce aılemın yanında geÇırelım sonra sızınle kutlarıoz de
malum askerdeymıŞ abın
gerÇı eŞınde kafa olsa senın demene gerek kalmaz bıle ama naparsın
5 dk uĞrar kutlarsınız gerekırse hemen Çıkarsınız yola sonrada
bence sen haklısın cnm
Üzme kendıne daha 1 ay var tatlılıkla ıkna etmeye bak

sabit fikirli olduğu için değişeceğini sanmıyorum maalesef. "KAR" arkadaşım bayram pazar günü başladığı için ben cumartesi boş boş evde beklicem sonra pazar günü bayramlaşıp bütün günü de onlarda geçircez. Anca pazartesi günü(bayramın 2. günü) adanaya gidicez ve 3. günü mecburen dönücez çünkü ben çalışıyorum:(
tamam sızde haklısınız..
ılk bayram ailenız tek olmasını ıstemıyosunuz..
ama sonucda evlısınız ve esınızın ailesı bu konuda bence daha oncelıklı gelır..
hayatınızda bırı var ve planlarınızı bırlıkde yapmalısınız esınızı ıkna edemezmısınız?..tatlı dılle konussanı fılan belkı yumusar evet der..

arkadaşlar sabahtan beri sinirimden ağlıyorum, tam sakinledim derken aklıma geliyo gene başlıyorum. Durum şu: Biz 2 kardeşiz, 1 abim var. Ben 6 ay önce evlenip ankaraya yerleştim abim de 6 gün önce askere gitti. Yani bu ramazan bayramında annemler ilk defa yalnız olcaklar adanada. Ben eşime "bu bayramın ilk gününü annemlerle geçirelim, bugüne kadar hep bir arada olurduk bu sene abim yok ben de olmazsam çok üzülürler,2.günü döneriz, senin annenlere gideriz" dedim. "Olmaz öyle şey her bayramın ilk günü annemlerin yanında olacağız" dedi. Sonra ben ne demek her bayram deyince de bu bayram ilk gün kesin annemlerdeyiz diğer bayramlara bakarız dedi. Çocuk kandırıyor sanki.Bana karşı şöyle bir savunma yapıyor "Biz ankarada oturuyoruz, annemlerde ankarada o yüzden önce onları bayramlamamız lazım" Tamam buna da eyvallah önce onun ailesini bayramlayalım ama bu bayram değil.Kaldı ki ben ona her bayramın ilk günü adanada olalım demiyorum zaten. Sadece abim askerde olduğu için bu bayram biraz özveride bulunsun istiyorum hepsi bu. çok şey mi istiyorum? Acaba çok mu bencil davranıyorum ya da şu an sinirden sağlıklı düşünemiyormuyum bilemiyorum.Kaldıki aynı şehirde yaşadığımız için eşim ailesini istese hergün görebilir. Babasıyla beraber çalışıyor ve ailesinin oturduğu yere mesafemiz 5 dakika bile değil. Onun ailesini özlemek gibi bi derdi yok yani. Ooooooof offffff

bence bencil falan değilsin canım ya, bu adamlar niye böyle yapar bilmiyorum onları ana doğurduda biz ağaç kovundan çıktık sanki:1no2:

ay yokk ben erkeklerden ve ailelerinden iyice nefret eder oldum:kızgın:

Valla bana eşinin kurduğu cümleler yanlış geldi:mymeka:
Madem orası daha yakın onları geçip adanaya gitmek ayıp olur tabii:bbo:
Ama eşinin tutumu yanlış ne demek bayramın birinci günü her zaman annemdeyiz
Eşinin kastı yakınlık,uzaklık değil öence benim ailem demiş resmen:kızgın:

Burası daha yakın bizimkilere gidelim ilk günü 2.günü annenlere gider
3.Günüde orda geçiririz deseydi hem annenlerle daha fazla vakit geçirmiş olurdunuz..
ılk gün daha önemli tabii ne olurdu tamam dese erken giderdiniz bayramlaşır çok geçmeden
çıkardınız yola ne olacakki yanii zaten her zaman olmayan birşeymiş hoşgörebilirdi o ayrı bir sorun..

Son düzenleme:
Daha yeni evlenmişsiniz bugüne kadar hem eşin hem sen bayramlar gibi o güzel günleri hep ailenizin yanınızda geçirmişsiiniz. Ve şimdi ikiniz bir aradasınız ikinizde tabi kendi ailenizin yanında olmak istiyorsunuz. Hani evlilik "ben" değil "biz" dir ya daha siz "ben" gibi düşünüyorsunuz. Bence bu durumu eşinle karşılıklı konuşmalısın ha şimdi onun dediğini yaparsın ama içinde dert kalır senin dediğin olur eşinde aynı şekilde. Bence en iyisi karşılıklı bir konuşup bunun yani aileni ziyaret etmenin en doğal hakkın olduğunu anlatman gerek. Belki sen biraz taviz verirsin biraz o orta yolu bulursunuz. Daha ilk bayramda kavgalı olmayın o güzel günde ne gerek vardır ki. Kimse üzülmesin.

sen haklısın zaten her gün ailesini görüyormuş bence tatlı dille ikna etmeye calış..olmadı ilk günü onun ailesiyle geçirin sonra atlayın arabaya 2.gün adanada olun..

bana bayramın ilk günü annemlerdeyiz kendini ona göre ayarla, aksi olursa sonuçlarına katlanırsın dedi. Şimdi ben bu insanla ne konuşayım????Nasıl ikna edeyim???? Nişanlıykende kurban bayramında el öpmeye gelmemişti:( Bu şekilde ailemi ezip geçmesi içime oturuyor:(

Son düzenleme:
Her iki tarafta isteklerinde haklı, bence bayram sabahı kayınvalidenlere gidip hemen oradan ailene gidin.

sabah erkenden kalkar esının aılesının elını oper ordan adanaya gıdersınızz olmaz mı herkesın gonlu olur :)

Back
X