yazılarını okudukca öyle sinirlerim bozuluyorki arkadaşlar...ne kadar hain insanlar var bende görümcemden çekiyorum ama en kotusu insanın eşinin arkasında olmaması ve gözden cıkarması.2.sınıfa koyması.ama hep dedigim gibi evlenmek aile olmak demektir.yani artık senin ailen karın sen ve dogacak cocugundur.bunu idrak edemiyorlar.
ayrıca ömrümüzü verdigimiz halde 20-25 yıl siz bakıp 50-60 yıl bizim bakacagımız halde bizi EL KIZI DİYE NİTELENDİRİN KAYNANALARI GÖRÜMCELERİ EŞLERİ ŞİDDETLE KINIYORUM.:18:
Canım gerçekten dediğin gibi çok hain insanlar var.Benim görümce yoktu ama 1 tane kaynım vardı 10 görümceye bedeldi ondan bile dayak yedim düşünün.10 ayda çekmediğim sıkıntı kalmadı.Eşimin ailesine dizimdeki morluğu gösterdim bakın oğlunuz ne yaptı diye adamlarda tık yok sanki seviniyorlar bu duruma.En sonundada gecenin bir yarısı yoktan yere inanın kavga edecek durum yoktu ortada işte adam göndermeye niyetli ya ne yapsamda kavga çıkarsam diye tetikteydi.Kavga çktı ve dövmeye başladı.Boğmaya çalıştı bıçakla üzerime yürüdü.En sonundada bu gece bu evden gidiceksin dedi ve gönderdi.Ondan sonrada ne ailesi nede kendisi aramadılar.Ve bende tazminat istemli boşanma davamı açtım.Tebligatın onların eline geçmesini bekliyorum.Bakalım neler yaşanıcak...
canım istediğin kadar soru sorabilirsin şu durumda yardıma ihtiyac oluyor ben cok fazla avukatla görüştüm bu konu icin. 2 senelik evliydim tabiki isteklerim oldu maddi-madevi tazminat , nafaka ,ziynetler(o ayrı bi dava olarak acıldı) esyalarda mahkeme sonu yeni bir davayla istenecek. tebligatım ellerine gecti dava günüde belli ve muhtemelen cevap süresini uzattıkları icin henüz onlardan elimize tebligat gecmedi ama yakındır. Nafakayı kesin alcam dava acıldığı günden itibaren işliyor tedbir nafakası olarak daha sonrasında yoksulluk nafakasına dönecek tabi mebla karşı tarafın kendini acındırmasına kalmış :)Sevgili salca; sen kaç yıllık evliydin canım? Davayı ne zaman açtın? Taleplerin oldumu karşı taraftan? (Tazminat,ziynet eşyası,nafaka gibi) Tebligatın onların eline geçtimi? Boşanma dilekçene karşılık ne cvp verdiler? Duruşma günün belli oldumu? Ayyyyyy ne çok soru sordum değilmi...Bende açtım davayı canım ondan merak edip soruyorum kusura bama.
Canım ya kıyamam...Aradığında ne dedin o sana ne cvp verdi?Yani boşanma konusunda konuştunuzmu? Yani boşanma taraftarımı?Bak canım kaçan kovalanır dye boşuna dememişler.Ama adam seni gözden çıkarmışsa yapacak bişey yok.Bak ben 5 aydır ailemleyim.Eşim beni hiç aramadı tabi aileside.Benmi naptım bende hiç aramadım.Onun sesini duymadan yapamazdım, onsuz nefes alamayacağımı düşünürdüm ama Allahım güç veriyor insana.Boşanma davasını açtım ailem gitti eşyalarımı aldı hala aramadı eşim. İlla barışmak için değil yaşanmış güzel günlerin hatırınada olsa aramadı.Demekki gözden çıkarmış diyorum.Oyüzden sana dedim ya canım gözden çıkarmışsa naparsan yap nafile geri dönmez.Ama şunuda bil kimse vazgeçilmez değil.
