• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencil olan ben miyim yoksa eim mi?

bana bayramın ilk günü annemlerdeyiz kendini ona göre ayarla, aksi olursa sonuçlarına katlanırsın dedi. Şimdi ben bu insanla ne konuşayım????Nasıl ikna edeyim???? Nişanlıykende kurban bayramında el öpmeye gelmemişti:( Bu şekilde ailemi ezip geçmesi içime oturuyor:(

sonuçları ne olurmuş ki, fedakarlık hep kadına düşüyor ya malesef:1no2:
sana kızıp ailenin elini öpmemeside çok kırıcı, sen aynı şeyi yapsan nolurdu kimbilir

daha evliliğiniz çok yeni,bazı taşların yerine oturmamış olması da çok olağan..
aile tartışmalarının ilk adımı olmasın bu olay ...elbette ince düşünüp ailenle olmak istemek hakkın ama eşinin de seninle hem fikir olması gerekir..olmuyorsa da çok üzerine gitme! zaman içerisinde gün geçtikçe evlilik daha bir rayına oturunca bu problemler yavaş yavaş azalıyor,hatta bazen ortadan kalkıyor... öfkeni belli etme, tartışma ortamı yaratma bunun için, sabret! sadece çok üzüldüğünü,''seninle hem fikir olacağımızı düşünmüştüm'' de bitir...uzatma! böyle böyle başlar ,daha da büyür benim ailem senin ailen kavgaları...alttan ve derinden çalış,masumu oyna :jeyyar: asla kapris ve inat yapma,inada biner.sorunlar büyür..

Bu arada eşimin de 1 abisi var ve o da ankarada yaşıyor. Yani biz gidersek kayınvalidemler yalnız kalmicaklar.

sonuçları ne olurmuş ki, fedakarlık hep kadına düşüyor ya malesef:1no2:
sana kızıp ailenin elini öpmemeside çok kırıcı, sen aynı şeyi yapsan nolurdu kimbilir

o zaman aramızda bir kızgınlık ,kırgınlık yoktuki. Sadece çok uzak,babanle konuşacak bişe bulamıyoruz sıkılıyorum diyerek gelmemişti. Düşün yani...

pasamızın baska derdi yada sıkıntısı varmıymıs? her bayram 1.günü ailesinde olacakmıssınız asla taviz verme o bayramı ona zindan ederim ne olur ki anlasma yoluna girse bu erkekler bir bayram senin ailene gidin bir bayram onunkine

canım hiç üzme kendini yeni evli erkeklerde var böyle bişey ben de 1 aylık evliyim ailemle aynı mahallede oturuyorum ve iş yerime çok yakın olduğu halde şu ana kadar 3 kez ailemi ziyaret ettim ama eşimin ailesine 10 kez gitmişimdir bu kısa sürede.. bu zamanda erkekler ailelerine daha düşkün olurlar ve erkekliklerini kanıtlamak için bizim onların istekelriyle yaşamamızı isterler bu dönem geçicek merak etme ...Yalnız evli geçireceğin ilk bayramda eşinin ailesinin yanında olmalısın bence varsın 2. gün aileni ziyaret et eminim böylesi senin için en iyisi eşinle aranı soğutmaya değmeyecek bir konu bu... yine de sen bilirsin ama ben olsam bu şekilde yapardım ailem kadar benim evimin huzuru da önemli canımın içi bunu da düşün

canım hiç üzme kendini yeni evli erkeklerde var böyle bişey ben de 1 aylık evliyim ailemle aynı mahallede oturuyorum ve iş yerime çok yakın olduğu halde şu ana kadar 3 kez ailemi ziyaret ettim ama eşimin ailesine 10 kez gitmişimdir bu kısa sürede.. bu zamanda erkekler ailelerine daha düşkün olurlar ve erkekliklerini kanıtlamak için bizim onların istekelriyle yaşamamızı isterler bu dönem geçicek merak etme ...Yalnız evli geçireceğin ilk bayramda eşinin ailesinin yanında olmalısın bence varsın 2. gün aileni ziyaret et eminim böylesi senin için en iyisi eşinle aranı soğutmaya değmeyecek bir konu bu... yine de sen bilirsin ama ben olsam bu şekilde yapardım ailem kadar benim evimin huzuru da önemli canımın içi bunu da düşün yerimseniben

haklısın ama maalesef erkek ailesine önce gidilir nedense. 3 senelik evliyiz bizde hep ilk önce eşimin ailesine gider akşama kadar orada otururuz ondan sonra benim aileme gideriz. bende çok kızarım ama ne yapacaksın yapıcı olmak zorundayız. neyseki bu bayramda tek benim aileme gideceğiz çokkk şükür allahıma

o zaman aramızda bir kızgınlık ,kırgınlık yoktuki. Sadece çok uzak,babanle konuşacak bişe bulamıyoruz sıkılıyorum diyerek gelmemişti. Düşün yani...

