• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencil olan ben miyim yoksa eim mi?

eşinizin size karşı olan davranışları çok çirkin herşeyden evvel...
ne demek şöyle olursa sonuçlarına katlanırsın, ona göre... kim var karşısında eşi...
eş olmaktan anladığı bu ise yapacak bir şey yok...
30'luk bir adamdan 90'lık davranış bekleyemezsiniz...
bana zorluk çıkaran adama ben kolaylık gösteremem... hele bu konuşma tarzına... uzlaşacağım varsa da atlarım giderim ailemin yanına... davranışının sonuçlarına o katlanır...
siz yine de bana bakmayın... aileniz ölmez ya bir gün geç gitseniz... ikinci gün gidersiniz... annenize de durumu izah edersiniz... diyeceksiniz onun ailesi ölür mü biliyorum... yok işte bunu kavrayacak bir adamla evli değilsiniz maalesef... kendinizi yiyip bitirmeyin bunun için...

Bak canım ben 10 yıllık evliyim bir yığın mücadelede verdik vermeyende yoktur iki insan bir araya geliyor ve aynı sorumlulukları paylaşıyor bu yaşadığın ne ilk ne sondur.Bazı şeyleri içine sindiremesende aceleci davranmamalısın zamana bırakmalısın bugün çözemezsin herşeyi bir aksaklık gördüğünde bunu 5 yıl sonrada yaşamamak adına sabırlı davranıp adım adım anlayacağı dilden düzeltmesini sağlamalısın bir çok erkek konuşarak ikna olmazfakat zaman içinde farkında olmadan yapar.Sindiremiyorum beni anlamalı diye hırslanmanın size (bak sana demiyorum size)hiç bir faydası olmayacak.Bu şekilde olmuyorsa sende ailesinden yardım iste bunda hiç bir sakınca yok onlar onu bu yaşa getirmiş öğretmiş demek ki daha öğretilmesi gereken şeyler var.Erkekler bizim gibi değil biz doğuştan anaç ruhluyuz vericiyiz onların doğası bizden farklı Allah bizi ana olalım diye yaratmış öyle donatmış.Eminim eşinin olumsuz yönlerinin yanında sayılamayacak iyi yönleri vardır onu eş olarak seçtiğine göre senin için öyle olmalı emek vermeye değer yani.
Olmuş pişmiş konmuş olur mu hiç birşey sende olmadın daha bende olmadım.10 yıl sonra inan çok farklı olacaksın olgunlaşacaksın ama herşeyde haklı olmadığını başkasının gözüyle bakmayı bildiğinde.Ama bugün ortada bi sorun var ben haklıyım bunu kabul etmeli dersen doğru olmaz.Kimseyi yermek istemiyorum bak burdada sen haklısın sen haklısın diyen birçok yorum var.Peki tamam sen haklısın bu elbette ortada bu neyi çözüyor.Hiç bir zaman yürü be koçum moduna girme canım.Herşey emek ister.Ama evlilik senin geleceğin hayatın huzurun herşeyin elinden gelen herşeyi yapmadan pes edemezsin edersen gelecekte hep acabaların pişmalıkların olur bugün kü olay tabiki bir son demek değil ama evlilikte bu son olmayacak bakmasını bilmek gerek.Anne kız bile çok bir arada kaldığında anlaşamıyabilirken iki farklı insanın herşeyde haklı olması mümkün olabilir mi?Anne kız yapar eder konuşur ama atamaz satamaz anlaşır ama evlilikte böyle değil olmadı bitti gibi bir seçenek var o yüzden aklına gelen konuşulmaz düşünerek emek vererek huzurlu bir yuva yaşanır.a.s.

Yazdıklarını gerçekten dikkatle okudum. Söylediklerinde de çok haklısın. Evlilik emek istiyor, ben de elimden geleni yapıyorum. 6 aylık evliyiz ama 7 yıldır beraberiz. HEp tek taraf ödün verince bi yerde patlıyor insan. Umarım 1 orta yol buluruz...

bence bunların tüm sebebi kaynanalar ... ilk gün sizin ailenizin yanına gitmeyi açıklamak annesine- ailesine zor geleceği için böyle bir yol uyguluyordur kesin. yoksa mantıklı davransa senden önce kendisinin bu öneriyi size sunması gerekir ilk gün adanaya gidelim die. erkek annelerinin evlendikten sonra oğullarının yakasını bırakmaması bütün sebep bence...

ya yapmayın Allahaşkına... her konu dönüp dolaşıp kaynanaya gelmesin ne olur...
bilip bilmeden hiç tanımadığınız birine atıfta bulunuyorsunuz...
kadın kocasını yönlendiremiyor kayınvalide neden yönlendirmedi diye kabahatli oluyor...
pess..

bence bunların tüm sebebi kaynanalar ... ilk gün sizin ailenizin yanına gitmeyi açıklamak annesine- ailesine zor geleceği için böyle bir yol uyguluyordur kesin. yoksa mantıklı davransa senden önce kendisinin bu öneriyi size sunması gerekir ilk gün adanaya gidelim die. erkek annelerinin evlendikten sonra oğullarının yakasını bırakmaması bütün sebep bence...

