- Emoji Skoru
- 3.472
- Puanlar
- 133
- Konu Sahibi lostcherry
-
Mangala falan gidecek bir yerde yaşamıyoruz, zaten çok yaşlı anneannemler. Aynı mahallede oturuyoruz, haftada en az bir kere onlar teyzemler falan bir araya geliyoruz.Annenin koluna girip anne hadi bu akşam dışarı çıkıp yürüyelim biraz, dondurma falan yeriz yada belki bir yerde otururuz falan diyor musun? Tepkisi ne oluyor?
Yada anne haftasonu anneannemleri alıp mangala gidelim mi?
Anne bubhaftasonu yüzmeye gidelim mi? Vs vs
Neden öyle dedim çünkü annem komşumuza inecekti komşumuz şehir dışında da bahçesinin sulanması gerekiyor, gelmesi de en az bir saati buluyor. Yoksa evde olsak böyle yapmıyorum.Anneniz sanki sizin ayrı takılmanıza içleniyor gibi geldi bana. Mesela yemeğe neden yiyebilir miyim dediniz? Tabii ki yiyeceksin, o senin annen ve kendine değil ev halkına yemek yapmış
Çocukluğumu hatırlıyorum. Gerçekten ufak şeylerde de böyle olurdu. Küçücük çocuktan yetişkin olgunluğu beklerdi, ama tabii öyle olamadığımda çıldırırdı. Yani atıyorum söylememem gereken bir şeyi birisine söylemiştim daha yaşım en fazla dokuzdu, ama onu söylememem gerektiğini bilmiyordum. Bu durumda ne yapılır, onu söylememek lazım falan denir değil mi? Her şeyi mahvettin sen diye bağırdı çağırdı.Bence bu soruyu annenize sorun. Annecigim ben buyurken eminim sen bir suru zorluk yasamissindir, sen de benden boyle siradan konular icin sikayetcimiydin diye sorun. Anneniz adina uzuldum. Kadin kizi ile disari cikmak istiyor bunda ne var? olmayacak seyleri mesele haline getirmeyin. Birlikte yasamaya alisamiyorum demek yerine birlikte yasadiginiz ana sukredin.
Bu tatminsizlik beni mahvediyor aslında. Mesela pazara gidecektim ertesi gün sordum işte ne alınacak, hangi tezgahtan alıyorsun falan. Yine tatmin olmadı. Neymiş sormak için sormuşum. Birisi bana bunları sorsa yeterli gelir demek ki gidecek ki soruyor derim.Tsbiki evet derseniz kendinizden bişey kaybetmiş olmazsımız kaldı ki bu sizin anneniz aileniz, Benimde anladığım anneniz sizinle çok vakit geçirmek istiyp ve belli sosyal bi kadın. Annenizin zevk aldığı şeyleri yapmaya birlikte bol bol vakit geçirmeye çalışın. Herşeye evet demeniz onun mutlu olacağı anlamına gelmez. Bencillik konusuna gelince yalnız yaşamışsınız evet bazı alışkanlıklarınız var ama unutmayın anne babanıza karşıda sorumluluklarınız var. Sanırım tek çocuksunuz. O yüzden ailenizin sizden beklentisi belki bir tık daha fazladır
Ya gerçekten sevgili gibi davranması çok garip. İşin kötüsü benim de erkek arkadaşım olduğunda ben de benzer davranıyorum çocuğaçok garip bir anne kız ilişkisi.
çift terapistine gidin
Çocukluğumu hatırlıyorum. Gerçekten ufak şeylerde de böyle olurdu. Küçücük çocuktan yetişkin olgunluğu beklerdi, ama tabii öyle olamadığımda çıldırırdı. Yani atıyorum söylememem gereken bir şeyi birisine söylemiştim daha yaşım en fazla dokuzdu, ama onu söylememem gerektiğini bilmiyordum. Bu durumda ne yapılır, onu söylememek lazım falan denir değil mi? Her şeyi mahvettin sen diye bağırdı çağırdı.
Bu tatminsizlik beni mahvediyor aslında. Mesela pazara gidecektim ertesi gün sordum işte ne alınacak, hangi tezgahtan alıyorsun falan. Yine tatmin olmadı. Neymiş sormak için sormuşum. Birisi bana bunları sorsa yeterli gelir demek ki gidecek ki soruyor derim.
Birlikte gidelim demenizi mi bekledi acaba?Bu tatminsizlik beni mahvediyor aslında. Mesela pazara gidecektim ertesi gün sordum işte ne alınacak, hangi tezgahtan alıyorsun falan. Yine tatmin olmadı. Neymiş sormak için sormuşum. Birisi bana bunları sorsa yeterli gelir demek ki gidecek ki soruyor derim.
Yani ben de anlamadım sonuçta asosyal birisi değil. Aksine benden daha sosyal. Spor aktivitelerine katılır ve daha bir sürü şey. Ondan anlayamadım herhaldebence anneniz yalnız hissediyor kendini. tüm problemler de bu yalnızlık hissinin dışarıya yansıması gibi. biraz destek olup alttan alsanız, daha fazla vakit ayırsanız. her şey daha iyi olabilir belki
İs bul ve şehir dışına uçarak git ...Mangala falan gidecek bir yerde yaşamıyoruz, zaten çok yaşlı anneannemler. Aynı mahallede oturuyoruz, haftada en az bir kere onlar teyzemler falan bir araya geliyoruz.
Akşamları genelde o spora gidiyor beraber spor yaptığı bir takım var. Hani öyle eve gelip oturmuyor da aslında. Ya da bazen arkadaşlarına gidiyor. Ama artık öyle yapacağım. Sadece tatminsizlik olunca benim de hevesim kırılıyor, zaten yaptıklarım da yeterli gelmiyor diye.
Annenizi en iyi siz tanirsiniz. Ben konuda yazdiklarinizdan annenizin size duskun oldugunu gordum. kizi ile vakit gecirmek isteyen bir anne gordum. cocuklugunuzda ne yasadiniz, ne yasamadiniz onlari bilemem mumkun degil. Hayat denen sey sonsuz degil bunun bilincinde yasayin derim sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?