eeee daha kötü, konuşcak bişey bulamıyorum diye bayram ziyaretine gidilmez mi canım

benim sadece cumartesi pazarım var dinlenebileceğim evimle ilgilenebileceğim. VE ben buna rağmen her pazarı sabahtan akşama kadar ailesine ayırıyorum bi de onun yaptığına bak

Eşin sana karşı bencillik yapmak istediğinden yapmıyordur bunu canım erkekler için herşey bir yana kılıbık durumuna düşmek bir yanadır.Bu durumda dediğini yaparsa kılıbık mı olur biz kadınlara göre elbetteki hayır ama benzer durumlarda arkadaş ortamlarında yapılan konuşmalar erkeklerin bunu bu şekilde görmesine sebep oluyor malesef.Kendi ailesi bu kadar dibindeyken es geçip Adanaya gitmesi onun gözünde böyle görülme endişesinden yapılması mümkün olmayan birşey.Ben senin yerinde olsam kayınvalidemle aramı iyi tutardım annesi deseki oğlum bu bayram dünürlere gidin önce onlar yalnız hiç bir problem kalmaz di mi?Bunu kayınvalidene söyleyebilecek ilişkin var mı bilmiyorum ama anneciğim böyle böyle gönlümden bu geçiyor ama eşimde haklı oda siz üzülürsünüz diye düşünüyor bi söylesen diyebilmelisin.
Bide emin ol ailen senin bu kadar sıkıntı yaşayarak onların yanına gideceğine hiç gitmemeni evinde huzurlu olmanı tercih eder.
Evliliğin başında olayı senin ailen benim aileme dönüştürmen çok büyük bir hata ve derin bir uçurum demek ben haklıyım diye düşünerek hiç bir yere varamazsın.Keşke bunları düşünmek zorunda olmadığın doğaçlama yaşayarak mutlu olduğun bir eşin olsa ama şartlar böyle olunca bin düşünüp bir konuşmak gerek.Diyelim ki şimdi hakkını savunup razı ettin gittiniz ve suratını astı ya da asmadı evinde günlerce aynı şeyin sıkıntısını yaşayıp huzursuz olmak daha mı iyi olacak.
Bide canım bi şekilde bu pazar rutinlerini kaldırmaya bak ama gitmek istemiyorum benimde bir pazarım var diye söylenerek değil ayda bir onunda çok hoşuna gidecek bir activite bul sonra3 haftada sonra 2 hafta da bir bişey bul ve zaman içinde her pazar yapılması gereken bir davranış olmadığını benimsesin acele etmene gerek yol bir ömür diye imzayı attınız hedefin 3 günlük değil bir ömür mutluluk değil mi tatlım.Allah ağız tadınızı kaçırmasın.

yedi senelik evliyim bir bayram sabahını ailemle geçirmedim maalesef..erkeklerin hepsi böyle,evlendikten sonra öncelik hep ailesinde oluyo..