canım benimki anneden çok babaya bağımlı. Babasından çekiniyodur kesin. Ama işin ilginci ikiside şeker gibi insanlar, eminim anlayışla karşılarlar böyle bir durumu ama eşim işte...

bana bayramın ilk günü annemlerdeyiz kendini ona göre ayarla, aksi olursa sonuçlarına katlanırsın dedi. Şimdi ben bu insanla ne konuşayım????Nasıl ikna edeyim???? Nişanlıykende kurban bayramında el öpmeye gelmemişti:( Bu şekilde ailemi ezip geçmesi içime oturuyor:(

Iste malesef olay böyle cirkinlesitigi vakit bendede ne iyi niyet kalir nede sabir, hicte kusura bakmasin.....:delphin:

Ben ortak bir paydada bulusmak istiyorsam, hem onun hemde benim gönlümün olmasi icin cabaliyorsam ve esim olacak adam buna karsilik sadece santaj yapar gibi imalarda bulunursa sonuclarina katlanacak bir kisi vardir....oda kendisi olur....

Taviz taviz nereye kadar?

siz neden çekiniyorsunuz peki...
istediğiniz şeyi yapmak yerine ağlamayı tercih ediyorsunuz...ne için...

ya bak arkadaşım senin yerinde olsam...
kayınvalidem kayınpederim madem şeker gibi insanlar... sen de bayramın ilk günü ailende olmayı eşine güç gösterisi olarak değil de gerçekten orada olmak için istiyorsun...
ararım onları... durumu izah ederim... gitmeden gönüllerini alırım geldikten sonra da ziyaretimi yaparım... ama bayramda ailemin yanında olurum... kocam ister gelir ister gelmez... ama ben istediğimi alırım...
sorununuz kocanızla... kayınvalideniz ya da kayınpederinizle değil...
hedefi doğru belirlerseniz oku da doğru yere yerleştirirsiniz...kocanızın densizliği için kimseye tavır almayın... bilmiyorsa öğrenir kadınına değer vermeyi... ama ağlamak çözüm getirmez size... o bencil ühühhüü demenin faydası yok...

siz neden çekiniyorsunuz peki...
istediğiniz şeyi yapmak yerine ağlamayı tercih ediyorsunuz...ne için...

ben istediğimi yaparım yapmasına da bu hem beni hem eşimi hem de annemleri huzursuz eder. Ben normal sıradan evli çiftler gibi gidelim ellerini öpelim gelelim istiyorum. Kavga gürültü olmadan. Kaldıki ben başımı alıp gitsem hepten huzursuz olurum. Günlerce surat yapar. Ben bütün bunlar olmasın istemiyorum.

ben istediğimi yaparım yapmasına da bu hem beni hem eşimi hem de annemleri huzursuz eder. Ben normal sıradan evli çiftler gibi gidelim ellerini öpelim gelelim istiyorum. Kavga gürültü olmadan. Kaldıki ben başımı alıp gitsem hepten huzursuz olurum. Günlerce surat yapar. Ben bütün bunlar olmasın istemiyorum.

peki...o zaman eşinize kızmayın...
o yönlendirir sizi... siz böyle yaptıkça...opuyorumnanaktan

sorununuz kocanızla... kayınvalideniz ya da kayınpederinizle değil...
hedefi doğru belirlerseniz oku da doğru yere yerleştirirsiniz...kocanızın densizliği için kimseye tavır almayın... ..

bir yanlış anlaşılma var sanırım, ben kayınvalidemleri suçlamıyorum zaten. Daha öncede söyledim onlara bayramın ilk gününü ailemle geçirmek istediğimi söylesem zaten bişe demezler. Çok iyi insanlar, beni de çok severler. Çok şükür hiçbir sorunumuz yok. Benim derdim eşimle. Sadece biraz anlayış bekliyorum ondan hepsi bu

bir yanlış anlaşılma var sanırım, ben kayınvalidemleri suçlamıyorum zaten. Daha öncede söyledim onlara bayramın ilk gününü ailemle geçirmek istediğimi söylesem zaten bişe demezler. Çok iyi insanlar, beni de çok severler. Çok şükür hiçbir sorunumuz yok. Benim derdim eşimle. Sadece biraz anlayış bekliyorum ondan hepsi bu

biliyorum ben zaten size yazmadım onu...
vereliniortak

evlilikte böyle hesapların peşine düşmek çok saçma ve gereksiz...eşin ayıp etmiş

Sende eşine bayramın birinci günü ailenle geçirememenin yüzüne yansıcağını o zaman kendisininde huzursuz olacağını ailesinede bu durumu açıklamak zorunda kalacağını söyle .ikinizde çalışıyorsunuz niye onun dediği olacakmış evde bunuda vurgula böyle hassas bir konuda anlayışlı olmıycakta ne zaman olucakmış acaba

eğer bayramın birinci günü ailene gitmiyceksen bu bayram hiç gitmiyceğini ve kurban bayramında ailenin yanında geçirmek istediğini söyle .ve bunun son sözün olduğunu söyle

kesinlikle sen haklsın...

