Merhaba arkadaslar, ben yaklasik üc yildir evliyim.Esimden iki gün önce ayrildim ve annemin evinde kaliyorum.Esimle son zamanlarda sorunlarimiz vardi,Yaklasik 10 gün önce cocugumu düsürdüm,esim ne cocugumuzun olacagina sevindi nede kaybettigimize üzüldü.Kendimi cok degersiz hissettim.
Sorunlarimizin cogu malesefki onun ailesinden kaynakli.Ailesi yüzünden defalarca kavga ettik ve iliskimiz cok yiprandi.Bundan birkac gün önce abisi ve yengesi bize geldi.(Uzak bir ülkede oturuyorlar)Benim kavgalarimizda söyledigim herseyi ailesine tek tek anlatti ve beni acayip kötüledi. Oda benim tüm sülalemi kavgalarimiza karistirmisti.Bende dedim, madem sen bunu yapiyorsun , aynisini bende yapacagim,aileme anlatacagim.O kadar üzüldümki,agladimki, o yokken annemi aradim, tek tek hepsini anlattim. Annem "insan hic karisini kötülermi ?" diye esimi aradi.Esim ters ters konusmus, annemde kizim bosansin, gelsin demis.(anneminde canina tak etti ).Sonra cok kötü tartistik ve bende annemin yanina cekip geldim.( Diger kardeside ailesi yüzünden bosandi )
Esim ayrica sürekli evin icerisinde ve her isime karisiyor.Evin temizligine , yemege, tuzlugun yerine kadar.(Babasida böyle).Artik biktim. Evin icerisinde bir erkek sürekli otururmu ? (Evden calisiyor )ama meydanda para falanda yok.
Ne yapacagimi bilemiyorum, kafam karma karisik. Beyefendi tenezzül edip aramadi bile.
Ben de anlattığın gibi bir eşe sahiptim canım. Sonuç ise hiç şaşırtıcı değil: Ayrılık. Sana boşan diyemem ama bir evlilikte değersizleştiriliyorsan, özelin kalmıyorsa bir de üstüne üstlük eşinle değil de ailesiyle evli gibiysen o evliliğin kurtulması çok zor. Ha kurtulabilir ama bu senin tamam deyip, kendi kendini sindirmene bağlı. Ben yeni dava açanlardanım, ayrılık sürecinde ne kadar haklı olduğunu tekrar tekrar görüyorsun. Mesela eşim kayınvalideye ben istesem barıştırırıdım sizi, ben istemedim deme cesaretini vermiş. Yani evlilikte eşim ve ben hiçleştirildik, karşı taraf açısından sadece kayınvalide ne derse o vardı. Ayrıca insan değer isteyen bir varlık bence, sonuçta değer görmeyeceğimiz, sürekli birşeylerden taviz vereceğimiz bir evlilik içerisinde bulunmak bir süre sonra kendimize verdiğimiz değeri de yıkıyor ki, sonuçta evlilik sürse bile bizler sadece orada bedenen bulunuyor hale geliyoruz.
canım ailen arkandaysa hiç durma boşan bence.
ben de çok zor durumdayım.eşimle çok mutsuzum.beni çok fazla hırpalıyor.her şeyi büyütüyor.ailesine toz kondurmuyor sürekli bana eziyet ediyor.aynen her işime karışıyor.
kaynanam çok pasaklı bir kadın.haftada bir kere bile evi silmediği oluyor.her yer leş.pislik içinde yaşıyorlar.gittiğimizde kalmak istemiyorum ama sürekli kalmak istiyor.aileme gittiğimizde mutlaka burnumdan getiriyor.evde öper durur seni seviyorum der ama ben sevgisine inanmıyorum.
kardeşi doğum yaptı.annesi 25 gün geçmiş.hafta sonu geleceğimizi bildiği halde evi bile temizlemeden bir gün önce kızına gitmiş evi kayınbabamı bırakıp .geleceğimizi bildiği halde arayıp söylemedi bile.evlerine bir girdim resmen bir haftadır ev silinmemiş tuvalet leş balkon pislik içinde.doğumdan üç gün sonra gittiğimizde de evi bırakmış hadi kızı doğum yapmıştı ama yine ev pislik içindeydi.çok sinirlendim.
kavga ettik elinin tersiyle bana tokat attı.çok mutsuzum aileme söyleyemiyorum.ne yapacağımı bilemiyorum.
tavsiyelerinize ihtiyacım var.
geçenlerde kavga ettik gene sinirlendi sehpa mehpa her şeyi kırdı ve gelip koluma vurdu.okumuş etmişim ama maalesef boşuna .aile destek değilse yapacak pek bir şey yok.
cok üzüldüm yasadiklarina.Ailen destek degilmi ? Muhakkak sana yardim ederler,sen evladlarisin sonucta....Bence ailenle muhakkak konus.
Benim esim hicbirsey olmamis gibi mesaj atmis, cevap yazmadim.iki kizkardesim var, dün bana " sen hic üzülmüyorsun, garip " dediler. Galiba üzerimden cok büyük yük kalkti. Zor olacak ama elbet atlatacagim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?