Eşin sana karşı bencillik yapmak istediğinden yapmıyordur bunu canım erkekler için herşey bir yana kılıbık durumuna düşmek bir yanadır.Bu durumda dediğini yaparsa kılıbık mı olur biz kadınlara göre elbetteki hayır ama benzer durumlarda arkadaş ortamlarında yapılan konuşmalar erkeklerin bunu bu şekilde görmesine sebep oluyor malesef.Kendi ailesi bu kadar dibindeyken es geçip Adanaya gitmesi onun gözünde böyle görülme endişesinden yapılması mümkün olmayan birşey.Ben senin yerinde olsam kayınvalidemle aramı iyi tutardım annesi deseki oğlum bu bayram dünürlere gidin önce onlar yalnız hiç bir problem kalmaz di mi?Bunu kayınvalidene söyleyebilecek ilişkin var mı bilmiyorum ama anneciğim böyle böyle gönlümden bu geçiyor ama eşimde haklı oda siz üzülürsünüz diye düşünüyor bi söylesen diyebilmelisin.
Bide emin ol ailen senin bu kadar sıkıntı yaşayarak onların yanına gideceğine hiç gitmemeni evinde huzurlu olmanı tercih eder.
Evliliğin başında olayı senin ailen benim aileme dönüştürmen çok büyük bir hata ve derin bir uçurum demek ben haklıyım diye düşünerek hiç bir yere varamazsın.Keşke bunları düşünmek zorunda olmadığın doğaçlama yaşayarak mutlu olduğun bir eşin olsa ama şartlar böyle olunca bin düşünüp bir konuşmak gerek.Diyelim ki şimdi hakkını savunup razı ettin gittiniz ve suratını astı ya da asmadı evinde günlerce aynı şeyin sıkıntısını yaşayıp huzursuz olmak daha mı iyi olacak.
Bide canım bi şekilde bu pazar rutinlerini kaldırmaya bak ama gitmek istemiyorum benimde bir pazarım var diye söylenerek değil ayda bir onunda çok hoşuna gidecek bir activite bul sonra3 haftada sonra 2 hafta da bir bişey bul ve zaman içinde her pazar yapılması gereken bir davranış olmadığını benimsesin acele etmene gerek yol bir ömür diye imzayı attınız hedefin 3 günlük değil bir ömür mutluluk değil mi tatlım.Allah ağız tadınızı kaçırmasın.

arkadaşım çok doğru şeyler yazmışsın. Babam bilseki ben bayramda yanlarına gelebilmek için eşimle kavga etmişim, ben salya sümük ağlıyorum eşim kapıyı çekip çıkmış. Hayatta istemez gelmemi. Evlenmeden de derdi zaten huzurlu olun da isterseniz hiç gelmeyin yanıma razıyım diye. ama ben bu durumu içime sindiremiyorum. Kayınvalidemle hatta kayınpederimle bunları konuşacak samimiyeim var. Hatta kayınpederime söylesem "iyi düşünmüşsün kızım git tabi" bile der. Ama benim bu konuyu konuşacağım, ikna etmeye çalışacağım kişi kayınpederim olmamalı, Ben bunu içime sindiremiyorum

yedi senelik evliyim bir bayram sabahını ailemle geçirmedim maalesef..erkeklerin hepsi böyle,evlendikten sonra öncelik hep ailesinde oluyo..

Bizde öyleydik..Herzaman önce babaanne annemde karışı gelmiyordu
Gözlerinde erkekleri farklı bir kılıfa koyduklarından sanırım..
Ama kurban kesilsin annemin bahçesi olduğundan anaanneme giderizkaydirigubbakcemile

Neysekii evet canım erkekler hep öylee ailesinin niyeti kötü olsa bile görmez
karısına onca laf söylenir ama bişey diyemez sonra birde kalkmış sevgiden bahseder
Sevdiğine laf söyletmek nasıl bir sevgiyse benim annem erkek arkadaşıma laf söylese
dokunuyor bana ortada birşey olmadığı için susuyorum ama öyle deme uyarıyorum

Haaa pardon erkek ailesi olunca her sözü söylemeye yetkileri vardı unutmuşum:umursamaz:

Evet siz haklisin, bi bayramda odun versin kendi ailenizle gecirin...

benim sadece cumartesi pazarım var dinlenebileceğim evimle ilgilenebileceğim. VE ben buna rağmen her pazarı sabahtan akşama kadar ailesine ayırıyorum bi de onun yaptığına bak

arkadaşım ne diyim bilemedim ..ne hissettiğini anlıyorum eş konusunda en şanslı olanlardanımdır çok şükür hatta ailesine an az düşkünlerin arasındadır benim eşim ancak ne olursa olsun aile kavramında biz bayanların tarafı herzaman arkada kalmaktadır.bu konularda akıl vermekte çok kolay değil ..tersle diyeceğim ama sonuçta eşin boşayamazsınki hemen onun fikrine uy diyeceğim içinin nasıl yanacağını biliyorum ama yinede uygun bir dille eşine gönlünden geçenleri anlat ve yine onun dediğini yap bence daha yeni evlisin bir süre sonra kocan bencillik yapmak istemezse ilişkiniz kendine gelecektir..ama tek bir konu var lütfen kendini ezdirme onun dediğini yap amka o dedi diye değil sende yapmak istediğin için yaptığını mutlaka ona belirt farkında olmasını sağla hoşçakal

arkadaşım çok doğru şeyler yazmışsın. Babam bilseki ben bayramda yanlarına gelebilmek için eşimle kavga etmişim, ben salya sümük ağlıyorum eşim kapıyı çekip çıkmış. Hayatta istemez gelmemi. Evlenmeden de derdi zaten huzurlu olun da isterseniz hiç gelmeyin yanıma razıyım diye. ama ben bu durumu içime sindiremiyorum. Kayınvalidemle hatta kayınpederimle bunları konuşacak samimiyeim var. Hatta kayınpederime söylesem "iyi düşünmüşsün kızım git tabi" bile der. Ama benim bu konuyu konuşacağım, ikna etmeye çalışacağım kişi kayınpederim olmamalı, Ben bunu içime sindiremiyorum