Canım öncelikle Rabbim sabır versin...canım biz boşandık ewi bana bırakıp gitti kafamı topluyum bilemem demişdi.bende gitsin kafasını dinlesin geri gelir diye kabul edip ayrıldım tek celsede fakat ooyunmuş galibab bu akşam başka bi profilden akrabalarının listesinden gördümki nişanlanmış kuzeniyle sanki allah sesimi duymuş...eşşime diyordum git al onu oda bekar sende hemde çocukları var senden çocuk falanda istemez demiştim....bunu içden söylememiştim ama birlikde resim çekip koymuşlar ölcam kahrımdan uyku girmiyor gözüme.ben hala onun yolunu gözler ayrıldıgımı kiimseye söylemezken o nişanlanmış hemde 7 ay sonra acelen neydii be bu kadarmı sewmişdin sahtemiydi kıskanmaların sewmelerin oyunmuydu.yarın arıycamm ama belkide giderim bilmiyorum çok öfkeliyim ikisinide öldürebilirimmm silahımm olsa
: neden o kadını aklına getiriyorsun öyle söyleyerek,tamam aklında olmayanın aklına gelmemeli ama sen de nasıl korkmadan onu al diyebildin be canım...(eşşime diyordum git al onu oda bekar sende hemde çocukları var senden çocuk falanda istemez demiştim)
Canım öncelikle Rabbim sabır versin...
ama bu iletinde dikkatimi ilk çeken cümlen : neden o kadını aklına getiriyorsun öyle söyleyerek,tamam aklında olmayanın aklına gelmemeli ama sen de nasıl korkmadan onu al diyebildin be canım...
canım benim seni karşı alarak söylemedim.. ama bi kadın olarak başkasını işaret etmek yani nebilim cesaret işi..duymuyormuyuz yaşlılardan aklına sokmaa! tembihlerini hani..çünkü eşimin çocuugu olmuyordu ve çok samimi olmaya başlamışlardı...ben içden söylemedimki o anki sinirle sana çocugu olan biri lazım dedim ona uygunda bitek bu kuzeni vardı eşim güya karşıydı asla yapmaz derdim.hadi ben dedim diyelim gidip almasımı lazım.ben ona çok sewdigimide söyledim dön ben senden başkasıyla asla olmam ölene dek sewicem sakadda kalsan bakarım dünyam ahiretim sensin dedimm ya....
konumu takip edenler için yazmayı düşüündüm ve perişan haldeyim kızlar...eşim teyzesinin kızıyla nişanlanmışş ewet 2 gün önce facede gördüm....yarın bakalım bana ne cvp vericek.bunu haketmedik bu adam bu kadarmı sewiyordu naptım ben bu adama 10 senelik yuvayı sewdigi kadını 7 ayda unutp nişanlanır.bu kadın bundan yaşca büyük ve 3 çocugu var hazmedemiyorum.bu kadına yalvarmıştım konuş ewine dönsün ben sewiyorum hatalareımızı düzeltelim diye kimse ilgilenmemişti bumuymuş sebep nasıl vindandır bu ya nasıl ben kime ne kötülük yaptımda bunarı çekiyorum.beni öldürse daha az canım yanardııı inanın.çok kötüyümm allah canımı alsada bitse bbu işkence
canım istediğin kadar soru sorabilirsin şu durumda yardıma ihtiyac oluyor ben cok fazla avukatla görüştüm bu konu icin. 2 senelik evliydim tabiki isteklerim oldu maddi-madevi tazminat , nafaka ,ziynetler(o ayrı bi dava olarak acıldı) esyalarda mahkeme sonu yeni bir davayla istenecek. tebligatım ellerine gecti dava günüde belli ve muhtemelen cevap süresini uzattıkları icin henüz onlardan elimize tebligat gecmedi ama yakındır. Nafakayı kesin alcam dava acıldığı günden itibaren işliyor tedbir nafakası olarak daha sonrasında yoksulluk nafakasına dönecek tabi mebla karşı tarafın kendini acındırmasına kalmış :)