ama şu fevkalade yapılabilir bayram sabahı kayınvalinlere gideersiniz birlikte kahvaltı eder sonra yola çıkarsınız ikininzinde dediği olmuş olur.....

canım sen bencil değilsin merak etme:teselli:gayet mantıklı davranıyorsun.sakın taviz verme ben çok kızıyorum böyle şeylere:kızgın:onlarınki ailede bizimki ney yani:oklava:bu sene adanaya git canım sen boyun eğme:1closedeyes:

yakında olan onlar bence onların sırasını ilk gün savıp diğer günleri ailenizin yanında geçirmeniz sizin açınızdanda güzel olur bence.aileniz bir çocuğunun askerde diğerininde başka bir şehirde evli olduğunu bilip kendilerini hazırlamışlardır zaten ilk günün tenhalığına gönlünüzü rahat tutun bence eşinin saçma inadı haricinde bir sorun yok..zaten bu türlüsü sizin işinize gelir bence

sevgili atk seni çok ii anlıyorum ve sonuna kadar destekliyorum.sana tavsiyem asla taviz verme ve bu konuyu kayınvalidenle paylaş.eğer hoş karşılarda oğlunu iknaya çalışırsa ne ala.yok karşı çıkar yada oğlu gibi düşündüğü için senden taraf olmaz ve hatta yorum dahi yapmazsa siper al ve kayın validenle fazla hissettirmeden mesafeni aç.çünkü çok ii deyip fazla yüz verince tepene çıkıyorlar.benim kayınvalidemde ii dedim arkadaş gibiyiz dedim fazla ii davrandım ve sonuç 1,5 yıldır eşimle başbaşa parka bile gidemedim.eşinide fazla kızdırmamaya çalış çünkü erkekler en ufak bir ailem tartışmasını olmadık yerde karşına çıkaracak kadar kurnaz ve kinci olabiliyor. dediğim gibi kocanı ikna için önce kaynananın desteğini al ve kocana o zaman rahatlıkla ısrar et.yoksa işi büyütmeden kocanın dediği gibi bayramı onun ailesiyle burnundan getirerek geçir görsün anyayı da konyayıda.

arkadaşlar sabahtan beri sinirimden ağlıyorum, tam sakinledim derken aklıma geliyo gene başlıyorum. Durum şu: Biz 2 kardeşiz, 1 abim var. Ben 6 ay önce evlenip ankaraya yerleştim abim de 6 gün önce askere gitti. Yani bu ramazan bayramında annemler ilk defa yalnız olcaklar adanada. Ben eşime "bu bayramın ilk gününü annemlerle geçirelim, bugüne kadar hep bir arada olurduk bu sene abim yok ben de olmazsam çok üzülürler,2.günü döneriz, senin annenlere gideriz" dedim. "Olmaz öyle şey her bayramın ilk günü annemlerin yanında olacağız" dedi. Sonra ben ne demek her bayram deyince de bu bayram ilk gün kesin annemlerdeyiz diğer bayramlara bakarız dedi. Çocuk kandırıyor sanki.Bana karşı şöyle bir savunma yapıyor "Biz ankarada oturuyoruz, annemlerde ankarada o yüzden önce onları bayramlamamız lazım" Tamam buna da eyvallah önce onun ailesini bayramlayalım ama bu bayram değil.Kaldı ki ben ona her bayramın ilk günü adanada olalım demiyorum zaten. Sadece abim askerde olduğu için bu bayram biraz özveride bulunsun istiyorum hepsi bu. çok şey mi istiyorum? Acaba çok mu bencil davranıyorum ya da şu an sinirden sağlıklı düşünemiyormuyum bilemiyorum.Kaldıki aynı şehirde yaşadığımız için eşim ailesini istese hergün görebilir. Babasıyla beraber çalışıyor ve ailesinin oturduğu yere mesafemiz 5 dakika bile değil. Onun ailesini özlemek gibi bi derdi yok yani. Ooooooof offffff

canım hiç ağlama bence onun ailesine 5 dakkalık mesafeniz varmış yerinizde olsam eğer durumunuz müsaitse bayramın 1.gününe adanaya uçak biletinizi alın derim sabahtan eşinin ailesinin yanında olursunuz öğlende kendi ailenin yanında olursunuz.... ama bunu eşine bağırarak değilde tatlı dille izah edin inanınki erkekler çocuk gibi tatlı dille yumuşarlarrr.. sevgilerra.s.

ah bu erkekler hepsi aynı hepsi bencill.. hepsi kendini düşünüyoo
bence sen haklısın biraz sakinleş ve bence tekrar konuşş umarım düzelir herşey
ağlamakla herşey çözülse keşke....kendine iyi bakkk

Back
X