Ewet cnm anne babamız hep öyle düşünür ama gitmediğimiz zamanda huzursuz oluyoruz.

Erkeklerin %99 u böyledir heralde..En azından maalesef ben çevremde bunu kabul edecek bi erkek tanımıyorum..Sanki gitseler kıyamet kopacak..

:mymeka:

Bak canım ben 10 yıllık evliyim bir yığın mücadelede verdik vermeyende yoktur iki insan bir araya geliyor ve aynı sorumlulukları paylaşıyor bu yaşadığın ne ilk ne sondur.Bazı şeyleri içine sindiremesende aceleci davranmamalısın zamana bırakmalısın bugün çözemezsin herşeyi bir aksaklık gördüğünde bunu 5 yıl sonrada yaşamamak adına sabırlı davranıp adım adım anlayacağı dilden düzeltmesini sağlamalısın bir çok erkek konuşarak ikna olmazfakat zaman içinde farkında olmadan yapar.Sindiremiyorum beni anlamalı diye hırslanmanın size (bak sana demiyorum size)hiç bir faydası olmayacak.Bu şekilde olmuyorsa sende ailesinden yardım iste bunda hiç bir sakınca yok onlar onu bu yaşa getirmiş öğretmiş demek ki daha öğretilmesi gereken şeyler var.Erkekler bizim gibi değil biz doğuştan anaç ruhluyuz vericiyiz onların doğası bizden farklı Allah bizi ana olalım diye yaratmış öyle donatmış.Eminim eşinin olumsuz yönlerinin yanında sayılamayacak iyi yönleri vardır onu eş olarak seçtiğine göre senin için öyle olmalı emek vermeye değer yani.
Olmuş pişmiş konmuş olur mu hiç birşey sende olmadın daha bende olmadım.10 yıl sonra inan çok farklı olacaksın olgunlaşacaksın ama herşeyde haklı olmadığını başkasının gözüyle bakmayı bildiğinde.Ama bugün ortada bi sorun var ben haklıyım bunu kabul etmeli dersen doğru olmaz.Kimseyi yermek istemiyorum bak burdada sen haklısın sen haklısın diyen birçok yorum var.Peki tamam sen haklısın bu elbette ortada bu neyi çözüyor.Hiç bir zaman yürü be koçum moduna girme canım.Herşey emek ister.Ama evlilik senin geleceğin hayatın huzurun herşeyin elinden gelen herşeyi yapmadan pes edemezsin edersen gelecekte hep acabaların pişmalıkların olur bugün kü olay tabiki bir son demek değil ama evlilikte bu son olmayacak bakmasını bilmek gerek.Anne kız bile çok bir arada kaldığında anlaşamıyabilirken iki farklı insanın herşeyde haklı olması mümkün olabilir mi?Anne kız yapar eder konuşur ama atamaz satamaz anlaşır ama evlilikte böyle değil olmadı bitti gibi bir seçenek var o yüzden aklına gelen konuşulmaz düşünerek emek vererek huzurlu bir yuva yaşanır.a.s.

Eşiniz düşüncesizlik etmiş biraz.Bence önce kayınvalidenlere uğrayın sonra yoLA çıkarsınız .Erken gidin orayada.Benim amcamlar öyle yapıyo .Yengemin ailesi İstanbulda.Önce dedemlere gelirler sabah 7.30 gibi kahvaltı edip bayramlaşıp yolA çıkarlar herkesin gönlü de hoş olur

bence bunların tüm sebebi kaynanalar ... ilk gün sizin ailenizin yanına gitmeyi açıklamak annesine- ailesine zor geleceği için böyle bir yol uyguluyordur kesin. yoksa mantıklı davransa senden önce kendisinin bu öneriyi size sunması gerekir ilk gün adanaya gidelim die. erkek annelerinin evlendikten sonra oğullarının yakasını bırakmaması bütün sebep bence...

Back
X