konumu takip edenler için yazmayı düşüündüm ve perişan haldeyim kızlar...eşim teyzesinin kızıyla nişanlanmışş ewet 2 gün önce facede gördüm....yarın bakalım bana ne cvp vericek.bunu haketmedik bu adam bu kadarmı sewiyordu naptım ben bu adama 10 senelik yuvayı sewdigi kadını 7 ayda unutp nişanlanır.bu kadın bundan yaşca büyük ve 3 çocugu var hazmedemiyorum.bu kadına yalvarmıştım konuş ewine dönsün ben sewiyorum hatalareımızı düzeltelim diye kimse ilgilenmemişti bumuymuş sebep nasıl vindandır bu ya nasıl ben kime ne kötülük yaptımda bunarı çekiyorum.beni öldürse daha az canım yanardııı inanın.çok kötüyümm allah canımı alsada bitse bbu işkence
bende 4 ay sonra actım tanıdık vasıtasıyla duydum aldıklarını evet cocuk yok zaten 2sene evli kaldım evet acacağımı biliyordu istemedi ben boşanmam dedi ama o da karsı dava acacak eminim cünkü onu ve ailesini tanıyorum iş ciddiye binince riske atmazlar ne kurtarırsak kar diyeceklerdir. tebligat cevabını bende merak ediyorum ama bişey de cıkmaz bence zaten burda önemli olan şahitler e benimde bi sorun cıkmazsa sağlam şahitlerim varCanım peki sen nekadar ayrı kaldıktan süre sonra dava açtın? Tebligatın ellerine getiğini nasıl anladın? Çocuk yok galiba.Canım ben baba evinde 5 aya yakın kaldıktan sonra davayı açtım.Baktım karşı taraf açmıyor ses de yok.Ben açtım.Senin eşinin haberi vamıydı boşanma davası açacağından? Yani kabul ettimi boşanmayı? Bende maddi manevi tazminat ve nafaka istemli boşanma davası açtım eşyalarımıda ailem gidip aldı.Eşimle farklı illerdeyiz.Tebligatıma ne cvp vericeklerini açıkçası çok merak ediyorum.Boşamayı kabul edeceklerdir muhtemelen çünkü 5 aydır adam aramadı sormadı orda burdada dedikodu yapmaya ve beni suçlamaya devam etti.Sadece para vermek istemeyecektir diye düşünüyorum.
bende 4 ay sonra actım tanıdık vasıtasıyla duydum aldıklarını evet cocuk yok zaten 2sene evli kaldım evet acacağımı biliyordu istemedi ben boşanmam dedi ama o da karsı dava acacak eminim cünkü onu ve ailesini tanıyorum iş ciddiye binince riske atmazlar ne kurtarırsak kar diyeceklerdir. tebligat cevabını bende merak ediyorum ama bişey de cıkmaz bence zaten burda önemli olan şahitler e benimde bi sorun cıkmazsa sağlam şahitlerim var
Canım bende 10 ay eşimle yani yanında kaldım.5 aydırda ailemleyim.Ben haberi olmadan dava açtım.Ama ailem eşya almaya geliyoruz davayı açtık dediler.Karşı taraf tepki vermedi.Eşimde aramadı zaten.Neden açtın diye.Eşya konusundada sorun çıkarmadılar.Demmeki onların niyetindede vardı boşanmak.Eşyalarımda geldi.Benim korkum canım tazminatı ve nafakayı görünce boşanmak istemiyorum demesi.Uzatmaya çalışması.Çünkü bu adam 5 aydır beni arayıp sormamış öyle demeyede hakkı yok.Peki senin tebligatın eline geçince karşı tarafın aradılarmı seni? Canım sorun olmazsa soruyorum nekadarlık tazminat davası açtın?
zaten hakim karşı taraf boşanmak istemiyorum dediğinde samimiyetine bakacaktır misal o sana terkten 4 ay sonra sana terke dayalı dava acabilirdi ve sen evine dönmezsen haklarını kaybederek boşanmak zorunda kalırdın ama bunu yaparken samimi olmak zorunda sana gercekte cağrı yapmış olmalı, evinin anahtarını yol paranı yollamalı falan işte yoksa bir işe yaramıyor. öyle birşey olursa sadece belki uzar ama haklarını bildiğim kadarıyla kaybetmezsin. 75.000 tl
Canım sakın öyle düşünme elimden geldiğince yardım ederim. Şükret ki öyle bir şey yapmamışlar yoksa yaptıkları şeyler hic olacak geri dönmemen icin ayrı şeyler ıspat etmen gerecekti nette okuduğum bi haberde adam karısını bıcaklayıp göndermiş ama adam dön cağrısı yapıp kadın dönmeyince kadın suclu bulunmuş cünkü geri döndüğünde tekrar bıcaklanma riski olduğunu ıspatlaması gerekmiş onuda yapamamış haliyle bu konuyu avukatta pek bilmiyorlar ben bir hakimle görüşmüştüm o da teyit etti bu kararı sacma ama gercek...Canım sorularımla senide bunalttım farkındayım ama idare et :) merak işte.... Beni bir komşum aradı eşimle yaşadığım yerden dediki bak haberin olsun sana eve dön çağrısı yapacaklar kaynanam demişki dilekçe vericez gitti diye.Sanki ben kendim gece 1 de evden gittim.Dayakla gönderildim esasında.Bende bunun üzerine açtım davayı.Galiba onların planları suya düştü.Gece 1 de adam beni dövdü ve bu gece gidiceksin dedi.Yoksa ben köy yerinde nasıl araba bulupta garaja gelicektim.Adam kendi getirdi gönderdi.Bugüne kadarda aramadı.Herhalde boşanmak istemiyorum desede hakime samimi gelmez.Benim 1 ay olucak nerdeyse daha tebligat gitmemiş neden acaba ya.Tepkilerini çok merak ediyorum.Kaynanam demişki bulamadım hayatta bizden bişey istemez sadece boşanma davası açmıştır.Görünce şok olucaklar.Ama onlar bana çok çektirdiler.Eşim olucak şahıs orda burda arkamdan bulamadım ın aklında başka biri var onunla evlenicek falan demiş.Yuhh dedim yaa.Kaynanamda yemgemi aramış eşyalarımın geldiği gün açmışsa açmış davayı boşver demiş.Adamların umurunda değil yani.Onların canını birtek para acıtır biliyorum.Çünkü çok paracılar.Eşim beni gönderdiği son gece dövdü arkasındanda dalga geçer gibi sana yoksulluk nafakası veririm istersen dedi.Düşündükçe hala canım acıyor.Bende 100.000 liralık açtım davayı.Aslında trilyonlar verseler bizim yıkılan hayeelrimizi umutlarımızı bozulan psikololjimizi geri getirmezde neyse artık.Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
Canım sakın öyle düşünme elimden geldiğince yardım ederim. Şükret ki öyle bir şey yapmamışlar yoksa yaptıkları şeyler hic olacak geri dönmemen icin ayrı şeyler ıspat etmen gerecekti nette okuduğum bi haberde adam karısını bıcaklayıp göndermiş ama adam dön cağrısı yapıp kadın dönmeyince kadın suclu bulunmuş cünkü geri döndüğünde tekrar bıcaklanma riski olduğunu ıspatlaması gerekmiş onuda yapamamış haliyle bu konuyu avukatta pek bilmiyorlar ben bir hakimle görüşmüştüm o da teyit etti bu kararı sacma ama gercek...
Onların böyle yapması cok normal suclu psikoloji avukatım bana sana ne yalanlarla gelecekler sakın şaşırma demişti.Evet haklısın canlarını en cok para acıtır böylelerin ama bizim amacımız artık can yakmak olmayacak rahat olcaz diş bilersek sonunda yine biz üzülürüz sadece bu dünyadaki hakkımızı alıp cekilcez kenara asıl hakkıda allah alacak onlardan bırakmayacak yanlarına evlilikte eşler birbirine düşmesin diye yalan söylemek bile mubahken bunlar bide evliliği bozmak icin yalan söylüyorlar sen düşün artık gerisini. Kimseden fayda yok canım insan yaşadıkça anlıyor ki; kendi kayığını kendin çekmezsen bir yerlere gidemiyorsun...
Tabi canım görüşürüz yaş 25. Yok beni aramadılar arkamdan beni övüyorlarmış ama faydası yok aramazlar beklemiyordum da zaten yediremiyorlar bazı şeyleri burunları cok büyük insanlar kendilerini yeseler de belli etmezlerCanım benim desteğin için çok tşk ederim.Evet ben onlardan önce davranıp davayı açtım.Peki senin tebligatın karşı tarafın eline geçince aramadılarmı hiç? Neden tazminat davası açtın diye?Canım bu arada yaşın kaç? Seninle sürekli görüşmek isterim tabi eğer sende istersen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?